Archief: januari 2011

Nieuwe grasmat in de Grolsch Veste

Geen verrassend nieuws vandaag over de dorre, kale plaggen in de Grolsch Veste. Voordat het punten gaat kosten grijpt FC Twente in. Deze week zal worden begonnen met het verwijderen van de bovenste laag van het veld, waarna nieuwe zoden zullen worden gelegd. Vanzelfsprekend zal de nieuwe grasmat gebruiksklaar zijn voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Twente tegen Vitesse.

Bryan Ruiz bezorgt FC Twente overwinning tegen Feyenoord

Bryan Ruiz. FC Twente ploegde en ploeterde over het erbarmelijke veld van de Grolsch Veste en het leidde allemaal tot niets. Sterker nog: anti-voetballer en beroepskneus Gill Swerts zette het geplaagde Feyenoord op voorsprong. Kortom, er gloorde voor ons Tukkers niets dan narigheid deze zondagmiddag. Want ja, hij zat daar weliswaar op de bank, onder dat weinig modieuze dekentje, maar ook hij zou het verschil niet kunnen maken, amper terug na een ernstige blessure. Toch? Bryan Ruiz. Hij werd door Michel Preud’homme desalniettemin de gure mat van de Veste opgestuurd. Vervolgens was de gelijkmaker van Wout Brama weliswaar wat gelukkig, maar er was inmiddels wel een vonk in het haperende elftal gebracht. Een Midden-Amerikaanse vonk. En hoewel ook het laatste offensief stroef op gang kwam, was daar in de blessuretijd ineens die voorzet en ineens was daar ook die eeuwige verlosser uit Costa Rica. Bryan Ruiz kopte feilloos de 2-1 binnen en een golf van kippenvel en opwellende vreugdetranen daalde neer over de exploderende tribunes. Bryan Ruiz. Bryan Ruiz. Bryan Ruiz.

En niemand die zich meer kon herinneren wie Karim El Ahmadi was.

Bryan Ruiz bij de selectie voor Feyenoord

Bryan Ruiz keert vandaag terug in de selectie van FC Twente, na de blessure die hij eind november opliep in de uitwedstrijd tegen NEC. Oguchi Onyewu ontbreekt daarentegen vanmiddag. Hij viel afgelopen woensdag geblesseerd uit in de bekerwedstrijd tegen PSV. Hij heeft een verrekte rugspier. Uw suggesties voor de opstelling lezen wij graag in de comments.

Dwight Tiendalli ontevreden bij FC Twente

Ondanks zijn vroege invalbeurt en zijn vervolgens beslissende strafschop in de bekerwedstrijd tegen PSV is Dwight Tiendalli niet tevreden bij FC Twente. Door de komst van Oguchi Onyewu is de linksback zijn basisplaats kwijt geraakt en zijn nieuwe status als reserve bemoeilijkt bovendien de onderhandelingen over een nieuw contract. Dit omdat Tien een financiële stap voorwaarts hoopt te maken met een nieuw contract. Voor de winterstop ging Tiendalli volgens Joop Munsterman niet in op een iets verbeterd contract en sindsdien is er geen contact meer geweest over contractverlenging. Wel wisselde Tiendalli ondertussen van zaakwaarnemer. Dit zijn in de voetballerij altijd zeer lastige kwesties, dus misschien dat u de onderhandelende partijen van een advies kunt voorzien?

Stenengooiers aangehouden

In Amsterdam heeft de politie eerder deze week twee mannen aangehouden die worden verdacht van het met stenen bekogelen van de spelersbus van FC Twente. Dit gebeurde op 13 april 2010, toen FC Twente op weg was naar de uitwedstrijd tegen AZ. De heren van 20 en 24 jaar zijn inmiddels onder voorwaarden weer op vrije voeten, maar hebben bekend én een aanklacht wegens poging tot doodslag aan hun stoere Amsterdamse broeken. Recht wordt in Nederland gelukkig gesproken door de rechterlijke macht, maar speculeren over de strafmaat kan natuurlijk altijd. Houdt u het wel een beetje netjes?

Wout Brama tekent bij tot 2014

Goed nieuws zo daags na de zeer prettige bekeroverwinning op PSV! Sterkhouder en oer-Tukker Wout Brama heeft zijn contract in Enschede verlengd tot de zomer van 2014. Daarmee is hij eens te meer een continue factor – een cultuurbewaker – die met FC Twente vanuit de subtop is mee gegroeid naar de Nederlandse voetbaltop. Ob-La-Di, Ob-La-Da, Woutje Bramaaaa! Lalalalala!

FC Twente na strafschoppen langs PSV

Hij stond er al. En hij kon weer terug. Joop Munsterman. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd meldde El Presidente zich alvast in de buurt van de dug-out en prompt maakte PSV gelijk (1-1). Wat volgde was een energieverslindende en zenuwslopende verlenging. De strafschoppenserie kreeg eenzelfde thrillerachtig verloop. Niemand miste, behalve Orlando Engelaar. Die vond penalty-held Sander Boschker op zijn weg. Vervolgens maakte Dwight Tien Tiendalli geen fout en was het feest in Enschede. En nacht trouwens ook. Terwijl de televisiekijker aanstonds zijn of haar bed opzocht, volgde voor menig supporter nog een donkere terugreis. Of een logeerpartijtje, wanneer men afhankelijk was van het openbaar vervoer. Je moet er heel wat voor over hebben om er bij te kunnen zijn in deze door de commercie bestierde tijden. Maar keer op keer blijkt het de moeite meer dan waard.

Met dank aan Perky voor de foto!

Boschker of Mihaylov?

Wij wisten van geen afspraak, maar de alwetende Tubantia natuurlijk wel. Schijnt namelijk dat de bekerwedstrijden dit seizoen voor Sander Boschker zijn. Bij Tubantia vraagt men zich echter wel af of die afspraak ook nog na de winterstop geldt, of wanneer de tegenstanders niet uit Helmond of Zwolle komen. Kortom: wie moet er vanavond in het doel? Sander Boschker of Nikolay Mihaylov?