Archief: juni 2011

Grote twijfels over komst John Guidetti

Daar hebben we hem weer, de meest besproken man van de transfergeruchtenlijst 2011: John Guidetti. De ‘Zweedse Wayne Rooney‘ zou al een voorcontract hebben getekend bij FC Twente maar is sindsdien nagenoeg onbereikbaar. Op 1 juli – morgen dus – zou de jonge aanvaller zich moeten melden bij FC Twente maar Joop Munsterman heeft inmiddels zo z’n twijfels. De mensenhandelaar en oplichter zaakwaarnemer van Guidetti beweert dat de overeenkomst niet geldig is omdat hij niet bij de onderhandelingen tussen speler en club aanwezig was. Mocht Guidetti uiteindelijk niet naar Enschede komen dan stapt FC Twente naar de UEFA.

Feyenoord wil Leroy Fer niet laten gaan

Te veel van het goede. Dat vindt Feyenoord van een eventueel vertrek van Leroy Fer. Na het vertrek van Georginio Wijnaldum naar PSV wil technisch-directeur Martin van Geel niet ook Leroy Fer naar een Nederlandse ‘concurrent’ laten vertrekken. Overigens zou FC Twente de vraagprijs voor Fer vooralsnog ook te hoog vinden, maar door het vertrek van Wijnaldum lijkt het er op dat Feyenoord niet bereid is deze te laten zakken. De transfer van Leroy Fer van Feyenoord naar FC Twente lijkt daarmee op een dood spoor te zijn beland.

Afrikaans talent op proef bij FC Twente

Volgens grote broer FC Twente Online komt de 19-jarige Arago Jamal binnenkort op proef bij FC Twente. Jamal is een aanvallend ingestelde speler die uitkomt in het beloftenteam van Berkekum Chelsea in zijn geboorteland Ghana. Met zijn huidige club won Jamal afgelopen maand de Yokohama Cup in het Duitse Ostrach. In 2009 won hij middels de MTN Soccer Academy Reality Show een contract bij Berekum Chelsea. Als dat geen talent is! We zetten hem gelijk op de transfergeruchtenlijst.

Schoonmaak bij FC Twente: ook Vagif Javadov vertrekt

Na het verwachte vertrek van tegenvaller Oguchi Onyewu , die door AC Milan wordt verkocht aan Sporting Lissabon, werd vandaag bekend dat het contract van Vagif Javadov wordt ontbonden. Javadov werd onder Steve McClaren op basis van twee wedstrijden tegen Europa League-tegenstander FK Qarabagh naar FC Twente gehaald. Al snel werd hij vervolgens verhuurd aan FC Baku in zijn vaderland Azerbeidjan. Voor de hoofdmacht van FC Twente kwam hij al met al nauwelijks in actie. Volgens FC Twente is na goed overleg besloten om het contract van Javadov te laten ontbinden.

Oguchi Onyewu naar Sporting Lissabon

De afgelopen seizoen door FC Twente van AC Milan gehuurde Oguchi Onyewu vertrekt naar verluidt naar Sporting Lissabon. In Enschede kon de verdediger nimmer overtuigen. In sommige van zijn optredens was zelfs volstrekt onzichtbaar dat Onyewu ooit als gerenomeerde verdediger België verruilde voor AC Milan. In Lissabon wordt Onyewu ploeggenoot van de Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel.

0-12 overwinning bij debuut Co Adriaanse

De eerste oefenwedstrijd onder trainer Co Adriaanse is dinsdagavond in een 0-12 overwinning voor FC Twente geëindigd. In de verzengende hitte kwam tegenstander Sportclub Markelo er vanaf het begin niet aan te pas. Voor bijna 3.000 duizend toeschouwers maakten Leugers, Berghuis, Rendla (2), John (2), Janssen, Bengtsson, Vogelsang (2) en Gouriye (2) de doelpunten voor FC Twente. De volgende oefenwedstrijd is aanstaande donderdag tegen DSV’61 uit Doornspijk.

NOS-interview met Co Adriaanse

Nog even terug naar maandagochtend, toen Co Adriaanse bij FC Twente werd gepresenteerd als de nieuwe trainer/manager technische zaken. Opdat wij maar zo snel mogelijk aan onze nieuwe voorman wennen. En ook gewoon omdat onze Grolsch Veste er zo prachtig bij ligt in de stralende zomerzon.

Jan van Halst en Youri Mulder over Co

Jan van Halst en Youri Mulder over de nabesprekingen van Co Adriaanse tijdens een presentatie voor Rabobankmedewerkers, zeer waarschijnlijk ruim voordat Adriaanse in beeld kwam als mogelijke opvolger van Michel Preud’homme…

(UPDATE) Transfergeruchtenlijst: Michael Krohn-Dehli

Op deze zonovergoten dag van Co toch ook nog even aandacht voor onze transfergeruchtenlijst. Hier lezen wij namelijk ineens dat Michael Krohn-Dehli in de belangstelling zou staan van FC Twente. De 28-jarige voormalig speler van Ajax, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam speelt op dit moment bij Brøndby IF in Denemarken. Naast FC Twente zouden ook FC Groningen, AZ en enkele Belgische en Franse clubs geïnteresseerd zijn in de Deense middenvelder. We zetten Krohn-Dehli er bij op de lijst die nog altijd zonder bolletjes is.

UPDATE: en we voegen ook Anthony Ujah van Lillestrøm toe. Met dank aan fcternie, die ons er kennelijk niet op attent maakt als wij iets missen. Maar nu dus gelukkig alsnog. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

(UPDATE) Co Adriaanse tekent voor één jaar bij FC Twente

Een bescheiden entree, zo kan de presentatie van Co Adriaanse vandaag bij FC Twente worden samengevat. Adriaanse tekent voor één jaar, met de intentie dit te verlengen met nog een jaar. De zekerheid van een twee- of meerjarig contract zegt de oefenmeester niet nodig te hebben. Hij geeft aan dat geld verdienen ook niet zijn prioriteit heeft in Enschede (waarmee hij eigenlijk impliciet aangeeft dat dat elders wel het geval is geweest). Verder lovende woorden over de organisatie en de spelersgroep van FC Twente en de uitgesproken intentie om middels vermaakvoetbal voor de landstitel te gaan.

UPDATE (14.52 uur): en we hebben beelden!