Archief: november 2009

Theo Janssen scoort 0,8 promille

FC Twente heeft Theo Janssen voor twee maanden geschorst, een maximale boete opgelegd en opgedragen zich te gaan inzetten voor een aantal liefdadigheidsacties. Reden is het bekend worden van het alcoholpromillage in zijn bloed ten tijde van het auto-ongeval na FC Twente-Vitesse. Mede-inzittende Kevin Moeliker ligt nog altijd in het ziekenhuis. Discussiëren over de gepastheid van de door FC Twente opgelegde maatregelen kan natuurlijk in de comments.

Steve McClaren in Studio Voetbal

Vorige week ontbrak Youri Mulder aan de tafel van Jack, maar dat wordt deze week ruim gecompenseerd: Steve McClaren is vanavond de hoofdgast in Studio Voetbal! U kunt nu inzetten na hoeveel minuten Steve de eeuwige vraag ‘Zijn jullie kampioenskandidaat?’ voorgelegd krijgt. Nederland 1, 22.50 uur.

En dat is 10! Twente blijft winnen

Voor de tiende keer op rij alweer mag FC Twente drie punten bijschrijven. Willem II droop vanavond af -al had dat ook met de weersomstandigheden in Tilburg te maken-  tegen  de hernieuwde koploper. Al na 8 minuten was het uitgerekend Brama (zijn eerste eredivisietreffer ooit) die van buiten de 16 de score opende. Willem II kwam uit een penalty langszij via Gregoire, maar na de 1-2 van Stoch was het pleit beslecht. Na rust maakte Ruiz er nog 1-3 van. Nadat hij een lange uittrap van Boschker knap binnenhield bediende Stam de rechtsbuiten op maat, die daarmee zijn exquise kwaliteiten nog maar eens onderstreepte.

Hopelijk is de Costa Ricaan woensdag ook op schot, als Fenerbahce -dat vanavond overigens met 1-3 verloor van het altijd lastige Kasimpasa- de tegenstander is in de Europa League.

Twente heeft Japanse verdediger Tulio in het vizier

FC Twente is bezig met de Japanse verdediger Marcus Tulio Tanaka, zo werd verteld en later ook door Joop Munsterman bevestigd in het programma Voetbal International.

De 28-jarige international staat momenteel onder contract bij de Urawa Red Diamonds en zou de opvolger moeten worden van Douglas. Bij de Japanse club won de in Brazilië geboren Japanner onder meer de Aziatische variant van de Champions League in 2007. Onlangs speelde hij nog met Japan tegen Nederland in De Grolsch Veste.

Theo Janssen betrokken bij auto-ongeluk

Triest nieuws: onderweg naar Arnhem is Theo Janssen met zijn auto over de kop geraakt. Alle vier inzittenden raakten hierbij gewond. FC Lienden-keeper Kevin Moeliker is inmiddels uit coma maar ligt nog in het ziekenhuis, Janssen kwam er met een gebroken neus goed vanaf.

Twente loopt uit op PSV en Ajax

Al negen duels op rij laat Twente geen punt meer liggen in de eredivisie, maar het verdedigende Vitesse maakte het de koploper niet makkelijk. Gedurende de hele wedstrijd probeerde Twente de Arnhemse muur te slechten, maar pas in de 84e minuut brak Ruiz de ban. De Costa Ricaan kwam pas laat terug van interland-verplichtingen en maakte -net als de rest van de Twentse voorhoede- geen sterke indruk, maar was wederom uiterst trefzeker in de zestien meter. Ruiz wurmde zich, op aangeven van Douglas, door de Vitesse-defensie en zorgde er met zijn linkerscheenbeen voor dat de virtuele achterstand van PSV (morgen tegen Heracles) en Ajax (morgen tegen Heerenveen) inmiddels 5 en 9 punten is.

Wout Brama bij Nederlands elftal

‘Ontzettend blij’ en ‘overdonderd’ was ie, Wout Brama, toen hij vandaag hoorde dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal hoort voor de oefeninterlands met Paraguay en Italië. Logisch natuurlijk, die overdondering, aangezien voetbalorakel Aad de Mos (die overigens niet bestaat) vanmorgen in Sp!its nog repte over Theo Janssen en Ronnie Stam als potentiële Oranje-klanten. Goed. Wout Brama dus. Meer dan verdiend, is de unanieme mening hier ter redactie. Gefeliciteerd Wout!

Vandaag in uw ochtendkrant

TWENTE IS RIJP VOOR DE TITEL (Algemeen Dagblad)

TUKKERS IN EXTASE (Sp!ts)

NIET VOOR NIETS TITELKANDIDAAT (Volkskrant)

MCCLAREN: WIJ VERDIENEN HET KOPLOPER TE ZIJN (Metro)

TWENTE GEEFT AJAX NAKIJKEN (Telegraaf)

Goedemorgen!

(Wat kopt de Tubantia?)

Twente wint zespunten-wedstrijd van Ajax

Het is altijd speciaal om Ajax te verslaan, maar zeker als je daarmee een gat van 6 punten slaat op de ranglijst. In de eredivisie-topper Twente – Ajax was de uitploeg voor rust beter en enkele keren gevaarlijk via topscorer Suarez, maar het was de nummer 2 van de topscorerslijst die kort na rust met het hoofd scoorde: Ruiz. Die klap kwam Ajax niet meer te boven. In het vervolg bleef Twente eenvoudig op de been en had met wat meer precisie naar een grotere voorsprong kunnen counteren. De feestvreugde was er niet minder om na afloop, met ‘Wij staan bovenaan’ als soundtrack.