Kansloze en nutteloze nederlaag tegen Helsingborgs IF

Tijdens een wedstrijd om de baard van Sinterklaas de Kerstman de Keizer vochten ruim twintigduizend Tukkers donderdagavond tegen de kou en de verveling, terwijl hun gedachten onwillekeurig afdwaalden naar helden uit vervlogen tijden als Blaise Nkufo en Marc Janko. De tweede garnituur van de selectie van FC Twente zakte gegroepeerd door het ijs. Na een ruststand van 0-2 werd het in de Grolsch Veste uiteindelijk 1-3. Geen beste generale dus met het oog op de competitiekraker van zondag tegen PSV. Die wonnen trouwens hun uitduel tegen de nummer twee van Italië met 1-3. Maar die wedstrijd ging gelukkig ook nergens om.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

35 reacties op “Kansloze en nutteloze nederlaag tegen Helsingborgs IF

 1. Matn

  Net terug en ja het is nu goed om te weten dat wij als supporters toch serius worden genomen, dankzij de scheids toch nog wat gelachen maar daarvoor ga ik niet na het stadion ik wil gvd niet de gek aan worden gestoken door die clown en zijn consorten ben er voorlopig helemaal klaar mee voor deze jongen volgend jaar geen passe partout meer en ja hoe bouw je aan je toekomst het enigste wat die clown nu nog kan redden is het kampioenschap en zelfs dan moet ik nog zien of je aaarch ik doe niet meer. Mooi was die tijd en wie weet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Haha dus jij had liever gehad dat het basiselftal speelde? En dan janken als Tadic, Fer, Douglas, Rosales zondag niet kunnen spelen tegen PSV?
   Het is van te voren aan gegeven dat ze spelers rust gingen geven, en je kunt weten dat het niets wordt als je met Breukers, Wisgerhof, Boyata, Braafheid, Lanzaat speelt..
   Oke jammer van je Passe Partout, die had ik zelf ook wel maar dat weet je dat er ook kans bestaat dat zo n wedstrijd nergens meer om gaat… dan moet je geen passe partout kopen… dat je ervan uitgaat dat Twente wel ff doorgaat is ook je eigen “fout” Hannover en Levante dat weet je daar kan Twente van verliezen.
   Maar dat je Steve het kwalijk neemt dat het niets was gisteren dat is weer beetje sneu… want dat hij de basisspelers spaart is logisch en heeft de man 200% gelijk in.
   Je kunt je beter druk maken over de kwaliteit van onze reserverbank… tjonge tjonge heel snel weg doen die Breukers, Landzaat, Wisgerhof, Braafheid

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Wat dacht je van een Cornelisse. Die deed helemaal niet mee en verdiend wellicht in 2 maanden meer dan wij in een heel jaar! Kan zo in de rubriek “Geld over de balk”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Rutten

     Die was ik nog vergeten indd. :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      Bulykin en Boschker kan ook echt niet meer volgend seizoen. Van praktisch een heel (bejaarden) elftal kun je afscheid nemen. Kunnen mooi verder als oud-fc twente :-)

        /  
 2. Ray

  Dan win je van ado en dan ga je als coach je complete! elftal wisselen voor dit potje dat kan er bij mij echt niet in.
  En idd dan maar het kampioenschap????
  We zullen het zien zondag volle bak erop.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Haha meen je dit serieus? jij verwacht dus ook dat ze de sterkste opstelling doen in een wedstrijd die nergens om gaat en psv in het vooruitzicht… haha gisteravond kon ik niet lachen om het niveau van de reservers maar nu kan ik wel lachen om jouw niveau

     /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Logisch van McClaren. Beetje tegenstrijdig dat hij dan nog wel Tadic en Brama laat invallen. De logica ontbreekt daar bij mij. tjezus, die Tadic had nog even geblesserd uit moeten vallen zeg.

     /   Beantwoorden  / 
 3. schalke04

  1-3 verloren.. Nou en? Dit wist iedereen van te voren toch? Ik ben daarom bewust thuis gebleven. Iedereen schreeuwt continu waarom de Twentse jeugd geen kans krijgt. Nou, daarom dus.. Zijn er nog niet klaar voor.Ik ben het dan wel met matn eens dat je dan beter geen passpartout moet kopen..
  Met zoveel wedstrijden vind ik het prima dat spelers rust krijgen.. En nu psv platwalsen graag!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wim B

