Wie wordt de nieuwe Twentetrainer?

We hebben een nieuwe trainer nodig. Fred Rutten verlaat een club met een sterke organisatie, maar toch zadelt hij ons met een flink probleem op; zijn opvolging.

Iedereen die iets te doen heeft met de aanstelling van de nieuwe trainer zwijgt als het graf. Tot dusver zijn in de media twee geluiden gehoord.

Ron Jans: 'Thanks, but no thanks'

Joop Munsterman: 'Martin Jol is geen kandidaat'

Dus Ron en Martin kunnen een streep door hun naam krijgen. Maar wie moet het dan doen? Doemdenkers zien een scenario voor zich waar Twente een paar bekende namen benadert om ons supporters een goed gevoel te geven, en vervolgens aan te komen met 'We hebben ons best gedaan, maar het lukte niet'.

In dat geval zijn kampioenscoach van de beloften, Cees Lok, en Rutten-assistent Erik ten Hag ineens logische kandidaten.

Eerlijk is eerlijk, als je jezelf lekker hebt lopen maken met Martin Jol en Ron Jans zijn het tegenvallende namen, maar ze kennen de club en van Ten Hag staat vast dat hij een geweldig tactisch inzicht heeft.

Maar stel nu dat Joop toch nog een buitenstaander uit de hoge hoed tovert, wie moet dat dan zijn? Enkele namen uit het geruchtencircuit; Adrie Koster, Mario Been, Danny Blind, Jan de Jonge en Ernie Brandts.

Allemaal hebben ze hun redenen om niet te komen. Adrie Koster mocht niet naar PSV om assistent te worden, mag hij wel naar Twente? Mario Been mocht bijtekenen toen NEC nog in de problemen zat, hij is dankbaar en blijft tot zijn contract voorbij is in Nijmegen. Danny Blind is alweer naar Ajax. Jan de Jonge wordt assistent bij Feyenoord, maar was hij wel een optie? Ernie Brandts schermt met interesse van buitenlandse clubs.

Het beste lijkt om af te wachten, want op de twee afgevallen kandidaten na, heeft niemand ooit de indruk gewekt te weten wie de nieuwe trainer wordt.

51 reacties op “Wie wordt de nieuwe Twentetrainer?

 1. jelle

  tsjah.. moeilijk scenario

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bouncer

  in het rijdje gaat mij voor keur uit ,
  naar mario been rustig ervaren met de voetbal cultuur aan branie maker hebben we niks in ons tukkerland

    /   Beantwoorden  / 
 3. defctwentefan1

  COME ON TWENTE ENSCHEDE haal Frank rijkaard

    /   Beantwoorden  / 
 4. Munsterman superstar!!!

  Aanvaller Bruce Djite wordt in verband gebracht met een transfer naar FC Twente. De 21-jarige aanvaller van Adelaide United heeft dit seizoen indruk gemaakt in de Australische competitie en de Aziatische Champions League en wordt in verband gebracht met enkele Europese clubs.
  Manchester United en Werder Bremen zouden eveneens interesse hebben in de jonge aanvaller, maar volgens Twente-middenvelder en landgenoot Luke Wilkshire zou het voor Djite beter zijn om naar Enschede te komen.

  “Ik heb een gerucht over hem gehoord. Mocht hij de kans krijgen om naar Twente te gaan, dan zou dat geweldig voor hem zijn,” zei Wilkshire in de Australische media.

  “Twente is een goede, vriendelijke club. Ze geven jonge spelers een kans en hij zou hier zeker beter kunnen worden.”

  “Hij zou hier training krijgen van goede trainers, waardoor hij zich alleen al op trainingsveld zou ontwikkelen.”

  Bron: goal.com

    /   Beantwoorden  / 
 5. Munsterman superstar!!!

  Kijk voor meer informatie over Bruce Djite op youtube.com

    /   Beantwoorden  / 
 6. Butro

  Iemand aan Vergoossen gedacht?
  Deze man heeft veel baggage dacht ik zo….

    /   Beantwoorden  / 
 7. michel

  Ik heb nog van niemand de naam Ewald Lienen gehoord. Iemand die de discipline hoog in het vaandel heeft staan en houdt van de aanvallende nederlandse speelstijl. Zou hij geen goeie voor onze FC zijn.

  Als het maar geen Ernie Brands wordt met zijn : Ik laat zoveel mogelijk over aan de spelers zelf, en de discipline moet vanuit de spelers zelf komen. Ik denk dat we een aantal spelers bij onze FC hebben die juist duidelijkheid nodig hebben. Hij kon ook moeilijk met een Diba en dergelijke omgaan, dus aub GEEN Ernie Brands.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Munsterman superstar!!!

