Archief: september 2009

Rookverbod tijdens Europa League wedstrijden

De vertrutting kent geen grenzen! Bier – ook evenementenbier – was al taboe tijdens door de UEFA georganiseerde wedstrijden, maar nu mag er ook niet meer gerookt worden! Het wachten lijkt nog op kapsel- en kledingvoorschriften. Handjes over elkaar, rechtop zitten, alleen klappen bij een doelpunt en geen geschreeuw. Heel Europa in een Heerenveen-keurslijf, opgelegd door elitaire fatsoensrakkers… Een nieuwe nederlaag voor wat ooit een volkssport was. Oh ja, en ik rook niet eens. Voordat we dat krijgen.

Steaua-supporters hebben vertrouwen in goede afloop tegen Twente

Je hoeft geen taalwonder te zijn om de poll rechts (van de officiële Steaua Boekarest-website) te snappen: maar liefst 74% van de supporters is overtuigd van de winst tegen FC Twente. Iets meer dan 10% rekent op een gelijkspel, zo’n 15% ziet de nummer 5 van Roemenië verliezen. Tijd voor een vergelijkend onderzoek bij de Twente-aanhang. FC Twente – Steaua Boekarest: wat gaat dat worden donderdag?

FC Twente - Steaua Boekarest

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Twente klopt VVV na snelle tegengoal

Twente had het vanavond behoorlijk lastig tegen VVV, dat na twee minuten zelfs op voorsprong kwam in de Grolsch Veste. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door de snelle openingstreffer van Ahahaoui; uiteindelijk waren het Ruiz en Douglas die Twente nog voor het halve uur weer op voorsprong brachten. Daarna was het echter afgelopen met de offensieve intenties, en kon VVV weer in de wedstrijd groeien.

Kort na rust belette Boschker dat VVV-aanvaller Schaken kon scoren, in de blessuretijd mikte Leemans net naast. Het doelpuntverschil bleef echter de hele tweede helft één in het voordeel van Twente, doordat ook Janssen (goal afgekeurd wegens hands) en Stoch (lat) geen goal konden bijschrijven. In de slotfase maakten Wellington en Parker hun eredivisie-debuut.

NK Footgolf (niet) om 18.00 uur op RTL 7

We weten allang wie er wint (Theo Janssen) en wie tweede is geworden (Kenneth Perez) maar toch leuk om even te loeren voor je naar FC Twente – VVV afreist: het NK Footgolf op RTL 7, om 18.00 uur.

UPDATE: Aankondiging nog wel op de site, maar niet op zender.

FC Twente loot Capelle

FC Twente is in de derde ronde van het KNVB-beker toernooi gekoppeld aan Capelle. De wedstrijd zal gespeeld worden op 27, 28 of 29 oktober. FC Twente speelt dan thuis in Enschede. Geen ongunstige loting…

Twente wint ook zonder McClaren op de bank: 0-8

Never change a winning team, maar tegen sc Joure kon tribuneklant McClaren het zich veroorloven om de talentvolle bank in actie te laten komen. Na 12 minuten was de bekerwedstrijd gespeeld door goals van Parker en Akram; Vujicevic en wederom Parker verdubbelden nog voor rust de score. In de tweede helft mocht eerst Akram zijn tweede treffer maken, alvorens Rukavytsya en Wellington (2x) de eindstand bepaalden op 0-8.

Opstelling FC Twente: Mihaylov, Tiendalli, Douglas (46. Bannink), Carney, Kuiper, Tioté (65. Hetemaj), Akram, Vujicevic (46. De Jong), Rukavytsya, Wellington, Parker

Twente tegen Joure zonder Nkufo, Ruiz, Stoch, Perez, Boschker én McClaren

Steve McClaren is door de KNVB in hoger beroep veroordeeld tot 1 wedstrijd schorsing. De Engelsman was in beroep gegaan tegen de straf die hij eerder opgelegd kreeg omdat hij het veld inliep tijdens de wedstrijd tegen Feijenoord, maar werd toch geschorst. Hierdoor kan McClaren vanavond niet op de bank plaatsnemen tijdens de bekerwedstrijd in en tegen Joure en mag hij ook geen contact hebben met het team voor en tijdens de wedstrijd. Zaterdag is hij er in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo wel gewoon weer bij.

Naast McClaren ontbreekt ook Theo Janssen vanavond door een schorsing. Verder krijgen Boschker, Ruiz, Stoch, Perez en NKufo rust van de technische staf en behoren dus niet tot de wedstrijdselectie.

(FILMPJE) sc Joure woensdag tegenstander FC Twente

Zouden ze zich sparen voor aanstaande woensdag? Hoe het ook zij, het Lienden van Hans Kraaij jr. had zondag een duidelijk veldoverwicht tegen hekkensluiter sc Joure, de aanstaande tegenstander van FC Twente in de beker. Toch werd het slechts 1-2. De uitslag doet vermoeden dat FC Lienden het lastig had in Joure, maar het was compleet eenrichtingsverkeer in Friesland, aldus Zondaghoofdklasse.nl. Klik verder voor een filmpje.

Stoch scoort tweemaal in Heerenveen: 2-0 winst

Met een Europese wedstrijd in de benen speelden Heerenveen en Twente in het Abe Lenstra Stadion met bijna dezelfde basisopstelling, maar met elk een andere wedstrijdopvatting. De thuisploeg viel veelvuldig aan met Elm als opkomende verdediger, Twente was afwachtender en loerde op de counter. Heerenveen leek Twente in de tang te hebben en scoorde zelfs (uit buitenspelpositie, goed gezien door de lijnrechter) maar na de eerste de beste tegenaanval kwam FC Twente op voorsprong; een gewiekst een-tweetje tussen Nkufo en Stoch werd door de laatste mooi afgerond.

De gehuurde rechtsbuiten was beter op dreef dan Bryan Ruiz, die nog voor rust een riante kans miste, maar na rust wel de Co Adriaanse Steekpass Van De Week afleverde op Stoch en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooide. Heerenveen blijft roemloos eennalaatste, Twente moet alleen (op doelsaldo) PSV voor zich dulden.