Co Adriaanse: ‘kritiek op FC Twente is ranglijstjournalistiek’


Het heeft nog lang geduurd, maar vandaag heeft Co Adriaanse gereageerd op de aanzwellende kritiek op het spel van FC Twente dit seizoen in het algemeen en de laatste weken in het bijzonder. En Co zou Co niet zijn als dit niet gepaard zou gaan met enkele opmerkelijke uitspraken, die er overigens op neerkomen dat het in ieder geval allemaal niet aan hém ligt. Er wordt alleen op de ranglijst gelet, gezien het spelbeeld had gewonnen moeten worden van FC Groningen, Heracles en Vitesse en het was voor Co een moeilijk moment op bij FC Twente binnen te stappen. Bovendien spreekt Co ook veel deskundigen die het spel van Twente wél goed vinden. Nou, het oordeel is aan u. Wie heeft er gelijk? Co of de critici?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

24 reacties op “Co Adriaanse: ‘kritiek op FC Twente is ranglijstjournalistiek’

 1. Bj

  Zelfs in dit interview mis ik “drive” en echte overtuiging!

    /   Beantwoorden  / 
 2. 'BK

  eens

    /   Beantwoorden  / 
 3. MartiFCT

  Tsja, klopt dat er 4 tot 6 punten meer gehaald hadden kunnen worden, maar je kan toch niet ontkennen dat het voetbal niet zo overtuigend is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. wwkdv

  Is deze blog een heksenjacht begonnen tegen Adriaanse ofzo? Uit elk bericht staat tussen de regels door eigenlijk wel een negatieve ondertoon. Natuurlijk is het spel niet denderend, maar dat heb ik in het kampioensjaar en ook vorig jaar gezien vlak voor de winterstop.

  Toen hadden wij echter Ruiz en Janssen die met een vrije trap (Janssen) of een individuele actie (ruiz) aan het eind van een wedstrijd toch nog voor een drie-punter zorgden. Dit gebeurde ook in wedstrijden zoals afgelopen zondag tegen Vitesse. Veel beter dan de tegenstander, kleine mogelijkheden maar geen grote kansen. Dan mist deze groep enkel nog een persoon die ze op sleeptouw neemt met een bevrijdende goal.

  Verder vind ik deze hetze een beetje overtrokken, maar dat is natuurlijk mijn mening.

  Als ik zulke berichten lees denk ik vaak terug aan een jaar of 5 / 6 terug. Toen werd een 3-punter op Heerenveen of Utrecht gevierd alsof we er een prijs voor kregen. Twente wil naar de top, maar vind niet dat de supporters zich ook verwend moeten gaa ngedragen zoals bijv. in Eindhoven. (zeg niet dat dat al gebeurd, maar hoor veel negativiteit op de tribunes tot mijn grote spijt)

    /   Beantwoorden  / 
  1. niels

   Dat wou ik eerlijk waar nét zeggen!

     /   Beantwoorden  / 
  2. schalke04

   Ook ik vind dat we in onze handen mogen knijpen als je de prestaties van Twente vergelijkt met de prestaties van 6 jaar geleden. Neemt niet weg dat je wel een mening mag hebben over Adriaanse.
   Het is belachelijk hoe Adriaanse Twente vertegenwoordigd. Hij is puur zijn centjes aan het verdienen en heeft totaal geen feeling met de club. Wil hij écht prijzen pakken of is hij gewoon bezig zijn salaris aan het verdienen?
   Fer wordt gekocht door Twente. Adriaanse: goed gedaan van Van Geel. Hij heeft Twente flink wat laten betalen. Ik zou nog wel eens met van Geel willen werken. Bij Feyenoord? Misschien wel..
   Twente PSV. Wisgerhof krijgt 2 uur vóór de wedstrijd te horen dat hij niet speelt. Zonder Bengtson te kort te doen: Twente werd door het weglaten van Wisgerhof er niets beter op. Je haalt wel de aanvoerder uit de basis.
   Twente speelt tegen Utrecht. Lees ik zoeven op soccernews. Adriaanse: ik zou altijd nog eens trainer willen worden van Utrecht.
   Twente wil een trainer a la Wenger en Fergusson. Laat Twente in de zomer aub McClaren voor 10 jaar vastleggen. Hij weet precies wat hij moet doen om Twente kampioen te maken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wim B

