Archief: augustus 2011

Joop Munsterman: ‘Bryan Ruiz naar Fulham’

Hoppa! Geen rust vandaag, voor niemand niet! Joop Munsterman laat weten dat de transfer van Bryan Ruiz naar Fulham in kannen en kruiken is! En wie vindt dat onze berichten hier kort zijn: Tubantia meldt dit zojuist in een bericht van drie zinnen. Overigens staat er ook in dat FC Twente geen vervanger aantrekt voor Ruiz, dus dan zouden alle geruchten over Tadic, Narsingh en anderen de prullenbak in kunnen. We houden het toch nog maar even in de gaten vanavond, want in deze hysterische uren is niets wat het is of lijkt!

FC Groningen wijst Twents bod op Dusan Tadic af

Het is nog lang geen middernacht, dus we gaan gewoon lekker door! Zojuist komt ons het bericht onder ogen dat FC Groningen ‘een serieus miljoenenbod’ van FC Twente op Dusan Tadic van de hand heeft gewezen. Onze groen-witte varkensvrienden zagen het niet zitten om na Tim Matavz ook nog Tadic kwijt te raken aan een Nederlandse topclub. Prima hoor. Shoppen we toch gewoon even verder. Koopavond in de Eredivisie!

Ook Newcastle United meldt zich voor Bryan Ruiz

Stomende faxen, dampende telexen, een doorgebrande server en ronkende noodaggregraten. Het is al met al een laatste transferdag om van te smullen, ook voor uw eigen fctwente.blog.nl! Zojuist lekt ergens vandaan het gerucht dat naast Fulham nu ook Newcastle United zich heeft gemeld voor Bryan Ruiz. Omdat we ons mentaal natuurlijk al lang hebben voorbereid op het vertrek van onze all time kampioensheld is dit geen slecht nieuws. Sterker nog, het zou voor de te ontvangen pecunia nog wel eens gunstig kunnen blijken te zijn. Kom op Joop, uitspelen tegen elkaar die biedende partijen! En cashen maar!

LEROY FER NAAR FC TWENTE!

Laat maar knallen die kurken! Het bod dat volgens Joop Munsterman niet te weigeren was bleek inderdaad te veel van het goede voor die armlastige gevallen topclub uit Rotterdam-Zuid. En dus tekent Leroy Fer op zeer korte termijn een meerjarig contract bij FC Twente en is eindelijk een einde gekomen aan de zeer langdurige soap rondom de jonge middenvelder. Welkom Leroy! Je geboortekaartje in verband met je Tukkergeboorte is reeds op de post!

Zaakwaarnemer: FC Twente wil Luciano Narsingh

Gekkenhuis! Nu al! De inkt van het ene bericht is nauwelijks droog of het volgende gerucht dient zich al weer aan! Volgens de zaakwaarnemer van Luciano Narsingh, een man met de betrouwbaar klinkende naam Mustapha Nakhli, is zijn pupil de beoogde opvolger van Bryan Ruiz. Nakhli zegt contact gehad te hebben met FC Twente en die zouden hem dit hebben laten weten. Jaja. Nou, wij wachten het allemaal maar weer in spanning af.

FC Twente brengt ultiem bod uit op Leroy Fer

As we speak nog ruim 16 uur voor het sluiten van de transfermarkt en de spanning stijgt tot grote hoogte! FC Twente zou een ultiem bod hebben uitgebracht op Leroy Fer, een bod dat Feyenoord volgens Joop Munsterman ‘niet kan weigeren’. Er ligt voor Fer in Enschede een contract voor drie seizoenen klaar. Dit nieuwe, waarschijnlijk laatste bod, kan natuurlijk niet los gezien worden van het dreigende vertrek van Bryan Ruiz naar Fulham. Ruiz, aanvankelijk not interested in de internationale subtop, lijkt te gaan zwichten voor het enorme salaris dat de Londense club hem in het vooruitzicht stelt. Deze 31e augustus 2011 zou al met al wel eens een hectisch dagje kunnen worden. Samen met u volgen we op deze Laatste Dag het transfernieuws.

Bryan Ruiz in Londen voor onderhandelingen met Fulham

Altijd onvoorspelbaar die voetbalwereld. Leken wij Tukkers eerst nog voorzichtig te kunnen ademhalen met het einde van de transferperiode in zicht, nu zijn we ineens weer allemaal in blinde paniek! Voetbal International meldt namelijk dat Bryan Ruiz dinsdagmorgen na de training naar Londen is vertrokken om daar te onderhandelen met Fulham. En wij maar denken dat VI‘s Peter Wekking gelijk had toen hij zei dat Ruiz binnenskamers bij FC Twente had aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in de Engelse subtopper met pafferige coach. Dat wordt toch nog een lang en onrustig laatste etmaal…

Jan van Halst vertrekt bij FC Twente

Manager Algemene Zaken Jan van Halst stopt per 1 december dit jaar bij FC Twente. Reden van zijn vertrek is dat Van Halst er voor zichzelf niet zeker van is dat hij nog lang in Enschede wil blijven werken. De komende weken gaat Jantje Beton zijn werkzaamheden overdragen aan zijn opvolger en zich beraden op zijn eigen toekomst. Laten we hopen dat het vertrek van Van Halst niets te maken heeft met het gerucht van een aantal weken geleden dat hij mogelijk gaat overstappen naar Ajax…

Leroy Fer alleen haalbaar bij transfer van Ruiz of Chadli

De Raad van Commissarissen van FC Twente heeft dit weekend aan voorzitter Joop Munsterman laten weten dat Leroy Fer alleen aangetrokken kan worden wanneer Bryan Ruiz of Nacer Chadli (of een andere speler) voor een aanzienlijk bedrag wordt verkocht. Feyenoord wil zo veel mogelijk geld incasseren voor Fer en het bedrag bovendien in één keer ontvangen. FC Twente kan daar zonder transferinkomsten niet aan voldoen. Joop Munsterman zegt geen aanwijzingen te hebben dat een transfer van Ruiz of Chadli op korte termijn op handen is. De supervoorzitter noemt de transfermarkt ‘vrij doods’. Mogelijk zou ook een rol spelen dat Co Adriaanse niet direct een plek voor Fer heeft op het middenveld van FC Twente. Dus wie weet gaat deze transferperiode in de nacht van woensdag op donderdag als een nachtkaars uit. Laten we het hopen.

Twentse internationals waaieren uit over de wereld

Op de eerste dag van twee lange competitieloze weken slaat de verveling hier op de redactie al weer keihard toe. Het naderende – mogelijk apocalyptische – einde van de transferperiode zorgt voor meer stress dan vertier en ondertussen moeten we ons ook nog sappel maken om de blessurerisico’s die interlands nu eenmaal met zich meebrengen voor een topclub als FC Twente. Luuk de Jong, Marc Janko, Emir Bajrami, Nikolay Mihaylov, Roberto Rosales, Steven Berghuis, Joey Pelupessy en Chris David komen de komende twee weken uit voor hun respectievelijke vertegenwoordigende elftallen, waarover u HIER meer details kunt lezen. Wij zullen blij zijn als we over twee weken nog over dezelfde selectie beschikken als nu en iedereen fit is voor de uitwedstrijd tegen Roda JC.