Geen groepsfase Europa League voor FC Twente

Het vijfde gelijkspel in een officiële wedstrijd was niet genoeg voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. In de Grolsch Veste werd het donderdag 1-1 tegen Qarabagh FK. In de eerste helft kwamen wij Tukkers nog wel op voorsprong. Een soepele combinatie werd door Luc Castaignos afgerond. In de tweede helft ging het mis. Na zes minuten al was het gelijk en het weinig overtuigende offensief dat volgde leverde weliswaar twee ballen op de paal op, maar geen doelpunten. Dus liggen we eruit. De competitie en de KNVB-beker is alles wat ons nog rest.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

15 reacties op “Geen groepsfase Europa League voor FC Twente

 1. Joop

  Gisteravond wou hij mijn reactie helaas niet plaatsen.

  Vond het een geweldige slappe hap, zoals Dinkel terecht al aangaf Mokhtar en Kusk erg slap.
  Wat ik niet begreep is dat je niet veeeeel eerder druk zet op de verdedigers en keeper, want die konden er geen hout van! De spaarzame keren dat dit wel gedaan werd schoten ze de bal blind naar voren of in de tribune. Dus: Ziyech naast Luc net zoals tegen NAC uit, Ebecilio door op de man van Ziyech en Mokotjo ook een man ipv Ebecilio en Ziyech om en om de middenvelder…Veel te veel ontzag voor de sterke punten van Quarabag ipv wat te doen met hun zwakheden. Alleen Marsman, Bjelland en Luc krijgen van mij een voldoende.
  Bilal had je in de 75ste minuut ook wel kunnen brengen voor Mokhtar, kan dan wel geen ervaring hebben maar zal wel net zoveel body hebben als Mokhtar en zal zich wel willen bewijzen en speelt misschien wel heel onbevangen.
  Ik weet nu niet meer of wij de 1e helft zo sterk waren tegen NAC en gisteravond zo slecht waren of dat NAC eigenlijk ook maar heel zwak, of Quarabag misschien wel sterker dan ik dacht.
  Zondag weten we meer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   En extra kloten dat je de A-Status nu wel zo goed als zeker kwijt bent, aangezien het jaar met Champions league voetbal nu verdwenen is en er geen punten gehaald zullen worden dit seizoen. Nu tref je dus elke keer een zware tegenstander en zullen we het niet eens meer gaan halen of zie ik dit verkeerd?

     /   Beantwoorden  / 
 2. johan

  Nee Joop dat zie je niet verkeerd. Maar het is ronduit schandalig dat er een staf op de bank zit die dit presteert, terwijl op de tribune zoveel zinnige dingen gezegd worden. Dus moeilijk is het niet. Gvd leek wel of ze met een punt tevreden waren. Inderdaad warrom niet laatste kwartier meer risico. Tjongejonge. Je komt fysiek tekort, haal je Ebicilio eraf tjongejonge. de laatste 3 minuten ga je achter 1 op 1, nou nou nou. Nee dit is de McClaren school van zijn 2e periode. Vooraf tegenstander de hemel in prijzen, eiggen elftal lekker bang gemaakt en achteruitlopend de nederlaag tegemoet ipv met de borst vooruit. Ben benieuwd hoelang de staf dit jaar mag aanmodderen….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Ik nam ze het meest kwalijk dat er niet eerder druk gezet werd op de verdediging, het ouderwetse jagen! Dat had inderdaad te maken met TE controlerend spelen. Ontzag! Waarvoor? keer goed resultaat tegen Red Bull… Meteen erop klappen en ja dan neem je maar wat meer risico op deze manier roep je het telkens over jezelf af.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    ben het volledig met je eens Joop, wat ik het ergste vind is dat ik geen enkel moment het gevoel heb gehad dat de spelers koste wat kost wilden winnen… en het publiek maar gasgeven!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Precies Johan. Het is toch eigenlijk van de zotte dat hele volksstammen zien waar het mis gaat en dat net die ene verantwoordelijke de zaak zit te verneuken. En wat ik hem dan nog het meest kwalijk neem is dat hij naderhand met zwetsverhalen komt wat niet te geloven is. Werkelijk. Heb vorig seizoen al gevraagd wat nu de toegevoegde waarde van Mulder en Pahlplatz zijn, maar dat blijkt dus niks van enige waarde te zijn. Mijn vriend appte vanochtend al, dat hij hoopt op een nederlaag tegen Feijenoord. Zo zat is hij die trainert. Onze doorgeslagen dominant positiespelende trainer. Hoe is het b.v. in godsnaam mogelijk dat een Zyhech na een uurtje al wordt gewisseld, omdat hij het niet aankan?? Van Eghan wordt ook gezegt dat hij maar voor een uurtje conditie heeft. Ik hoor dat alleen bij Twente maar niet bij andere clubs. We praten hier over goed betaalde profs, niet over spelers van Phenix 4!!! En als ze dan inderdaad stuk zitten, dan houdt het gewoon in dat de balans in het team niet klopt. Iets dat ook maanden geleden al geconstateerd werd en waar niks mee gedaan is. Triest. Misschien lachen mij sommigen uit en vinden dit ook niet de oplossing, maar ik zit aan een goed gesprek met Brama te denken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Leo

