Archief: juni 2008

McClaren tevreden over oefenwedstrijd Twente

Het is geen resultaat dat de wereld over zal gaan (sterker nog, er is wel eens meer gescoord tegen de Hengelose Selectie), maar nieuwbakken trainer Steve McClaren betoonde zich uitermate tevreden over de eerste oefenwedstrijd van 'zijn' FC Twente: "Ik ben bijzonder tevreden, met name over de instelling van de spelers". Na rust liep Twente (met uitblinkers Janssen, Arnautovic en Gerritsen) uit naar 0-5; voor rust had enkel gelegenheidsspits Huysegems het net gevonden.

Dinsdag wordt geoefend in Geesteren tegen de RKVV Stevo. 

Twente begint competitie uit tegen Roda JC

Begin juli wordt het definitieve eredivisie-programma bekend, maar omdat u daar niet op wilt wachten hierrr alvast het uitgelekte concept-schema. Hier en daar kan nog een andere speeldag worden vastgesteld, maar ga er maar vanuit dat de volgorde wel klopt. Dus eerst uit tegen Roda, en dan op vrijdagavond 12 september de eerste competitiewedstrijd in de Grolsch Veste: FC Twente – Sparta.

Inburgeringscursus voor Steve McClaren!

Over de streep getrokken door een bejaarde collega en tegen de zin van zijn vrouw werd Steve McClaren gisteren gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Twente. Vanzelfsprekend in de sfeervolle entourage van restaurant De Broeierd, de vaste lunchroom en afhaal van Joop Munsterman en co. Natuurlijk was McClaren vanaf het eerste contact enthousiast en laten we het dus ook vooral niet meer over Paul Ince hebben.

Wat wel op de agenda moet is de inburgering van Steve. Want "FC Twenty" klinkt wel een beetje vreemd, al is het wel een trendy-hippe afkorting waardig: FC20. Maar daar zijn wij Tukkers dan weer te nuchter voor. De vraag blijft echter hoe we Steve wegwijs kunnen maken bij onze club en in de streek. Hoe leg je "kiek'n wat wot" uit aan een Engelsman? En het Ei van Ko? Willy Oosterhuis met de Regiotap? Graag uw suggesties in de comments. Met al die nieuwe spelers uit allerlei windstreken misstaat een standaard Tukkercursus sowieso niet. Gaat vast van pas komen! 

Alfred Schreuder heeft geen hekel aan Vitesse

Na het gezellige samenzijn hier, naar aanleiding van een oud citaat van Jeroen Heubach, nu nog maar eens een nieuwtje over onze zwart-gele vrienden uit Arnhem. Het was al een tijdje een gerucht, maar inmiddels is definitief bekend gemaakt dat Alfred Schreuder volgend seizoen uit zal komen voor Vitesse. Schreuder komt daarmee terug op zijn eerdere beslissing om toe te treden tot de technische staf van FC Twente en actief voetballend af te bouwen bij de amateurs van SVDB Barneveld. Grappen over afbouwen bij de amateurs graag voor u houden!  

 

Volgt Boateng trainer McClaren naar FC Twente?

The Sun weet het zeker: bij de presentatie van Steve McClaren dinsdag wordt gelijk zijn eerste aankoop voorgesteld, George Boateng.

De 32-jarige verdedigende middenvelder werkte veel samen met McClaren en heeft hem in ieder geval hoog zitten, zo vertelt hij Sky Sports: "Als je naar de prestaties kijkt die hij afleverde bij Middlesbrough, dan is dat toch wel indrukwekkend.

Ze hadden nog nooit iets gewonnen en dan halen we plots de League Cup binnen en speelden we de finale van de UEFA Cup."

‘Vitesse-hater’ Heubach blijft gewoon bij Twente

"Ik hou van Twente, al vanaf dat ik kind was. Ik ken veel jongens van Vak P. Ik voel hetzelfde als zij. Ik heb ook een bloedhekel aan Vitesse. (…) Jongens die niet uit Twente komen kiezen vaak voor het geld. Als ik veel geld zou
krijgen? Dan zou ik misschien ook weggaan, maar zeker niet naar Vitesse of FC Groningen! Dat doet een Tukker niet."

Jeroen Heubach, vijf jaar geleden in de Tubantia. Het was dan ook vreemd om te lezen dat Vitesse 'Heubach hooligan' wilde inlijven. Het is dan ook een opluchting voor supporters van FC Twente én Vitesse dat  ie gewoon blijft. Ronaldinho, Heubach komt eraan!