  En wie mag Ewald Lienen wel zijn???

  Graag wat info AUB

    /   Beantwoorden  / 
 9. teister

  Hans Meier, Wim Rijsbergen?

    /   Beantwoorden  / 
 10. teister

  ps … nog een optie … zijn er nog ergens (NL, buitenland) interessante assistent trainers met potentie … ik zie wel wat in Ten Hag/Lok, maar zijn er nog meer?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Robin k

  Nu ga ik toch het liefst voor koster, maar misschien is Rene vandereycken iets?

    /   Beantwoorden  / 
 12. arjoth

  Everse van Zwolle?

    /   Beantwoorden  / 
 13. F30

  F. de Haan, na de gouden medaille, heeft nu al oog voor goede voetballers… kan spelers ook beter maken….

    /   Beantwoorden  / 
 14. René

  Foppe de Haan zou inderdaad wel een goede zijn denk. Ook met betrekking tot een dubbelfunctie.

  Heeft jaren bij Heerenveen aangetoond spelers beter te maken, is een rustig persoon en kan goed met jonge spelers over weg.

    /   Beantwoorden  / 
 15. bassie

  liever geen vergoossen,angsthaas eerste klas

    /   Beantwoorden  / 
 16. tukker72

  wat dachten we van rijkaard die bij barca weggaat?….lol
  zal wel weer onhaalbaar zijn

    /   Beantwoorden  / 
 17. Tukker Terror

  Bron: voetbalcourant.nl

  Douglas naar Ajakkus???

  De Braziliaan Douglas maakte pas op 22 december van het afgelopen jaar zijn debuut in het eerste team van FC Twente. Twaalf duels en één doelpunt verder wordt hij al nadrukkelijk gevolgd door Ajax. Voetbal International meldt vandaag dat de formatie uit Enschede er ernstig rekening mee moet houden dat na Karil El Ahmadi – naar Feyenoord – een tweede speler zal vertrekken.

  Ajax zat afgelopen zaterdag in Breda wederom op de tribune voor franco Douglas Teixeira. De twintigjarige verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door en blijkt feilloos spitsen van de tegenstander uit te kunnen schakelen. Het contract van de Braziliaan loopt nog wel drie seizoenen door in Enschede, waardoor Twente een flinke transfersom kan vragen.

  In Amsterdam zou hij mogelijk een opvolger kunnen worden van John Heitinga. De centrale verdediger van het Nederlands Elftal speelt het komende seizoen voor het Spaanse Atletico Madrid. De komende week kan Ajax Douglas al van dichtbij aan het werk zien. In de finaleronde van de play-offs spelen de Amsterdammers namelijk tegen FC Twente. Inzet is een ticket voor de voorronde Champions League.

  Gewoon een lekker astronomisch bedrag vragen….kunnen wij nog een paar seizoenen genieten hoe het rendement van topspitsen richting het vriespunt gaan !!

    /   Beantwoorden  / 
 18. jelle

  30.000.000 lijkt me wel een ‘lekker astronomisch’ bedrag

    /   Beantwoorden  / 
 19. Bart Hengelo

  Gewoon weer hetzelfde antwoord aan Ajax geven als een half jaar geleden: ‘Wij hebben het geld niet nodig, zoek maar lekker verder’. Munsterman ziet heus wel dat er nog zoveel potentie in die jongen ziet, die laat hij heus niet na een half seizoen basisplaats al vertrekken. Blijkbaar hebben ze in het westen nog steeds niet begrepen dat wij geen koopjeshoek meer zijn, hoe naief kun je zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 20. tukker

  wat doen ze toch moeiluk laten ze gewoon frank rijkaard naar enschede halen ”

    /   Beantwoorden  / 
 21. erik vak-31

  gewoon Mario Been halen laat Nec met bescheiden middelen super spelen en is ook nog eens nuchter en eerlijk.ook na een nederlaag die verdiend is.hij lijkt me klaar voor de suptop!

    /   Beantwoorden  / 
 22. stijn

  van dat van Douglas,
  is zeker weer geschreven door iemand van 020
  mbt de wedstrijden van ajaks en twente
  deden ze ook al afgelopen keer
  met engelaar en douglas..

