Archief: november 2008

1-2 winst in Den Haag

Omdat eclatante overwinningen ook gaan vervelen, besloot FC Twente het vanavond allemaal een stuk spannender te maken. Na een snelle en wat gelukkige 0-1 van Theo Janssen (van richting veranderde vrije trap) werden talloze kansen om zeep geholpen. In het Haags kwartiertje werd het dan ook 1-1 en tot ieders verbazing lukte het toen ineens weer wel: Arnautovic maakte 1-2 en daarna kwam FC Twente niet in meer in de problemen. Heel gauw vergeten dit. Wat een gedoe.

Cruciale week voor FC Twente

Steve McClaren is er duidelijk over: FC Twente kan goede zaken doen de komende week. Winst vanavond in Den Haag en zaterdag tegen Sparta betekent aanhaken bij de top. Winst woensdag tegen Schalke 04 zou bovendien een ware sensatie zijn. Wij supporters zijn daar natuurlijk ook van doordrongen, dus daarom: komende week is de week van de waarheid en woensdag is de wedstrijd van de eeuw! De selectie is, zoals zo vaak al dit seizoen, volledig fit. Dus wie stopt FC Twente?

Helpt Rutten Twente de winter door?

Hoewel Twente vanavond een avondje Europees vrijaf had, bieden de uitslagen in groep A perspectief voor een ongekend positief scenario. Het Schalke van Fred Rutten ging namelijk vrij kansloos ten onder tegen Manchester City (zonder Robinho), terwijl in Parijs gelijk gespeeld werd door Paris Saint Germain en Racing Santander.

Een spannende UEFA Cup-avond voor FC Twente

1. Schalke ’04 2 4 (4-2)
2. Manchester City 1 3 (3-2)
3. FC Twente 2 3 (3-3)
4. Santander 2 1 (1-2)
5. Paris Saint Germain 1 0 (1-3)

FC Twente is een keer vrij doordeweeks, maar spannend wordt het evengoed met twee wedstrijden in groep A. Je wint er niks mee (nu ja, de eer), maar wat wordt het vanavond bij de volgende twee duels?

(19:00 uur) Schalke ’04 – Manchester City
(20:45 uur) Paris Saint Germain – Santander

Arsenal wil Elia helemaal niet, geloof het maar

Hij heeft het gewoon gevraagd. Leon ten Voorde weet nu zeker dat Elia niet naar Arsenal gaat, want er zat niemand van Arsenal op de tribune, ondanks dat De Telegraaf dat wel meldde.

Twentesupporters kunnen gerust zijn dus, want als Arsenal een jonge speler wil, dan gaat ‘ie. Of zou het kunnen dat Twente heeft besloten dat de interesse van Arsenal niet bekend hoeft te worden? Misschien heeft Arsenal liever nog niet dat de interesse voor de ‘flankengott‘ bekend wordt en heeft de club zich niet aangemeld.

Plenty redenen denkbaar waarom Leon ten Voorde een leugentje is verteld toen hij gewoon navraag deed over de interesse van Arsenal in de beste speler van FC Twente. Toch gaan we er vanuit dat Elia niet naar Londen vertrekt, want altijd als Ten Voorde schampert over het geruchtencircuit rond FC Twente, weet hij allang hoe het zit. Trainer Adrie Koster kan erover meepraten. Terwijl wij nog volop verwikkeld waren in de geruchtenmolen rond de nieuwe oefenmeester, zette hij zijn handtekening bij FC Twente en duurde het niet lang voor Ten Voorde er lucht van kreeg. Wat zal hij gelachen hebben over al die belachelijke namen. En terecht, Koster kent een prima seizoensstart met onze trots, wie heeft er nu een grote naam nodig?

ADV: Bloggers over de ultieme digitale woning

De afgelopen week waren we op een bloggersborrel, georganiseerd door Cisco in het uiterst hippe Heineken the City in Amsterdam.

We kwamen echter niet alleen voor de gezelligheid en een paar biertjes (alhoewel hier geen tekort aan was). Het doel was met Nederlandse bloggers van gedachten te wisselen over technologie in ons dagelijks leven. Wie woont in een “digitaal paradijs”, waarin alles en iedereen is aangesloten op een draadloos netwerk? En wie bevindt zich dagelijks in een “digitale hel” met overal draden en snoeren en apparaten die niet goed werken?

Arsenal weer op de tribune voor Elia

In het wekelijkse rubriekje ‘wie zit er nu weer voor Elia op de tribune?’ vandaag: Arsenal.

De Engelse topclub, vandaag voor de Champions League uitkomend tegen Dynamo Kiev, is onder de indruk van de snelle spits en bekeek hem zaterdag tegen Heerenveen (waar de scout vast wel meer spelers opgevallen zijn). Eerder was Arsène Wenger al aandachtig toeschouwer bij Manchester City – FC Twente.

Rentree Rajkovic uitgesteld

Slobodan Rajkovic zou vanavond na meer dan twee maanden schorsing zijn rentree maken in het elftal van Jong FC Twente. Zou, want vanwege de weersomstandigheden is Jong FC Utrecht – Jong FC Twente afgelast. De clubsite schrijft dat er nog geen nieuwe datum is vastgesteld.

Twente heeft zijn topscorer terug

Tergend langzaam leek het te gaan. Blaise Nkufo kreeg de bal van Kenneth Perez aangespeeld in de zestien. Hij controleert de bal eenvoudig, en dan begint het te malen in het hoofd van de Zwitser.

“Ik heb er pas twee gemaakt, Ik zal het wel niet meer in me hebben. Als die keeper van de Graafschap die bal van Elia niet laat vallen zou ik nu op één staan. Één doelpunt, en een penalty ook nog. Waar blijven eigenlijk de verdedigers? Bij Heerenveen weten ze zeker ook dat ik het niet meer kan. Mooie pass trouwens van Perez. Laat hij nu eindelijk zien waarom ze hem gehaald hebben? Hij zat bij Ajax. Ik heb pas twee doelpunten gemaakt. Nog geen verdedigers? Het zal wel. Kijk, dat zijnet raakte ik ook tegen Feyenoord. Die pingel zat er goed in. Misschien moet ik hem nog maar eens daar plaatsen.”

“Het is 1-0 Doelpunt gemaakt door Blaaaaise!” -”NKUFO!!! Dankjewel, Alstjeblieft, oale wief!!!” Al die gedachten, opgesloten in het hoofd van een spits in moeilijkheden.