FC Twente ontvangt Hannover 96

FC Twente begint vanavond aan de groepsfase van Europa League. In de Grolsch Veste is Hannover 96 de tegenstander. Het wordt al de 9e (!) Europese wedstrijd voor ons Tukkers dit seizoen. In de aanloop naar de groepsfase werden eerder UE Santa Coloma, FC Inter Turku, FK Mlada Bolesav en Bursaspor uitgeschakeld. Er zijn tot nu toe zo’n 22.000 kaarten verkocht voor het duel van vanavond, maar de kaartverkoop loopt nog de hele dag, dus komt allen! Uw voorspellingen en voorstellen voor de opstelling kunt u weer kwijt in de comments.

48 reacties op “FC Twente ontvangt Hannover 96

 1. Schalke04

  Wat gek? Maar 22.000 kaarten verkocht? Waar zijn die andere 10.000 gebleven? Is de glans van het Twente succes eraf? Europese avondwedstrijden niet gezellig meer? Of komt dit vanwege het tijdstip of vanwege de kosten? Zonde hoor..
  Bij Schalke zit het stadion altijd vol. Bij normale wedstrijden de trouwe fans, bij dure championsleague wedstrijden zijn er fans die geen jaarkaart hebben..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Moeke

  Ik lees dat mogelijk Janssen in de basis start i.p.v. Guiterrez. Hangt er ook nog vanaf of Braafheid kan spelen. Verder natuurlijk Chadli/Tadic/Castaignos, achterin Rosales, Douglas, Wisgerhof (ik zie graag Boyata)en Braafheid (Schilder).

  Als Hannover helemaal inzakt op eigen helft heb je toch wel een creative Guiterrez nodig en snelle mensen achterin.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Herman.

  Ja het valt mij ook op dat bij de europese wedstrijden de stadion niet vol zit.Is het de tijdstip,vacantie of toch de reden dat de competitie voorang heeft.Ik ben er altijd bij met 3 pers.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dinkeltukker

  ik denk dat het een combinatie is van kosten, want het is immers crisistijd, en het aanvangstijdstip. Vooral de jeugd tussen 10 en 15 jaar zal eerder voor de tv gaan liggen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. FCTim

  Maakt niet uit ,tegen bursaspor was het ook gekkenhuis met 22000 man. En altijd nog beter dan psv hehehe, daar zit geen hond.

    /   Beantwoorden  / 
 6. twenteforever

  ben er bij vanaaf ! come on boys in red.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Boeskoolvak120

   Kan er niet zijn vanavond,gisteren is mijn blinde darm verwijderd….dus nog niet verstandig om naar de Veste af te reizen…maar schreeuw ze voor mij ook naar de overwinning,ik zie het wel op tv.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Pech! Beterschap.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Boeskoolvak120

     Thanksssssssss

       /   Beantwoorden  / 
     1. twentemax

      Hopen dat Twente zich niet zo laat overdonderen door anti voetbal als PSV! Tjee wat een ramp, beter voetballen en die anderen scoren, balen!

        /  
   2. twenteforever

    Beterschap Boeskooltje !

      /   Beantwoorden  / 
 7. Ray

  Mijn voorspelling 2-1 twente.
  Ik verwacht een leuke pot omdat het beiden voetballende ploegen zijn !!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   ik hou het (voorzichtig) op 1-0 .

     /   Beantwoorden  / 
 8. tukkerwolf

  Ik had er graag bij willen zijn maar zit weer eens in het buitenland! als ik thuis was was ik gewoon gekomen. alleen niet met d ekinder want 9 uur is te laat voor ze als ze de volgende dag weer naar school moeten. Tja strenge papa;-)

  Voor de mensen die lui voor d ebuis willen gaan zitten; bedenk je nog eens e steun je team in de veste! dat is toch echt veel leuker! Kijk naar de wedstrijd tegen bursaspor! wat een fantastische sfeer was dat! zoiets wil je toch niet missen!

