FC Twente bijna uitgeschakeld na gelijkspel tegen Levante

FC Twente is donderdagavond in de Europese thuiswedstrijd tegen Levante UD niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Voor 19.000 toeschouwers waren wij Tukkers weliswaar  de bovenliggende partij, maar dat leidde eigenlijk nauwelijks tot kansen. In de slotfase van het duel werden de gasten uit Valencia bovendien nog enkele keren gevaarlijk. FC Twente staat nu derde in Groep L, met vier punten achterstand op nummer twee Levante. We moeten nu de laatste twee groepswedstrijden – uit tegen Hannover’96 en thuis tegen Helsingborgs IF – winnen, maar zijn afhankelijk van de andere resultaten om alsnog door te gaan naar de knock out-fase.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

29 reacties op “FC Twente bijna uitgeschakeld na gelijkspel tegen Levante

 1. sjoerd

  gisteravond het niet verloren maar in Zweden en thuis Hannover, toch weer gekke wissels gezien, dat wordt echt nooit wat met Steve. Als je MOET winnen, ja Rosales schoof wel een beetje naar voren, maar waarom geen verdediger gewisseld en alles of niets, dan maar kans op 0-1 verliezen, maar zo heb je ook helemaal niks. Toch weer super voorzichtrig Cleansheet gedoe weer allemaal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Twente mist een Chadli en Fer en dat zie je. Tegen dit Levante kun je niet spelen want wat een stel eikels zijn dat. Een matig elftal met een anti voetbal mentaliteit! En maar gaan liggen klagen en tijd rekken. En een scheidsrechter die de wedstrijd kapot maakt met zn schoolmeester gefluit, afschuwelijk, duidelijk geen gevoel voor voetbal! Maar het is echt zo, de kansen die we hadden hebben we weer niet benut en dat is echt een gebrek aan het worden. Als ze er in waren gegaan hadden we gewonnen met 3-0 maar je kunt je afvragen of er genoeg kwaliteit in dit elftal staat. We moeten het er mee doen, het is niet anders. In een week tijd vlieg je uit de KNVB beker en de EL. Dit had ik en velen met mij niet verwacht, doodzonde en niet nodig. Maar ja, het gemor en gekibbel kan beginnen(opnieuw) want als je zondag tegen Vitesse je kansen niet benut dan vlieg je van de eerste plek af!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gio

   zie het positieve er van in. nu kunnen we ons vol op de competitie richten, 3 fronten is teveel voor dit twente. soms moet je gewoon realisch zijn. vorig jaar is een goed voorbeeld, het laatste gedeelte van de competitie kon twente amper nog wedstrijden winnen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FCTim

    Ja maar nou MOET McClaren wel kampioen worden.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Dinkeltukker

  Ik lees hier kreten als ‘pech’ en ‘kansen gemist’ hebben we het dan over de wedstrijd van gisteravond??

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   Rosales en Douglas hadden toch wel degelijk 100% kansen vriend. Het waren er niet veel, maar er hoeft er maar een van te hangen. Maar dat heeft idd weinig met pech te maken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Mwah, vond het geen (levens)grote kansen. Rosales zou je nog pech kunnen nomen, maar Douglas was onkunde en geen pech.
    Al met al zegt het meer dan genoeg dat een verdediger man of the match is geworden en 2 verdedigers dan 2 mogelijkheidjes hebben gehad.Nee, het was een helaas weer stroperige pot voetbal zonder kraak en smaak. Jammer en maar weer hopen dat het zondag allemaal weer anders zal zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Matn

