Archief: augustus 2008

FC Twente start met puntendeling

30 augustus 2008, de start van een nieuw seizoen. Lang leek het erop dat FC Twente de competitie winnend zou beginnen, maar vlak voor tijd kwam Roda JC langszij. Niet verrassend overigens door een fout van Douglas. Natuurlijk zeuren we daar niet over (gezien zijn prestaties tegen Arsenal). Nu volgen twee weken voorbereiding op de opening van de Grolsch Veste. Wordt dat de eerste winstpartij van dit seizoen?

Breaking news: Robbie Wielaert blijft bij FC Twente (voor altijd!)

Goed nieuws om mee naar de wedstrijd toe te leven: ondanks de interesse van Ajax wil verdediger Robbie Wielaert 'nooit meer weg' bij FC Twente. Althans, dat vertelde Robbie zelf aan Klokhuis-cutie Lisa Wade (waarschuwing: tepel-alarm) in de aflevering 'Hoe is het toch met Robbie Wielaert?'. Komt pas 30 oktober op tv, maar in het persbericht staat alvast de geruststellende teaser 'en is Robbie erachter gekomen dat hij nooit meer weg wil bij FC Twente'. Joop, stel het contract maar vast op!

Sacha Kljestan naar FC Twente?

In deze tijden van Europese lotingen en een zich langzaam sluitend transferwindow blijven de telex en de fax onophoudelijk reutelen op de redactie van uw fctwenteblog. Amper bijgekomen van de komst van mekkerveteraan Kenneth Perez rolt zojuist het bericht binnen dat FC Twente een bod zou voorbereiden op Sacha Kljestan.

Volgers van het Nederlands Olympisch voetbalelftal zullen hem herkennen als de Amerikaan die tegen Nederland scoorde op de Olympische Spelen. De bijna 23-jarige middenvelder met de naam van een hoertje uit een Londense nachtclub moet naar verluidt tussen de 3 en 4 miljoen dollar kosten, over te maken aan de Major League Soccer. Iemand de dollarkoers paraat?

Kenneth Perez om 13.00 uur medisch gekeurd

RTV Oost weet het zeker: Kenneth Perez tekent voor twee jaar bij FC Twente. De spelersgroep is inmiddels ingelicht, en de aanvallende middenvelder zou om 13.00 uur medisch gekeurd worden. Inderdaad, wanneer ook de UEFA Cup-loting plaatsvindt…

Mocht Perez vandaag gepresenteerd worden, dan zou hij in principe morgen al kunnen meespelen tegen Roda JC.

Kenneth Perez tekent bij FC Twente?

Het AD meldt dat FC Twente zich vandaag nog met Kenneth Perez hoopt te versterken. Er ligt een tweejarig contract klaar voor de Deens international in Enschede. Twente is al lange tijd op zoek naar een aanvallende middenvelder. Zo werden onder meer Petter Andersson en Derek Boateng in verband gebracht met de Tukkers. Laatstgenoemde lijkt te duur en eerstgenoemde te licht. Voor Perez behoeft geen transfersom betaald te worden, aangezien hij deze week in goed overleg met Ajax zijn contract heeft laten ontbinden.

4-0 tegen Arsenal: The road to Constantinopel begins

McClaren zei het al vantevoren: het gaat erom wie de eerste goal scoort. Dat Arsenal, in de persoon van Nasri, dat na 27 minuten deed was niet heel verwonderlijk: in het Emirates Stadium haalde een gemankeerd Twente (zonder Boschker, Arnautovic en Wilkshire) nooit het niveau van de 'thuiswedstrijd'. Complimenten voor Mihaylov (als hij zo blijft keepen leren we snel genoeg hoe je zijn naam echt schrijft), Wout Brama (speelde bijna foutloos) en de 3.000 meegereisde supporters, die het thuispubliek regelmatig overstemden.

Op naar de UEFA Cup!

Boschker er niet bij tegen Arsenal?

Ach, dat kon er ook nog wel bij: De kans is groot dat FC Twente het vanavond tegen Arsenal moet
stellen zonder keeper Sander Boschker. De doelman deed gisteren weliswaar
mee aan de laatste training maar bleek vandaag toch erg veel last te hebben
van een kuitblessure.
(via Tubantia)

Tukkers spotten kan trouwens hier (kies voor Inside Belushi's Bar).