    Ik ben het helemaal met je eens. “Maccie” mag terug komen hoor of een trainer met “honger”. Eentje met een drive.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Pietje

  het is co zijn eigen fout. hij heeft de situatie zoals die is ontwikkeld bij twente verkeerd ingeschat en is vervolgens misplaatst hooghartig te werk gegaan vanaf zijn eerste werkdag. co heeft dan wel in het buitenland gewerkt, maar eigenlijk was dat niet op zo´n hoog niveau als twente. daarom misplaatst. nu vallen de resultaten tegen en dan krijg je het terug. nee, dit is einde verhaal. een slecht huwelijk dat eind van het jaar ontbonden zal worden. steve mclaren daarentegen was, ondanks dat hij Engels bondscoach was geweest, altijd respectvol naar alles en iedereen. dan kan je een potje breken. ook preud´homme was zo. co is gestruikeld over zijn eigen ecootje. ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Henk van der Hoeven

  Ik vraag me werkelijk af of er inderdaad zo veel gemord zou worden wanneer de wedstrijden zoals tegen Vitesse inderdaad winnend waren afgesloten. Vorig jaar was het spel soms ook niet om aan te zien maar werd er wel gewonnen. En wat hoorde je dan? “Het was niet best, maar drie punten zijn drie punten”. Klopt helemaal en misschien moeten we er maar aan wennen dat clubs zich compleet ingraven tegen FC Twente.

  Wat niet onverlet laat dat Co Adriaanse een speelstijl er op nahoudt die op z’n minst ‘anders’ genoemd mag worden. Maar goed, als de ballen er gewoon invliegen dan hoor je er bijna niemand meer over. Want dan heeft Co het toch maar mooi geflikt…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans

  Inderdaad hebben ze wel gelijk, keiharde feiten zijn er wel. 7 a 10 punten achterstand op de koploper is wel heel veel. FCT heeft ook geen goede vervangers gevonden voor de vertrekkende spel bepalende spelers Ruiz en Janssen. Dat is een gemis!!!! We hopen dat het bestuur in ziet dat dit FCT meer geld moeten besteden in klasse speler.

    /   Beantwoorden  / 
 8. walnoot

  het siert Co dat hij zich verantwoordelijk stelt voor de fouten die er worden gemaakt door de spelers.De positie die fc Twente inneemt is conform het materiaal waar hij mee werkt.Wie dat niet wil inzien verwacht niet alleen te veel maar zorgt voor onrust , er wordt door een bepaalde kern te veel eisen gesteld en dat is niet fair tegenover de trainer en zijn spelers,daarbij komt dat dit koren op de molen is van bepaalde journalisten .Eeen hetze is geboren en wordt gevoed door negetieve uitlatingen van sommige mensen bij fc twente.Je verzwakt de problematiek van Ajax naar twente en ik zit niet te wachten op negativisme.En al die namen die nu al de revue passeren ,zouden die het beter doen?
  Ik heb gisteren AZ zien spelen,een draak van een wedstrijd en ook de reaktie gezien van Gertjan Verbeek en ook hoe die wordt afgezeken door onze grote vriend derksen hoe betrekkelijk ben je als coach ,een overweging om na te denken.

  Derksen journalistiek

  je veegt je kont ermee af
  en je trekt het door het riool.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Mike

  Figuren als Leon te Voorde (TC Tubantia) maken Twente kapot met hun ongefundeerde stemmingmakerij. Een trainer moet worden afgerekend op zijn prestaties na afloop van het seizoen. Het vertrek van Ruiz en Janssen, de blessure van Chadli en het inpassen van Fer kan hem niet worden aangerekend. Evenmin de vele blessures van Janko, het vormverlies van de Jong en de wisselvalligheid van Bahrami. En ook de stadionramp en het aankoopbeleid zijn verzachtende omstandigheden. Kortom, het is nog veel te vroeg voor conclusies.

    /   Beantwoorden  / 
 10. willie

  Ach , straks in mei staan we weer te zingen na de beker winst en 1e of 2e plaats in de competitie ,1/2 finale in de Europa leage en iedereen is weer tevreden.
  Als we met z’n allen achter ons Fc Twente blijven staan komt het wel goed.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jeroen

  Laten we met z’n allen achter Twente en Co gaan staan, ook nu het heel iets minder gaat? Sommige supporters hier zijn het Twentse ros niet waard met hun negatieve gelul. Koop jezelf dan een shirt van Barcelona en ga je leven slijten als succes-supporter. En als je dan een keer verliest hoef je ook niet te zeiken. Want dan heb je toch even niks met die club. Lekker veilig zonder elke vorm van sociale binding!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. walnoot

   Hadden we maar meer Jeroenen bij fc twente dan kwam het zeker goed.

