FC Twente geeft voorsprong uit handen tegen Hannover 96

FC Twente heeft donderdagavond een uitgelezen kans op een droomstart in de groepsfase van de Europa League laten liggen. Tegen Hannover 96 lieten wij Tukkers de Duitse gasten na een 2-0 voorsprong terugkomen tot 2-2. FC Twente speelde de eerste 25 minuten van het duel oogstrelend voetbal. Willem Janssen tekende al na 7 minuten voor de 1-0. Daarna volgde een galavoorstelling en werd de Duitse opponent van het kastje naar de muur gestuurd. Helaas bleef uitbreiding van de voorsprong uit. Die kwam na de thee alsnog, maar toen was het verval van de macht van de thuisploeg al ingezet. Enkele vreemde omzettingen door Steve McClaren leken Hannover terug te brengen in de wedstrijd. FC Twente gaf binnen 6 minuten de voorsprong uit handen en wankelde vervolgens opzichtig, om zich in het laatst gedeelte van de wedstrijd weer wat op te richten. Enkele opgelegde kansen werden echter niet benut en zo bleef het na een enerverende avond in de Grolsch Veste 2-2.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

32 reacties op “FC Twente geeft voorsprong uit handen tegen Hannover 96

 1. 特温特足球

  Jongens nu niet te negatief.
  De eerste helft wes echt goed van Twente kant.
  Top eerste goal was super gespeeld.
  Al dat gezeur over Luc die jongen is nog maar 19 jaar. (volgende week 27sep word hij 20)
  Dat hij dan soms overkomt met te veel bla bla voor wat hij heeft laten zien ….swa.
  Daar kan VI dan leker over zeuren, omdat zij hopen dat alleen de clubs uit het westen het goed. (doen verkoopt hun blad beter.)
  Ik zeg op naar de volgende wedstrijd, hier hebben we van geleerd.
  We staan gewoon nog boven aan in de competitie, en nu naar Herenveen.
  Laat daar gewoon zien dat we weer eens stap verder zijn dan tegen H,96
  Come on Twente

    /   Beantwoorden  / 
 2. Diek_Man

  @Jack Vreemde omzettingen van Steve kwamen door pijntjes of lichte blessures bij Schilder en Braafheid. Jammer om meteen weer de schuld bij Steve te leggen.

  Twente had in het eerste kwartier met 3-0 voor kunnen (moeten) staan en speelde fantastisch voetbal. Braafheid vond ik weer een van de mindere op het veld. En ik heb kapot geërgerd aan Castaignos.

  Wel vond ik Rosales een hele goede pot spelen, hij krijgt veel kritiek maar wordt volgens mij echt onder gewaardeerd. Guitierez vond ik wederom goed invallen en hij zorgt voor vuur, en aan vuur kleven altijd risico´s maar het is wel mooi om te zien.

  Jammer van die 2 punten maar dit team komt er wel!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ron

   Ben het grote delen met jou eens, het was uitstekend voetbal van onze club.
   Alleen dat je je kapot geërgerd hebt aan Castaignos ligt alleen maar aan het feit dat ie dat balletje niet in het net schiet. Stel dat dat ie dat wel gedaan had hadden we geen betere spits kunnen hebben toch?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Diek_Man

    Het was niet alleen dat Castaignos de ene mogelijkheid na de andere miste maar vond hem ook slecht in de aanname. Ook werden zijn loopacties niet begrepen door zijn teamgenoten (en door mij) maar de vraag is aan wie dat ligt.

    Denk dat Castaignos zeker potentie heeft maar had toch liever een iets meer ervaren spits gezien die zijn kwaliteit al bewezen heeft.

      /   Beantwoorden  / 
 3. ber

  ik vond Fct geweldig de eerste helft! het jaar vóór het kampioenschap deed het me denken! super goed positiespel en drive!
  Helaas gelijk gespeeld.. maar wauw.. ik was onder de indruk!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Trots

