Cruciaal Europa League-duel tegen Levante UD

In de moordende maand november volgen de grote wedstrijden elkaar in hoog tempo op. Afgelopen zondag nog Feyenoord-thuis, aanstaande zondag Vitesse-uit en vandaag de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Levante UD. Om kans te blijven maken op Europese overwintering zit er vanavond weinig anders op dan te winnen van de gasten uit Valencia. Bij FC Twente ontbreekt Nacer Chadli in verband met een enkelblessure en ook Leroy Fer – hoewel op de weg terug – is er nog niet bij. Uw voorspellingen en aanwijzingen voor Steve McClaren en zijn mannen kunt u natuurlijk weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!

45 reacties op “Cruciaal Europa League-duel tegen Levante UD

 1. schalke04

  Als het betekent dat Twente beter de competitie doorkomt wanneer ze niet meer mee doen in de EL dan mogen ze van mij eruit..Dan wil ik natuurlijk wel kampioen worden he? ;) Ik acht de kans groter dat Twente kampioen wordt dan dat ze de EL winnen.. Maar dat mag je niet zeggen he? Je moet altijd voor alle prijzen gaan..
  Voorspelling vanavond: 4-1, mits een goede scheidsrechter..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   wie gaan die goals maken dan? hoewel Chadli geen goalgetter is zal ie node gemist worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Domme vraag Moeke: Castaignos natuurlijk!! ;) ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Matn

   Ik begrijp wat je zegt maar mi is overwinteren haast een noodzaak voor Twente, ten eerste hebben we de punten nodig om bij een evt. Voorronde CL een “minder” zware tegenstander te loten en ten tweede, Twente is op zoek naar een nieuwe sponsor en dan sta je er wel beter voor als je kunt zeggen dat je de laatste jaren altijd europees overwinterd je moet dus wel haast met minimaal vier doelpunten verschil winnen zal zeer moeilijk worden maar moet volgens mij kunnen we zijn er bij vanavond

     /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Ik zeg 3-1,maar het wordt zonder Nacer Chadli wel moeilijker. Ik hoop dat Twente waardig de EL overwinterd en zo niet waardig de EL uitgaat. Kost wel een boel centjes om geen prijzen te pakken of verder te komen. Als je wat wil dan moet je wel meedoen om het kampioenschap want vlieg je de el uit dan ben je afhankelijk van de pek die je in de competitie haalt voor Europees voetbal. En Twente hoort in Europa te spelen! Ik kan me al helemaal niet meer voorstellen wanneer dat was. Ik weet nog de wedstrijd tegen Getaffe toen NKUFO rood kreeg waar geen bal van klopte. Volgens mij een van de eerste jaren dat ze weer Europees voetbal hadden. Twente hoort in Europa te spelen als het geen CL is dan wel El!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. rene

  pfff naja als mensen hier 4-1 gaan zeggen kun je die niet serieus nemen. Waar bazeer je dat op Schalke? Op het zo goede voetbal van Twente? Op de schitterende overwinning tegen Feyenoord? Aan de andere kans is Lavante natuurlijk een matige ploeg (soort Pec Zwolle) in de eredivisie, dus kan ik mij die voorspelling van Schalke wel voorstellen. Wees eens eerlijk en denk na. Dit wordt een moeilijke wedstrijd voor Twente. We missen Chadli. Ik hoop op een 1-0 of een
  2-1. Maar dat is meer hopen dan dat ik er in geloof.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Wat jij zegt is heel realistisch en zo denkt ook iedereen wel maar optimistisch denken en bloggen is toch ook mooi! Het belangrijkst voor mij is de manier waarop ze voetballen en de inzet als dat allebei goed is dan kan ik overal mee leven. Want wat er ook gebeurd het blijft toch onze ploeg!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. rene

    Ben ik het helemaal mee eens. Kan er alleen niet met de kop bij dat mensen denken of verwachten dat Twente wel ff met 4-1 van Lefante winnen (ookal hoop ik dat ook). En negatief of pessimistisch ben ik niet alleen reeel. Lefante is niet zon slechte ploeg als iedereen denkt. En ben van mening dat 1-0 en veel beleving geweldig zou zijn vanavond. Ik ben er in ieder geval bij. En laten we hopen vanacht als ik weer op de blog ben dat ik kan zeggen Schalke je had gelijk