    /   Beantwoorden  / 
 23. Danilson

  Als Rijkaard op de wip zit bij Barca, wat gaat Neeskens dan doen? :)

    /   Beantwoorden  / 
 24. Dennis

  Volgens een betrouwbare bron is Frank Rijkaard bij de broeiert gesingaleerd…………..
  pffffffffffffffff….

    /   Beantwoorden  / 
 25. Thomas

  Rijkaart zou geweldig zijn, maar die gaat naar Chelsea.

  Ik denk dat Mario Been geweldig zou zijn, maar ben bang dat hij nog niet weg durft bij Nec, omdat hij er nog maar net zit.
  Foppe zou tof zijn, een zeer tactisch organiserende coach.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Simply Red

  Johan Neeskens is volgens mij een trainer die in de top heeft gewerkt en weet hoe ‘het’ werkt. Het gaat echter niet om de antwoorden , maar om de vraag wat Twente nodig heeft om structureel mee te blijven draaien in de top!

    /   Beantwoorden  / 
 27. blekki

  de grootste wens van trainer Marc Wotte :
  ooit FC Twente trainen

    /   Beantwoorden  / 
 28. Jan

  Weet iemand waar Ronald Spelbos is gebleven ? Hij was in het verleden toch ook al eens verdienstelijk trainer bij FC Twente ?
  Trouwens, Marc Wotte, ook al jaren uit beeld komt uit Enschede, lijkt mij ook een goede voor de club.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Cees uit Ommeren

  Rutten vervangen, “de beste Nederlandse trainer” is niet eenvoudig.
  Dit zijn de trainers die het aanvallende voetbal hoog in het vaandel hebben staan, en zeer goed met jonge spelers kunnen werken, wat voor Twente één van de belangrijkste eigenschappen zou moeten zijn!
  Ten Hag, Mario Been, F. de Haan, Menzo, en Rijkaard!
  Beslist géén Wotte, Jol, Spelbos, Brands, Koeman of Vergoossen!

    /   Beantwoorden  / 
 30. TwenteOk

  Hoe komen mensen er bij om Mark Wotte als serieuze optie te noemen? Zeker familie van hem? Dat is toch een trainer van niets. Een slechtere trainer is er haast niet.

  Volgens mij moeten we gaan voor Lok met Ten Hag. En als het wel een “buitenstaander”wordt, dan ook echt een topper binnen halen als coach die zich ruimschoots heeft bewezen, (Rijkaard, die trainer van Bayern, Beenhakker) maar dat zal wel niet haalbaar zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Vakkie 33

  gerucht gaat dat Nico Jan Hoogma in gesprek is met Twente. Samen met Ten Hag voor de groep met ingang van komend seizoen. Info komt vanuit een grote sponsor…

    /   Beantwoorden  / 
 32. robin k

  FOPPE JAH, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Hij is de kandidaat volgens mij. Lekker aanvallend, goed met jongelui. Gewoon een internationaal kopietje. Kan ons ook mooi helpen in de CL

    /   Beantwoorden  / 
 33. tom

  Nieuwe trainer: Ernie Brandts

  Nieuwe TD: Martin Van Geel

  Geweldig nieuws!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 34. Flevotukker

  Als jij Ewald Lienen niet kent zou ik eens gaan zoeken op You Tube. Hier is hij te vinden met zijn werkelijk absurde wereldbekende “kras” op zijn dijbeen

    /   Beantwoorden  / 
 35. pjotr

  Frank Rijkaard !!!???

    /   Beantwoorden  / 
 36. Waldi Enschede

  Er blijven geen top trainers over die komen.
  Koeman, Rijkaard zouden die willen, kunnen alleen maar afgaan als “top” trainer want beter als rutten gaan ze het echt niet doen.
  Dus risico te groot voor je zal als toptrainer maar 6de worden! en niks winnen
  Door de goede resultaten van twente de afgelopen jaren (vergeet niet Rutten heeft ook nog een beker gewonnen met twente)kan iedere andere trainer alleen maar verliezen en niks winnen
  Want laten we wel realistisch blijven als twente naar de top wil moet er geld veeeeeel geld komen om mee te draaien en dat is er domweg gewoon niet.

    /   Beantwoorden  / 
 37. ray

  Hahah al die namen ..

  frank rijkaard whaha alleen de gedachte al dat hij ooit naar twente gaat..

  foppe de haan? die gaat ook never naar twente

  ewald lienen?? WHO????