  Ik hoor die mensen trouwens niet die gisteren Steve vervloekten omdat hij Willem Janssen opstelde ipv Guttierez…. pakte volgens mij vrij goed uit he? Credits voor Steve? of zien we alleen de dingen die ongelukkig uitpakken?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ik had van te voren niet te klagen over de opstelling. Duitsers zijn lopers dus dan is het logisch dat je Janssen opstelt. Maar het valt mij altijd op, dat rooie Steve tijdens de wedstrijd wissels doorvoert die ik niet of anders had gedaan. En om mij heen hoor ik dan dezelfde geluiden. Maar deze discussie was nu niet gevoerd als Luc vd 4 opgelegde kansen er minimaal 1 in had geschoten…..en daar kan Steve niks aan doen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gio

    Daarom is Steve ook de trainer, als de massa alles had kunnen bepalen hadden we geen trainer nodig maar stemkastjes.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Moeke

    Zeker. De vraag is wel wie je linksback had moeten opstellen met de blessurs van zowel Schilder als Braafheid. Misschien dan Boyata op links en Rosales rechts houden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dinkeltukker

     Als Steve zo geil is op clean sheets, dan is een vd eerste wetten in het voetbal dat je in de achterhoede zo weinig mogelijk mutaties moet doorvoeren. Wie ik linksback had neergezet?? Willem Janssen en dan Gutuirez op het middenveld. Die Boyata kan een hele grote worden, maar dan niet als back. Dat is een drama, geeft veel te veel ruimte weg.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Trots

      Willem Janssen linksback?
      Serieus?

        /  
 5. Edwin

  Speelde na de 2 – 0 veel te laf. Bal werd niet meer in de ploeg gehouden. Wisgerhof toont andermaal aan dat het niveau voor hem te hoog wordt. Na wegvallen van Schilder ontbrak het aan creativiteit op het middenveld.Rosales blijft een drama.Helaas ben ik een roepende in de woestijn wat hem aan gaat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Diek_Man

   Bah wat negatief. Misschien ook even de positieve kanten belichten. Fantastisch voetbal het eerste half uur. Geen kans weggeven tot de 2-1! En ben het echt niet met je eens over Rosales, krijgt veel kritiek maar was gisteren onze beste back, gaat veel dreiging van uit en staat inmiddels ook verdedigend zijn mannetje.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Trots

    Rosales blijft een drama? haha dit bedoel ik… grappig

      /   Beantwoorden  / 
 6. Loes

  Dit was nou echt een wedstrijd die geheel past bij europees voetbal. Jammer dat de veste niet uitverkocht was. Beseffen we wel hoe uniek Fc Twente eigemlijk is? Az, heerenveen, vitesse, feijenoord…liggen er allemaal uit en wij doen volop mee. Come on Twente Enschede!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   En zo is het maar net Loes!!

     /   Beantwoorden  / 
 7. eef fct

  Zal ik gisterenavond wel een andere wedstrijd gezien hebben wat Rosales betreft,ik vond hem gewoon goed!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. FCTim

  Rustig aan jongens, Luc niet meteen afschrijven. Die heeft even tijd nodig maar gaat nog veel scoren voor ons.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Fer moest een jaar wennen en is al ouder dan deze jongen
   Luc worde volgende week donderdag pas 20
   Laten we deze man steunen i.p.v. nog moeilijkermaken om het waar te kunnen maken.

     /   Beantwoorden  / 
 9. rene

  Ik moet zeggen Twente heeft me gisteren verbaasd. Wat speelden ze goed en leuk voetbal… De 1e helft zeker en het enige nagatieve is dat er 1 a 2 had gemoeten. Enja onze luck kan het nog niet aan (op dit moment)! Te slordig aan de bal en veel te veel kansen nodig. Janssen vond ik echt geweldig gister. En wat een potentie heeft deze ploeg met Fer nog in de watten. Ben misschien een beetje voorbarig maar met dit team MOET je gewoon kampioen worden. En als ik eerlijk moet zijn zeker de volgende ronde halen in Europa. Het enige nadeel is dat er op dit moment geen gweldige spits staat, want dat is luc op dit moment nog niet! En nu verder met heerenveen zondag.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Ijscoman

