Archief: juli 2008

Loot Twente tegen Barca, Schalke of Bate Borisov?

De returns van de tweede voorronde Champions League worden volgende week gespeeld, maar mogelijk weet Twente morgenmiddag wie ze moeten verslaan om de lucratieve Champions League te betreden. Zoals bekend zijn de  volgende geplaatste teams mogelijke tegenstanders: Liverpool, Barcelona, Arsenal, Schalke 04, Juventus, Olympique Marseille, Steaua Boekarest, Olympiakos Piraeus, Shaktar Donetsk, Fiorentina en Spartak Moskou.

Daar komen nog vijf teams bij, en wel de winnaars van deze onderlinge duels (tussen haakjes de eerste uitslag):

Glasgow Rangers – FBK Kaunus (0-0)
Panathinaikos – Dinamo Tblisi (3-0)
IFK Göteborg – FC Basel (1-1)
Fenerbahce – MTK Boedapest (2-0)
Anderlecht – Bate Borisov (1-2)

Nou, wie hoop/denk je dat er uit de bak komt morgen? 

Ook rappers gaan voor FC Twente! (2)

Voor iedereen die zich afvroeg waar ze die Twente-jas uit de nieuwe Snowgoons-clip kunnen kopen: je moet ervoor naar Amerika. Supporter Slycovic legt het uit in de comments: "Die jas is van mij. Crypt, de rapper die mijn jas draagt in de clip, heeft hem laten maken in Philadelphia (waar ze wonen!). Wij touren elk jaar door Europa met Outerspace en Jedi Mind Tricks.
Die dikke met die Twentesjaal (Vinnie Paz in die andere YouTube-clip)
heeft dus niet voor niks zo'n sjaal om z'n nek hangen. Van Henry de
Mooy gekregen tijdens optreden in Deventer. Zij zijn vrienden en supporters van FC Twente. Mooi toch?"

UPDATE: "In december gaan we weer op tour door Europa. Data nog niet bekend,
maar als het lukt gaat zowel Crypt als Vinnie Paz een keer mee mee
naar een wedstrijd." 

Drie shirts met watermerk!

Zoals gehoopt en toch ook wel verwacht bleek het afzichtelijke tricot dat gisteren opdook niet het nieuwe shirt van FC Twente te zijn. Maar liefst drie tenues werden er vandaag op de website van FC Twente gepresenteerd, met als een soort watermerk de nieuwe Grolsch Veste erin verweven. Oordeelt u zelf hier en vergeet ook vooral de video niet. Hoogtepunt vormen de geel-zwart-witte schoenen van tattoo-Theo!

Peter Wisgerhof in beeld als vervanger van Wielaert

Dat Robbie Wielaert vandaag aan de onderhandelingstafel zit met Ajax is een veeg teken, zo werd gisteren al duidelijk. Volgens Voetbal International bereidt FC Twente zich dan ook voor op het vertrek van Wielaert en is men daarbij uitgekomen bij zijn oud-ploeggenoot Peter Wisgerhof. Wisgerhof heeft echter kort geleden tot 2012 bijgetekend bij NEC én heeft ooit gezegd dat hij in Nederland verder alleen voor één van de topclubs wil spelen. Zou hij daar ook FC Twente mee bedoeld hebben?

Martin Sus kost FC Twente veel/weinig geld

Verwarring alom omtrent de contractstatus van het Tsjechische fenomeen Martin Sus. Een jeugdcontract, meent FC Twente, dus voor een appel en een ei over te nemen. Nee, zegt men bij FC Brno, hij heeft een volwaardige overeenkomst dus kom maar op met die euro's. De betrokken voetbalbonden vinden het een tuchtzaak waard, dus is het woord vandaag aan de tuchtcommissie van de KNVB. Spannend!

Twente werkt (uiteraard) niet mee aan transfer Wielaert naar Ajax

Het AD is een Rotterdamse krant, maar dat zou je niet zeggen als je de berichtgeving van vandaag leest over Wielaert. Volgens Wielaert's zaakwaarnemer Kees Ploegsma, praten Ajax en FC Twente vandaag verder over de transfer. Groot struikelblok vormt de starre houding van FC Twente. De Tukkers willen Wielaert niet kwijt en hebben een eerste bod van Ajax rond de anderhalf miljoen euro al resoluut afgewezen.

Tuurlijk, als Ajax met de vingers knipt hebben de andere clubs maar te gehoorzamen, anders zijn ze 'star'. Enfin, een reactie van de starre voorzitter Munsterman bij TwenteSport: "Ze moeten niet denken dat ze één van onze beste spelers voor een appel en ei kunnen ophalen. Robbie heeft nog een doorlopend contract, wij laten hem niet gaan."

FC Twente weet wél te winnen van Olympiakos

Waar Emmen (doelpuntloos gelijkspel) en Groningen (2-0 verlies) niet van de Griekse topclub Olympiakos wisten te winnen, was FC Twente in het drukkend warme Oldenzaal oppermachtig.  Huysegems scoorde na een klein kwartier, invaller Arnautovic verschalkte de keeper even na rust. Tioté en wederom Arnautovic verzuimden in het vervolg om de score nog verder uit te bouwen. Vrijdag oefent Twente tegen Arminia Bielefeld.  

Basisopstelling: Boschker; Wilkshire, Douglas, Wielaert, Braafheid; Tioté, Huysegems, Jansen; Denneboom, Kufo, Elia

McClaren wil Wielaert niet naar Ajax laten gaan

"Robbie is erg belangrijk voor ons. Hij is de leider van de defensie, degene die de organisatie neerzet en ook opbouwend van grote waarde is. Ook buiten het veld is hij belangrijk, het zou dan ook een grote aderlating zijn wanneer hij zou vertrekken. (…) Het is prima dat hij ambitieus is, logisch ook dat hij hogerop wil, alleen komt het voor ons op een slecht moment. Ik ga er dan ook vanuit dat de clubleiding er alles aan doet om Robbie te houden."

Coach Steve McClaren in AD Sportwereld over de Amsterdamse interesse voor Robbie Wielaert