FC Twente in Europa League tegen FK Qarabagh

Zo, daar gaan we dan. Op naar het hoofdtoernooi van de Europa League, hopen we. In het snikhete Bakoe wordt vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt. Ter plaatse is het dan 21.00 uur en aanzienlijk koeler, zo’n 24 graden. Volgens de Nederlandse aanvaller van FK Qarabagh, Leroy George, is de top van de competitie waarin Qarabagh uitkomt van het niveau plek 12 tot en met 18 in de Eredivisie. Tja. Zeg maar niveau Cambuur Leeuwarden en ADO Den Haag dus. We gaan het zien. Uw suggesties voor de opstelling en voorspellingen van de uitslag lezen we graag in de comments. Kom op Twente!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

28 reacties op “FC Twente in Europa League tegen FK Qarabagh

 1. twentemax

  Waar je ook kijkt, app tv oost, tt, nieuws of wat dan ook. Ik hoor niks anders dan dat PEC moet voetballen. Kom op media, wij zijn dr ook nog!! Ik hoor over Twente alleen John van Loen zeuren dat er geen scouts zijn geweest van Twente en dat dit toch wel zeer ernstig is. Net alsof je voor de lol naar zo n land gaat. Schreeuwertje van Loen weet de aandacht wel op zichzelf te vestigen op deze manier. Hij is trouwens grijs geworden in plaats van rood. Zorgen en de ouwe dag denk ik! Wat het ook wordt vanavond, ik eet piza, laat de hond om 17.30 uit zodat ik klaar zit voor de wedstrijd. Ik herinner me de thuis wedstrijd tegen Karabagh nog. Een mooie zwoele zomeravond met schitterend aanvallend voetbal met Stoch, Ruiz. Heerlijk sfeertje in de Veste. Hopen op net zo n succes als toen. COTE!

    /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Twente zou echt moeten gaan voor Henk! Henk Dijkhuizen. Deze jonge verdediger heeft de potentie en de pit om een hele mooie te worden. Past toch precies in ons plaatje. Wat moeten we nou weer met een Pool. Let op de eerstvolgende wedstrijd van Jong Oranje en bewonder Henk! Henk Dijkhuizen. COTE go for Henk!

  Wallace hij is de moeite waard!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Hij is de moeite waard…hmmm…omdat hij…’leuk’ is ?
   1. Henk is te klein.
   2. Zijn motor heeft te weinig inhoud, er staat ook geen kerel die ontzag inboezemt.
   3. Het is een vlaai en de laatste vlaai die hier speelde was een enorme afzwaaier. Willem Jansen, juist ja.
   4. De Pool heeft een beestenpokkel, kan tackelen en net zo makkelijk opstomen en een bananenvoorzet afgeven en hij wordt nooit moe. En hij is…leuk.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Joop

   De laatste wedstrijd die ik zag van Jong Oranje speelde ene te Wierik rechtsback :)
   Heb de voorselectie niet gezien hoor van Jong Oranje, zit Henk daar bij?

     /   Beantwoorden  / 
 3. twentemax

  Nee, echt ik (probeer)alleen naar de voetbal kwaliteit te kijken en niet of iemand leuk is! Veur dat jonge spul ben ik te zeer een old wief! Ik zie wat in hem wat ik in andere Nederlandse verdedigers niet zie. En dat meen ik serieus. Misschien kiekt dames toch aans noar voetbal? Henk heeft volgens mij een blessure gehad, vandaar dat je hem miste! En die Pool zal wel meer power hebben dan kleine Henk. Toch, toch toch ik ben voor Henk! Hoe heet die Pool? Ik wil die pokkel zien!

