Twente herbergt de meeste routine van de eredivisie

FC Twente heeft met slechts 20 spelers met eredivisie-ervaring, toch de meest ervaren selectie in de eredivisie. De 20 speelden gemiddeld 128 keer mee in een eredivisieduel. Natuurlijk zijn Boschker, Schreuder en Heubach samen al goed voor iets minder dan de helft van de duels (1061 samen), maar dat mag de pret niet drukken.
Nummers twee en drie, respectievelijk NAC en PSV hebben 27 spelers nodig om hun hoge positie te bereiken.
Deze statistiek hebben we te danken aan Sportweek. Het weekblad wist verder nog voor te schotelen dat de PSV-selectie goed is voor de meeste doelpunten in de eredivisie, VVV voor de minste, en dat Michael Mols van de actieve eredivisiespelers het vaakst het net liet bollen. Onze voormalige spits trof maar liefst 92 keer doel.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

Eén reactie op “Twente herbergt de meeste routine van de eredivisie

  1. Milo

    Leuk hoor dit soort informatie maar ik ben er nog niet achter wat ik er moet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.