Archief: mei 2007

‘Kolk kiest voor Vitesse’

Kolk speelt volgend seizoen niet met, maar tegen Elia. De aanvaller tekent volgens Omroep Gelderland een contract voor 4 seizoenen in Arnhem: "Vitesse had al een akkoord met Kolk, maar kwam er met ADO niet uit. Daarom dreigde Kolk naar FC Twente te gaan, maar nu kiest hij toch voor Vitesse."

Ik geloof niks tot er een knallende kurken-foto op Vitesse.nl staat.

LDL: Rutten beste trainer

Fred Rutten is door verslaggevers van NOS Langs de Lijn uitgeroepen tot 'trainer van het seizoen'. Weer een prijs die aan de neus van Louis van Gaal voorbijgaat, al is dat in dit geval niet zo vreemd.

Of de prijs bij Rutten op de schoorsteenmantel zal belanden, geen idee. De awards van Langs de Lijn (dit seizoen vielen ook Dick Jol en Afonso Alves in de prijzen) zijn niet echt serieus bedoeld… al worden de Twente-supporters er nog elke thuiswedstrijd aan herinnerd dat ze in het seizoen 2003/2004 de beste waren.

Ruimte op rechts

Wie speelt volgend jaar op de rechterflank? Voor Santi Kolk ligt weliswaar een contract voor drie jaar klaar, maar Vitesse lijkt de speler weg te kapen. Ook PSV’er Roy Beerens, die zowel op links als rechts uit de voeten kan, staat in de belangstelling van Twente. Ook NAC Breda en NEC zijn in de markt voor de 19-jarige jeugdinternational.

En dan is er natuurlijk nog Sharbel Touma. Met Twente kan hij volgend seizoen Europa in, aanlokkelijker dan de Spaanse middenmoter Recreativo Huelva en kersverse degradant Borussia Mönchengladbach. De meest wenselijke situatie is natuurlijk dat Touma 'gewoon' bijtekent, maar hoe lang kan en wil Twente nog op hem wachten?

Elia tekent voor drie jaar

Voetbal International zaaide vanmiddag nog even twijfel door te melden dat Elia en Twente nog helemaal niet rond waren, maar de foto op FC Twente.nl spreekt boekdelen: Elia is de komende drie jaar Tukker, met een optie voor nog een jaar. Voorzitter Munsterman op de clubsite: "Het feit dat hij Twente verkiest boven Ajax geeft aan dat  we met de club goed bezig zijn."

Elia naar Twente; wat doet Kolk?

Een interessante ontwikkeling: volgens de Telegraaf en RTV Oost gaan Kolk en Elia naar Twente, het AD bericht morgenvroeg (maar hier al te lezen) dat beide spelers waarschijnlijk naar Vitesse gaan. Het touwtrekken is begonnen…

UPDATE: Volgens de clubsite is het zeker: Elia gaat naar Twente. Alleen een medische keuring kan de transfer nog in de weg staan.

Orlando in Oranje

Dat het er nog eens van mocht komen… een Twente-speler in Oranje. Bondscoach Marco van Basten heeft Orlando Engelaar opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Zuid-Korea (zaterdag) en Thailand (woensdag), als vervanger van de geblesseerde Koevermans.

"Ik had het niet verwacht, maar natuurlijk wel gehoopt", aldus de 27-jarige middenvelder op de clubsite: "Dinsdag moet ik me melden op Schiphol en daarna vertrekken we. Ik kijk er erg naar uit!"

De huiskamervraag: Welke speler van Twente kwam voor het laatst uit voor het Nederlands elftal? En was dat nog tijdens dit millennium?

Meyer wint de beker?

Het wordt een tv-avond om naar uit te kijken vanavond. Bij Jong Oranje – Suriprofs (18.00 uur op Tien, ditmaal wel live) staan de vertrekkende Twente-spelers Bakkal en Aissati en mogelijke aanwinst Eljero Elia tegenover Braafheid en Engelaar, en in Duitsland strijden Stuttgart en FC Nürnberg om de DFB Pokal (20.00 uur, ARD).

Op bovenstaande foto lijkt unser Hansi de beker alvast op te eisen. Maar die arrogantie is hem natuurlijk vreemd: "Nachdem der Heldt (Horst Heldt, technisch directeur van Stuttgart) uns zum Favoriten gemacht hat und Favoriten bekanntlich immer verlieren, wollte ich den Pokal wenigstens einmal in Händen halten."

Stroomversnelling Kolk-transfer

Twente heeft zeven ton over voor Santi Kolk, wist TV Oost gisteren nog te melden. Vanochtend valt te lezen in de Telegraaf dat er inmiddels een akkoord is tussen ADO en Twente voor de helft van dat bedrag, 350.000 euro. Kolk, die naar verluidt zelf al rond was met Vitesse, moet nog wel om tafel met Twente. Zo moeilijk is die keuze toch niet, Santi?