Archief: maart 2008

De Top 3 van… Niels Wellenberg

Nu al leuk: de wekelijkse Muziek Top 3 van Twente-spelers bij FC Twente Radio. Voor wie onderweg was en het vorige week gemist heeft, hier de favoriete nummers van verdediger Niels Wellenberg.

System of a Down – Chop Suey 

Twente wint in slotfase; Douglas alsnog geschorst

Sportief van John van Loen. De assistent-coach van FC Utrecht (annex woordvoerder van Willem van Hanegem) liet bij de persconferentie van FC Utrecht – FC Twente weten de tweede gele kaart voor Douglas belachelijk te vinden. Kort voor rust mocht de Braziliaanse verdediger inrukken na een ongelukkige botsing met Van der Gun. Met een man minder trok Twente de wedstrijd toch nog naar zich toe; in blessuretijd was Nkufo alerter dan de uitgekomen Utrecht-goalie De Ruiter en liet invaller Huysegems in het lege doel koppen.

Twente verdedigt volgende week zaterdag in eigen huis de vierde plaats tegen Excelsior. De hekkensluiter zonder keeper Graafland en Den Ouden, Twente (helaas) zonder Douglas.

FC Twente vierde bij winst in Utrecht

Een aardig vooruitzicht: bij winst op FC Utrecht belandt FC Twente hoe dan ook op de vierde plaats. Het team van Fred Rutten komt dan op 55 punten en passeert daarmee Heerenveen en (afhankelijk van de uitslag) NAC of Feyenoord. Als Twente met 7 doelpunten verschil wint en NAC – Feyenoord in een gelijkspel eindigt staan de Tukkers zelfs (op doelsaldo) derde. Maar vergeet dat scenario gelijk maar weer, dit is nu eenmaal geen Sjakie en de wondersloffen.     

 

Alle punten zijn meegenomen, want FC Twente heeft nog een lastig programma voor de boeg. Elke tegenstander strijdt nog ergens voor: Excelsior en Willem II voor lijfsbehoud, PSV voor het kampioenschap.

De wedstrijden van de concurrentie:

Feyenoord: FC Utrecht (thuis), Willem II (uit), Roda JC (thuis)

NAC Breda: FC Groningen (uit), Heracles (uit), NEC (thuis)

Heerenveen: Willem II (uit), Sparta (uit), Excelsior (thuis)

FC Groningen: NAC Breda (thuis), Ajax (thuis), FC Utrecht (uit)

Nou waarde kenners… hoeveel punten haalt Twente nog, en zal dat genoeg zijn? 

Nikolay Mikhailov doet goede zaken!

BREAKING NEWS! Ja, geen Fitna of iets dergelijks natuurlijk, want Karim El Ahmadi en Ibrahim Maaroufi lezen ook mee. Nee, het is tijd voor nieuws over ons Bulgaarse troetelkind Nikolay Mikhailov. Deed de zelfkritische topkeeper eerder nog zijn beklag over een gebrek aan speelminuten, vandaag werd bekend dat hij als voetbalprof écht aan de weg timmert. De immer betrouwbare Bulgaarse online krant News.bg (wie leest 'm niet?) meldt namelijk dat Nikolay een nieuwe vriendin heeft. Jazeker! Was zijn vorige vriendin al een bekend Bulgaars fotomodel, zijn huidige vlam is zelfs een verpletterend naaktmodel (NSFW)! En ze zijn ook nog verliefd. Helaas vergat de website van FC Twente Nikolay te feliciteren met het grote nieuws…

Maaroufi vanavond in actie voor Marokko?

In het eerste elftal kreeg hij nog geen speelminuten, maar Ibrahim Maaroufi komt vanavond mogelijk in actie in de oefeninterland België – Marokko. De middenvelder is opgeroepen als vervanging voor de geblesseerde Nabil Dirar. “Ik ben heel trots op mijn eerste selectie”, aldus Maaroufi in De Standaard.

Wie zich verveelt bij Oostenrijk – Oranje kan vanaf 20.35 uur terecht op het Vlaamse Canvas.

Vak P doet aan culturele vorming

De Ultras van Vak P accentueerden afgelopen zondag op subtiele wijze de verbintenis tussen FC Twente en Enschede. Op een meterslang spandoek prijkte de eerste alinea van een gedicht dat Willem Wilmink ooit schreef over zijn geliefde stad. De in 2003 veel te vroeg overleden melancholicus oogstte overigens niet alleen lof met het prachtige stuk poëzie. De toenmalige burgemeester Ko Wierenga (u weet wel, van dat ei) vond het namelijk veel te negatief. Oordeelt u zelf.