Archief: mei 2009

Twente tegen Shaktar Donetsk, Sporting Lissabon, Celtic, Anderlecht of Panathinaikos?

Het past allemaal net in de kop, de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de Voorronde Champions League. Nu ook de Griekse competitie ten einde is, weten we ook de vijfde ‘geplaatste’ ploeg die Twente kan ontmoeten: het Panathinaikos van Henk ten Cate. De andere teams (met info) staan hier: Shaktar Donetsk, Sporting Lissabon, Celtic en Anderlecht. Voorkeuren?

Inter wil Arnautovic eerst huren

Voor wie Marko Arnautovic volgend jaar speelt, het is ons ook een raadsel. De Tubantia wist met enige zekerheid te melden dat Chelsea de slag om Marko gewonnen zou hebben, maar sindsdien is het stil op het transfer-front. Inmiddels bericht de Italiaanse Gazzetta dello Sport dat Inter wel degelijk de beste papieren heeft om Marko in te lijven, maar dat de blessure-perikelen een directe overgang in de weg staan. Volgens de gezaghebbende sportkrant zou Inter de speler (die momenteel in Milan zou zijn) eerst een half seizoen willen huren met een optie tot koop. Voldoet hij, dan is Inter bereid 10 miljoen euro te betalen. Hoe FC Twente staat tegenover dit voorstel is nog niet bekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Arnautovic toch naar Inter?

Marko Arnautović is vandaag in Milaan voor een medische keuring als we dit bericht mogen geloven. De medische tests verliepen slechter dan gedacht, maar er wordt verwacht dat de deal vandaag rond komt. Er zou gisteravond tot diep in de nacht zijn onderhandeld met Rob Groener en Peter Baars, die de belangen van Arnautović behartigen. Alleen Inter-baas Moratti moet zijn akkoord nog geven.

Arnautović zelf wil vooralsnog geen commentaar geven aan de site, maar Ibrahimović blikt vast vooruit op een samenwerking: “Ik ken Marko nog niet persoonlijk, maar hij moet een topspeler en een goed persoon zijn.”

FC Twente mengt zich in strijd om Vennegoor

FC Twente heeft Jan Vennegoor of Hesselink gepolst voor een terugkeer naar Twente, zo meldt VI. De international heeft bij Celtic een aflopend contract. De Schotten zouden graag zijn contract willen verlengen, maar hikken tegen het hoge salaris aan. Vanwege zijn gezinssituatie zou Vennegoor of Hesselink wel wat voelen voor een terugkeer naar Nederland. Naast Twente is ook PSV in de markt om de aanvaller aan te trekken.

In 2001 verliet Lange Jan FC Twente voor een recordbedrag naar PSV. Wel won hij vlak voor zijn overgang met Twente de KNVB beker door in de finale van de Eindhovenaren te winnen.

“Elia wil alleen naar HSV als Jol blijft”

Slimme jongen, die Elia. Gaat niet voor het grote geld of een grote naam, maar kiest voor een club die bij hem past, met mensen die hem beter kunnen maken. Dus is de transfer naar HSV van de baan, mocht Martin Jol naar Ajax vertrekken. Tenminste, zo hoorden wij op Radio Bremen (staat hier non-stop aan op de redactie, fijne tirolermuziek): Der Jol-Wechsel könnte für den HSV große Folgen haben, denn Wunschstürmer Eljero Elia von Twente Enschede hatte einen Wechsel davon abhängig gemacht, dass Jol Trainer bleibt.

Dat betekent dus niet automatisch dat hij Jol volgt naar Ajax. De suggestie alleen al…

Arnautovic door enkelblessure uit de roulatie

Al is de krant nog zo snel, internet achterhaalt haar wel. Terwijl AD Sportwereld over twee pagina’s Arnautovic naar Chelsea laat gaan (inclusief ‘hij was niet meer te houden’-quote van McClaren) berichten de Oostenrijkse media over een enkelblessure, waardoor de aanvaller mogelijk tot drie maanden uitgeschakeld is. De kwetsuur kwam aan het licht dankzij een Röntgen-Termine in der Privatklinik in Wien-Döbling. Het WK-kwalificatieduel tegen Servië (op 6 juni) laat Arnautovic in ieder geval aan zich voorbij gaan. Wat de blessure betekent voor de droomtransfer (en transferwaarde) is niet bekend.

“Arnautovic niet naar Inter, maar naar Chelsea”

We hebben er even op moeten wachten, maar hier dan weer een aflevering van het onregelmatig verschijnend periodiek ‘…is een jokkebrok.’ Vandaag Peter Baars, één van de 27 zaakwaarnemers van Marko Arnautovic. Baars (uit de stal van Rob Groener) verklaarde vorige week nog dat Arnautovic deze week voor Inter zal tekenen.

De geruchten dat Marko voor Chelsea zou kiezen waren niet waar, volgens Baars tegenover het Italiaanse 24oredisport.com. “I’m in Holland, not in London, therefore this must mean something. We have a great trust in Inter and Inter have a great trust in us. (…) I repeat, we were very well impressed by the environment and the directors, and we don’t have any doubts. Arnautovic wants Inter. (…) We will be in Milan on Monday, or latest on Tuesday. I think that also Arnautovic will come and it could be the definite closure to the deal.”

Maar kijk aan: Arnautovic persoonlijk rond met Chelsea.

Hoeveel miljoen gaat Arnautovic opleveren?

Een jaar geleden wilde Feyenoord nog een kleine 4 miljoen euro neertellen voor (toen nog invaller) Marko Arnautovic. Nu, twaalf eredivisiedoelpunten en enkele indrukkwekkende Europese optredens verder, doet Inter er naar verluidt 10 miljoen bovenop, en ook Chelsea is in de markt.

Munsterman neemt ondertussen alleen de telefoon op als geïnteresseerden 15 miljoen euro willen neertellen, en heeft totaal geen haast Arnautovic bij een andere club onder te brengen. Hoeveel ringen in het stadion kunnen we straks bekostigen dankzij deze transfer!?

Nashat Akram exotische aanwinst voor FC Twente

Nee, het is niet de broer of een kloon van Konstantinos Lompoutis. Vierentwintig is ie en hij voetbalt momenteel in Qatar, de Irakese middenvelder Nashat Akram. Hij zou te boek staan als één van de grootste talenten van Irak en in 2008 zou een overgang naar Manchester City zijn stukgelopen op een werkvergunning. Nu heeft FC Twente Akram voor drie seizoenen vastgelegd. Klinkt als een goede aankoop!

Ajax wil Braafheid

Het is bij lange na niet zo relevant als het mogelijk verdwijnen van Fortuna Sittard, maar we melden het toch maar even: het trainer-loze Ajax zou zijn zinnen hebben gezet op Edson Braafheid. Johan Derksen denkt te weten dat er een gelimiteerde transfersom van 2 miljoen euro neergeteld moet worden, wat in de Tubantia weer ontkend wordt door Joop Munsterman. Ondertussen wordt er nog steeds onderhandeld over een nieuwe verbintenis tot 2012, dit keer hopelijk zonder Wielaert-achtige ontsnappingsclausule.