Archief: oktober 2011

Splijt tactiek van Co Adriaanse de selectie van FC Twente?

Dat de speelwijze van FC Twente onder supporters herhaaldelijk leidt tot scherpe discussies over wat wijsheid is en wat niet, dat is dit weekend weer eens te meer gebleken, onder andere op dit weblog. Maar dat ook in de spelersgroep van FC Twente tweespalt zou zijn ontstaan over de soms (ultra)offensieve tactische plannen van Co Adriaanse lijkt nieuw. Niet verrassend komt deze suggestie van De Telegraaf, om precies te zijn van Valentijn Driessen, het Ajax-dikkopje uit de steeds troebeler wordende Amsterdamse modderpoel. Desalniettemin is het niet helemaal onwaarschijnlijk dat in een volwassen spelersgroep als die van FC Twente spelers het soms niet eens zijn met hun trainer. De vraag is echter: uiten zij hun kritiek bij Adriaanse? Maar vooral: wat doet Co daar vervolgens mee?

2-2 gelijkspel tegen PSV

FC Twente heeft zaterdagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen PSV. In een aantrekkelijke wedstrijd kwamen wij Tukkers via Douglas op een 1-0 voorsprong en kwamen de Eindhovenaren vrijwel in dezelfde minuut op gelijke hoogte. Na de rust scoorden de gasten ook nog de 1-2, waarna het een wedstrijd werd die alle kanten op kon. Een rode kaart voor PSV-er Kevin Strootman betekende de aanloop naar de gelijkmaker, die uiteindelijk op naam kwam van Leroy Fer. De volgepakte Grolsch Veste ging vervolgens zitten voor de winnende treffer van de thuisploeg, maar die bleef helaas uit. Dit waren een paar zinnen over de wedstrijd, maar het laatste woord is vanzelfsprekend aan u!

Fitte selectie voor competitiekraker tegen PSV

Op de nog altijd revaliderende Nicky Kuiper na beschikt trainer Co Adriaanse over een volledig fitte selectie voor de kraker in de competitie vanavond tegen PSV. Sander Boschker, Marc Janko en Peter Wisgerhof zijn er dus weer bij. Nacer Chadli wordt – indien nodig – bovendien in staat geacht een hele wedstrijd te spelen. Uw suggesties voor de opstelling zien we graag terug in de comments. Daarnaast is het vanavond natuurlijk de avond van de door Vak P en vele andere betrokkenen opgezette actie voor de ernstig zieke Bibi. Steun vanavond FC Twente, maar steun vooral ook Bibi!!

Problemen met kledingsponsor Burrda lijken opgelost

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de problemen tussen FC Twente en kledingsponsor en leverancier en Burrda. Lange tijd kampten de verschillende selecties met een tekort aan materiaal en waren in de fanshop helemaal geen shirts beschikbaar. Voorzitter Joop Munsterman heeft echter laten weten dat vrijwel alles inmiddels binnen is. Binnen veertien dagen komt volgens Munsterman de verkoop van shirts voor supporters op gang. Burrda kon zelfs al de collectie voor volgend seizoen tonen en FC Twente zal de laatste wedstrijd van dit seizoen dan ook alvast in het tenue van de volgende jaargang spelen.

FC Twente thuis tegen PSV in KNVB-beker

FC Twente is donderdagavond laat bij de loting voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan PSV. Op 20, 21  of  22 december spelen wij Tukkers thuis in de Grolsch Veste tegen de Eindhovenaren. Het was een opmerkelijke loting want met Ajax-AZ staat er nog een kraker op het programma in deze bekerronde. De hele loting leest u hier.

Nacer Chadli verlengt verbintenis met FC Twente

Voor de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden werd bekend dat Nacer Chadli zijn contract bij FC Twente gaat verlengen tot 2014. De 22-jarige stylist is FC Twente dankbaar dat de club hem de kans heeft gegeven in de Eredivisie en wil in Enschede zijn kampioensdroom verwezenlijken. Eerder werd al bekend dat het nieuwe contract tussen Chadli en FC Twente géén clausule bevat over een eventuele transfersom. Al met al erg goed nieuws dus!

Moeizame bekeroverwinning op SC Genemuiden

FC Twente heeft zich woensdagavond middels een moeizame overwinning gevoegd bij de laatste zestien clubs in het KNVB-bekertoernooi. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Leroy Fer, maar kort daarop zorgde Patrick Lip van SC Genemuiden op schitterende wijze voor de gelijkmaker. De Overijsselse topklasser kwam elf minuten na rust zelfs op een 1-2 voorsprong door een eigen doelpunt van Luuk de Jong. Nacer Chadli zorgde vervolgens voor de 2-2 doordat een voorzet van zijn voet prompt in het doel waaide. Nadat de ongelukkige Luuk de Jong een strafschop had gemist volgde alsnog de bevrijdende 3-2 van Emir Bajrami. Na de 4-2 van wederom Bajrami – een kopie van zijn goal vorige week in Odense – leek het pleit beslecht, maar doordat Genemuiden nog terug kwam tot 4-3 bleef het in de volle Grolsch Veste tot het eind toe spannend.

Avond vol emoties in volste stadion ooit in Enschede

Een bijzondere avond vanavond in de Grolsch Veste in Enschede. Voor het eerst zijn 30.000 toeschouwers aanwezig bij een thuiswedstrijd van FC Twente. Daarmee wordt op indrukwekkende wijze de expansie van FC Twente geïllustreerd. In drie jaar tijd is de capaciteit van het onderkomen van de Enschedese club gegroeid van 13.250 plaatsen naar 30.000 plaatsen. Een uitbreiding echter met een inktzwarte keerzijde omdat de meest recente bouwfase twee bouwvakkers het leven kostte. En omdat ook vanavond weer 10.000 sjaals te koop zijn in het kader van de massale actie voor de ernstig zieke Bibi zal het een emotionele bijeenkomst zijn daar in Enschede. Een avond van verdriet, natuurlijk, maar evengoed een avond van hoop, liefde, verlangen, een vleugje trots ook wellicht. En vast nog veel meer. Voetbalwedstrijden worden niet vaak gespeeld tegen een dergelijk indringend decor van het echte leven. Vanavond in de Grolsch Veste wel.

Historische dag voor FC Twente in Enschede

Vandaag, op 26 oktober 2011, zal het toeschouwersrecord van FC Twente na 43 jaar worden verbroken. In 1968 bezochten 26.500 toeschouwers FC Twente-Ajax in het Diekmanstadion, vanavond zullen 30.000 toeschouwers de bekerwedstrijd van FC Twente tegen SC Genemuiden bijwonen. Drie maanden later dan gepland is de Grolsch Veste gereed voor een dergelijk toeschouwersaantal. Reden voor een feestje is het allemaal vanzelfsprekend niet, omdat twee bouwvakkers het leven lieten toen tijdens de bouw een deel van het dak instortte. De Grolsch Veste zal daarmee – hoe prachtig het stadion ook is – voor altijd ook een litteken dragen.