  Ga er vanuit dat we overigens gewoon met 3-1 winnen! tja je moet optimisitisch blijven, haha!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jaap

  Vorig jaar meer dan 100 euro betaald voor de EL. Vervolgens komt er een B-elftal het veld in en worden we afgedroogd. Mooi niet dat me dit jaar weer laat neppen. Eigenlijk zouden we de El-wedstrijden na vorig jaar moeten boycotten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Tja ik denk dat ze dit nu bij Twente ook wel is opgevallen.
   Je moet je suporters niet neppen.
   Die ene wedstrijd heeft de club nu al meerdere malen 8000 toeschouwers gekost.
   Het is natuurlijk ook raar dat je mee doet en het laat lopen aan het einde.
   Dan ga je puur voor geld en niet voor de prestatie op zich, waar het mijns inziens altijd op de eerste plaats om moet gaan.
   ..
   Hoop wel dat het vandaag een goede uitslag word voor onze “FC Twente!!!”

     /   Beantwoorden  / 
  2. tukkerwolf

   wat een complete onzin! Als we nipt verloren hadden was er niet eens gezeurd. het is een opgeklopt verhaal. kijk maar eens naar de opstelling, slechts op een paar plekken anders als toen normaal.
   Je bent fan of je bent het niet. EN in de veste hoor je er gewoon te zijn als je kunt en het kunt betalen. Boycot… ga toch fietsen man en wordt fan van zo’n amsterdams ploegje, bah!

   Ik had er graag bij willen zijn en heb het alleen via smsjes kunen volgen tijdens een diner met klanten. Had graag met je willen ruilen.

     /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Kan inderdaad niet, nachtdienst! En baal hiervan als een stekker! Maar ja, je mot wat doen voor de kost..Schreeuw maar knoer hard voor mij.

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  Wat slecht gewisseld

    /   Beantwoorden  / 
  1. Trots

   Hoppa! Is er weer 1!

     /   Beantwoorden  / 
 12. ed

  nou het zegt genoeg castanois , wisgerhof ,landzaad. komen simlelweg te kort . daar door verspeel je punten

    /   Beantwoorden  / 
 13. Trots

  Voor de jongens zonder voetbalverstand achter mij: misschien dat er nu een lampje begint te brandden dat het NOODGEDWONGEN wissels waren…. (wat iedereen met een beetje voetbalverstand wel meteen ziet) Schilder en Braafheid hadden last van hun lies…. Dat probleem is dus uit de wereld…. en vervolgens zou ik diezelfde jongens willen vragen de naam van hun spelers eens uit het hoofd te leren… Boyata!
  En maar zeiken dat hij geen pepernoot kan raken, en straks allemaal weer zingen Boyata ole!
  Iedereen (met een beetje voetbalverstand) ziet dat hij er ook wel gaat komen… maar volgens deze jongens kan hij er geen fluit van.
  En Castaignos wordt gewoon topscoorder hoor, maak jullie maar niet druk…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   En iedereen met een beetje voetbalverstand heeft kunnen zien dat vriendje Boyota absoluut geen rechtsback kan spelen. Wat een ruimte gaf die gast daar weg zeg. Gevolg..van die kant kwam wederom frank en vrij een voorzet die die arme Wiskuthof in eigen doel gleed. Had Willem 2 ook al niet de nodige ruimte aan die kant??

     /   Beantwoorden  / 
   1. goaly

    goed gezien.
    er waren toch nog 2 rechtsbacks? Cornelissen en Breukers, of zijn die niet ingeschreven?
    Boyota is in ieder geval geen rechtsback maar daar is hij ook niet voor gekomen. het is een centrumverdediger. was Steve zeker even vergeten

      /   Beantwoorden  / 
    1. Trots

     Dus nu vragen jullie al om Breukers en Cornellisse?
     Zijn dat niet de spelers waarvan we het allemaal wel eens waren dat deze veeel te kort komen?
     Is gewoon begrijpelijk dat Boyata op de backpositie kwam, komt wel vaker voor… Rutten doet het bij Vitesse nu ook met Kalasz of hoe je dat ook mag schrijven….
     Het is gewoon het zeuren om het zeuren ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. twenteforever

      absoluut geen Breukers of Cornelisse meer ! Het punt waar het na de rust mis ging met de organisatie was de wissel SCHILDER waar voor Landzaat op de plek kwam . Voeg daarbij de exit van Braafheid na twee minuten in de tweede helft (zogenaamd liesblessure welk hijzelf ontkende !!) en je kunt nagaan dat zoiets niet ten goede komt ! Ze gingen toen onverklaarbaar naar achteren voetballen ipv druk houden !

