Archief: augustus 2007

Aanvoerder Getafe: Nederlands publiek is rustig

"Lo que me agrada más es jugar primero el primer partido aquí, ya que en Holanda no es como en otros países donde el público atosiga más, allí es un público ruidoso, pero muy educado, así que no afecta tanto que el primer partido sea en casa."

De aanvoerder van Getafe is blij dat zijn ploeg eerst thuis speelt, omdat het publiek in Nederland wat rustiger is dan in andere landen.

Welkom in de hel van Enschede, David Belenguer.

Twente tegen Getafe in UEFA Cup

De lotingen van de Nederlandse clubs: 

FC Groningen – Fiorentina
Pacos de Ferreira – AZ
Dinamo Zagreb – Ajax
Heerenveen – Helsingborg
Getafe – FC Twente

Het Spaanse Getafe is dus de laatste horde die Twente moet nemen voor de groepsfase van de UEFA Cup.

De tegenstander was overigens afgelopen zomer op trainingskamp in Nederland. Uitslagen? Sparta – Getafe 1-6, NEC – Getafe 0-1, Roda – Getafe 0-3, NAC – Getafe 0-0, VVV – Getafe 2-2 (!). Te doen? 

Geen cadeautjes in Uefacup-koker FC Twente

Hadden we ons maar iets vaker moeten plaatsen. O ver ongeveer zes uurtjes is het zeker wie we krijgen, maar het lijkt erop dat we hoe dan ook een zware kluif gaan krijgen in de eerste ronde van de Uefacup. De mogelijke tegenstanders die ons wachten zijn:

Dinamo Boekarest (Roemenië), Rode Ster Belgrado (Servië), Getafe CF (Spanje), RC Lens (Frankrijk) of Tottenham Hotspur (Engeland).

De scouting van Kammetje en in dit geval ook Rutten zal niet misselijk zijn, maar de clubs uit de balkan zullen toch altijd een onbekende factor zijn. Spaans, Engels en Frans voetbal is voor de echte voetbaldieren zonder al te veel moeite bij te houden. Dat levert dus extra kennis op, maar om nou te zeggen dat we kansrijk zijn. Nee dus.

Misschien moeten we hopen dat Martin Jols vlaggenschip over drie weken nog steeds op drift is, want als je het toch moeilijk krijgt, dan maar op White Hart Lane.

Loting UEFA Cup op Eurosport 2

Da's een tegenvaller voor de NOS. Gooien ze de hele programmering om voor de CL-loting (18.00 uur, Nederland 2), is alleen PSV gekwalificeerd. De loting voor de UEFA Cup wordt morgen vanaf 13.00 uur alleen uitgezonden op (het digitaal te ontvangen) Eurosport 2.

Of haalt de NOS nog snel even de rechten binnen nu ook Ajax in de pot zit? In ieder geval, we houden jullie morgen live op de hoogte tegen wie Twente (en vooruit, ook de andere clubs) komt te spelen.

Eerbetoon Herman Wessels

Het was afgelopen zondag een indrukwekkend eerbetoon van de supporters van FC Twente aan de overleden oud-voorzitter Herman Wessels. Misschien was het wel de meest indrukwekkende en stille minuut stilte ooit in het Epy Drost Stadion. Ook de supporters van FC Utrecht verdienen hiervoor een pluim, waarvan akte.  

Orlando Engelaar niet in voorselectie

Behoorde Orlando Engelaar eerder al niet tot de definitieve selectie van Oranje tegen Zwitserland (en we weten hoe dat afgelopen is), voorafgaand aan de kwalificatieduels tegen Bulgarije en Albanië behoort de middenvelder niet eens tot de voorselectie. Weten we ook gelijk in welk stadion de bondscoach NIET zat afgelopen weekend…

Penalty of geen penalty?

Het moment haalde de samenvatting niet (zoals wel meer niet) dus moeten we het met deze amateurbeelden doen. Wielaert wordt opzichtig aangepakt in de zestien meter, scheidsrechter Vink vond één penalty echter wel genoeg. Maar de beelden spreken voor zich… toch?