Archief: juli 2010

Luuk de Jong in de basis tegen Ajax

Zoals verwacht vervangt Luuk de Jong de geblesseerde Mark Janko vanavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Opstelling FC Twente: Mihaylov, Tiendalli, Wisgerhof, Douglas, Carney, Brama, Janssen, Tioté, Bajrami, De Jong, Bryan. Aftrap om 20.00 uur…

En nog eentje: ‘Bart Buysse naar FC Twente’

Haha! Het houdt niet op! ‘Alle posities meer dan dubbel bezet’, lijkt het devies bij FC Twente. Volgens Voetbal International, dat overigens nog aanhalingstekens hanteert, heeft FC Twente de 23-jarige linkervleugelverdediger Bart Buysse zo goed als binnen. Ook wij wachten nog even met het verwijderen van de aanhalingstekens, want volgens Voetbal International beweert De Telegraaf dat het nieuws over de transfer hen is verteld door de manager van Zulte Waregem. En De Telegraaf blijft De Telegraaf natuurlijk… En nu we toch bezig zijn, hier ook nog even de transfergeruchtenlijst tot nu toe. Het sterretje van Buysse wordt pas toegevoegd na witte rook uit Enschede.

Dubbelslag: Rosales en Chadli naar FC Twente!

Zo, dat gaat snel zeg! De inkt van het contract van Ronnie Stam met Wigan Athletic is amper droog, of FC Twente komt naar buiten met groot nieuws! Twee nieuwe spelers in één keer! Het betreft de inmiddels al veel besproken Roberto Rosales die van AA Gent komt, en Nacer Chadli van AGOVV Apeldoorn. Beiden tekenden een contract voor drie seizoenen in Enschede. Rosales is van geboorte Venezolaan, 21 jaar en wordt gezien als de opvolger van Ronnie Stam. Chadli is Belg van geboorte, 20 jaar en middenvelder.

UPDATE: Ronnie Stam voor drie jaar naar Wigan Athletic

Bijna heeft ie het voor elkaar, Ronnie Stam. De vleugelverdediger, die ondanks zijn constante spel nooit helemaal onomstreden werd voor de supporters van FC Twente, kan een driejarig contract tekenen bij Wigan Athletic uit de Engelse Premier League. De goedgebekte Brabantse volksjongen verwierf in bepaalde supporterskringen de bijnaam ‘Jannie’ in verband met het onafscheidelijke touwtje in zijn haar. Dat hij FC Twente wenste te verlaten was bovendien een publiek geheim, ontevreden als hij was over salarisverschillen in de selectie en dan vooral de verschillen tussen de Nederlandse en buitenlandse spelers. Een transfer naar Ajax was dan ook niet aan de orde; er moest een grote buitenlandse klapper worden gemaakt om de toekomst veilig te stellen. En dat lijkt nu dus gelukt. Wij feliciteren Jannie Ronnie Stam alvast met zijn transfer en wensen hem veel succes in Engeland!

UPDATE: En het is definitief.

Begroting naar 35,9 miljoen euro

Gisteren vond de jaarlijkse persdag van FC Twente plaats. Dat is altijd het moment waarop de begroting aan de orde komt. Deze stijgt dit seizoen met 3,2 miljoen euro ten opzichte van vorig seizoen. Belangrijk daarbij is dat dit exclusief eventule kosten en inkomsten uit de Champions League is. Die komen er dus nog bij. En euh… als we het toch over geld hebben: wie heeft er gisteren gejuicht toen PAOK Saloniki gelijk maakte? Eerlijk zeggen!

FC Twente verliest van Getafe CF

Hoe retro is dit!? Verliezen van Getafe… FC Twente heeft namelijk vanavond in het immer pittoreske Mariënberg een 1-2 nederlaag geleden tegen het Spaanse Getafe CF. Het betrof de laatste oefenwedsrijd – de Generale Repetitie – voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal zaterdag in Amsterdam. Bryan tekende voor het enige Twentse doelpunt. Overigens wisselde Michel Preud’homme 7 keer, dus is de vraag hoeveel waarde aan deze uitslag moet worden gehecht.

Poll: wanneer is iemand een supporter?

Ja! We gaan aan zingeving en voetbalethiek doen! En het is de schuld van reaguurder Wim B! Nee, even serieus nu: ergens in de comments bij dit bericht kraakte Wim B een kritische noot als het gaat om de terugkerende onderlinge verwijten over iemands persoonlijke invulling van het supporterschap. Hij lijkt te willen zeggen dat iedereen dat vooral zelf moet weten en dat iemand die FC Twente – op welke manier dan ook – een warm hart toedraagt, zich supporter mag noemen. Leven en laten leven zullen we maar zeggen. Een groot en spiritueel verlicht denker, die Wim B. Kijken of u dat ook bent. Goed, we gaan dus stemmen. En oh ja, acht antwoordalternatieven leek ons wel genoeg, dus wat u nog mist mag in de comments, evenals uw eigen persoonlijke combinaties… En houd het een beetje netjes alstublieft…

Iemand is een supporter als...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Ook Ajax-fans mijden duel om Johan Cruijff Schaal

Heerlijk, Nederland en die *kuch* fantastische voetbaltraditie… Het duel komende zaterdag tussen landskampioen FC Twente en bekerwinnaar Ajax dreigt zich te gaan voltrekken in een bijzonder slecht gevulde Amsterdam ArenA. Van de 3200 voor supporters van FC Twente beschikbare kaarten zijn er pas 400 verkocht. Bovendien valt niet uit te sluiten dat van die 400 supporters er ook nog eens een aantal alsnog zullen besluiten niet te gaan, gezien de even absurde als lachwekkende voorwaarden (wat zijn softdrinks?). Ook de aanhang van Ajax boycot de wedstrijd, uit protest tegen de steeds duurder wordende toegangskaarten. Waarin een klein land groot kan zijn…

Munsterman relativeert onrust

Gelukkig! Daar is El Presidente, precies als je hem nodig hebt! Uitermate laconiek is de praeses over de vermeende onwil van Theo Janssen een nieuw contract te tekenen en het gerucht dat Ronnie Stam in de belangstelling van Ajax (klik gerust om die club nog wat armer te maken) zou staan. Allemaal stormen in spreekwoordelijke glazen water. ‘Ik hoor het wel’, aldus Munsterman. We kunnen rustig gaan slapen.