     Hopen en blijven hopen de wc kan het eigenlijk niet meer aan

       /   Beantwoorden  / 
 4. twentemax

  Ha Dinkeltukker, ik ben het deels met je eens deels niet. Ik vond de inzet niet heeeeeeel slecht en tegen zo n anti voetbal ploeg als Levante kom je nooit in je spel want dan lag er weer een speler half dood op de grond en als het dat niet was dan zat de scheidsrechter wel weer met de centimeter de plek van de vrije trap te beoordelen. Het was te verwachten! Maar in deze wedstrijd kun je niemand de schuld geven. Ik vond dat McC niet veel andere keuzes had dan wat hij opgesteld en gewisseld heeft. En het gemis van Chadli en Fer(natuurlijk al langer) heeft wel degelijk invloed op de ploeg! Een echte spits had er wel een gemaakt, Castaignos is niet wat je ervan verwacht, want het is te vaak mis! Je kunt je afvragen wie het heeft gedaan. Het beleid/de trainer/de spelers. Twente had een killerspits zoals Janko, de Jong goed kunnen gebruiken want die maakten 80% van de kansen wel. Al met al blijft het rommelen door allerlei oorzaken. Daar is de trainer er een van, de inzet er een van, en het inkoop beleid er een van. Daar raak je nooit over uitgepraat en dat is maar goed ook want anders verveelden we ons alleen maar en zou er deze leuke blog met zn reakties niet zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   De inzet van de spelers viel nog wel mee, alleen lag het tempo weer onder het niveau. Steve zal inderdaad wel niet veel keuzes hebben, maar hij laat die keuzes ook telkens maar op dezelfde plaats aanrommelen. Binnen die keuzes zou je ook eens andere keuzes kunnen maken. Als het al weken zo stroperig loopt, dan zou ik Tadic eens van de voor hem ongemakkelijke rechtsbuiten plaats afhalen en hem achter de spitsen neerzetten. Schilder is als opkomende back gevaarlijker dan rechtshalf. Gyasi brengt vaart in het spel en is doelgericht. Laat hem eens staan tot aan de winterstop. Verder vind ik, dat er te weinig rendement wordt gehaald uit standaardsituaties. Dan gaan we het even niet hebben over die vrije trap tegen Feijenoord, want dat was niet de klasse van Tadic, maar onkunde van de 2 mans muur en de keepert. Waarom legde Tadic gister in de 2e helft die vrije trap niet even breed op Schilder, die heeft toch een behoorlijke pegel in de voet!? Spelers denken altijd dat een directe vrije trap ook maar direct op goal moet, maar dat is grote onzin. Een tikkie breed levert veel meer gevaar op. Kijk, dat zijn dingen die trainbaar zijn, maar ik zie ze niet bij Twente. Van alle kanten is het spel zo voorspelbaar en daardoor heel gemakkelijk te verdedigen. Dus kunnen we wel wijzen naar arbitrale dwalingen en geblesseerde spelers, maar ik moet het nog zien of het ineens beter gaat draaien als Fer er weer bij is. Heb mijn twijfels.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Ik heb ook Gyasi als favoriet gezegd maar die zat niet eens op de bank! Zonde, ik denk dat je met hem ook meer snelheid hebt, zo wie zo! Verder twijfel ik ook zeker over de voetbalkunde van Steve, maar zie hem nog niet weggaan. Of het moet Twente NOG meer geld gaan kosten. Dit zal blijken hoe de stand is in mei, als we niet bij de bovenste 3 eindigen dan zal Joop wel in actie komen. Anders heb je jaren voor niks gebouwd aan een club die weer terug gaat vallen als middenmoter of onderaan in t linker rijtje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Moeke

     Gyasi niet speelgerechtigd toch in europa league?

       /   Beantwoorden  / 
     1. TukkerinCali

      Ja Gyasi is niet speel gerechtigd in de europa league

        /  
   2. 特温特足球

    Met de wissels ben ik het met je eens.
    Schilder naar achteren en Tadic op 10
    Waarom niet eenkeer Born er in voor die kastanje kan niet veel meer mee mis.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gio

     mee eens geeft Born een keer een kans, Mclaren moet de jeugd wat meer inpassen anders mag hij wat mij betreft weg. er is bij andere clubs veel meer jeugd ontwikkeling omdat ze daar de kans krijgt, bij twente loopt de jeugd alleen maar weg.

       /   Beantwoorden  / 
 5. hendrik

  Dat verdedigers niet kunnen scoren het zij zo, maar waar waren onze aanvallers ? Gaan wij ze zien tegen Vitesse of wordt het alleen Bony ?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Harm

  Het spel van Twente doet me steeds vaker denken aan die vroegere cartoons van FC Knudde.
  “Tikkie terug Jaap’

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Ook nu was onze Brame hier een meester in en haalde hij telkens de snelheid uit het spel waardoor ze zich weer konden groeperen en het weer moeilijk was om er door tekomen.
   Maar dit is niet nieuw , deze fout maken we al een hele tijd.
   Tegen Feyenoord werd er iets sneller naar voren gespeeld in het eerste half uur en zie je stond redelijk snel op 2-0