  De zwakste schakel in het team van FC Twente is die clown uit Engeland.Die snapt werkelijk helemaal niks van het spelletje.De wissels in de rust en kort na rust waren onbegrijpelijk.Dat Schilder geblesseerd is kan gebeuren maar dan breng je toch geen Landzaat die helemaal geen wedstrijdritme heeft.Janssen linie zakken en Guiterez brengen was de meest logische optie.Waarom Braafheid wisselen,waarom niet dan in de rust ipv kort na rust.En dan een Boyata rechtsback en Rosales op links was een tactische wissel die werkelijk nergens op slaat.FC Twente heeft een brede en uitstekende selectie maar met deze trainers valt er geen eer te behalen.Let op zondag tegen Heerenveen wordt weer slappe hap,onder McClaren standaard na een Europees duel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rene

   hoop het niet maar zal me niets verwonderen.
   Ik hoop dat ze het voort zetten van donderdag. En dan ook echt ervol op en 3 a 4 -0 winnen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. sjoerd

   gekke wissels idd, braafheid begreep er zelf ook niks van en Boyata als back, sjongesjonge drama, dat is echt een topper voor het centrum, waarom als back? 2 goals vallen aan die kant ook. Gutierez/landzaat had natuurlijk andersom gemoeten, eerst Gutierez die zichzelf lkker opnaait voor zo’n europese wedstrijd zoasl tegen bursaspor, doodzonde zo weinig speelminuten voor hem. Castaignos veel kansen gemist, maar we zijn geen Inter, dus vertrouwen geven dan komt het goed, zondag schiet ie er 3 in!

     /   Beantwoorden  / 
 11. aks

  De zwakste schakel is castagnois, hij wint geen duel, geen overzicht, geen timing, geen inzicht, geen overzicht, hij loopt maar wat te rennen, hj rent zichzelf voorbij, in een woord een prutser, hij maakt geen acht doelpunten, ik denk het niet !
  Was Plet maar gebleven, die heeft wel een neusje
  Plet kan sportieve wraak nemen bij de ploeg van Mario Been !
  Ik hoop het voor hem, dat zou mooi zijn, ik zie het gezicht al van die domme engelse money coyote.
  Door zijn oer stomme wissels werd hij nog kwaad ook !
  Hanover staat bekend als counterploeg, maar het combineerde veel beter als twente.

    /   Beantwoorden  / 
  1. sjoerd

   nou, dan heb je echt naar een andere wedstrijd zitten kijken, ook in de Duitse pers wordt het als een gestolen punt gezien, het terugkomen van 0-2 wordt wel geroemd, maar vooral het combinatiespel van Twente. trouwens Schilder out voor zondag… dat wordt een basisplaats voor de nieuwe Ruiz… let maar op! Gutierez wordt nog een sensatie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Mee eens dat word de’ speler van FC Twente

      /   Beantwoorden  / 
  2. Moeke

   Aks je overdrijft het wel hoor. Luc is zeker niet een speler met verfijnde techniek en is nog te onrustig met en zonder bal. Daar zal de staf vast wel wat aan kunnen verbeteren. Bovendien, als hij er snel wel een paar inschiet kan het zomaar omdraaien.
   Ik heb van Hannover alleen in de 2e helft wat combinatievoetbal gezien zonder echte kansen dus waar heb je het over.

     /   Beantwoorden  / 
  3. schalke04

   met alles wat je zegt mee oneens.

     /   Beantwoorden  / 
 12. sjoerd

  wat zijn dat hier voor voetballichten, Brama speelde goede pot.

    /   Beantwoorden  / 
 13. wim B

  Juist Paul, Luc moet slimmer worden. Alle tijd van de wereld bij die door jouw bedoelde kans. Lok maar een penalty uit.

    /   Beantwoorden  / 
 14. schalke04

  Brama speelde een dijk van een wedstrijd. Hij krijgt elke bal bij de opbouw. Daarom snap ik die achterlijke kritiek op Wisgerhof ook niet. “Wisgerhof kan er niks van.. Wat ie verkeerd doet? Hij kan niet opbouwen..”. Wisgerhof hoeft niet eens op te bouwen, hij geeft de bal prima aan Brama. Wisgerhof heeft inderdaad een draaicirkel van een Boeing, maar hij zorgt er gewoon voor dat hij niet hoeft te draaien..

    /   Beantwoorden  / 
 15. FCTUKKER

  Domme jongens hou je toch. Die Luc moet terug naar af en zijn stinkende best gaan doen. Niet denken aan het vele geld, dat moet je verdienen. Nu speelde hij eindelijk op zijn favoriete plek, laat hij pot verdikkie niks zien. Laat hem maar een tijdje spelen bij de beloften.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.