    /   Beantwoorden  / 
 4. joop

  Schilder op snelheid tegen george… en anders bengtsson voor de rugdekking. . Oh oh… succes mensen hopen op goed resultaat dat hebben we nodig voor de ranking

    /   Beantwoorden  / 
 5. twentemax

  Het mag gezegd, Nick keept deze eerste helft aardig! Nare wedstrijd om te zien. Knollenveld, altijd grijs en grauw in die landen. Volhouden Twente!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wallace

  Wat een doorgezopen bierelftal dat Quarabag, niet te doen. Twente is weer schijtbakkend lauw aan het rondbreien en komt tot helemaal niks. Niet om aan te zien, Twente speelt zoals altijd zonder pit of power. Ziyech en Mokotjo zonder concurrentie nu al 3 klassemn beter dan de ouwe kliek. Zegt alles over het matige niveau hier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Na dit stuntel voetbal is het duidelijk geworden wat er nog moet gebeuren n.l. meteen
   de rechter verdediger Johan Andersson halen van Elfsborg en een andere spits die op de eerste meters sneller is dan de tegenspeler, body heeft en een bal vast kan houden voor een medespeler.
   Ik heb het met Castagnos helemaal gehad weg met die kastanje, andere spits.
   Compliment aan Marsman en Bengtson.
   Martina, Kusk en Moktar zeer zwak

     /   Beantwoorden  / 
 7. Paul

  Als de Nederlandse voetbalinvalidenbond 5 miljoen zou bieden voor die Kastanjeboom lachte twente zich een navelbreuk .Kastanjeboom maakt zelfs bij gehandicaptenvoetbal helemaal niets klaar .

    /   Beantwoorden  / 
 8. Moeke

  Het wordt weer een seizoen met een record aantal gelijke spelen denk ik. Het is weer vlees noch vis. Geen winnaarsmentaliteit in en langs het veld.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Bertje

  Ook ik ben niet tevreden, veel te lag tempo, slechte passes van Lachman, Martina niet best, Schilder te traag, kortom de achterste linie is niet top.
  Mokhtar uit vorm, Kusk moet nog wennen aan niveau en Castaignos werkte wel hard maar……
  Zyech en Mokotjo goed gespeeld.
  Maar waarom op de nul spelen, scoor een goal, had gekund met iets meer pit in de ploeg.
  Maar wellicht te weinig pit doordat opbouw door onzekere spelers van achteruit niet loopt doordat deze spelers niet durven een pass te geven.
  Moet nog heel wat gebeuren, maar het kan wel volgende week.

    /   Beantwoorden  / 
 10. joop

  Was niet best maar ben tevreden met het resultaat als je je bedenkt dat red bull bijvoorbeeld zelfs onderuit ging. Knollenveld, scheidsrechter niet echt mee, kolkende grolsch veste donderdag en dan heeft niemand het meer over quarabag. . Je moet ze ff nemen deze hordes. .. lastige potjes want makkies zijn er niet meer voor nederlandse ploegen. Zie feyenoord en psv ook maar weer. Poulefase halen is het belangrijkst maakt niet uit hoe, vindt ik.

    /   Beantwoorden  / 
 11. joop

  Op naar het middagje nac… ik ben er weer bij.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Dinkeltukker

  Het elftal is veel te lichtvoetig. Meerdere spelers trekken fysiek te vaak aan het kortste eind omdat ze geen body hebben. Zodra over de middenlijn waren de verkeerde passes op dichtbij staande medespelen schrijnend om te zien. Als Twente een team treft dat de beuk er flink ingooit, dan vliegen 8 spelers de 2e ring in. Er is nog heel veel werk aan de winkel. Op alle fronten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Terechte opmerking. Het zijn bijna allemaal doetjes, ze trainen eindeloos op combinatievormen en driehoekjes, maar ze zouden eens een paar sessies high intensive kickbox-training moeten krijgen. Het zijn net wijven met die puntige schoudertjes, broodmagere kippenborstjes en spillepoten. Mannelijkheid is schijnbaar een vies woord voor dorpspastoor Alfred. Kansloos voor de bovenste plaatsen, teveel pielers, geen moordenaars.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Joop

