‘Nkufo verdient een acht’

In het Winterrapport van FC Twente Online, gebaseerd op supporterscijfers van de Speler van het Seizoen-verkiezing, moet Blaise Nkufo het met een magere 6,3 doen. Daarmee staat de spits, deze jaargang alweer goed voor 13 goals, niet eens in de Top 10.

Vreemd, zo vindt ook Henk Nijhof (landelijk voorzitter Groen Links, oud-wethouder van Hengelo en voetballer van Tubantia). Zijn 'kortste column van Twente', gepubliceerd op TwenteSport: "Onvoldoende erkend. Een mager zesje is je deel. Je slungelt over het veld en je lijkt weinig aan de bal te zijn. Maar je bent altijd aanspeelbaar. Voetbalt in de kleine ruimte als weinig anderen. Je sleurt jongere medespelers mee naar een hoger niveau. Je stelt je middenveld in staat te gloriëren door naar hartelust te kaatsen. Bovenal schop je er ruim 20 in. Een wereldspits in Twente. N'Kufo een acht dus."

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

19 reacties op “‘Nkufo verdient een acht’

 1. Tukkerfan

  n’kufo? Superspits!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. tom

  Getafe vergeten????????

    /   Beantwoorden  / 
 3. Errr

  wel makkelijk om 1 wedstrijd eruit te pakken waar die wat mis gedaan heeft!

  Denk dat jij als eerste juigt als die in de ArneA in de 92ste minuut de 2-2 tegen de touwen trapt!

  NKufo –> superspits

    /   Beantwoorden  / 
 4. FCTwente Fan

  Ja dat vind ik ook ff op 1 wedstrijdje belissen nou zet dan hunterlaar en alles ook ff te koop van ze spelen soms niet goed??? Ik denk dat kufo meer beter wedstrijden heeft gespeeld dat hun maar het valt niet zo super veel op omdat je hem niet opmerkt en dat is pas een topspits!!! Met nkufo kun je van alles en vliegen de ballen er vanzelf wel in dus ik geef hem een 8,5

    /   Beantwoorden  / 
 5. Marco

  N’kufo, zeer zeker een goede spits.. Maar een acht is misschien ook wel iets te veel van het goede!

  Hij heeft er dan al 13 in liggen maar qua kansenverhouding had dit best wat meer mogen zijn. Ondanks alles vind ik een 6,3 toch wel te laag!

  KUFO OLE, KUFO OLE..!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. denny

  zonder kufo heb je ook nie heel veel die kunnen scoren

    /   Beantwoorden  / 
 7. harro

  getafe is niet alleen hem aan te rekenen

  wat dacht je van die kans van onze stein

  n kufo in oranje

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  N,kufo rules!!! zeker een 8+

    /   Beantwoorden  / 
 9. tukkerbid

  N,Kufo is net als het Nederlandse elftal,wel resutaat maar saai om naar te kijken,hij is altijd wel goed voor doelpunten{veel strafschoppen}maar voor de rest kan ik mij er vaak ook dood aan ergeren door zijn trage balhandeling en het makkelijk neer gaan bij elk duwtje wat die krijgt.
  Vind een 6,5 dus een prima cijfer.

    /   Beantwoorden  / 
 10. TwenteOK

  Kufo is gewoon een superspits! Ik snap niet dat er mensen zijn die hem niet goed genoeg vinden voor onze FC. Laten we gewoon blij zijn dat we zo’n spits hebben. Dat gelul over Getafe… Waarom een negatieve uitschieter zo naar boven halen, dat vind ik nou echt kut. Ik hoop dat ie nog een paar jaaar meekan, want een spits die er zo’n 20 per seizoen inlegt, die heb je nietzomaar weer als club.

    /   Beantwoorden  / 
 11. robert

  ben het niet eens dat nkufo een 6,3 krijgt eerder een 7,5 is beter op zijn plaats.
  ik snap de kritiek niet op zijn functioneren.
  hij werkt altijd keihard , is altijd aanspeelbaar en sterk aan de bal, en scoort ook nog regelmatig en niet alleen uit penaltys laten we niet zo negatief doen , wie moet de doelpunten anders maken?

    /   Beantwoorden  / 
 12. Marco

  Slechte analyse van Twente online en erg kinderachtig om hem op de wedstrijd tegen Getafe af te rekenen. We mogen blij zijn dat hij de goals maakt want die andere gasten doen het ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
 13. stan

  Ik vind ook dat je niet zo mag oordelen op 1 wedstrijd.
  Kufo heeft bijna alle penalty erin geschoten en hij mist één keer tegen getafe cf en dan gaat het gelijk: oh wat is het een prut spits enzo en we moeten een nieuwe spits halen.
  Het is gewoon ronduit belachelijk ik vindt die mensen geen twente supporters.

  kufo…ole!! kufo…ole!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. driethoes

  het gaat niet om de strafschop

    /   Beantwoorden  / 
 15. erik

  Ben ook niet altijd een fan van hem, maar voor FCT is het gewoon een goede spits. Een 8 dus wel!! Hij valt idd erg vaak, vroeger (in het begin) was hij net een blok beton, iemand die hem omver wilde duwen viel zelf om. Dat is erg veranderd (helaas). Maar hij voetbalt toch wel steeds beter mee, de bal springt minder vaak van z’n schoen zeg maar. Helaas zijn er om hem heen weinig spelers die een door hem afgelegde bal kunnen afronden, bv een Engelaar of Ahmadi hebben een bedroefend schot of durven dat al niet eens. Maar goed: Nkufo een 8 vind ik.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Bjorn

  Engelaar bedroevend schot?

  volgens mij heeft hij momenteel een van de betere schoten van twente!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Vak 26

  Engelaar en bedroevend schot?? Volgens mij was je er niet bij tegen Heracles en wat d8 je dan van het doelpunt tegen ajax vorig seizoen?? ik weet niet in wat voor een grafkist jij hebt gelegen de laatste jaren!!

  N’kufo ik vind je een goede spits, maar zoals je in het begin bij Twente was zul je denk ik nooit meer worden. Van mij krijg je een 7.5!!

  Gegroet!!

    /   Beantwoorden  / 
 18. erik

  Ik zie alle thuis en nog wat uitwedstrijden live, en anders via tele2….Ahmadi en Engelaar hebben tig kansen om rond de 16 op goal te schieten, maar daar komt niets uit. Ze durven niet, doen het niet, of er volgt een rollertje…. Maar jullie hebben gelijk, een paar goals zijn er wel zo gemaakt en dat waren hele mooie. Maar veel te weinig met zo veel kansen-balbezit enz enz..

    /   Beantwoorden  / 
 19. erik

  Even opgezocht: El Amahdi, 74 wedstrijden 3 goals, Engelaar 48 wedstrijden 7 goals. Nou kan ik ze me niet alle 10 herinneren hoor maar kan me ook wel paar intikkers herinneren…..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.