    Je hebt gelijk, Brama is/was een ondergewaardeerde speler. Hij had gisteren zeker in de tweede helft zeer goed van pas kunnen komen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Brama wou toch zelf niet meer?

       /   Beantwoorden  / 
 3. Bertje

  Ik gaf het gisteren direct al aan na de wedstrijd, dus ik be het allemaal met jullie eens.
  Mokhtar speelde alleen voor zichzelf, niet in dienst van het team en kwam nog geen lantaarnpaal voorbij. Waarom laat je hem dan staan, die gast moet je een paar weken op de reserveband zetten, zodat hij zijn grote Marokkaanse bek afleert.
  Weken al schreuwen dat hij de boel op sleeptouw neemt en dan alleen maar voor zichzelf bezig zijn met acties die niet kunnen.
  Schreuder heeft er gewoon, tesamen met zijn hele staf, geen kijk op.Weg er mee , oprotten, geef ons Verbeek maar die brengt het karakter wel in de ploeg, niet zo,n softie als Schreuder.
  En koop aub eenfatsoenlijke laatste linie en donder de trage slakken Bjelland en Schilder weg. Wellicht dat er dan nog om de Top 5 kan worden gespeeld, anders wordt het plaats tien.
  Als er niets gebeurt door Munsterman, moeten we als supporters maar eens verhaal gaan halen.
  We steunen onze club door dik en dun, maar het houdt een keer op, want je hoeft geen gediplomeerde tráiner te zijn om te zien dat het zo niet kan.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joop

  3,5 miljoen wat je misloopt en die psv en feyenoord nu op je uitlopen/inlopen… ai ai ai….

  de boys mogen weleens even goed met elkaar om de tafel en voor a.s. zondag afspreken dat ze het snot voor hun ogen werken en volle bak gaan. Te gek voor woorden dat zal elke week moeten gebeuren maar ja..

    /   Beantwoorden  / 
 5. TT

  Zondag gaan we gelijk spelen verwacht ik! 34 punten dit seizoen!!!!

  Hoe kut kan je spelen met een redelijke selectie… Verliezen zou nu al de mentale ondergang betekenen.

  Schreuder is een schooljongens, geen hoofdcoach!

  Amen

    /   Beantwoorden  / 
 6. rene

  Jullie hebben allemaal gelijk. Slappe hap. En wat me het meeste opvalt is ALS we de bal onderscheppen kijkt niemand naar voren, ze staan allemaal met het gezicht naar Marsman. Dit komt door Schreuder. Hij krijgt er geen PIT in. Allemaal slappe hap op Castaignos en Eghan na. Pluspunten deze wedstrijd? Volgens mij het publiek. Lange tijd niet zon sfeer gehad als deze wedstrijd. Verder snel vergeten en zorgen dat Schreuder oprot en Verbeek komt. Die stamt de pit er wel in. Amen!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   Dat was inderdaad niet nadelig 20.000 mensen, dat waren wel 20.000 die voor sfeer zorgden. Zeg maar zo n beetje een oude arke stadion reunie :)

     /   Beantwoorden  / 
 7. Wallace

  Twente wil een Zimbabwaan halen, een spits. Musona heet die jongen, komt van Mofffenheim, en wordt medisch gekeurd. Tevens ebola-bloedproef, mag je hopen. Mogelijk weer een lamme paradijsvogel voor in het rariteitenkabinet. Sterke punten; blind uithalen van een meter of 35. Mijn god, ik krijg er een Nwofor-gevoel bij. Next.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Paul

  Als twente zondag verliest en de onderstaande clubs winnen dan staat twente moederziel onderaan met heracles op doelsaldo nog iets slechter onderaan .Dan komt het doemcenario eerste divisie derby Twentè- Heracles in zicht .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.