   Vindt je dat van Ebecilio, Mokotjo, Bengtsson, Lachman ook? Dat vindt ik wel echte meneren. De voorhoede is indd wel lichtvoetig, maar dat kan ook in je voordeel zijn dat ze ongrijpbaar en wendbaar zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Ik vind Mokthar een veertje, die waaide gisteren bij 2 schouderduwtjes al op de sintelbaan. Ebicilio, Kusk,Mokotjo, Zyhech, de nu geblesseerde Gutierrez, Luc, Borven. Het zijn praktisch allemaal jongens uit de categorie ‘lichtvedergewicht’Bengtsson knalt er wel in. Ehgan ook. Is een soort Tiote. Lachman krijg ik nog steeds geen hoogte van, evenals Martina. Schilder wil er wel inkleunen, maar dat doet hij als hij al ruim gepasseerd is door zijn tegenstander. Koppers heeft ook niet de uitstraling van een meedogenloze beul.We zullen ons erin moeten schikken dat als het mooi weer is en de grasmat mooi strak en groen we een mooie pot kunnen verwachten van dit huidige team. Maar ik ben heel bang, dat we met teams te maken krijgen die wel de beuk erin gooien. Dan komt het fysieke om de hoek kijken en daarin voorzie ik problemen, net als bij het scorende vermogen. Het positiespel wordt te ver doorgedreven. Zelfs in de zestien wil men blijven combineren, terwijl een Eghan b.v. heeft laten zien dat je moet durven afdrukken om te kunnen scoren. Lekker blijven trainen op rondootjes is leuk, maar 2x per week een uurtje in het krachthonk zou niet slecht zijn voor sommigen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Ben het met je eens dat je wedstrijden als Utrecht, Eagles uit e.d. sowieso te maken krijgt met “vechtvoetbal” dan worden er andere dingen verlangd.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      @ Joop. Klopt.Hoewel ik graag een stuk of wat medogenloze jongens in het elftal zie voor de juiste balans, hoeft het natuurlijk niet altijd een nadeel te zijn dat je lichtvoetige jongens in je elftal hebt. Maar dan zal het tempo richting vijandelijk doel omhoog moeten. Vanuit de achterhoede werd tegen ADO te lang gewacht om het middenveld/voorhoede in te spelen. Bij een baloverovering zit ik vaak te denken ‘und jetzt geht die post ab’ oftewel, je zit op een lekkere snelle uitbraak te wachten,maar in plaats daarvan gaat de bal via 2 schijven weer terug naar Marsman en begint het hele spelletje opnieuw. Met dit huidige team kun je aanvallend uit de duels blijven, maar zal het tempo omhoog moeten en dat moet kunnen, want het zijn allemaal jonge gasten. Bij balverlies zit ik nog steeds met de billen aan elkaar, want ik vind dat vele spelers wel heel erg ver van hun mannetje afstaan en dan kun je onmogelijk stevig in de duels gaan. Maar op naar zondag. We zijn nog ongeslagen, maar n wedstrijd nu winnen kan een boost geven en is eigenlijk ook plicht.

