Archief: december 2010

Boek: supporterslessen van Hugo Borst

Journalist, schrijver en Sparta-supporter Hugo Borst heeft met Waarom ik zo van Sparta hou (en Aad de Mos haat) geprobeerd de motieven en gevoelens van de voetbalsupporter onder woorden te brengen. Hij doet dit vanuit zijn eigen referentiekader en aan de hand van de voor Sparta dramatische competitieontknoping in mei 2010 en de daarop volgende start in de Jupiler League. Het resultaat is een indrukwekkend persoonlijk en emotioneel boek.

Uitbreiding Grolsch Veste van start

FC Twente heeft met alle betrokken instanties overeenstemming bereikt over de uitbreiding van de Grolsch Veste naar 32.000 toeschouwers. De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn reeds verricht en in februari zal het echte bouwen starten. Doelstelling is om in augustus 2011 32.000 toeschouwers te kunnen ontvangen. Gesprekken over een eventuele volgende bouwfase (naar een capaciteit van 44.000 toeschouwers) zijn inmiddels ook gaande. Het mislopen van het WK van 2018 leek aanvankelijk een streep door de rekening, maar Munsterman overlegt nu met projectontwikkelaars en andere commerciële partijen om de laatste uitbreiding alsnog rond te krijgen. In Joop we trust!

Belangstelling voor Theo Janssen lijkt verminderd

De transfergeruchten rondom Theo Janssen lijken meer en meer te verstommen. Jansssen verwacht zelf dan ook bij FC Twente te zullen blijven. En of dit nu komt door de financiële crisis die ook het voetbal treft of door de verminderde invloed van Steve McClaren bij zijn club VfL Wolfsburg doet er niet toe, want wij zien graag dat Theo blijft!

‘FC Twente wil Oguchi Onyewu’

Volgens Italiaanse media is FC Twente geïnteresseerd in de 28-jarige Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu van AC Milan. Michel Preud’homme werkte al eerder samen met Onyewu in zijn periode bij Standard Luik. Vorig jaar vertrok de 1,92 meter lange krachtpatser naar AC Milan, maar wist daar geen basisplaats te bemachtigen.

Ajax-directeur heeft mening over Nacer Chadli

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, in Voetbal International: “Chadli werd destijds door onze scouts technisch en tactisch niet goed genoeg bevonden. Zelfs niet goed genoeg om hem nog langer te volgen. Als onze scouting tot die conclusie komt, dan nemen wij dat van ze aan. Chadli presteert goed bij FC Twente, maar dat wil niet automatisch zeggen dat hij het bij ons óók goed zou doen. Bij Ajax is de druk, de media-aandacht en de concurrentie in de selectie onvergelijkbaar met die bij Twente. Bij ons wordt een enorme mentale weerbaarheid van een speler gevraagd. We hebben aan Kennedy Bakircioglu kunnen zien wat voor invloed de hoge druk op het niveau van een speler kan hebben.

Mee eens of niet?

Diba na al weer weg bij FC Twente

Na twee maanden is het dienstverband tussen Anouar Diba en FC Twente al weer ontbonden. De aanvaller kon zijn draai niet vinden en vertrekt vermoedelijk weer naar het Midden-Oosten. Verder dan twee invalbeurten is hij niet gekomen in Enschede, waar hij vooral opviel door ongelukkige opmerkingen en ogenschijnlijk overgewicht. Wij wensen Anouar veel succes in zijn verdere loopbaan.

Kerstboodschap voor Joop Munsterman

Post in de mailbox! Ruud uit vak 105, met een boodschap voor Joop Munsterman:

Beste Joop,

De beste voorzitter aller tijden, ja dat ben jij Joop! Je gelooft het vast niet, maar zo denken we over je, dat je het even weet. De reden dat ik je schrijf Joop, is dat wij supporters je even willen waarschuwen.

Nu zal je denken, waarvoor dan? Nou, dat we geen club als Ajax willen worden Joop. Wij willen voetbalsupporters in het stadion Joop en geen bioscooppubliek. En die tendens is begonnen en daar willen we je voor waarschuwen. Als jaarkaarthouder kun je je eigen plek bij bepaalde wedstrijden niet meer terugkopen, en dat is misschien nog niet het ergste, maar wel de argumenten waarom jullie dat doen Joop. Dat je zo iedereen een kans wil geven die geen jaarkaart heeft om een wedstrijd van FC Twente te zien.

Wij zijn supporters die ook in het Diekman stonden, wij moesten vroeger uitleggen waarom we een jaarkaart hadden van FC Twente. Wij zagen ooit een paar minuten voor tijd Juul Ellerman matchwinner worden. Wij zagen de blote billen van Hansie ‘’The King’’. Wij gingen naar Aarhus, zagen ooit een wedstrijd tegen Kispest Honved en wij zagen persconferenties van Issy ten Donkelaar. Als Twente ooit nog weer zo gaat voetballen, dan loopt je bioscooppubliek weg, maar dan zijn wij er wel gewoon Joop.

Wij supporters willen dat niet, wij jaarkaarthouders willen onze eigen plek, ons eigen bier, naast bekenden staan en meer toegangspoortjes Joop. Niks geen maatschappelijke betrokkenheid, korting op zorgverzekeringen of VIP arrangementen. Gewoon voetbal kijken op je eigen plek , dat is het enige wat we willen Joop.

Ruud

‘Anatoli Gerk grootste miskoop uit clubhistorie’

Ah, lijstjes! Heerlijk altijd, zo aan het eind van het jaar! Voetbal International presenteert in het Kerstnummer voor iedere Eredivisieclub de drie beste aankopen én de drie grootste miskopen uit de clubhistorie. Voor FC Twente zijn de grootste miskopen: Anatoli Gerk, Roland Kollman en Vagif Javadov. De grootste aankopen zijn volgens VI Blaise Nkufo, Epy Drost en Eljero Elia. Nou, hier valt natuurlijk het nodige op af te dingen en over van mening te verschillen. Zelf moet ik bij grote miskopen namelijk altijd onwillekeurig aan Gert-Jan Duif denken. En waarom staat Bryan Ruiz niet genoemd bij de beste aankopen? Nou, u voelt ‘m al aankomen: we zien uw top drie van beste aankopen en grootste miskopen graag in de comments.