Nagenieten van de ruime overwinning in Tilburg

FC Twente kende een prima weekend. Er werd ruim gewonnen van Willem II en concurrent PSV verloor bij FC Utrecht. Vol vertrouwen richten we ons nu op de Europa League-ontmoeting met Hannover’96 aanstaande donderdag.

26 reacties op “Nagenieten van de ruime overwinning in Tilburg

 1. Dinkeltukker

  Uiteraard niet zeuren na zo’n goeie competitiestart. Toch heb ik het idee, dat als een tegenstander ons team flink op de tappert zit het maar een matig team is dat dan de nodige fouten gaat maken. De punten zijn leuk, maar geven m.i.een vertekend beeld. De eerste helft tegen W2 waren we vast niet beter en de uitslag was m.i. geflatteerd.Ben benieuwd hoe de stand van zaken a.s. vrijdagmorgen op dit bloq is, als Hannover langs is geweest. Dat is pas de allereerste serieuze krachtmeting!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Trots

   Vond Bursaspor eigenlijk ook wel vrij serieus…. en nac en nec uit ook…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Tegen Burkaspor heeft Twente het zich daar zelf onnodig moeilijk gemaakt en dat gelukig thuis recht kunnen zetten, waar die turken compleet werden overlopen. Burkaspor staat 6e in de turkse competitie. Dus geen hoogvlieger. Dat van Nac en Nec moet ik toch niet serieus nemen of wel? Vooral Nac zal gewoon strijden tegen degradatie. Je hoort mij absoluut niet klagen, maar de serieuze krachtmetingen staan nu op stapel en daarna kunnen we pas een kleine tussenbalans opmaken of we tegen de groten ook mee kunnen ballen. Het is in ieder geval al vele malen beter dan die laatste 6 wedstrijden vd afgelopen competitie. :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. rene

     helemaal mee eens.
     Weet ook nog niet echt wat ik van dit team moet denken.
     De ene keer stralend voetbal, maar de andere keer (1e helft willem2 en vvv) is het niet om naar te kijken. Ben wel van mening dat dit het sterkste team KAN zijn dat twente ooit gehad heeft. Ben benieuwd de komende 4 a 5 weken. Dan kunnen we zien waar we echt staan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. aks

      @ Rene, Ja we denken eigenlijk het zelfde, organisatie verdediging onvoldoende, bovendien hebben we tot nu toe een zeer slechte spitz
      Even toch nog praten over Braafheid, eerder vertelde ik dat hij van zijn fouten niets heeft geleerd, dat klopt dus weer helemaal in tc tubantia staat vermeld, dat hij zich zelf goed vond spelen.
      Het tegendeel is natuurlijk waar, mcLaren zelf zegt in het artikel
      zeer ontevreden te zijn over Braafheid, hij dekte niet kort genoeg en hij leed veel bal verlies.
      Het is mij duidelijk Braafheid heeft een plaat voor zijn kop van zeker een meter dik, hij wil zijn tekortkoming maar niet vatten !
      Ook was Boyata als vervanger, geen succes, hij is een centrum verdediger en geen back dat is duidelijk!
      Daarmee wordt het heel bedenkelijk voor de FC, hopende dat mc Laren verdedigend toch de juiste combinatie vind.
      Want Hanover is een sterk effectief spelend team, ze hebben weing kansen nodig, dus een slaper als Braafheid kan thuis blijven.
      mijn vemoedelijke opstelling is
      Mihaylov
      Rosales – Wischerhof – Douglas – Schilder

      Janssen Brama
      Cutierrez

      Tadic (Castaignos/ Born/ Gyasi) Chadly

      Wissels: Bosker, Gyasi, Born, Landzaat, Braafheid, Boyata,

        /  
     2. Dinkeltukker

      Op papier hebben we een heel sterk elftal.Er kan inderdaad iets moois uit groeien, want het is ook nog vroeg in het seizoen.Als dit team eenmaal is ingespeeld mogen we best wel wat verwachten. We zijn net bezig en de punten zijn er en dat is positief te noemen. En toch zie ik af en toe weer hetzelfde oude euvel bij Twente; verdedigend staan ze gewoon veel te ver van de man af te dekken. Omschakeling van balbezit naar balverlies vind ik erg magertjes en dan druk ik mij zachtjes uit. Zodra dat beter onder controle is kan het een mooi voorjaar worden in 2013….