      /   Beantwoorden  / 
  2. schalke04

   Wat een warrig verhaal..4-1 niet serieus nemen maar je kunt het wel voorstellen omdat Levante het PEC is in Spanje?? Huh??
   Waarom kunnen we niet met 4-1 winnen? Omdat het dan niet in jouw pessimisme past? Laat vanavond de eerste kansen er eens ingaan.. Tegen Levante was Twente toch eigenlijk heel goed maar kon het op 1 of andere manier niet scoren? We zijn het toch eens dat 3-0 ongelooflijk geflatteerd en onverdiend was? Weet je nog de afgekeurde goal van Tadic? De niet-handsbal van Douglas wat een penalty werd en de handsbal van Levante wat de 3-0 werd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Ik denk dat veel mensen weten dat het eigenlijk al wel gebeurd is qua Europees voetbal en dan ligt het er maar net aan hoe het gaat en wat je verwachtingen zijn. De een is pessimist en de ander positief. Ik wil net als jij wel positief blijven maar weet ook donders goed dat het moeilijk wordt. En daarom moet je gewoon van het beste uitgaan en daarom zeg ik ook 3-1 want dat kan! Twente kan goed voetballen en moet dit nu ook laten zien en we moeten de ballen er nu in knallen en er niet naast en de scheids moet wakker zijn en daar gaan we gewoon van uit! Ik baal dat ik er niet bij kan zijn vanavond, schreeuw je ook voor mij?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Trots

     Komt goed max!

       /   Beantwoorden  / 
 4. Trots

  Ik hink echt op 2 gedachtes…. want voor mijn gevoel is het eigenlijk al over… wij hebben nu 2 punten, levante 6, hannover 7… hannover wint van de zweden = 10pt
  Stel wij winnen van de spanjaarden komen wij op 5.
  Dan spelen de spanjaarden tegen de zweden, dat winnen de spanjaarden die komen op 4 punten voorsprong van ons… ik denk niet dat wij winnen in duitsland, maybe een punt? Als we verliezen is het dan in ieder geval al klaar.
  De duitsers zijn dan bij de laatste wedstrijd in ieder geval al geplaatst en zullen tegen Levante met een b team spelen.

  Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en ik zal de longen uit mijn lijf schreeuwen vanavond.
  Ik zou gaan voor Cabral, die komt er ook wel… alleen speeltijd nodig he… dus vanavond mooi begin daarvoor.
  Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dinkeltukker

  Met een 1-0 overwinning ben ik ook tevreden, mits……..dit weer gebeurd met hartstocht, passie en inzet!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Miura

  Trek lering uit Celtic-Barcelona!
  Oftewel: met passie en toewijding KAN het wel!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Trots

   En een geweldige 12e man… goeiendag wat een prachtige sfeer

     /   Beantwoorden  / 
 7. rene

  Snap nog steeds niet hoe lang Castaignos zijn krediet nog krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Peter K

  Dat ze niet winnen tegen een subtopper uit Spanje, ok. Maar als ik dan geen enkele speler zie die voor de laatste kansen in de EL wil strijden dan word ik toch wel moedeloos. Leek wel net of ze dit als een vriendschappelijk potje beschouwden. Waarom zo weinig beleving in zo’n belangrijke wedstrijd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ron

   Precies het was net een vriendschappelijk potje een potje om je op te warmen voor zondag. Zondag waar het echt om gaat. Namelijk we gaan puur voor het LANDSKAMPIOENSCHAP. Daar wijkt alles voor. Arnhem here we come naar de gelddrome!

     /   Beantwoorden  / 
 9. Wim B

  Met geen creativiteit op het middenveld en geen spits (die kan spelen in de kleine ruimte) MIS JE HEEL VEEL. Waardeloos. Te veel zesjes in de selectie van 30 man. Liever 7 en 8 in een selectie van 24. Maar Joop heeft heeft liever 3 halen en 1 duur laten betalen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Wim B

  Dit zegt alles over Brama: “WE VONDEN WEL GOED DE VRIJE MAN ACHTERIN”. Gelijk wissel zetten de volgende keer. Wordt schijtziek van deze Brama.

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   Hahahaha, ja dat vondt ik nou ook een opmerkelijke uitspraak. Normaal zegt ie louter verstandige dingen (misschien wel te verstandig), maar dit sloeg natuurlijk nergens op.

