Archief: 2007

250e wedstrijd voor MOTM Heubach

De twee 'ouwe rotten' van Twente na afloop van de eenvoudige 2-0 winst op De Graafschap, samen goed voor 31 jaar betaald voetbal-ervaring: Alfred Schreuder (35) en Jeroen Heubach (33). De eerste kreeg weer eens wat speelminuten, de laatste werd vooraf gehuldigd vanwege zijn 250e competitiewedstrijd en mocht zich na afloop Man of the Match noemen. (foto: Voetbalprimeur)

Wissel Blaise niet!

Toen gaandeweg de eerste seizoenshelft duidelijk werd dat FC Twente ten opzichte van vorig seizoen aan scorend vermogen heeft ingeboet, begon hierover onder de supporters een sluimerende discussie. Opvallend was dat met name Blaise NKufo op nogal wat kritiek kon rekenen.

Graag wijs ik erop dat Blaise er momenteel 'gewoon' weer 12 heeft inliggen, wat voor een spits van een sterke subtopper een prima gemiddelde is.

Bovendien, en ik kan het niet vaak genoeg herhalen, is hij de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest voor FC Twente. Dat hij dat nog steeds is bewees hij afgelopen donderdag in de blessuretijd. Niet wisselen dus!

UPDATE: de opvallende foto verscheen bij een interview met Blaise in het Zwitserse blad Die Weltwoche (waarschijnlijk halverwege dit jaar).

Lof en kritiek voor Twente in de kranten

Het AD heeft enkel oog voor het falen van Ajax, maar andere kranten wagen zich wel aan een beschouwing over de tegenstander. De Volkskrant spreekt van "een fascinerende wedstrijd, door de aanvallende speelwijze van beide elftallen, de felheid waarmee ze duels aangingen en het technisch vermogen van een aantal spelers.

De uitstekende middenvelders Engelaar en El Ahmadi van FC Twente combineren gratie met inzicht en kracht. Alleen hun warming-up is al de moeite van het aanschouwen waard. De balbehandeling van El Ahmadi is soms zo mooi om te zien, dat die een filmpje waard is. Het kan bijna niet anders of de 22-jarige, in Enschede geboren Marokkaanse Nederlander is op weg naar een topclub.

Maar ook de centrale verdediger Braafheid, die zich van een wisselvallige linksback bij FC Utrecht ontwikkelt tot een centrale verdediger van allure, is een voetballer om in de gaten te houden."

Zomer naar Heerenveen? Zaakwaarnemer ontkent

Afgelopen zaterdag stond Ramon Zomer voor het eerst sinds lange tijd weer in de Twentse basis. Tegen Heerenveen speelde de Daarlervener een meer dan verdienstelijke wedstrijd als vervanger van de geschorste Robbie Wielaert. Uitgerekend Heerenveen komt nu aan de bel trekken om Zomer in de winterstop over te nemen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Was een vertrek naar het noorden twee jaar geleden nog onbespreekbaar, nu zou de verdediger mogen vertrekken indien Twente een vervanger weet te vinden. Overigens ontkent Ramons zaakwaarnemer het overnamegerucht tegenover de Tubantia.

Zie ook: Zomer tekent bij

Ajax – FC Twente, niet zomaar een wedstrijd…

maar een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van 2007! Sportweek meldt dat Twente momenteel op de tweede plaats staat wat betreft het voetbaljaar 2007. Hoewel vanavond een typisch zespunten-duel is, valt Ajax over 2007 niet meer te achterhalen; de Amsterdamse ploeg heeft 8 punten voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan. Wel heeft Twente de minste tegendoelpunten (26). AZ heeft één duel minder gespeeld en volgt met 28 tegengoals.

(Heerenveen – FCT) Penalty of nie? De hoofdrolspelers aan het woord

Boschker: "Ik had het er net nog met Blom over na de wedstrijd. Naar mijn mening deed ik helemaal niks, maar ging hij met de voeten naar mij toe. Aan de andere kant gebeurde gelukkig hetzelfde. Maar goed, hij zei dat het duidelijk een penalty was. Ik kan er gewoon niks aan doen, maar als keeper ben je altijd de lul. 

Raakte je de speler, zonder dat je de bal probeerde te spelen? Ik ben van mening dat hij mij raakte en niet andersom. Hij laat bewust zijn benen staan. Misschien wel slim van hem, maar ik vind het eigenlijk een beetje raar om daar altijd een penalty voor te geven. De een doet het wel, de ander niet, maar deze deed het gelukkig aan beide kanten."

Vandenbussche: "Ik raak ‘m absoluut niet. Of het moet heel licht zijn, want ik heb het echt niet gevoeld. Ik ging voor de doeltrap, en opeens zag ik de scheids naar me toe komen en gaf ie me geel. Ik was woedend, maar dan zie je het gezicht van de scheids veranderen en weet je dat je moet oppassen voor rood.

El Ahmadi gaf ook toe: Rustig Brian, het was een schwalbe, maar aan de overkant ook. Maar daar koop je niks mee. Welke invloed heeft de scheidsrechter op deze wedstrijd? Heel groot. Drie beslissingen, en drie keer zit ie mis."

Rutten en Verbeek: Alert zijn op Alves

Voorin zijn er vanavond weinig verrassingen te verwachten in de selecties van Heerenveen en FC Twente, de nummers 4 en 5 van de Nederlandse competitie. Achterin moet er echter wel wat geschoven worden. Heerenveen-coach Verbeek mist Bak-Nielsen en Breuer en laat Drost en Jong-A-Pin opdraven als vervangers. Zomer krijgt waarschijnlijk weer een basisplaats nu Robbie Wielaert geschorst is. 

Bij Heerenveen keert Afonso Alves weer terug na een schorsing van vier wedstrijden. Fred Rutten liet in de voorbeschouwing weten beducht te zijn op de Braziliaanse spits: "Met Alves hebben ze een icoon in huis. Een speler die uit het niets of uit een vrije trap beslissend kan zijn. Een voetballer waar we 95 minuten alert en geconcentreerd moeten zijn." Een taak voor (waarschijnlijk) Edson Braafheid. 

Heubach: Van mij mag Andy van der Meyde terugkomen

Andy van der Meyde is er vandaag niet bij als ‘zijn’ Everton aantreedt tegen AZ. Reden voor de Volkskrant om de tumultueuze carrière van de rechtsbuiten weer eens onder de loep te nemen. Ook Jeroen Heubach, volgens Andy zelf de enige vriend die hij aan het voetbal heeft overgehouden, wordt aangehaald in het stuk:

"Ik heb Andy leren kennen als een positieve jongen. Hij moet plezier hebben in zijn sport. Andy was ook een praatjesmaker, maar daar stoorde ik me niet aan. We hebben nog geregeld contact. Ik herken me totaal niet in de wilde verhalen die vanuit Engeland over hem verschenen. Van mij mag hij terugkomen naar Enschede."