  Het blijkt maar weer dat er achter het A-elftal helemaal niets zit. Hoogui een Pelupessy. Verder is het een zaak een grote schoonmaak te houden Joop. Ik zou maaar snel beginnen ermee.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Eens, Breukers, Wisgerhof, Landzaat, Kuiper, Braafheid, Cornellisse niet mee doorgaan…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Peter K

    Dat is precies het lijstje van spelers dat ik wou opnoemen :) Vooral Breukers ging echt pijnlijk onderuit tegen die schoppende linksbuiten

      /   Beantwoorden  / 
 5. Tom

  Sinds wanneer zijn Landzaat en Boyata jeugd spelers, zij waren de oorzaak van de eerste 2 doelpunten… Zij zouden de jonge spelers moeten helpen maar door hun individuele fouten zijn de jonge jongens verzopen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. WimB

   Born, Holscher en Pelupessy zijn toch van een hele andere dimensie dan bijv. Fischer, van Rhijn van Ajax of Boëtius van Feyenoord. Deze jongens voegen nu nog niets toe aan FcT. Investeer in 16 á 17 gelijkwaardige A-spelers (kun je ook met vrucht rouleren), zodat je een volwaardige selectie hebt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Totaal mee oneens, zoals meestal bij Wim B..
    Je kunt Born, Hölscher en Pelupessie absoluut niet vergelijken met die van Ajax. Fischer is inderdaad grote uitzondering: mega talent. Opgeleid door ajax?? Volgens mij niet.. Van Rhijn is een simpele back die ook fouten maakt (blunder heerenveen). Boetius heeft 1 superpot gevoetbald.. Iedereen kan een goede dag hebben.Ik vind hem een talent, meer niet.. En dan ga je ze vergelijken met drie jeugdspelers van Twente die op positie’s spelen wat wel ietsie moeilijker is dan rechts back..

      /   Beantwoorden  / 
 6. Dinkeltukker

  Dikke punt zetten achter die EL nu en vooruit kijken naar zondag. Focus on a big game that starts with zero zero, eleven players from P.s.v. and eleven of our own guys, a game with many oportunitys and hopely whe are ending with a clean sheet. When we score one nasty goal we go home with the 3 points in our lugage.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Moeke

  Triest dat je ook met dit B team nulkommanul voetbalkwaliteit ziet. Tuurlijk, gaat nergens om, spelers die nooit samen hebben gespeeld etc. maar dan nog, of juist dan mag je toch verwachten dat er met enthousiasme en aanvallende intenties wordt gevoetbald?
  Niks van dat alles, er wordt net als het A-team oeverloos breed en achteruit gespreeld, niets gecreeerd.
  Dit kan wat mij betreft alleen rechtgezet worden met een klinkende wedstrijd in Eindhoven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Hoeft niet klinkend, hoeft niet plat gewalst te worden zoals schalke04 zegt… als je maar een mooi resultaat haalt.. gelijkspel of winst… mag van mij ook een lelijke 1-2… of een zwaar bevochten 0-1… maar met een punt ben ik ook tevreden hoor… psv uit ik hoef niemand uit te leggen dat je daar ook op je bek kan gaan toch? :)

     /   Beantwoorden  / 
 8. FCTim

  Geen excuses meer om achter te verschuilen Mc!!! Wij willen die schaal punt uit. Lullen we nergens meer over.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Het kampioenschap gaat gewoon tussen 5 teams, en ze kunnen het allemaal worden… zijn alle 5 gelijkwaardig…

     /   Beantwoorden  / 
 9. Tukker 72

  Tenenkrommend het commentaar van Wisgerhof.
  Er was niets meer te winnen!
  Wat was er dan te winnen voor helsingborg??

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  In 1 woord om te janken. Gezichtsverlies in Europa is nu helemaal compleet! Ik heb medelijden met ons supporters die kou en wind trotseren voor deze afgang! Tja, ook tijd om de brede bank eens goed door te lichten, het is nu wel duidelijk wie er een contract verlenging krijgt en wie niet voor het volgende seizoen! Hopen dat we zondag wel weer de goeie kant van Twente zien en in Eindhoven weer het ECHTE Twente zien spelen!

    /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Oh ja, wie heeft in godsnaam die Boyata gehaald. Echt ik kan beter voetballen dan deze jongen, het is triest…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Whoehoe Twentemax in een kort broekie op het veld!

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    K heb hele mooie benen hoor!