  Vergoosen? heeft die niet zn laaste seizoen gedraait afgelopen jaar? diie stopt toch?

  whahah komop jongens wel een beetje realistsch blijven.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Danilson

  @flevotukker: Thanx! Ewald Lienen, die naam zocht ik al jaren…

    /   Beantwoorden  / 
 39. Luppie

  Ik heb van een redelijke betrouwbare bron vernomen dat ze in gesprek zijn met Rene Eijkelkamp en dan Ten Hag als assistent.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Dennis

  Het is allemaal al lang rond, maar ze wachten bewust tot na de play offs omdat onze nieuwe trainer ADRI KOSTER wordt…….
  Ze willen niet het zelfte gedoe zoals dat nu het geval was met Wetzel die van VVV naar ADO gaat.

    /   Beantwoorden  / 
 41. vakper

  De Nees komt naar e’de , bron jordi Munsterman neefje joop

    /   Beantwoorden  / 
 42. Roelof

  Dubbele reden om voor Adrie Koster te vragen als nieuwe trainer. In de 1e plaats is het gewoon een goede trainer, zonder “poeha”.
  In de 2e plaats vindt hij het vast leuk om champions league te gaan spelen met Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 43. stijn

  aah flikker aub op met die stomme jood van een koster
  zou zelf wel leuk vinden als rijkaard jol of foppe zou komen, maar dezen zijn tog niet haalbaar..
  Johan neeskes zou wel een goede kunnen zijn?!
  is al een paar x vaker genoemd..
  hij gaat nu ook weg bij barca dus..

    /   Beantwoorden  / 
 44. mister_dtt

  sja Adrie Koster is een goede trainer, maar hij kon die Amsterdammers zaterdag niet aan het voetballen helpen, wat hij wel voorspelde in een interview (te lezen in Tubantia zaterdag 10 mei).
  En we willen wel aanvallend voetbal zien in de Veste volgend seizoen, en niet van dat aangepaste gedoe

    /   Beantwoorden  / 
 45. Marcel

  Neeskens is de enige geschikte nederlandse kanditaat. Gewend met topper te werken en in details te denken.

  Koster gaat qua cultuur niet passen bij Twente. Heeft ook niet voldoende uitstraling en ontzag. Aan FCT management: “Absoluut niet aanstellen die man uit Amsterdam”.

  In Neeskens kan ik me prima vinden en komt beschikbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Wandering Spirit

  Zelf zie ik heel graag Mario Been of Adri Koster (Hij komt niet uit 020) komen beide rustige mensen gaan voor aanvallend voetbal en hebben bewezen goed met talenten te kunnen omgaan.
  Frank Rijkaard heeft zonder ten Cate niet veel gepresteerd.
  De Haan wil niet meer clubvoetbal trainen
  Neeskes past niet in de Twente cultuur.
  Brandts stimuleert wel maar nou ja twijfelgeval.
  Ten Hag is er denk ik nog niet aan toe

    /   Beantwoorden  / 
 47. Tim

  Please,

  Jan van halst !!!!!!!!!!
  simpeler kan niet?!

    /   Beantwoorden  / 
 48. Stef

  Jurgen Klopp wordt nu ook genoemd volgens vi.nl

  Klopp is naar mijn mening geen slechte trainer voor twente.

    /   Beantwoorden  / 
 49. KB te G

  het lijkt me dat een trainer als koster zometeen eerst een periode moet aanpassen aan aller het systeem en natuurlijk het echte clubgevoel, en met een duitse trainer hebben we toch een prettig verleden het lijkt me dat je een trainer als klopp goed kan gebruiken ik hoop wederom een man met liefde voor zijn club, tevens met wellicht verse ideeen waarmee we zometeen europa zometeen europa kunnen verrassen

    /   Beantwoorden  / 
 50. jorian lamberink

  Fc twente doet het geweldig goed NU, ajax supper moeilijk maar als ze gewoon goed druk zetten, word het heel moelijk voor ajax.

  Als twente Vooronde CL haalt, moeten ze dus ook een goede Trainer halen simpel zat, maar aan de andere kant iemand die precies weet hoe rutten de opstelling had staan en zijn tacktiek, denk ik dat Ten Hag een goede keuze zal zijn.

  één ding begrijp ik nog steeds niet!! Waarom is Rutten weg gegaan maarja!! misschien om geld of andere redenen, in ieder geval als je zo verkwam was IK nooit weg gegaan ;)

  groeten:jorian lamberink

    /   Beantwoorden  / 
 51. Cees uit Ommeren

  N.E.C. heeft nog nooit zo goed gevoetbald als onder Mario Been……..wacht niet te lang F.C.T. !!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.