Archief: november 2010

Lazio Roma wil Marc Janko

Maandagavond snorremansavond! Johan Derksen meldde vanavond in Voetbal International dat AS Lazio Roma Marc Janko naar Rome zou willen halen. Bij deze mededeling liet de hoofdredacteur het jammer genoeg, dus wat moeten we er verder mee…? Nu ja, u zult er wel een mening over hebben: verkopen of niet? En zo ja, voor hoeveel?

Met dank aan lubs voor de correctie.

Op de foto: Marc Janko vorige week tijdens een ommetje in Milaan, gespot door een beginnend paparazzo.

Marc Janko was 5 kilo te zwaar

Opmerkelijke ontboezeming van clubtopscorer Marc Janko vandaag in de Telegraaf. De Oostenrijker zegt dat zijn overgang naar Nederland – en dan in het bijzonder de Nederlandse keuken - ervoor heeft gezorgd dat hij in het begin van het seizoen 4 tot 5 kilo te zwaar was. Inmiddels zegt de spits echter op zijn ideale gewicht te zitten. Prompt scoorde hij zaterdagavond dan ook twee keer…

Bryan Ruiz pas na de winterstop weer inzetbaar

Een scheur in de buitenmeniscus van zijn linkerknie, dat is de diagnose die zondag is gesteld met betrekking tot de blessure van held en sterspeler Bryan Ruiz. Hoewel wij ter redactie medisch niet bijster goed onderlegd zijn, lijkt het erop dat het erger had gekund. Een ‘scheur’ is immers iets anders dan ‘afgescheurd’. Het is de verwachting dat Bryan Ruiz pas na de winterstop weer inzetbaar zal zijn maar wanneer precies blijft vooralsnog onduidelijk. Vandaag wordt hij in ieder geval geopereerd. Beterschap Bryan!

Bryan Ruiz mogelijk ernstig geblesseerd

FC Twente heeft zaterdagavond een ogenschijnlijk zorgeloze 2-4 overwinning geboekt op NEC. De Nijmegenaren kwamen weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust liepen de Tukkers uit naar 1-3 via Bryan Ruiz, Marc Janko en weer Bryan Ruiz (uit een penalty). Na de thee kwam NEC wat geflatteerd op 2-3, maar kort daarop maakte Marc Janko de beslissende 2-4. Het grootste probleem van de avond diende zich echter aan in de 81e minuut. Toen namelijk moest Bryan Ruiz zich – mogelijk ernstig – geblesseerd laten vervangen. Wij hopen snel uitsluitsel te hebben over de ernst van zijn blessure…

Van Giuseppe Meazza naar De Goffert

De wedstrijden volgen elkaar nog altijd in sneltreinvaart op en na de zware wedstrijd afgelopen woensdag in Milaan, wacht vandaag in Nijmegen het voor FC Twente traditioneel lastige duel met NEC. Omdat wedstrijden zoals in Milaan nu eenmaal uniek zijn, larderen we deze voorbespreking met een foto van eigen makelij. Gewoon, omdat het kan. Goed, de wedstrijd in Nijmegen dan. FC Twente mist Theo Janssen en Douglas in verband met een schorsing en Nikoly Mihaylov die in Milaan een knieblessure heeft opgelopen. Dat betekent dat Sander Boschker – die eerder deze week nog aangaf FC Twente wellicht te willen verlaten – onder de lat zal staan in De Goffert. Dwight Tiendalli is na een lange afwezigheid weer van de partij. Uw opstelling en voorspelling zien we graag in de comments!

FC Twente boekt 1,2 miljoen euro winst

Dankzij coureur/fotograaf/DJ Perky meldde ondergetekende zich vandaag op tijd maar brak op zijn werk (waarvoor nogmaals dank), na een zinderende trip naar Milaan.  Omdat het na drie opeenvolgende nederlagen wel weer eens tijd is voor goed nieuws nu aandacht voor de financiële cijfers van vorig seizoen. Vandaag werd namelijk bekend dat FC Twente in het kampioensseizoen een winst heeft geboekt van 1,2 miljoen euro. De KNVB is eindelijk ook overtuigd en plaatste de Tukkers in categorie 3. Op nu naar sportieve winst, te beginnen in Nijmegen!

Verlies in Milan; Twente overwintert in Europa League

FC Twente heeft in de Champions League niet voor een stunt kunnen zorgen tegen titelverdediger Inter Milan. Na een moeilijke openingsfase was Twente lange tijd gelijkwaardig aan Inter, maar Janssen en Chadli slaagden er niet in de openingstreffer te maken. Na rust was het aan de andere kant wel raak; Cambiasso kreeg de bal op een presenteerblaadje nadat een vrije trap van Sneijder slecht werd verwerkt. In het vervolg was Twente nog dichtbij via invaller Landzaat en De Jong, maar Inter gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Door de onderlinge resultaten tegen Werder Bremen kan Twente de derde plaats niet meer ontgaan, waardoor het Europese avontuur na de winterstop vervolgd wordt in de Europa League.

Bryan Ruiz gelooft er wel in tegen Inter

“Twente speelt zijn beste voetbal in topwedstrijden. Zo wonnen we van Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. We versloegen PSV in Eindhoven en Werder in Bremen. Dat is niet voor niets, wij stijgen boven onszelf uit in de grote wedstrijden. Als ik een prognose moet maken, zeg ik: Inter – Twente 0-1, doelpunt Bryan Ruiz. Het is een droom, hopelijk komt deze uit.”

Bryan Ruiz in de Volkskrant