     /   Beantwoorden  / 
 11. Harm

  Waar heeft het elftal zich zo vroeg in het seizoen eigenlijk voor uit de naad gewerkt?
  Korte vakantie i.v.m. Europa League kwalificatiewedstrijden.
  En dan nu alles zo weggeven.
  Als je vol voor het kampioenschap wilt gaan en Europa toch niet serieus neemt kan ik nog begrijpen. Maar vertel dit dan vooraf wel even aan je trouwe supporters die nu hun duur betaalde passe-partout wel in het kanaal kunnen gooien.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Harm

  Of is het gewoon, zoals ik denk, gebrek aan kwaliteit?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Matn

   Klopt het is gebrek aan kwaliteit; in de trainersstaf!!! ga heen topselectie maar zolang die McChicken er zit is het niet wat en wordt het niet wat je speelt een heel seizoen om europees voetbal te halen en dan geef je het met zulk voetbal weg. niet aankomen met comp. is belangrijker, willen voetballen met overtuiging passie en vertrouwen daar gaat het om, je publiek vermaken aaargh ik stop ermee ben er voorlopig helemaal klaar mee McCleansheet, McCoward of hoe die pipo okk heten mag ga lekker van je miljoenen genieten en ………pfffffff

     /   Beantwoorden  / 
   1. Matn

    Sorry Trots en Schalke klasse dat jullie achter McC…… Blijven staan en hopenlijk winnen we zondag maar als we op deze manier blijven, met ja wat is het eigenlijk, doorgaan komt die uitbreiding er nooit want je zult toch attractief moeten voetballen om nieuwe fans te krijgen. Ik blijf een Twentefan maar het doet me momenteel veel pijn om te zien dat we met zulk materiaal zo angstig en inspiratieloos spelen

      /   Beantwoorden  / 
 13. goaly

  aanvallend tekort gekomen.
  weer een gebrek aan inzet/creativiteit/overtuiging etc.
  slaapverwekkend als je in de tweede helft naar de twentse verdediging moet kijken. dat getik achterin, ik wordt er gek van.
  hopelijk met 10-0 verliezen bij Vitessen en dan de trainer met de Ferry het Kanaal over

    /   Beantwoorden  / 
 14. Schalke04

  Goede pot gezien. Twente heeft geroeit met de riemen die ze hadden.. Helaas zat daar geen creatieve riem bij.. Heb trouwens wel beleving gezien. Ik hoop dat als Fer terug is, Schilder weer op linksback gaat. Hij heeft als back iets extra’s maar komt als middenvelder iets te kort. Bengtson en Brama superpot! Cabral na een slecht begin ook goeie pot!
  Wat een kutelftal, dat Levante. Ik hoop dat ze flink onderuit gaan tegen real. En villareal speelt 2e divisie? Rare wereld.. Ik hoop ook dat die scheids van zichzelf genoten heeft want elke voetballiefhebber niet.
  Wat heerlijk wim b(itch), dat als er wat te bitchen valt dat jij meteen op dit blog van de partij bent. Wat zul je balen als Twente wint! Matn? McClaren is McChicken? Speelde al vroeg met 4 spitsen..hadden er natuurlijk 6 meer moeten zijn..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gert

   He Schalke, hou eens op met die cynische opmerkingen over mensen die hier terechte kritiek uiten op dit blog. Jij lijkt wel blind, of je hebt stront in de ogen, dat zou ook kunnen. Dit elftal komt zo verschrillelijk veel tekort wat direct aan het licht komt zodra de passie en drang zoals die wel werd getoond tegen Feijenoord ontbreekt. Ook toen speelden we zeker niet goed, maar raakt iedereen in extase als de beuk er wel ingaat en we de tegenstander bij de strot grijpen. Maar klasse, vernuft nee dat heeft Twente te weinig. Het was weer een barre voetbal avond, PSV geen haar beter dan Twente verliest van een stel Zweden die er niets van kunnen, Twente speelt THUIS gelijk tegen een bejaardenploeg uit Spanje. Het zijn vervelende avonden op deze manier. Mijn vrouw, toch een echte voetballiefhebber en Twente fan, kon het geploeter niet langer aan zien en is gaan wandelen met de hond. De grote vraag is: is er hoop? Ligt het aan de spelers? Kunnen ze niet beter? Ligt het aan de trainer? Feit is. dat deze trainer er niet in slaagt om ons beter en actractiever te laten spelen. Dat doet ie nu niet, niet in het jaar dat we kampioen werden en zal het ook nooit doen, gewoon om dat hij de klasse niet in huis heeft. En, er ontbreken bij Twente mensen met het nivo van Ruiz, Janssen, Perez en N’Kufo die geen trainer nodig hebben om de knop om te zetten. Dus, deze trainer is overbodig, inchecken en wegwezen McClaren en nog voor de Kerst aub.