        /  
 14. Schalke04

  Wederom blij dat de meesten van jullie niet in de technische staf zitten. Wisgerhof slecht?? Brama slecht?? Boyata slecht ingevallen?? Sorry hoor, droom zacht..
  Twente speelde geweldig voetbal de eerste helft! Grandioos werd hannover van het kastje naar de muur gestuurd. De enige die het positiespel bijna niet kan bijbenen is braafheid. Daardoor durft hij niet mee op te komen.
  Waarom weet ik niet maar in de tweede helft viel de voorroede compleet stil. Absoluut niets van gezien. Als de voorroede er niet langskomt en de bal niet vast kan houden komt er vanzelf druk op de verdediging. En toch kwam hannover er nog steeds niet door, daar had het een klutsbal en een eigen doelpunt voor nodig. Boyata was een verademing tov braafheid. Net als braafheid won hij erg gemakkelijk zijn duels maar was naar voren toe veel gevaarlijker. Het zegt genoeg dat hij die megakans kreeg, waar was castagnos op dat moment? Tadic?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   Niet met je eens hoor. Vond Braafheid, Wisgerhof en Castaignos het minste gisteren.
   Wel eens dat de aanvallers gisteren niet balvast genoeg waren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Wat deed Wisgerhof verkeerd dan? Ik weet dat iedereen zit te fitten op Wisgerhof, maar ik snap het niet goed.. Braafheid en Castaignos vond ik ook zwak..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Moeke

     ik vind Wisgerhof, ook gisteravond, te traag in de opbouw en verspeelt met het inspelen regelmatig de bal. Hij kan het gewoonweg niet meer belopen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. twenteforever

      helemaal eens met je ,hij kan het helaas niet meer bijsloffen net zoals Landzaat en niet te vergeten vriend Brama voor wie het ook allemaal te snel gaat .voor de rust kon hij het nog bijbenen daarna verviel hij ook weer in zijn oude fouten balletje breed balletje terug .
      tuurlijk is er nog niks verloren maar het word tijd dat Steve eens gewoon doorpakt .

        /  
 15. Dinkeltukker

  De eerste helft heb ik een uitstekend Twente gezien met in mijn ogen de absolute uitblinker Robbert Schilder. Kan nu eigenlijk al niet meer gemist worden. Jammer dat hij dan in de rust wordt vervangen door Landzaat en niet Guittierez, vond ik niet erg logisch. Dan wordt 2 minuten na de rust Braafheid vervangen. Ook last van een pijnte schijnt het. Vanaf de tribune kon ik het niet zien. Maar waarom 2 minuten na rust wisselen en niet in de rust, meneer ‘Clean Sheet”?? Die wissels kwamen in ieder geval het spel niet ten goede. Twente liet zich terugzakken en van opbouw was practisch geen sprake meer. De vrije man vinden, waar Schilder een kei in is, was ineens te moeilijk geworden. Desondanks werd er nog weinig tot niks weggeven tegen een matige tegenstander. Dat ze 2 luckies om de oren krijgen mag Twente zichzelf aanrekenen. Geluk kun je ook afdwingen. Het gaat de goede kant op, maar ik zit nog steeds met het gevoel op de tribune dat als ze er eentje tegenkrijgen het team van slag is. En ze krijgen ze wel heel gemakkelijk tegen:-( Castagnios faalde als spits wel heel opzichtig zeg. Hij loopt zich het snot voor de ogen, maar is voor de goal nog te chaotisch. Komende tijd maar eens rustig met Mulder en Kluivert aan de slag.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Moeke

  Eerste half uur mooi voetbal gezien, behoorlijke opbouw maar voorin ontbrak de echte scherpte (Chadli beetje onzichtbaar, Tadic slordig en soms de verkeerde keuzes).
  Vond dat ze de 2e helft slecht begonnen, de gelukkige 2-0 hielp even maar mede door de wissels viel de organisatie weg, iedereen liep achteruit. En als dan lullig de 2-1 valt voel je dat het misgaat.
  Met iets meer geluk voor Luc pak je gewoon drie punten.

