Archief: december 2008

Elia wil naar Ajax of bijtekenen bij Twente

IJsmeesters zullen het beamen: het kan vriezen en het kan dooien. Ajax-fans en Twente-supporters zullen in elk geval allebei wel wat hoopvols uit onderstaand Sportweek-interview kunnen halen.

Elia: “Ajax is een heel mooie, gezellige club waar ik een erg goed gevoel bij heb. Ik heb inmiddels één gesprek achter de rug en nu is het aan de clubs om eruit te komen.”
En dan kies jij voor Ajax?
“Ik heb mijn ambities en zie Ajax als een serieuze optie, ja. Ik kan een hoger niveau aan, denk dat ik iets kan toevoegen in Amsterdam. Het buitenland komt misschien nog te vroeg. Ik wil niet te grote stappen nemen.”
En als FC Twente nou zijn poot stijf houdt?
“Dan wacht ik. Geen probleem. Ik zal zeker niet mijn kont tegen de krib gooien. Misschien teken ik zelfs wel bij. Dat is ook een optie. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club.”

“Gabriel Hauche niet naar PSV, maar naar Twente”

Toegegeven: we volgen ze niet dagelijks, de Argentijnse media. Maar gelukkig zijn er Voetbalprimeur en PSV Netwerk. Zij melden de aanstaande komst van Gabriel Hauche naar FC Twente (die ook in de picture zou zijn bij PSV) voor een bedrag van 2 miljoen(Voetbalprimeur) of 4 miljoen (PSV Netwerk). Hier een staaltje noest vertaalwerk van de laatste site: Volgens de zaakwaarnemer is er op de medische keuring na een akkoord met een Nederlandse club voor de jonge Argentijnse aanvaller. Hauche zal vlak na de jaarwisseling afreizen naar Nederland. FC Twente zou volgens Argentijnse media de nieuwe club voor Hauche zijn, al wordt ook Den Haag nog genoemd. Den Haag lijkt echter meer genoemd als stad waar diverse papieren geregeld moeten worden.

Wij speuren nog even naar wat die ‘Argentijnse media’ nu precies zijn, in de tussentijd stelt ie zich hier alvast voor.

Blessure houdt Douglas aan de kant

Slecht nieuws uit de anders zo lege ziekenboeg van FC Twente. Naar nu blijkt heeft Douglas afgelopen zondag tegen Willem II een knieblessure opgelopen, waaraan hij inmiddels is geopereerd. Douglas ontbreekt daardoor in ieder geval vanavond in de uitwedstrijd tegen PSV. Volgens de Tubantia maakt Jeroen Heubach zijn opwachting in de basisopstelling.

PSV traint op beide Kerstdagen

Stukje uiterst relevante berichtgeving op de website van Sportweek gisteren. De spelers van PSV hebben geen vrije Kerst en moeten beide dagen opdraven voor een training. Hoe het met de trainingsplanning bij FC Twente (of andere clubs) zit vermeldt het slechts vijf regels tellende bericht niet, maar gelukkig biedt de website van FC Twente uitkomst. Er wordt door FC Twente op tweede Kerstdag getraind, eerste Kerstdag is de selectie vrij. Goed, inmiddels doen wij hier dus mee aan deze non-berichtgeving maar de strekking is duidelijk: PSV-FC Twente is komende zaterdag een enorme kraker, een topper, waarvan het grote belang blijkbaar ook in Eindhoven is doorgedrongen. En ze zijn er daar kennelijk niet helemaal gerust op.

Tukker ABC: Steve McClarens guide to becoming a real Tukker (5)

Dear Steve,

The English tabloids may think that you are a Tukker already, listening to your new adopted accent, but we think you’re only halfway there.

At the end of this course, Tukker ABC: Steve McClarens guide to becoming a real Tukker, you will never want to leave the region of Twente again.

In this fifth lesson, everything you must know about Epy Drost.

Eljero Elia, blijft of gaat ie?

De 2-0 winst was degelijk en verdiend, maar wat iedereen zich ondertussen afvraagt: speelt Eljero Elia na de winterstop nog wel bij Twente? Goal.com denkt te weten dat hij op een transfer hoopt, Voetbalprimeur is minder stellig en kopt Elia onduidelijk over toekomst.

De bron van beide berichten is overigens dezelfde (Eljero’s commentaar na afloop bij Eredivisie Live) dus oordeel zelf.