        /  
    2. Trots

     We moeten nu niet ineens net gaan doen alsof avondje Nac en Nec uit een makkie voor onze FC is toch?
     Okeej NAC krijg het heel lastig dit seizoen en wij hebben een veeeeel betere selectie maar dat zijn de potjes waar Twente nog weleens tegen een zeperd aan loopt ;) dus ja dat vindt ik ook serieuze testen dat je die wedstrijden nu winnend weet af te sluiten ipv de 2-1 nederlaag bij NAC (met die terugspeelbal van Leugers, en de 3-1 nederlaag bij NEC vorig seizoen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. rene

      yup aks zie schilder liever dan braafheid op die plek, alleen over die boyata ben ik het niet helemaal eens. Die jongen is echt sterk en heel rustig aan de bal. Ik denk dat hij zeker een vaste babisplaats kan krijgen, maarja ben het wel met je eens dat hij een echte centrumverdediger is. En ja ik hoop dat ik het mis heb maar ben er bang voor dat de wedstrijd donderdag beslist wordt op kampfgeist. En daar is twente niet het sterkst in. Denk dat de twaalfde man heel belangrijk kan zijn donderdag

        /  
     2. rene

      he aks wat denk je misschien van wischerhof op de bank en boyata erin?

        /  
  2. Moeke

   Ik heb een beetje hetzelfde gevoel bij dit elftal. Het valt me elke wedstrijd op dat de tegenstander heel makkelijk door ons middenveld en verdediging heen voetbalt. Met de tegenstanders tot nu toe bleef de schade beperkt. Daar zit wel een zorg. Een echte balafpakker ontbreekt vind ik.
   Maar zolang de aanvallende kwaliteiten dit meer dan compenseren hoor je mij niet klagen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Schalke04

  Je wordt kampioen tegen de kleine clubs he? De tegenstanders van Twente waren niet groots, maar op deze manier is het wel heerlijk om je ritme te vinden. Ik vind de uitslag van Twente echter niet geflatteerd. I.t.t. vorig seizoen scoor Twente gewoon erg makkelijk, prachtig! En wat een breed kader! Op gegeven moment lopen Chadli, Cabral en Janssen warm! En dan zijn Bjeland en Fer nog geblesseerd. Dit zou zo maar een een prachtig seizoen kunnen worden.. Vooral als Twente tegen de grotere clubs “Burssaspor thuis” kunnen oproepen. ps: ik schreef continu dat ik Schilder niet goed genoeg voor Twente vond. Excuses hiervoor: wat een topper!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. ber

  helemaal mee eens…
  alle wedstrijden die je hebt gespeeld vergeten, de belangrijkste is de eerstvolgende… ben serieus benieuwd naar ajax uit en az thuis. mocht Fct daar goed doorheen komen… zijn we pas écht in staat om te zien of we kampioen kunnen worden.
  Vorig jaar hadden we het loodzwaar in dit soort wedstrijden.
  Op naar Hannover!

    /   Beantwoorden  / 
 4. ber

  met dit soort wedstrijden bedoel ik de al gespeelde wedstrijden dit seizoen…. ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ber

  loser…

    /   Beantwoorden  / 
 6. twentemax

  Ik ben benieuwd hoe we ons donderdag houden. Het wordt weer druk met en competitie en EL en de KNVB beker wedstrijden. Ik zou graag weten waar we staan als de kerstdagen er zijn maar al met al mogen we potverdikkeme niet klagen toch! Het team heeft lol, een brede bank,en de inzet is top! Goede aankopen met oa Tadic en Schilder en dat na de dip van eind vorig seizoen, ik ben een tevreden mens. Zou NKufo nog kijken naar zn ouwe ploeg tegen zn ouwe ploeg? Het wordt een mooi seizoen kan niet missen, wie weet wat er inzit. Tweemaal zullen wij de kampioenen zijn!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rene

   En stel je voor als we de Jong er nog bij hadden…. pfff

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Nou, nou mag ik ook eens positief reageren? Vanwaar die pff????

