Archief: mei 2011

Geen beperkende vervoersmaatregelen Johan Cruijff Schaal

Het is niet te geloven! Waren de regelingen rondom de bekerfinale in Rotterdam nog een ellendig voorbeeld van publieksonvriendelijkheid, volgens de website van FC Twente zullen er voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal geen beperkende maatregelen opgelegd worden met betrekking tot vervoer! De wedstrijd zal op zaterdag 30 juli om 20.00 uur worden gespeeld in de Amsterdam Arena. Maandag 6 juni start de kaartverkoop voor supporters van FC Twente, voor wie 12.500 kaarten beschikbaar zijn. Let trouwens nog wel even op als straks meer informatie over de kaartverkoop beschikbaar komt: geen beperkingen als het gaat om vervoer zegt natuurlijk niets over eventuele beperkende maatregelen als het gaat om bijvoorbeeld parkeren

Douglas blijft bij FC Twente

Als Douglas Franco Teixeira op 1 september aanstaande nog in Nederland speelt verwerft hij de Nederlandse voetbalnationaliteit. Dat is precies ná het sluiten van het transferwindow dus de 23-jarige topverdediger zal dan ieder geval nog tot de winterstop moeten wachten op zijn gedroomde transfer naar Engeland. En het liefst natuurlijk nog wat langer.

Wijziging mogelijke tegenstanders voorronde CL

Wie al enige tijd vurig hoopte op het *kuch* befaamde FC Timisoara als opponent van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League heeft pech. De nummer twee van Roemenië is het gewilde ticket kwijtgeraakt omdat de club geen licentie heeft gekregen van de Roemeense voetbalbond. De nummer drie van de competitie – FC Vaslui – neemt de plaats van Timisoara in. De overige mogelijke tegenstanders zijn Rubin Kazan, FC Zürich, Odense BK en Trabzonspor. Doe ons FC Vaslui maar, die zijn vast lui…

Blessure houdt Bryan Ruiz aan de kant

Bryan Ruiz heeft zondag de oefeninterland tegen Nigeria aan zich voorbij moeten laten gaan. De Costa Ricaan kampt met een kuitblessure en wil fit aan het toernooi om de Gold Cup beginnen, dat op 5 juni van start gaat. Hoewel het natuurlijk ernstig afbreuk doet aan de vakantiemogelijkheden van Ruiz, biedt het toernooi hem anderzijds ook de mogelijkheid om zijn transferwaarde nog wat verder op te krikken. En dat zien wij natuurlijk graag!

‘Benfica en Porto strijden om Ruiz’

Ja ja, dat zijn nog eens clubs die er toe doen! Bryan Ruiz zou zelf bovendien wel oren hebben naar een transfer naar de top van het Portugese voetbal. FC Twente zou een vraagprijs van 10 miljoen euro hanteren. Hoe we aan al die wijsheid komen? We citeren hier de website van het Algemeen Dagblad, die het weer zeggen te hebben van het Portugese dagblad Correio da Manhã, die wij hier op de redactie dan weer nooit lezen. We wachten het verder maar af.

Luuk de Jong op oefentrip met Oranje

Het slaat verder natuurlijk helemaal nergens op, die oefentrip van Oranje naar Zuid-Amerika, maar het is wel erg leuk voor Luuk de Jong. Want er wordt wel eens aan voorbij gegaan dat het toch wel heel bijzonder is wat de pas 20-jarige spits presteert. Tegen alle verwachtingen in - Marc Janko was immers gehaald – volgde De Jong Blaise Nkufo op in de spits van FC Twente en dat deed hij meer dan verdienstelijk. Bert van Marwijk merkte ook al op dat Luuk de Jong over speciale kwaliteiten beschikt en haalde hem bij het Nederlands elftal. In deze tijden van transfergeruchten weten wij in ieder geval dat we onze topspits al in huis hebben. Luuk Luukinho de Jong.

Michel Preud’homme wint Rinus Michels Award

In navolging van zijn voorganger Steve McClaren heeft FC Twente-trainer Michel Preud’homme de Rinus Michels Award gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de - volgens de Nederlandse trainers - beste trainer van Nederland. Een prijs dus namens al zijn collega’s in het betaald voetbal. Een mooiere waardering is er eigenlijk niet. Wij zijn het er althans roerend mee eens en feliciteren Michel dan ook van harte met deze prestigieuze prijs!

Dwight Tiendalli vertrekt bij FC Twente

Dwight Tien Tiendalli verlaat FC Twente. Eerder dit seizoen liepen gesprekken over contractverlenging vast en de vleugelverdediger heeft besloten dat er geen gesprekken meer volgen. Dat betekent dat Tiendalli transfervrij bij FC Twente vertrekt. Het is tijd voor iets nieuws, aldus Dwight, die zijn zinnen heeft gezet op een buitenlands avontuur. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe avonturen en bedanken hem voor bewezen diensten!

Steven Berghuis scoort bij debuut in Jong Oranje!

Om te voorkomen dat we het hier alleen nog maar hebben over voetballers die we nog niet hebben bij FC Twente nu even aandacht voor een talent dat al wél in Enschede onder contract staat. Steven Berghuis is zijn naam. In de week dat zijn vader Frank FC Twente verruilde voor Vitesse luisterde zoonlief zijn Jong Oranje-debuut op met een doelpunt. In het oefenduel met Jong Israël zorgde de 19-jarige aanvaller/middenvelder vrijdag voor de openingstreffer. Het andere doelpunt van de Nederlanders kwam overigens op naam van Georginio Wijnaldum…

UPDATE: de transfergeruchtenlijst 2011

Donderdag knalden we de transfergeruchtenlijst 2011 online met het verzoek aan u zorg te dragen voor aanvullingen en tips. Dat deed u met verve, waarvoor erg veel dank! We hebben de eerste versie gelijk ook maar even geactualiseerd. Allereerst zetten we Robbert Schilder erbij, net als Nikão. Die geruchten zijn alweer van een paar weken geleden, dus zetten we ze in chronologische volgorde bovenaan de lijst. John Guidetti is volgens Joop Munsterman inmiddels gecontracteerd, dus die krijgt een bolletje op de lijst. Wesley Verhoek is eigenlijk een bijzonder verhaal: hij bracht namelijk zèlf het gerucht de wereld in door openlijk te solliciteren bij FC Twente (en PSV). En dan Willy Overtoom. Het leek aanvankelijk nergens op gebasseerd, maar in dit bericht wordt in ieder geval de indruk gewekt dat FC Twente Overtoom volgt. Dan tenslotte nog even over het verstrekken van bolletjes aan spelers op de lijst. Laten we daarover afspreken dat we dat pas doen wanneer een vertegenwoordiger van FC Twente in (min of meer) officiële berichtgeving de transfer heeft bevestigd. Het liefst natuurlijk op de officiële website van FC Twente. Klik op Lees verder voor de transfergeruchtenlijst tot nu toe.