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Hou eens op met die cinische opmerkingen? Gaan we lekker hypocriet doen? Het was niet eens cinisch bedoeld maar erg direct. Sorry dat het cinisch overkwam..
    Ik ben trots dat een club als Twente McClaren in dienst heeft! Dankzij hem staat een bijna nieuw elftal gewoon bovenaan.. Maar we mogen niet over de stand praten he? Het is toch debiel dat niemand over De Boer zeurt maar wel over McClaren? Je zou zeggen dat een club met 31 landstitels eerder gaat zeuren over hun positie op de ranglijst dan een club die boven aanstaat met maar 1 landstitel! :S

      /   Beantwoorden  / 
  2. 特温特足球

   Sorry Schalke 04 maar dat Brama een goede wedstrijdspeelde volgens jou geeft echt aan dat je nog veel moet leren.
   Ik weet niet of er nog hoop is , als het waar is dat je al zolang op de tribune hebt gezeten als dat je beweerd.
   Door Brama werd elke verrassing uit een omschakeling gehaald door “voor de zoveelste keer”tedraaien en de bal weer breed of terug teplaatsen.
   De enige keer dat hij dat de laatste tijd niet heeft gedaan was 30 min in het begin van Feyenoord.
   Verder leuk dat je naar H96 gaat en je door deze trainer al eigenlijk niet meer hoeft tegaan.
   Zal zijn elftal wel sparen. En ik denk dat wij suporters dat ook maar moeten gaan doen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Als dit voetbal volgend jaar ook nog onder MC L zo door gaat, geef ik naast mijn seizoen kaar geen cent meer uit.

      /   Beantwoorden  / 
 15. Tukker 72

  Wat pech gisterenavond.
  Twente had de overwinning verdiend.
  Uitschakeling is gewoon te danken aan onze engelse vriend.
  Wanneer je bijvoorbeeld de wedstrijd tegen helsingborg niet serieus neemt heb je natuurlijk ook nergens recht op.Daarnaast te weinig creativiteit op het middenveld. Wijsheid is om Tadic in de vrije rol op he middenveld te laten voetballen. Overigens Bengtsson gisteren weer fantastisch. Bjelland wordt wat dit betreft absoluut niet gemist.

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   Pech pech, had ook wel een balletje in gemogen hoor (Rosales, Douglas).Maar goed ,je kan niet zeggen dat er niet gestreden is. En dat we er bijna nooit doorkwamen heeft idd te maken met creatieviteit op het middenveld. Vroeg ik me idd ook al af waarom niet tadic op 10 en dan of Brama of Jansen en niet beiden.Ik ben het btw niet vaak met die Snor eens maar gisteren had ie wel een punt met z’n Djurezic. Maar dan wordt je ook zo’n koopclub.

     /   Beantwoorden  / 
  2. hennik

   de beste spelers moeten het meest aan de bal komen(J.Cruyff), Tadic inderdaad dus meer op middenveld, op het eind zag je dat wel, waarom niet eerder. Verder inderdaad weer goed de 0 gehouden steve! bah. Alles of niets, waarom niet verdediger eruit gooien en cabral laten staan, waar was Gyasi, ik noem maar wat. Alleen maar gebrei gezien tegen de Levante muur, maar idd over jezelf afgereopen als je een beetje normaal had gedaan in zweden was het niet nodig geweest. Uitgescakeld zo is het. Aleen als twenete zelf 2x wint en levante van de Zweden verliest is er nog een klein kansje, want dan moet Levante van Hannover winnen , maar dat zou Hannover dan de 1e plek in de poule kosten (=makkelijke vervolgloting), dus wordt dat wel een echte wedstrijd.Zweden zijn zelf ook nog niet uitgeschakeld, dus die zullenwel proberen te winnen. Hopelijk valt het wonderwel nog goed, maar twijfel of de technische staf eigenlijk zelf wel door wil.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FCTim

    Dat laatste twijfel ik zo onderhand ook aan.

      /   Beantwoorden  / 
 16. Harm

  Tja, hoe kun je het woord topclub in de mond nemen als je al maanden ondermaats presenteerd.
  De selectie is breed genoeg, dat klopt, maar heeft helaas al een tijdje bewezen over te weinig kwaliteiten te beschikken.
  Hopen dat de balans met de terugkeer van Chadli en Fer enigszins weer terugkeert.