      /   Beantwoorden  / 
 12. Edwin

  We zijn druk bezig om de supportersvereniging van de grond te krijgen in de gemeente Haaksbergen. Waarom maken de spelers het ons zo moeilijk. Een 1 – 3 afscheid van de EL tegen Helsingborg!! Maar we zetten door, we blijven tegen de stroom inzwemmen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. CHRIZZZ-E-ZUID

  Ik blijf Twente steunen, maar heb het gevoel dat we gigantisch op onze bek gaan daar in Eindhoven, hopen dat ik het fout hebt :(

    /   Beantwoorden  / 
 14. Fred Rutten

  Wie denken jullie dat er in de spits begint zondag?
  Ben ik wel benieuwd naar.
  Ik weet het echt niet meer, Bulykin omdat hij hem ook spaarde gisteren?
  Je zou zeggen er komt ruimte dus mooie wedstrijd voor Luc, die heeft loopacties… en zijn maatje Fer oppert in een intervieuw ook voor dit scenario.
  Maar waarom laat Steve hem dan gisteren 90min worstelen… dan zou je zeggen geef hem dan ook rust toch?
  Ik ben op een dwaalspoor, wat denken jullie?

    /   Beantwoorden  / 
  1. sjoerd

   hartstikke simpel: LUC is uit de basis! net als tegen ADO, wordt het Bulykin die het mag gaan doen in Eindhoven. Tadic en Chadli op de flanken en Fer/Jannsen/Brama in het midden. Schilder Rosales als backs en douglas/bengtsson centraal. Zo gaat steve het doen. Ik had liever Tadic op 10 en castaignos daarvoor gezien om de diepte te zoeken op pasjes van tadic , maar ja

     /   Beantwoorden  / 
 15. hendrik

  Bulykin gaat weer scoren, let maar op, hij wil revanche op Advocaat voor het niet selecteren van hem in het Russische nationale team
  En Castaignos 1 jaar uitlenen aan Feyenoord, weg met die man, hij kan nog niet eens fatsoenlijk een bal vasthouden

    /   Beantwoorden  / 
 16. sjoerd

  wat is dat hier met dit blog. ik tik van alles en het verdwijnt zomaar. Het is al net als met de beker en europese competitie bij Twente: je doet een boel moeite om er bij te zijn en wat gebeurt er: je krijgt niets te zien. Ben er wel klaar mee na jarenlange trouwe dienst geen beker en europees meer voor mij zolang Joop geen ander beleid voert en supporters serieus neemt.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Leo

  Willems en Mertens zijn er zondag niet bij.
  Van Bomel geschorst.
  Griep ze bie de strot.

    /   Beantwoorden  / 
 18. jorn

  Ik blijf achter MC Claren staan kwa hoe hij wil spelen. Waar vele boos op hem worden zie ik vaak een lichtpuntje.
  Maar ik ben echt pist-off over zijn handeling. Hij zet hier gewoon TWINTIGDUIZEND supporters in de kou. passe-partout of gewoon nog de energie gevonden om ons team voor een veredelt oefenpotje te steunen. En dan flikt die mislukte clown het gewoon om TWINTIGDUIZEND supporters te laten vallen. Die zien gewoon hun geld weggegooit zien worden. Hij moet gewoon al het geld terug betalen. Ik bedoel, 2 a 3 jeugdspelers laten spelen is goed. Verlies je dan jammer maar dan zie je nog een wedstrijd. Nu keek je gewoon naar niks. Je keek alleen naar Chadli in de hoop dat hij niet geblesseerd ging raken. Naar Castaignos omdat ik hoop dat hij een keer slaagt. UNBELIEVEBLE UNBELIEVEBLE

    /   Beantwoorden  / 
 19. jorn

  test

    /   Beantwoorden  / 
 20. jorn

  Ik sta vaak achter MC Claren, het is zijn proses en hij moet zijn eigen weg bewandelen. Maar ik sta er niet achter dat hij hier gewoon TWINTIGDUIZEND supporters letterlijk in de kou laat staan. Die supporters die (of je nou passe-partout had of niet) hebben het respect voor de club om naar een veredeld oefenpotje te gaan. En dan flikt die mislukte clown het om die supporters allemaal te laten vallen. Je mag in z’n wedstrijd best rust geven aan spelers maar als je thuis speelt maximaal aan DRIE. Dit flik je niet. Ook niet tegen Denbosch. Dan mag je best 5 rust geven maar niet meer. MC CLaren moet alle supporters hun geld terug laten betalen. Ze hebben alleen maar gekeken naar Chadli in de hoop dat hij niet geblesseerd raakte en naar Castaignos (ik tenminste) omdat ik hem gewoon wel succes gun.

  WEG ERMEE, zo ga je niet met supporters om, koploper of niet, oprotten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.