  Wisgerhof kan wat mij betreft niet meer op dit niveau, en ik had liever gezien dat Twente een balvaste spits ipv lopende spits had gekocht voor de Jong want dat kan je helpen als je onder druk komt te staan.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Schalke04

  Iets anders: is de glans van Twente verdwenen? Zijn de EL wedstrijden niet interressant meer? de reputatie waar vak p voor gezorgt heeft gaat langzaam achteruit. Niet door vak p want zij schreeuwen de longen uit hun lijf. Maar de rest van het stadion is half leeg zo voelt het. Scoort hannover, blijkt dat er van de toeschouwers ook nog een hele boel Duitsers zijn..anders nóg minder. Ik weet dat de kaarten duur zijn en de tijd niet mooi. Sommigen moeten werken en anderen buitenland. Maar dan zou er toch nog mensen in de rij moeten staan?? Ik vond gisteravond beetje troosteloos aandoen. Laat die tweede ring maar zitten boven de oude hoofdtribune. Daar wordt de echo alleen groter van. Dubbelrespect voor vak p, door hen lijkt het nog vol..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   De kosten vd kaartjes vond ik niet te duur, maar ik kan niet bij andere mensen in de knip kijken. Daarbij zitten we niet echt in een poule met tegenstanders waar je spontaan een stramme kabouter van krijgt, met alle respect.
   Twente heeft natuurlijk bij de neutrale supporter ook veel goodwill verspeeld aan het eind vh vorig seizoen. Ook dat zal eerst teruggewonnen moeten worden! Maar ik ben er zondag weer hoor :-)

     /   Beantwoorden  / 
 18. Harm

  Iets meer geluk voor Luc? Een regelrechte miskoop is het.
  Ik weet niet wat meneer van 6 miljoen daar bij Inter gedaan heeft maar dat kan niets met voetbal te maken hebben gehad. Een beetje spits in de 4e klasse van het amateur voetbal schopt de kansen die hij gisteravond kreeg er nog in.Ik durf rustig te zeggen dat we gewoon de hele avond met 10 man hebben gespeeld. Mirco Born had het als spits absoluut niet slechter gedaan.
  Daarbij heb ik ook hele grote twijfels bij het tactisch vermogen van de technisch staf. Iedereen ziet al tijden dat Rosales problemen heeft als hij op links moet spelen. Wat doen de heren? Zetten Boyata op rechts, Rosales op links. Ik moest op een gegeven moment in de tweede helft denken aan de wedstrijd bij Schalke 04 waar we het ook gewoon weggaven omdat Europees voetbal zgn. niet zo belangrijk was.
  Jammer dat je dan na zo’n superieure eerste helft toch met een kater huiswaarts keert. Had niet gehoeven want zo sterk was Hannover nu ook weer niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   Het slaat inderdaad nergens op om Rosales links te zetten en Boyata rechts.
   Natuurlijk had Castaignos minimaal 1 goal moeten maken. Miskoop? Weet ik niet, vind wel dat Twente meer behoeft heeft aan een technische spits die de bal kan vasthouden en een combinatie kan opzetten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Reds

   Harm keerl, ie hebt helemoal geliek.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hendrik

    Mirco Born onze Duitse spits had het niet slechter kunnen doen, die Castaignos moet eens flink op z’n donder krijgen of is ie daarom vorig jaar nooit opgesteld, iemand die z’n dag niet heeft kun je ook meteen wisselen en waarom na de wissel Braafheid, Rosales naar links, onbegrijpelijk. Ook de wissel van Gutierrez voor Chadli niet oke, dat had Jerson Cabral moeten zijn voor die plek. De journalisten moeten ook eens doorvragen bij Steve waarom hij deze wissels doet. Zelfs een Munsterman zal zich bij deze onbegrijpelijke wissels toch flink achter de oren krappen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. hendrik

