Archief: november 2007

De tranen van Simon

Hoewel algemeen bekend is dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie bieden voor de toekomst, toch nog even een herinnering aan vorig seizoen. De macht van het dwingende spel van FC Twente bereikte een hoogtepunt toen AZ op 27 december 2006 naar Enschede kwam: afgetekend 3-0.

Hieronder treft u een verslag van deze wedstrijd door Volkskrantverslaggever Poul Annema. Voor de lezers onder u. Iemand die de beelden heeft, knal de link gerust in de comments. Wordt het zondag wederom een tempel van vreugde?   

UPDATE: Nu we toch met kranten in de weer zijn, vandaag een interview met Fred Rutten in De Volkskrant.  

ANP: AZ kan Twente passeren

Volgens het ANP is FC Twente – AZ dé topper van dit weekend. 'AZ kan Twente passeren' kopt de landelijke persdienst in het eredivisie-overzicht. Maar Twente kan natuurlijk ook uitlopen op de Noord-Hollanders…

AZ kan zondag definitief terugkeren in de subtop van de eredivisie. De ploeg uit Alkmaar wacht de zware uitwedstrijd tegen FC Twente, dat vorig seizoen nog met 3-0 te sterk was in de reguliere competitie. Bij een overwinning gaat AZ Twente voorbij op de ranglijst. Het elftal van trainer Louis van Gaal wist dit seizoen pas één uitwedstrijd te winnen. Twente verloor in eigen stadion pas één maal.

Vrouwenvoetbal, ongeluk of onkunde?

FC Twente speelde gisteravond tegen Willem II, FC Twente is de trotse koploper in de kersverse Eredivisie vrouwen. Dat staat goed voor de hele club, al is het vrouwenvoetbal natuurlijk nog steeds niet algemeen geaccepteerd.

Dat lijkt ook wel terecht, want welke maat moet er nou op vrouwenvoetbal gezet worden? Afgelopen zaterdag klopten de Twentse dames in het bekertoernooi de Groningse hoofdklasser Oranje Nassau met 9-0. Afgetekende cijfers. Voor de vrouwenvoetbalboycotters onder ons die toch nog meelezen; Het is 'slechts' een hoofdklasser, maar tot vorig jaar gold dat voor alle speelsters die nu in de eredivisie vrouwen spelen.

Engelaar niet warm of koud van transfergeruchten

PSV Blog ziet Engelaar in de winterstop wel tekenen in Eindhoven, nu de club heeft aangegeven voor ervaren spelers te gaan. Ook bij andere topclubs duikt de naam van de kersverse international regelmatig op. De hoofdpersoon zelf zit echter goed bij Twente, vertelt hij tegenover de camera van VI TV: "Waarom niet? Ik word hier nog steeds beter, en ik ben hier ook beter geworden in de afgelopen anderhalf jaar. Gespeculeerd wordt er altijd, ook vorig jaar al. Ik word daar niet meer warm of koud van."

Twente in de markt voor Russische middenvelder

Het was even stil op het transferfront, maar er zijn weer wat namen van Freds verlanglijstje uitgelekt.

Zo staat volgens de VI de 21-jarige middenvelder Aleksei Rebko in de belangstelling van Twente. De talentvolle Rus jojoot al jaren tussen het eerste elfal en de beloften van Spartak Moskou, en speelde het afgelopen seizoen drie competitiewedstrijden.

Arnautovic trefzeker bij beloften

In de selectie van het 'grote' Twente ontbrak Marko Arnautovic nog (want ziek, zwak of misselijk) maar een dag later was de Oostenrijkse spits genoeg hersteld. Sterker nog, tegen de beloften van Sparta kon hij drie doelpunten bijschrijven. Een kwartier voor tijd stond Jong Twente met maar liefst 6-0 voor, waarna de Spartanen nog drie (!) keer scoorden: 6-3.

De winst kwam echter nooit in gevaar, waardoor Jong Twente nu aan kop staan in de Beloften Competitie.

Sparta – Twente: de Spartanen

De fansite van Sparta heet In The Winning Mood, al zat winnen er onder Gert Aandewiel niet in. Of het met Adri van Tiggelen beter gaat vroeg ITWM aan de vaste analytici Dick de Schilder, Gevelkachel en Baco & Bolo. "Riepen de Twente-supporters 'antivoetbal'? Dat hebben hun hun hele leven al gedaan."

Naamsverandering?

Sinterklaas, wie kent hem niet? Het Enschedese PvdA-orakel Gerrit Dijkhuizen pleit voor een naamsverandering van FC Twente in FC Twente/Enschede. Dit nadat eerdere pogingen van hem om Enschede in de naam van het stadion te laten opnemen mislukte.

 De bemoeienissen van deze Kerstman/Sinterklaas look-a-like met FC Twente zijn niet altijd een onverdeeld succes gebleken. In de jaren negentig zadelde hij ons op met 'Balans', een zwaar gesubsidieerd supportersbegeleidingsproject, dat er in het kort op neer kwam dat in dure leren jassen gestoken semi-criminelen het op de tribunes voor het zeggen kregen. Gelukkig al jaren niets meer van vernomen.

Maar ter zake: een naamsverandering deze keer. Dumpt u uw mening hierover vooral in de reactiepanelen. Misschien weet u zelfs wel een betere naam!