Archief: juli 2012

Dmitri Bulykin per direct volledig speelgerechtigd

Zo, die kogel is door de kerk. Het had achteraf gezien nogal wat bureaucratische voeten in de aarde, maar zojuist is bekend gemaakt dat Dmitri Bulykin per direct speelgerechtigd is voor FC Twente. Zijn werkvergunning en visum zijn sinds vandaag helemaal in orde. Daardoor kan Bulykin – indien gewenst – aanstaande donderdag al in actie komen in het duel in de voorronde van de Europa League tegen Mlada Boleslav.

‘FC Twente wil Kelvin Leerdam aantrekken’

Kijk, dat is nog eens een gerucht in de categorie zoals we ze deze zomer nog niet veel hebben gezien. Vandaag dook vrijwel uit het niets het bericht op dat FC Twente Kelvin Leerdam van Feyenoord zou willen contracteren. Dat FC Twente al drie rechtsbacks in de selectie heeft doet natuurlijk niet ter zake, evenals dat de technisch directeur van de stadionclub helemaal van niets weet. Wel is het zo dat Feyenoord Leerdam best graag wil verkopen, omdat hij anders na dit seizoen voor nop De Kuip uitwandelt. Maar zoals altijd laten we het oordeel ook nu weer aan u: geschikt voor FC Twente?

Luc Castaignos in het shirt van FC Twente

Zo, even vast wennen aan onze nieuwe spits in het heilige shirt van ons FC Twente. Rugnummer 30 is natuurlijk een verwijzing naar het aantal doelpunten dat hij komend seizoen voor ons gaat maken. Overigens ontbreekt Castaignos komende donderdag – net als Dmitri Bulykin – in de wedstrijd tegen Mlada Boleslav. Castaignos is namelijk nog verre van fit, terwijl de bureaucratische afhandeling van de transfer van Bulykin nog steeds niet gereed is. Dus houden we Glynor Plet nog maar even bij ons in Enschede.

FC Twente wint met 0-1 bij MSV Duisburg

FC Twente heeft zondagmiddag het oefenduel tegen MSV Duisburg met 0-1 gewonnen. Leroy Fer tekende in Duisburg voor de enige treffer. In de eerste helft was er een basisplaats weggelegd voor Andreas Bjelland. In de rust werd het complete elftal vervangen. Een goede generale dus met het oog op de Europese ontmoeting met FK Mladá Boleslav later deze week.

Sander Boschker loopt spierscheuring op

Vorig seizoen stond al in het teken van het haperende lijf van Sander Boschker en daardoor de twijfel of het wel verantwoord zou zijn nog een seizoen aan zijn imposante loopbaan toe te voegen. En het nieuwe seizoen is nauwelijks begonnen of de onwillige kuit van de 41-jarige Boschker speelt weer op. Deze week wees een MRI-scan uit dat de doelman een spierscheuring in zijn rechterkuit heeft opgelopen. Gelukkig zit FC Twente met Nikolay Mihaylov, Daniel Fernandes en Filip Bednarek wel redelijk in de keepers maar bovenal is Sander Boschker zich de laatste jaren gaan ontwikkelen tot een soort halve assistent-trainer. “Belangrijk in de kleedkamer”, noemen ze dat dan.

Was het vertrek van Luuk de Jong te voorkomen?

Allereerst: het is altijd lastig te beoordelen wat zich precies afspeelt binnen een voetbalclub. Hoe graag ze zichzelf ook profileren als ingebed in en betrokken bij de regionale gemeenschap, als het om interne aangelegenheden gaat verworden vrijwel alle clubs tot paranoïde, naar binnen gekeerde bolwerken. Het gevolg zijn geruchten en speculaties die al naar gelang de bronnen (zo die al bekend zijn) gewogen dienen te worden op betrouwbaarheid. Peter Wekking van Voetbal International wekt (woordgrapje) doorgaans de indruk goed geïnformeerd te zijn. Dat maakt een opmerking van hem in de papieren editie van het blad deze week interessant. Daar staat namelijk te lezen dat Luuk de Jong vorig seizoen bij lange niet de best betaalde speler van FC Twente was. Maar liefst zeven spelers in de selectie verdienden meer dan onze topscorer. Nog vóór het EK stelde Steve McClaren dan ook voor Luuk de Jong te belonen met een prestatiebonus en een salarisverhoging, én af te spreken nog een jaar te blijven. Het bestuur van FC Twente deed echter niets met het voorstel van McClaren en toen Borussia Mönchengladbach zich vervolgens na het EK met grote zakken geld meldde voor De Jong was FC Twente kansloos. Als de lezing van Peter Wekking klopt had het vertrek van Luuk de Jong dus mogelijk voorkomen kunnen worden.

‘Glynor Plet op huurbasis naar NEC’

Zoals verwacht belandt Glynor Plet na de komst van Luc Castaignos op de derde en laatste plaats in de Twentse spitsenhiërarchie. Dat betekent – althans volgens Tubantia – dat wanneer Castaignos aansluit bij FC Twente, Glynor Plet onmiddellijk voor een jaar op huurbasis naar NEC verkast. Over de deze week in de papieren editie van Voetbal International gesuggereerde constructie dat NEC-aanvaller Rick ten Voorde in ruil voor Glynor Plet naar FC Twente zou komen meldt Tubantia overigens niets.

UPDATE: ‘Luc Castaignos maandag medisch gekeurd’

Yes! Een doorbraak voor wat betreft de eventuele transfer van Luc Castaignos naar FC Twente! Volgens VI heeft Joop Munsterman deze week met succes onderhandeld met Internazionale en neemt FC Twente Castaignos voor 6 miljoen euro exclusief premies over van de Italiaanse grootmacht. Als club en speler dit weekend rond komen kan Castaignos maandag medisch worden gekeurd én nog op de lijst worden gezet voor de Europa League-wedstrijd tegen Mlada Boleslav aanstaande donderdag.

UPDATE (16:40 uur): volgens Tubantia is het rond en tekent Castaignos voor vier jaar bij FC Twente. Transferbedrag bedraagt naar verluidt bijna 6 miljoen euro.

Talent Chris David dreigt FC Twente te verlaten

Het 19-jarige talent Chris David dreigt FC Twente te verlaten. Aanvankelijk maakte David als stagiair deel uit van de A-selectie maar toen onderhandelingen over verlenging van zijn contract vastliepen stopte dit direct. Naar verluidt meent David zelf dat Ajax en Fulham belangstelling voor hem hebben. Tot nader orde traint David nu bij de beloften. Weer een jonge speler die in de ban is het van het grote geld?