        /  
  3. Joop

   Het zijn geen types: Chadli/Ronaldo inderdaad :)
   En tuurlijk is er werk aan de winkel, als je de hele voorbereiding aan een systeem werkt en dat dit ineens anders loopt door transfers dan kun je weer opnieuw beginnen.
   Vindt het wel leuk te lezen dat op alle sites of tv programma s die ik zie men het heeft over een prima resultaat :)
   Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, nu op naar Nac hopen op onze 1e 3 punter. Nac zal ook volle bak gaan spelen na de zeperd vorige week dus ik denk de duels maar weer ontwijken want voorin ga je die inderdaad niet winnen. Hoeft ook niet als je dat met snel positiespel voor bent.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Het resultaat is goed Joop, maar niet goed genoeg ! 0-0 is meestal geen goede uitgang’s positie, beter is 1-1 of 2-2
    Stel dat Qarabagh scoort net als in 2009 dan moet Twente absoluut winnen met 2-1 anders liggen ze eruit.
    Maar het elftal van 2009 was veel beter als dit onvolwassen kleuter elftal, met schijtbak trainer Schreuder aan het roer.
    een duplicaat van cleansheet McLaren.
    Geef mij Michel Jansen maar zijn benadering en zienswijze is toch anders en beter.
    Reden hij houd van een directere spel opvatting, waardoor het spel sneller wordt
    De verdediging van Qarabagh is erg goed ik was zeer onder de indruk van de Doelman Sehic en de Centrum verdedigers
    Ook was die kale Marinaldo niet slecht.
    Ook hoef je die Reynaldo geen ruimte te geven, hij is een slimme gevaarlijke spits die weinig ruimte nodig heeft.
    Het is niet zo maar een ronde verder, daar hebben we kerels voor nodig met opgestroopte mouwen.
    Het ergste van alles is dat Bengtson gisteren zeker niet slecht speelde.
    Ik mis gewoon Rosales het ex loopwonder van FC Twente, Martina is geen echte linker verdediger dus moet Johan Erik Andersson komen hij is een winner, eentje die de mouwen op kan stropen en iets extra’s kan brengen.
    Vorige week was hij de held van Elfsborg.
    Bovendien als het volgende week niet lukt dan hebben we geen breekijzer achter de hand, zoals Duitsers meestal hebben.
    Dus moeten we hopen op Holscher of Borven, dat ze een goede dag hebben met een inval beurt
    Mijn verhaal klinkt misschien negatief, dat is niet bedoelt, ik wil juist de mensen met te veel optimisme waarschuwen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Hadden ze meer kale spelers? Die kale wat in de laatste minuut naast schoot heette geen Marinaldo toch?

     En ik begrijp niet goed hoe het toch kan dat je zo oppert voor Jansen, terwijl vorig jaar Schreuder ook al hoofdtrainer was. Dat zag iedereen toch? Jansen deed alleen het woordje voor de camera, Schreuder stond langs de lijn. De trainers doen het allemaal, als een team. Dus vorig jaar kon je niet zeggen het was: Jansen, en nu kun je niet zeggen het is: Schreuder.
     Maar als toch iemand de eindbeslissingen neemt dan is het Schreuder, maar niet alleen nu vorig jaar ook al ;)
     Of zie ik dit verkeerd?
     Wat vindt de rest?

       /   Beantwoorden  / 
     1. aks

      ja, dat was Marinaldo Cireoro da Silva.
      Vorig jaar was Schreuder bij trainingen vaak afwezig i.v.m.
      zijn opleiding en dat was te merken, FC Twente had toen meer durf en lef, alleen tijdens wedstrijden stond Schreuder als een imitatie mcLaren langs de lijn te zwaaien en te schreeuwen.
      Dat doet Jansen niet daar is hij te nuchter voor, ook waren zijn commentaren op tv realistischer Dus ik denk dat Schreuder van Jansen zou moeten leren als hij dat wil, nee hij wil liever een van imitatie van schijtbak mcLaren.
      Ja nu heeft hij S. de eind beslissing en dat had hij toch vorig jaar echt niet, al denk jij en iedereen van wel, jammer voor jou maar dat was toch echt niet zo vraag het maar aan Joop die kan het beamen.

        /  
 13. Joop

  Dat Rosales een gemis is dat ben ik helemaal met je eens, hebben ik en mijn buurman het vorig seizoen ook al meerdere keren over gehad. Hoewel die ook bergen kritiek kreeg dat hij niet kon voorzetten, nee kan wel wezen maar hij bleef maar gaan zowel aanvallen als verdedigen en 10 foute voorzetten waarvan er 2-3 heel goed zijn is ook een belangrijk wapen :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Dus ??
   Ophalen Johan Andersson geweldige rechter verdediger.

     /   Beantwoorden  / 
  2. aks

   @ Joop,
   je hebt mij aan het twijfelen gebracht
   misschien heb je gelijk, het kan ook Richard Almeida Oliviera geweest zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Paul

  This weer begonnen op vrijdag,betaald voetbal .This net of je naar een wielrenner zit te kijken die op een lekke band fietst en de berg niet op kan komen .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.