    Mirco Born onze Duitse spits had het niet slechter kunnen doen, die Castaignos moet eens flink op z’n donder krijgen of is ie daarom vorig jaar nooit opgesteld, iemand die z’n dag niet heeft kun je ook meteen wisselen en waarom na de wissel Braafheid, Rosales naar links, onbegrijpelijk. Ook de wissel van Gutierrez voor Chadli niet oke, dat had Jerson Cabral moeten zijn voor die plek. De journalisten moeten ook eens doorvragen bij Steve waarom hij deze wissels doet. Zelfs een Munsterman zal zich bij deze onbegrijpelijke wissels toch flink achter de oren krabben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Miura

     > Castaignos moet eens flink op z’n donder krijgen
     Of wat lessen nemen van Wischerhof: die scoort ze wel!
     Haha!
     (Sorry, beetje melig)

       /   Beantwoorden  / 
 19. 特温特足球

  Jongens nu niet te negatief.
  De eerste helft wes echt goed van Twente kant.
  Top eerste goal was super gespeeld.
  Al dat gezeur over Luc die jongen is nog maar 19 jaar. (volgende week 27sep word hij 20)
  Dat hij dan soms overkomt met te veel bla bla voor wat hij heeft laten zien ….swa.
  Daar kan VI dan leker over zeuren, omdat zij hopen dat alleen de clubs uit het westen het goed. (doen verkoopt hun blad beter.)
  Ik zeg op naar de volgende wedstrijd, hier hebben we van geleerd.
  We staan gewoon nog boven aan in de competitie, en nu naar Herenveen.
  Laat daar gewoon zien dat we weer eens stap verder zijn dan tegen H,96
  Come on Twente

    /   Beantwoorden  / 
 20. Trots

  Ik hoop dat al die mensen die Castaignos weer zitten af te kraken en hem zelfs als miskoop benoemen zich dood gaan schamen en hun fout toe gaan geven als hij straks topscorer is, want dan praten ze van: ik heb het altijd al geweten!
  Stoor ik me mateloos aan aan die mensen die hem nu miskoop noemen, echt absoluut geen verstand van voetbal die mensen en ik zou maar wat graag zien dat die mensen thuis blijven.
  Ik kan ze niet serieus nemen in ieder geval.

    /   Beantwoorden  / 
 21. gold account

  wat een gezeik hier..ze hoeven het van mij niet uit te zenden hoor, dat gezeik op tv oost elke keer over dat fc twente hangt me mijlenver de strot uit.

    /   Beantwoorden  / 
 22. twenteforever

  pffff onze politicus is er ook weer ! dit is een voetbalblog en geen tweede kamer ….

    /   Beantwoorden  / 
 23. wim B

  Iets Cryufiaans!: Het is een voordeel dat Castaignos alleen maar beter zal worden. Ik he ee leuke wedstrijd gezien met veel verbeterpunten, maar ook heel mooi voetbal. Heel veel goede drihoekjes. Pure klasse van Tadic, alleen moet hij leren dat iets simpeler spelen en wat eerder spelen veel productieve zal zijn. Chadli is ook goed, maar was gisteren ietsjes afwezig. De wissel Braafheid/Boyota begreep ik ook niet (Braafheid zelf ook niet). En Castaignos wat moet hij van ver komen. Zou ik er dan toch naast zitten????? En Schilder speelde ook goed. Wat mij verder ook opvalt is als Brama in de wedstrijd niet opvalt (hij speel wel goed hoor) dan speelt Twente op z’n best, maar als je hem in de 2e helft passe ziet geven, speelt Twente slecht. Dat is een mooi graadmeter.

    /   Beantwoorden  / 
 24. twenteforever

  eerste helft heel goed voetbal gezien ,goed druk gehouden ,veel kansen gecreerd,echter veel daarvan gemist ! Castaignos vooral was veruit de minste voorin .Schilder erg goed ,Braafheid matig ,Tadic goed ,Chadli op de weg terug naar zijn oude vorm ,Tweede helft door de wissels zakten ze veel te veel in. Landzaat kon het niet belopen net zoals Boyata !
  En Brama ? pfff viel heelver terug tov eerste helft .
  Voor as zondag mogen wat mij betreft Landzaat -Wischerhof -Brama -er zowie zo uit ! Castaignos nog het voordeel van de twijfel .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.