Archief: september 2011

FC Twente met 4-1 te sterk voor Wisla Krakow

FC Twente heeft donderdagavond in eigen huis een in Europees opzicht aansprekende overwinning geboekt op Wisla Krakow. Wij Tukkers kwamen – zeer tegen de verhoudingen in – al vroeg op achterstand, maar dat deed aan het permanente overwicht van FC Twente niet veel af. Nog voor rust bogen Luuk de Jong en Marc Janko de achterstand om in een voorsprong. Na de thee gooide Marc Janko de wedstrijd eigenlijk definitief in het slot. Er volgden nog kansen op de 4-1 maar het duurde uiteindelijk relatief lang voordat Willem Janssen deze stand ook daadwerkelijk op het scorebord bracht. De supporters van FC Twente konden zich vervolgens vermaken met een volstrekt gebrek aan regie op het ereterras van Joop Munsterman en zijn secondanten. Tot ontzetting van velen dook op de tweede ring van Vak P namelijk een clubje agressieve stewards op die vast voornemens waren een spandoek te verwijderen dat enkele reclameborden bedekte. Doorgaans geen probleem om hier vooraf afspraken over te maken met supporters, maar dit zielige getouwtrek was Twente-onwaardig. Wat ons betreft mag de verantwoordelijke hiervoor op staande voet de Grolsch Veste uit worden gepleurd. Graag zelfs.

FC Twente ten aanval tegen Wislaw Krakow

Co Adriaanse en zijn wijze stafleden hebben vastgesteld dat de defensie van Wislaw Krakow de zwakke schakel van het elftal is. Dat betekent dat ook Marc Janko zijn opwachting zal maken in het basiselftal dat vanavond aantreedt tegen de Poolse club. Wislaw Krakow, waar de Nederlandse trainer Robert Maaskant en de Nederlanders Kew Jaliens en Michael Lamey onder contract staan, mist vanavond met Gerkov en Malecki de complete voorhoede en ook nog spelmaker Melikson. Er lijken dus zeker kansen te liggen in deze tweede groepswedstrijd. Met welke opstelling zou u FC Twente de wei in sturen?

Polen donderdag niet welkom in Enschedese binnenstad

Poolse voetbalsupporters, ze hebben in de aanloop naar het Europees Kampioenschap in Oekraïne en Polen toch een tamelijk serieus imagoprobleem. En daarom zijn ze donderdag niet welkom in de Enschedese binnenstad voorafgaand aan de Europa League-ontmoeting tussen FC Twente en Wislaw Krakow. Voor de gasten uit Polen wordt een speciale fanzone ingericht bij de Grolsch Veste. Leuk is dat deze keer het beleid van de gemeente eens niet openbaar werd gemaakt in terughoudend, omfloerst ambtenarenjargon maar in kraakheldere taal van een woordvoerder van de Enschedese horeca: “Het gaat om facistoïde amokmakers, die niet hier naartoe komen om een leuk verbroederingsfeestje te vieren.” Nou meneer de horecawoordvoerder, daar is geen woord Pools bij! In dergelijke termen hoor je burgemeesters of praatpolitiepetten meestal niet spreken. Maar hij was nog niet klaar. “Om te voorkomen dat ze onderweg tankstations beroven“, worden de Poolse fans al bij de Duits-Nederlandse grens opgevangen en naar de fanzone begeleid. Gezelligheid kent geen tijd!

Portugese arbitrage bij FC Twente-Wisla Krakow

Het tweede Europa League-duel van FC Twente staat donderdag onder leiding van de Portugese scheidsrechter Duarte Nuno Pereira Gomes en zijn vijf assistenten, die we hier maar niet bij hun exotische namen zullen noemen. De wedstrijd tegen de club van de Nederlandse trainer Robert Maaskant begint donderdag om 19.00 uur in Enschede en is – voor de thuisblijvers – live te zien op RTL7. Met 800 bezoekende supporters uit Polen belooft het bovendien een ouderwets heet Europacup-avondje te worden…

Nacer Chadli hervat groepstraining bij FC Twente

Goed nieuws uit Enschede! Of liever gezegd: uit Hengelo! Een woordvoerder van FC Twente heeft laten weten dat Nacer Chadli dinsdag de groepstraining heeft hervat. De sierlijke Belgische aanvaller revalideert van een moeizaam genezende ontsteking in zijn knie, maar is inmiddels dus voldoende hersteld om met de groep mee te trainen. Het is de verwachting dat Chadli binnen enkele weken weer speelklaar zal zijn. We willen natuurlijk niet dat hij iets forceert of overhaast, maar we zien Nacer er graag weer bij! Meer dan graag!

FC Twente-supporters aangehouden wegens discriminatie

Op de dag dat Ajax-supporters een Joodse avond organiseerden in de Amsterdam ArenA, als protest tegen een aanklacht tegen de Amsterdamse club wegens antisemitisme, werden twee supporters van FC Twente aangehouden wegens het roepen van anti-Joodse leuzen. Veel beter kan de hypocrisie rond dit thema niet worden geïllustreerd. Een Joodse belangenvereniging klaagt Ajax aan in verband met iets dat bepaald niet antisemitisch genoemd kan worden. Tienduizenden Ajax-supporters cultiveren namelijk niet meer dan een link met een grijs Joods verleden. Ajax en de gemeente Amsterdam voeren onder de druk van Joodse organisaties echter campagne om de geuzennaam af te zweren. Maar de enigen die vooralsnog worden gestraft zijn de supporters van de tegenpartij die ook die geuzennaam gebruiken. Niet om Joden te beledigen, maar om Ajax-supporters van repliek te dienen. Over goede smaak valt vanzelfsprekend te twisten, maar met antisemitisme heeft het nooit, maar dan ook nooit, iets te maken gehad. Wel met het collectieve onverwerkte trauma van organisaties als de Stichting Bestrijding Antisemitisme (BAN) en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), die achter iedere kreet over Joden een nieuwe holocaust menen te zien. Uiteindelijk gaat deze discussie dus helemaal nergens over.

Vak P krijgt navolging: alle Tukkers steunen Bibi!

De vorige week door de supportersvereniging Vak P ontketende actie om de ernstig zieke Bibi te steunen kan rekenen op zeer veel bijval. Vak P riep alle supporters en sponsoren van FC Twente op om geld in te zamelen om de behandeling van Bibi mogelijk te maken en daarmee haar overlevingskansen aanzienlijk te vergroten. Inmiddels hebben alle dertien supportersverenigingen van FC Twente overleg gepleegd en de actie wordt – vanzelfsprekend – breed gedragen. Inmiddels is dan ook al een donatie van 35.000 euro gedaan. Een volgende stap is het bedrijfsleven in Twente te betrekken bij de campagne. Ook FC Twente zelf steunt het supportersinitiatief van harte. Rondom de thuiswedstrijd tegen PSV op 29 oktober zullen diverse acties worden gehouden voor Bibi. Meer informatie vindt u HIER en HIER.

Doneren:

Supportersvereniging Vak-P Enschede
ING 679.35.86
Onder vermelding van: ACTIE BIBI

Stichting TriB4Bibi
Bankrekeningnummer 57.81.17.878
(ABN AMRO) t.n.v. Stichting TriB4Bibi

Of sms het woord Bibi naar 2211. Dit is een eenmalige sms-actie. De kosten zijn 1,50 euro per sms.