Archief: februari 2010

Late treffer Ruiz goed voor volle winst Twente

Waar PSV en Ajax hun thuiswedstrijden soeverein wisten te winnen hield Twente het lang spannend in de eigen Grolsch Veste tegen NEC. Na de snelle 1-0 (Luuk de Jong van dichtbij) verzuimde Twente ondanks vele kansen om de wedstrijd snel op slot te gooien. Toen de genadeklap uitbleef kreeg NEC gaandeweg de kans om zich te herpakken. Halverwege de tweede helft kon Vleminckx na een snelle uitval zelfs gelijkmaken. Die 1-1 leek ook de eindstand te worden, tot invaller Bernard Parker vijf minuten voor tijd met een slimme pass Bryan Ruiz alleen voor de keeper zette. De Costa Ricaan was koelbloediger dan Babos, zodat Twente alsnog de krachtsverschillen aan de top intact houdt.

Twente strandt in Europa League tegen Werder

Net als vorig seizoen is de zestiende finale van de Europa League het eindpunt van het Europese avontuur van FC Twente. Tegen Marseille moesten er strafschoppen aan te pas komen, dit keer was Werder Bremen over 180 minuten te sterk. Twente liet zich in de beginfase overklassen door de thuisploeg, en stond na een half uur met 3-0 (!) achter. Via een kopbal van De Jong werd het nog voor rust 3-1, waardoor één doelpunt Twente naar de volgende ronde zou brengen. Ruiz miste na rust een riante kans en raakte slechts de paal, waarna Pizarro aan de andere kant met zijn derde treffer het duel besliste. Na een Kemkers-wissel (Vujicevic voor uitblinker Ruiz) een kwartier voor tijd was het wel duidelijk dat de twee benodigde doelpunten er niet meer zouden komen en Twente zich volledig kan richten op de competitie en de beker.

FC Twente start met Parker en De Jong

Opstelling FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen, Perez, Brama, Parker, De Jong, Ruiz

Bank: Mihaylov, Kuiper, Rajkovic, Tioté, Vujicevic, Stoch, Osei

Opstelling Werder Bremen: Wiese, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Abdennour, Marin, Frings, Niemeyer, Özil, Pizarro, Almeida

Twente-twitter in Bremen (UPDATE)

Onze ‘verslaggever ter plaatse’ is inmiddels ter plaatse, en verkent het pittoreske Bremen. Volg hem hieronder in afwachting van de wedstrijd.

McClaren: Luuk de Jong zal er staan

Steve McClaren: “Als ik een beroep op Luuk de Jong doe, weet ik zeker dat hij er staat. Hij heeft een uitstekende mentaliteit, wil hard werken en kan ook nog eens goals maken. Maar hij staat pas aan het begin van zijn carrière, dus we moeten niet te veel druk op hem leggen.”

Luuk de Jong: “Ik ben niet overdreven nerveus. Het is beter om vrijuit te voetballen en ik heb ervaring met wedstrijden in grote stadions. Ik heb bijvoorbeeld met De Graafschap ook in Amsterdam tegen Ajax gespeeld.”

Miroslav Stoch: “Ons doel moet zijn om snel een goal te maken, want dan moet Werder Bremen driemaal scoren.”

Kenneth Perez: “Soms zijn we te geïmponeerd door de grote namen bij de tegenstander zoals vorig jaar bij Manchester City. Als je ziet hoe we de laatste anderhalf jaar zijn gegroeid, geloof ik er in.”

De spelers en trainer blikken in de Telegraaf vooruit op Werder Bremen – FC Twente

Stoch krijgt eigen voetbalplaatje

Het ANP meldt:

Albert Heijn heeft dinsdag drie nieuwe voetbalplaatjes gepresenteerd. Het gaat om plaatjes met de afbeeldingen van Marko Pantelic (Ajax), Miroslav Stoch (FC Twente) en Danko Lazovic (PSV).

Nou, als ie nu niet meer bij Twente wil blijven weten wij het ook niet meer.

In other news: Chelsea heeft Miroslav een nieuw contract aangeboden (het huidige loopt in 2011 af). De reactie van de speler zelf: “Ik ben blij dat Chelsea nog steeds interesse heeft in mijn diensten. Welke speler zou niet voor een van de grootste clubs ter wereld willen spelen? Mijn manager en ik gaan ons nu over het voorstel beraden. Het is nu mijn prioriteit om ergens regelmatig te spelen.”

FC Twente nadert PSV tot één punt

Op tien wedstrijden van het einde van de competitie is de achterstand op koploper PSV geslonken tot één luttel puntje. Twente won moeizaam maar verdiend van Willem II, terwijl PSV zich in de slotseconden liet verrassen door Sparta (1-1). Matchwinner bij Twente – Willem II was Peter Wisgerhof, die in de 54e minuut de bal achter keeper Aerts frommelde. Nadien speelde de wedstrijd zich vooral op de helft van Twente af, maar Boschker hield zijn verdediging goed op de been.

Douglas zou nooit bij Ajax of PSV kunnen spelen

“Een overgang naar een andere Nederlandse club is voor mij ondenkbaar. Mijn hart staat me niet toe om voor Ajax of PSV te voetballen, daarvoor heeft FC Twente te veel voor mij gedaan.

Daarom wil ik heel graag wat terugdoen, ik wil met deze club historie schrijven. Mijn gevoel zegt dat volgend seizoen pas echt hét jaar van FC Twente wordt. Dan hebben nieuwelingen er een heel jaar opzitten, is iedereen aan elkaar gewend en kunnen we echt doorstoten. Dan moeten we voor het kampioenschap en de beker gaan. Eén van die twee prijzen wil ik sowieso winnen, eerder ga ik hier niet weg.”

Douglas spreekt wijze woorden in de nieuwe Voetbal International