Uitwedstrijd in Leeuwarden

Waar wij Tukkers vorig weekend nog de competitieronde afsloten met het duel tegen FC Groningen, mogen wij vandaag het voetbalweekend openen. En wel met de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Op deze Werelddierendag wordt om 20.00 uur afgetrapt in het hoge noorden. Om onduidelijke redenen doet FC Twente dat in nieuwe, witte shirts. Alsof onze vertrouwde rode tenues niet voldoende afwijken van het geel en blauw van de Friezen… Hoe dan ook, de koppositie staat op het spel en FC Twente mist alleen Wout Brama en Sonny Stevens. Uw opstelling en voorspelling kunt u kwijt in de comments en natuurlijk volgt u ons ook op Facebook!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

10 reacties op “Uitwedstrijd in Leeuwarden

 1. ber

  Wordt een.lastige pot! Hopelijk 0-2

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dinkeltukker

  Als je naar dat doelgemiddelde kijkt van Cambuur ben ik op voorhand tevreden met een 0-1.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joop

  Ik ga voor een lastig 1-2 overwinning.
  Cambuur krijgt indd weinig tegendoelpunten, zal heel veel strijd leveren met een fanatieke aanhang achter zich. Maar Twente heeft veel individuele kwaliteiten waardoor ik toch denk dat ze 2x weten te scoren.
  Maar zal zeker een pittig potje worden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. HengeloFrank

  Volgens mij komt die regel met witte uitshirts nog uit de nostalgische tijd van de zwartwit TV. Geel met blauw ziet er donker(?) uit op zwartwittelevisies, en rood ook; vandaar de witte shirts.
  Bestaan er eigenlijk nog wel zwartwit TV’s? Er is toch geen hond die daar nog op kijkt nu? Afschaffen al die extra shirts dus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ik geloof dat die regel nog idd steeds met zwart/wit tv te maken heeft en ook nog van kracht is. Ha, destijds waren in de jaren 70 de lichtmasten van het Diekman te zwak, waardoor ze alleen in zwart wit konden uitzenden. Maar witte uit-shirts zijn prima, dat geeft spelers een kick om in te spelen. Maar dan graag een stukje nostalgie terug en 3 rode witte strepen verticaal op het shirt. Het omgekeerde van die thuisshirts vd begin jaren 70. Supergeil :-) Jongens, ik hoop op een mooie pot vanavond, maar het wordt verdommes lastig.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Moeke

  1-3 moet kunnen, maar zal geen makkelijke pot worden verwacht ik.
  Zorgen dat je voorkomt, dan moeten de Friezen meer uit hun organisatie komen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ron

  Vind het best als Twente in wit speelt laten ze punten meenemen!

  Gaat 0-2 worden (Tadic en Eghan)

    /   Beantwoorden  / 
 7. johan

  kom op Twente! Eerste helft Friese fanatisme goed doorstaan, 2e helft laten zien dat we voor het kmpioenschap gaan en meer op hun helft spelen! Het is alleaal niet zo steady daar achterin! Belangrijke punten vanavond.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Moeke

  precies wat van Halst daar zegt, Twente trekt teveel naar binnen, daardoor geen ruimte voorin. en wat meer pit erin zou ik zeggen!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Moeke

  Yessss, eindelijk Luc!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.