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   En als Fer terug is de keuze maken, of Brama of Jansen ernaast en niet beiden. Guiterez valt me ook tegen de laatste tijd. Maar ik vermoed ook dat die meer voor volgend jaar is gehaald.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Dinkeltukker

  Levante wou niet voeyballen en Twente kon het niet. Althans, was niet creatief genoeg om openingen te vinden. Voeg daarbij een pietluttige scheids die constant de vaart eruit haalde (als er al vaart in kwam) en de uitslag van 0-0 is dan het meest logische. Heb me best wel gestoord aan het feit dat er minimaal 5 keer een snelle korte corner had kunnen worden genomen en dit niet gebeurde!! Vrije trappen zitten ook al geen verrassingen in. Tadic eist alles op, maar is totaal niet de man in vorm. Moet simpeler gaan spelen en niet met bal en al over de doellijn willen lopen. Dat eeuwige gekap en gedraai maakt het mogelijk dat de tegenstander tijd genoeg heeft om de verdediging op orde te stellen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   ik heb het vol kunnen houden om de 1e helft te zien, toen was bij mij de energie weg. een flutwedstrijd van jewelste (mede met dank aan Levante en de scheids) met weer een herkenbaar Twente dat grossiert in breedte passjes, vervelend laag tempo en onvoldoende ideeen aan de bal. wat mij opvalt is,als het tempo iets omhoog dreigt te gaan er direct baslverlies volgt. dat is toch echt een gebrek aan voetballende kwaliteiten hoor.

   toen ik vanochtend las dat de beste kansen in de 2e helft voor Douglas en Rosales waren…….

   nou, op naar zondag 12.30! kijken wie dan het beste is uiteslapen.

     /   Beantwoorden  / 
 18. twentemax

  Wat een teleurstelling! Ik heb een Twente gezien wat wel wil, maar niet kon en dat heeft met kwaliteit te maken! Wat missen we een Fer en Chadli, de gangmakers van dit elftal. En voor het zelfde geld schiet of Castaignos of Douglas de bal er in en dan heb je gewonnen. Maar als Twente de kansen die er waren (alweer) niet benut, dan houdt het op en dat doet het dus nu. Zo goed als zeker uit Europa, terwijl je meer verwachten mag! Ik moet zeggen dat ik die Levante wel zo anti- voetbal vind, ik heb me zitten vloeken op hun voor de t.v! Wat een stelletje kneuzen die niet voetballen willen. Tegen de eerste de beste top ploeg in Europa vliegen ze er uit! En dan tref je weer een scheidsrechter die de wedstrijd kapot fluit met zn idiote secure gedrag, bah. Maar ja, we moeten het er mee doen, het is niet anders!!

    /   Beantwoorden  / 
 19. hennik

  over voetbalmaffia gesproken, bij Levante leek het al helemaal nergens naar en stond er een russische belchinees te fluiten, maar wat is er in godsnaam in Hannover gebeurd gister? Heeft iemand dat gezien?
  88e minuut rood Helsingborg, 89e minuut rood helsingborg, 91e minutt penalty Hannover en 3-2 … Was dit allemaal zuivere koffie?

    /   Beantwoorden  / 
 20. hennik

  ach leest het al , wat triest:

  Helsingborgs IF verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook Larsson en Walid Atta. De Franse scheidsrechter Fredy Fautrel stuurde het centrale verdedigingsduo met een rode kaart naar de kleedkamer vanwege het te heftige verzet tegen de omstreden arbitrale beslissing

  VOETBALMAFFIA !!!!! maar we zul;len erwel niks meer over horen. Dit kan toch niet wat er in deze groep gebeurd is. De wedstrijden Levante – Twente en Hannover – Helsingborg zijn dus naaipartijen geweest. Hoe ziek is het voetbal?

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   Waar haal je deze text vandaan? valt wel wat voor te zeggen vindt ik eigenlijk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hennik

    vi.nl

      /   Beantwoorden  / 
 21. Schalke04

  Huh? Ik ga helemaal niet naar hannover.. Wat vervelend dat je zegt dat ik nog veel moet leren omdat ik Brama goed vind spelen..ik denk, nou gaat hij me vertellen wat ik moet leren maar dat zeg je niet? Jammer..dan wordt het zo’n loze kreet waarmee je probeert mij te beledigen.. Je weet dat Brama een verdedigende middenvelder is he? Als we hem moeten beoordelen op zijn scorend vermogen vind ik em ook erg slecht hoor.. mijn insziens speelt Brama sinds Feyenoord weer ijzersterk. Elke poging van de tegenstander om het middenveld over te steken wordt door Brama te niet gedaan. Prachtige slydingen bij balveroveringen. Kun je zeggen dat het niet zo is, maar ik heb het toch echt gezien hoor.. ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.