Archief: januari 2008

Transferperiode: nog één dag

Ramon Zomer naar Heerenveen. Luke Wilkshire naar AZ. Nkufo naar Qatar. Alfred Schreuder naar Groningen. Youssouf Hersi naar NEC. Marko Arnautovic naar Cambuur. Karim El Ahmadi naar Feyenoord. Orlando Engelaar naar Ajax. Of Porto.

Als we alle geruchten moesten geloven hielden we geen speler meer over. Maar aan het eind van de dag zal het elftal gewoon intact gebleven zijn. Toch?

Twente-voorzitter Munsterman: Engelaar gaat bijtekenen tot 2011

Ik kan me voorstellen dat jullie Engelaar heel graag willen houden. Dan moet je actie ondernemen, toch?

Ja, natuurlijk. Maar goed, net zoals we het contract met El Ahmadi hebben verlengd tot 2011 is ook altijd onze intentie geweest om dat met onze Engelaar te doen. En ik denk dat we in een dusdanig stadium zijn dat we eigenlijk kunnen zeggen dat zijn contract wordt verlengd tot 2011.

Dus we kunnen eigenlijk het bericht wel maken zometeen.

Ja, je mag het bericht maken.

 

Orlando tekent bij, meldt voorzitter Munsterman in Binnenkant Paal (Radio Oost)

Ook Porto in de markt voor Engelaar

Orlando Engelaar houdt de gemoederen flink bezig, want naast Ajax wil nu ook FC Porto de middenvelder overnemen. De Portugese lijstaanvoerder zou dat overigens pas aan het einde van dit seizoen willen verwezenlijken.

Ondertussen is Twente nog altijd met de linkspoot in gesprek om zijn contract open te breken en te verlengen. De kans dat Engelaar nog in de winterstop vertrekt is inmiddels zeer minimaal geworden. Het prijskaartje van 15 miljoen euro dat de aanvoerder door Munsterman kreeg opgespeld lijkt Ajax voorlopig voldoende te hebben afgeschrikt.

Arnar Vidarsson: Bjarni komt terecht bij een fantastische club

"Dit is beter dan steeds maar weer te proberen door te breken bij zo'n club als Everton. Hij komt terecht bij een fantastische club. Als ik als negentienjarige bij Fred Rutten terecht was gekomen, was ik nu verder geweest als voetballer. Dat heb ik hem ook verteld.

Bjarni is een slimme voetballer, hij is technisch goed en heeft een prima mentaliteit. Maar hij moet nog veel leren. Hij krijgt een mooie kans die hij zeker zal grijpen."

Arnar Vidarsson (29) op TwenteSport over zijn jongere broer Bjarni (19), die vandaag voor 2,5 jaar tekende bij FC Twente

Zie ook: Bjoertje Vidarsson mag het proberen bij Twente

Twente laat zich verrassen door Sparta

Hoe zou de stand er eigenlijk uitzien als alleen de uitslagen tegen ploegen uit het linkerrijtje meetellen? Twente zou zo maar bovenaan kunnen staan. De realiteit na het (terechte) 2-1 verlies is een zesde plaats, met een gat van 4 punten naar Heerenveen en Groningen.

Volgende week op het programma: NAC – FC Twente, Heerenveen – Vitesse en Groningen – Roda JC. 

Nkufo nog maar twee doelpunten achter Huntelaar

Je weet tegenwoordig nooit of de samenvattingen op het geplande tijdstip beginnen, of pas ergens na twaalven. Hulde dus aan al die fröbelaars die de eredivisie-doelpunten opnemen en online gooien, lang voor het RTL behaagt om ze uit te zenden.

Een van die mensen is RayMania van Fok. Hier heeft hij alle Twentse doelpunten handzaam op een rijtje gezet; Nkufo komt tot een indrukwekkend aantal van 17 doelpunten.

Het Ei van Ko blijft leeg.

Was het de eclatante overwinning op FC Groningen? Of de stand op de ranglijst? Zijn het de contouren van de stadionverbouwing die steeds meer zichtbaar worden? Hoe het ook zij, de afgelopen weken raakten veel supporters van FC Twente in een euforische stemming. Het interview met Joop Munsterman in de papieren VI zal er voor sommigen vast ook aan hebben bijgedragen. Natuurlijk werd eveneens het nostalgische 'Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn' onder het stof vandaan gehaald. Vol verwachting klopten vele Twente-harten. De euforische gevoelens en gedachten werden alhier vertolkt door de columnisten BadMuts en Westerling.

En toen diende de uitwedstrijd tegen Feyenoord zich aan. De bewierookte tandem 'Karlando' werd eenvoudig aan banden gelegd en de titelaspiraties kunnen worden opgeborgen. In ieder geval voor dit seizoen. Het verschil tussen top en subtop is donderdagavond in De Kuip in ieder geval duidelijk aangetoond.

Van Marwijk: de gelijkmaker was de ommekeer (+ gifje)

Bert van Marwijk: "Twente was de eerste helft beter dan wij, terwijl wij juist steeds meer onzeker werden. Maar een wedstrijd is vaak afhankelijk van momenten. Dat kan nadelig of voordelig werken. Vandaag vond ik dat de goal van ons de ommekeer betekende. Als de 2-0 was gevallen, denk ik dat we de wedstrijd hadden verloren. Nu maakten we wel de gelijkmaker en vanaf dat moment kwam er meer agressie in de ploeg, ging het publiek erachter staan en zag je ook dat spelers vaker de goede keuzes maakten."

Enfin, deze goal dus. Zeg het maar, buitenspeldeskundigen…

Rare buitenspelregel nekt Twente tegen Feyenoord

Na het 'stappen' van de Twentse defensie stonden vier Feyenoorders voor keeper Boschker, waarvan zeker twee buitenspel. Bruins mocht echter gewoon uithalen van scheidsrechter Van Egmond, en hielp het voor rust zwakke Feyenoord daarmee in het zadel. Hinderlijk buitenspel, misschien moet Jaap Uilenberg het nog maar eens goed aan zijn onderdanen uitleggen…

(foto komt van het ANP; iemand die een gif'je van de situatie heeft?) 

Perikelen van een topteam (column)

Vanavond kan Twente zich nestelen in de Top 3 bij winst op Feyenoord. Door de uitstekende prestaties wordt er echter doot 'topclubs' wel nadrukkelijk gepoogd de uitblinkers van Twente aan zich te binden. Westerling over de perikelen van een topteam.