      /   Beantwoorden  / 
  2. sjoerd

   Hoop dat er toch wel een beetje volk zit in de Veste, sprak nog een Hannover fan, en de boel is daar strak uitverkocht dus dat uitvak zit echt wel nokkie vol. Verder draaien zij erg goed nu (maar Twente ook) en schijnt die Bruggink in zijn tijd daar toch wel indruk te hebben gemaakt, (wist wel dat ie het goed deed, maar dat ie zo populair was is mij een beetje ontgaan eigenlijk). Verder hoop ik op een mooie pot, vol stadion en de drie punten en een top sfeer. Met Schalke is natuurlijk niet te evenaren, maar ik ken in ieder geval een paar gasten uit Hannover waar je goed mee kunt bier drinken, die donderdag ook van de partij zijn, en bij de return ook wel gaan zorgen voor een mooie ontvangst. Maaruh hoe zit dat in het algemeen eigenlijk met de verhoudingen tussen Hannover – Twente , beetje normaal, of iets meer dan dat ivm N Kufo, Bruggink, of zijn er nog vetes waar ik niet van weet?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Heb voor jou eens gekeken in de ticketbox, maar zo te zien zijn zelfs voor de populaire vakken nog kaarten volop beschikbaar. Het zal dus wel niet strak uitverkocht zijn a.s. donderdag:-(
    Verder heeft Hannover natuurlijk (nog) niet de aansprekende naam zoals b.v. Schalke, Dortmund, of HSV. Denk dat zelfs Werder Bremen meer aanspreekt dan Hannover. Komt omdat Hannover pas de laatste 2 jaar aan de weg timmert. Daarvoor was het een grijze muis die regelmatig pendelde tussen de 1e en 2e liga. En als ik Hannover hoor, dan denk ik gelijk aan het oude stadion waar in 1974 Oranje aan zijn prachtige WK begon……

      /   Beantwoorden  / 
    1. matn

     volop plaatsen? dan begin ik me toch een beetje zorgen te maken EL-wedstrijd goede tegenstander en relatief goedkope entreekaarten, het kan nog natuurlijk maar toch. 2100 uur spelen evt toch te laat voor menigeen anders snap ik het echt niet

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      Ik vind de kaarten ook zeker niet te duur, dus ik ben vd partij donderdag. Maar misschien vinden veel mensen de tegenstanders toch niet zo aantrekkelijk en kijken ze de match liever op de tv. Hoop dat er nog veel ‘last minute’kaarten worden verkocht, want een volle Veste is vele malen gezelliger dan dat er veel lege stoeltjes zijn. Tijdstip is natuurlijk ook niet in het voordeel, want ik denk dat vele jeugdige aanhangers geen toestemming krijgen om (mee) te gaan. Geen 21.00 uur maar 21.05 uur, welke zot dat trouwens bedacht heeft…heb ik tot op heden nog geen plausibele verklaring voor gehad.

        /  
   2. Moeke

    Hannover en Twente hebben dezelfde shirtsponsor.

      /   Beantwoorden  / 
 7. willie

  Hoop op een mooi overwinnening van Twente en dat moet kunnen als ze net als tegen die Turken er voor gaan .
  En dan zondag heerenveen en met 4 punten (lieft 7 ) naar ajax en dan met 21 punten terug komen.
  Hoop dat het geen droom is.

    /   Beantwoorden  / 
 8. gold account

  Jong FC Twente heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen nummer drie Jong PSV gewonnen. Op het eigen Trainingscentrum in Hengelo werd het 3-2. Jong PSV kwam voor rust op een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft herpakte het team van trainer Patrick Kluivert zich goed.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paul

  Marco van Basten zei;we kunnen zo maar winnen van Twente.Alles is in het voetbal mogelijk.Kijken wat het wor morgen,,,ik denk toch 4-0 voor Twente…..Alles in het voetbal is mogelijk,,,,,,,,Heerenveen kan ook zo maar terecht komen in de nacompetitie.,,,,,,,,,,de bal en het menselijke verstand is de speelbal.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Paul

  Ik hoop dat Douglas,,,,want zijn hersenen slapen nu,,ssssssst,,dat hij vanmiddag een puike partij speelt zonder fouten,,,,,,,,,en dat er een cornerbal op zijn hoofd zo hard knettert tegen de touwen,,,,,,,dat Lowietje denkt,,,,,,,,,ja ja ja.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.