     /   Beantwoorden  / 
 7. rene

  Om sommige reacties lach ik me kapot hier. Wat denken jullie dat je 40 kansen krijgt tegen een spaanse ploeg die volop in de verdediging gaat? Denk na…. Ik zeg niet dat Twente een wereld pot heeft gespeeld,maar je krijgt 3 100% kansen, en daar moet er gewoon 1 van in. Of het onkunde is laat ik buiten beschouwing. Trouwens met een beetje geluk krijg je een penalty, want hands was het zeker. Kort samengevat… niet het beste spel gespeeld in europa, maar met een beetje geluk en betere scheidsrechters (want die waren ook niet best) had je nu 3 punten meer gehad. Wat voor mij positief is de laatste weken is Bengsson. Die wordt met de week beter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gert

   Wat mij betreft mag twente best een wedstrijd verliezen, maar het gaat erom hoe dit gebeurd.
   Ziek wordt ik van het balletje breed en terug. Speel attractief voetbal Twente, daar komen de mensen voor naar het stadion. Als de spelers, staf en bestuur denken dat de supporters een stelletje randdebielen zijn dan hebben zij het goed mis. Ik voorspel, indien er niet snel iets gebeurd bij Twente wat weer op voetbal gaat lijken en kunnen we de uitbouw van het stadion voorgoed in de ijskast zetten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Dat is zo duidelijk als wat.
    Ik hoor veel mensen om mij heen die geen Uefa cup kaarten meer gaan kopen.
    Het kijk plezier” en dit is niet gebaseerd op resultaten” is af gegleden naar een niveau 0
    En als er geen goede klassering komt in de eredivisie , gaat het dik tenkoste van de bezoekers aantalen.

      /   Beantwoorden  / 
 8. rene

  Aan jullie supporters…..
  Wat als Bjelland terug is?
  Wat word de verdediging?
  Bengsston eruit? of Douglas eruit?
  Ik persoonlijk zou Bengston laten staan samen met Bjelland.
  Douglas is toch weg aan het einde van het seizoen. (misschien in de winter al)

    /   Beantwoorden  / 
 9. richard vriezenveen

  het is toch een wereld van verschil twente met chadli en fer of zonder dit zijn de spelers waar twente het echt moet hebben tadic heeft een stuk minder inbreng in het elftal

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Douglas gaat wel een keer, dan heb je de verdediging in ieder geval op de rit. Al weet ik niet of ik Bjelland zo goed vind als Douglas?? Wat als Chadli het in de kop krijgt, want als hij zo voetbalt gaat ie ook en dan heb je wat…
  En het gaat zo wie zo minder met de gang naar het stadion want straks hebben we wel wat minder te besteden en dat geld voor ons allemaal.

    /   Beantwoorden  / 
 11. rene

  ligt eraan max, als twente kampioen wordt (denk nog steeds dat het kan) heb je de miljoenen van de cl. waar je een paar goede spelers voor kunt kopen. Ook denk ik dat Bjelland niet veel slechter is dan Douglas. Net wat je zegt de verdediging staat dan wel. Middenveld hoeven we ons ook niet echt zorgen over te maken met Fer, Brama, Janssen, Guiterez. Alleen onze voorhoede moeten er dan 2 bij. Vooral als Chadli weggaat. Maar zo negatief zie ik het ook niet in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jan-o

   dus jij maakt je geen zorgen over het middenveld? brama is over the hill. Janssen kan alleen rennen. Gutierez valt vies tegen tot nu toe. Fer is het enige zekerheidje voor mij op dit moment.

   we missen nog een scorende spits, en een creatieve middenvelder. guttierez zou het moeten kunnen. misschien tadic toch proberen of straks terugvallen op fer die deze positie heel goed invulde.

     /   Beantwoorden  / 
   1. rene

    Ten eerste zei ik dat ik nog steeds denk dat Twente kampioen kan worden, waardoor er wat geld vrij komt en bij de verkoop van Chadli verdienen we ook nog wel wat duiten. Denk en dat ben ik wel met je eens dat een creatiefe middenvelder er wel bij moet komen. Maar pas op Guiterez is jong en die komt er wel. Weet niet dit jaar of volgend jaar, maar zeker dat jaar erop. Tevens vind ik dat Munsterman heeft laten zien dat er altijd een geweldig team staat en dat vertrouwen heb ik ook voor het volgende seizoen. Alleen de trainer moet er nog wat van maken

      /   Beantwoorden  / 
    1. 特温特足球

     Mee eens dat Guiterez er wel gaat komen.
     Heb ik meer vertrouwen in dan Luc maar hij is natuurlijk ook nog jong maar mist volgens mij wel de techniek om ballen goed in eenkeer aantenemen.
     Trainer heb ik al genoeg over gezegt.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.