Archief: maart 2012

Belangrijke overwinning op Roda JC

Middels een 2-0 overwinning op Roda JC heeft FC Twente zich zaterdagavond verzekerd van – voorlopige – deelname aan de titelstrijd. Sprankelend en overtuigend was het allemaal niet, maar dat is ook niet iets waar achteraf op beoordeeld wordt. Laten we het erop houden dat onze geliefkoosde oude doelman Sander Boschker zich eigenlijk alleen heeft moeten bezighouden met een paar hoekschoppen en wat tweederangs terugspeelballen. Voor het overige hadden wij Tukkers de bal, wat niet altijd even gunstig bleek. Want echt gevaarlijk worden bleek een probleem. Pas kort na rust kopte Douglas de bevrijdende 1-0 tegen de touwen, zonder dat daarna overigens veel aan het spelbeeld veranderde: wij aanvallen, zij ontregelen. De prima uitgespeelde 2-0 van Wesley Verhoek betekende dan ook een welkome beslissing van de wedstrijd. Even zo welkom zijn de tien dagen zonder verplichtingen die nu volgen. Toewerken naar de slag om Alkmaar, dat is wat ons Tukkers nu te doen staat.

FC Twente ontvangt Roda JC

FC Twente proefde deze week weer eens de weelde van een paar dagen rust. Even geen doordeweeks programma en na de thuiswedstrijd tegen Roda JC van zaterdagavond wacht zelfs een periode van 10 wedstrijdloze dagen. Alle reden om er tegen de Limburgers vol op te klappen dus! Dat zal dan moeten gebeuren zonder het geblesseerde kwartet Luuk de Jong, Peter Wisgerhof, Denny Landzaat en Nikolay Mihaylov. Uw strijdplan – ‘the way to win – kunt u kwijt in de comments.

Joop Munsterman legt een vinger op een zere plek

Wat mij níét meevalt, is dat tijdens Twente-Feyenoord ons stadion al zes minuten voor tijd leegliep. We moeten oppassen dat we hier geen cultuur van alleen maar verwende mensen gaan creëren.

Aldus onze voorzitter in de papieren editie van Voetbal International. Nou u weer…

Stemmingmakerij rondom Denny Landzaat

Typisch voorbeeldje van onrustjournalistiek door Voetbal International. In de papieren editie wordt deze week onder de kop ‘Landzaat kritisch op medische staf FC Twente’ melding gemaakt van een aan het begin van het seizoen gemiste diagnose bij de middenvelder, waardoor zijn herstel veel langer duurde dan gepland. Landzaat wordt zelf ook nog geciteerd en daaruit blijkt vooral teleurstelling, een kritische noot is het in ieder geval nauwelijks te noemen. De online editie van VI maakt het vervolgens nog bonter. Hetzelfde bericht verscheen gisteren namelijk op de website onder de titel ‘Kwakkelende Landzaat hekelt medische staf FC Twente’. Met deze terminologie wordt een sfeer gesuggereerd die op geen enkele wijze blijkt uit wat Denny Landzaat er zelf over zegt. Stemmingmakerij dus.

Steve McClaren genoemd als technisch manager van de FA

Nog een reden om Jan van Staa voor FC Twente te behouden. Volgens de altijd betrouwbare Britse pers is Steve McClaren namelijk een belangrijke kandidaat voor de functie van technisch manager bij de Engelse voetbalbond. De Daily Mail meldt verder dat McClaren zelf ook niet onwelwillend zou staan tegenover een nieuw dienstverband bij de FA. Wij vragen het ons echter af. Dat zou namelijk betekenen dat één kampioenschap met FC Twente het in Engeland zeer ernstig geschonden blazoen van McClaren weer voldoende zou hebben opgepoetst. En zo vergevingsgezind is men doorgaans niet aan de overkant van de Noordzee, helemaal niet voor ‘the Wally with the Brolly’.

FC Twente laat Jan van Staa niet naar Go Ahead Eagles gaan

No one should go where Eagles dare. Bij Go Ahead Eagles lijkt iedereen zich de laatste tijd uit de voeten te willen maken. De Jupiler League is echter nog gewoon in volle gang en daarom wilde men Jan van Staa het seizoen laten afmaken als hoofdtrainer bij de Deventer volksclub. Van Staa is al geruime tijd internationaal scout bij FC Twente en in Enschede zat men kennelijk niet te wachten op deze discontinuïteit in de organisatie. En dus blijft Jantje gewoon voor FC Twente werken en moet Go Ahead Eagles op zoek naar een andere interim-trainer.

Geen scheur in enkelbanden van Luuk de Jong

Goed nieuws uit de ziekenboeg van FC Twente! Dat treurige oord van revalidatie en anonimiteit waar Gekie Meins de scepter zwaait en onze geblesseerden het moeten hebben van haar zalvende woorden en handen. En die van Ralph Speerstra en Marco Vlierhaar natuurlijk. Maar goed, daar gaat het nu niet over, want er is nieuws over de enkel van Luuk de Jong! Het was vorige week vrij helder: er was waarschijnlijk niets afgescheurd want Luuk kon nog staan op z’n enkel. Overige opties: een verrekking of een inscheuring. De zwelling ontnam de deskundigen echter het zicht op de zaak dus werd geduld gevraagd. Vandaag onderging De Jong een nieuwe MRI-scan en daarop was te zien dat sprake is van een verrekking. De meest gunstige uitkomst dus! Luuk volgt inmiddels een individueel programma en zal dus binnen niet afzienbare tijd weer beschikbaar zijn voor de trotse Twentse hoofdmacht!

UPDATE (19.26 uur): onze topspits hoopt er in de uitwedstrijd tegen AZ weer bij te zijn!

Rasmus Bengtsson verlengt bij FC Twente

Of het iets met dit gerucht te maken heeft weten we natuurlijk niet, maar feit is dat FC Twente maandag bekend heeft gemaakt dat Rasmus Bengtsson zijn contract in Enschede tot medio 2015 heeft verlengd. Door schorsingen en blessures kwam Bengtsson dit seizoen al regelmatig in actie voor FC Twente, maar onverdeeld positief waren de reacties op zijn spel over het algemeen niet. Dus daarom de volgende vraag: ziet u in Rasmus Bengtsson dezelfde ‘speler voor de toekomst’ die Steve McClaren in hem ziet?

Duur puntverlies in Den Haag

Ondanks een enorm slotoffensief en een bal op de paal van Wesley Verhoek heeft FC Twente zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. Wij Tukkers kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Ebi Smolarek. De gelijkmaker van Glynor Plet ruim een kwartier na rust kon niets meer veranderen aan deze voor FC Twente zeer ongunstige uitslag. En daarmee verdwijnen de Twentse titelaspiraties voorlopig in de koelkast.

FC Twente zonder De Jong en Mihaylov tegen ADO Den Haag

We zijn weer helemaal bij. Geen inhaalwedstrijden meer, geen Europa League-vermoeienissen meer. FC Twente kan zich nu helemaal richten op de laatste 8 competitiewedstrijden van dit seizoen, te beginnen in Den Haag. Steve McClaren kan voor deze uitwedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Luuk de Jong, Nikolay Mihaylov en Denny Landzaat. Douglas keert daarentegen terug na een schorsing en ook Peter Wisgerhof is (zeer waarschijnlijk) weer van de partij. Rasmus Bengtsson en Nacer Chadli zijn ondanks diverse pijntjes ook gewoon beschikbaar. Plemp uw opstelling gerust in de comments, voor het geval dat Steve McClaren en zijn secondanten er niet uitkomen.