   Hadden we maar meer Jeroenen bij fc twente

     /   Beantwoorden  / 
 12. OOST

  Geef mensen de tijd om iets moois op te bouwen, in plaats van onrustig gaan lopen doen. FCT is afhankelijk van een paar creatieve spelers met extra kwaliteiten, die zijn of uit vorm (Luuk) of herstellende van blessure (Chadli). En onze John is nog jong. Op rechts is er wel een probleem. Rest van het elftal is zeer prima.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Tukker 72

  Ondanks het feit dat ik niet kapot ben van het spel van onze FC, ben ik het wel met Adriaanse eens.
  Feit is dat FC Twente niet super speeld, maar ondanks dat zijn ze toch vrijwel altijd de bovenliggende partij en wordt alleen vergeten het duel af te maken.
  De 3 wedstrijden waar Co op doelt hadden inderdaad gewonnen moeten worden en had je dus 6 punten meer gehad.
  In het kampioensjaar speelde Twente ook niet super, maar viel het kwartje in de laatste 10 minuten vaak net goed. Dit zit nu net ff niet mee, terwijl het wel verdiend zou zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Jos V

  Eens met Co. Daarnaast: tussen tekenen en beginnen zijn Janssen en Ruiz verkocht, toch niet de minsten, en is er niets voor teruggekomen. Vind je het gek dat Co wat minder enthousiast is?
  In de winterstop een nieuwe links achter en een creatieve geest rechts voor en we doen weer mee voor plek 1-3.

    /   Beantwoorden  / 
 15. RED 666

  we zijn niet voor niets de 12e man!
  ook aan ons de taak om onze club er door heen te slepen!
  suporter in goedetijden maar belangrijker in mindere tijden!

    /   Beantwoorden  / 
 16. vvv

  Tussen tekenen en beginnen zijn Janssen en Ruiz verkocht. Ja maar dat was toch al wel duidelijk voor het tekenen. Kijk bij Utrecht was het allemaal wel erg overdreven, maar bij Twente kon je het verwachten.Dus ik vind niet dat Co zich daar op kan beroepen.Trouwens iedere trainer zegt bij aanvang van het seizoen, ook door zichzelf in te dekken, we weten pas eind augustus hoe we er voor staan.Ze weten gewoon dat spelers weg kunnen gaan.Tja en als Feyenoord twee punten meer pakt tegen Heerenveen, drie, die ze verdienden, tegen NEC, enne niet onbelangrijk twee meer tegen Ajax, dan hadden ze nu 7 punten meer gehad en ja, juist….. boven Twente gestaan met vier punten.Kortom je kunt overal wel een puntje aan zuigen maar dat wil nog niet zeggen dat je de punten ook hebt…toch?

    /   Beantwoorden  / 
 17. walnoot

  kritiek mag maar dan opbouwende kritiek.
  Hoevaak wordt de naam van Munsterman in negatieve zin door het slijk gehaald .Deze man en zovelen( van hoog tot laag doen hun stinkende best voor het behoud van fc Twente als mooie( maar oh zo belangrijk) gezonde club.Ik ben trots op deze mensen ik ga nu staan en neem mijn hoed af .Chapeaux-chapeax-chapeaux.

    /   Beantwoorden  / 
 18. jorik

  Zag net op internet dat Co wel als trainer bij Fc Utrecht aan de slag zou willen. Hoe groot is de geloofwaardigheid van onze trainer nog, als hij iedere keer aangeeft wel bij een andere club te willen werken. Eerder sloot hij ook niet uit graag met Martin van Geel bij Feyenoord te willen werken. Ook leuk voor de spelers om dit steeds weer te moeten vernemen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Joost

  Joop heeft Co gehaald om het aantrekkelijke voetbal dat op de mat zou moeten komen te liggen. Is dat uitgevoerd? Simpelweg, niet dus.
  Joop heeft zichzelf ten doel gesteld om Twente naar een hoger plan te brengen.
  Is dat gelukt? Ja tot nog toe wel. Petje af.
  Desalniettemin mogen er wel vraagtekens worden gezet op dit moment of pas op de plaats wel gaat werken naar het hogere plan van Joop. Dus investeren is nu geen optie maar missen we daardoor niet een belangrijke aansluiting.
  Moet Co niet weg in de winter door met een trainer te gaan werken aan een lange termijn visie voor minstens 3 jaar met nieuwe doelstellingen.
  Dan valt te denken aan 2012 plaats eerste 3, laatste 16 europa Leaque.
  2013 beker winnen, 2014 kampioen met laatste 8 champions cup. Om maar eens wat te noemen. Werken aan een basis elftal met lang lopende contracten met de spelers waar we mee verder willen. Dus niet tussentijds voor een habbekrats weg.
  FC Twente moet nu gewoon naar een nog hoger plan dan we al zitten.
  TWENTE FOREVER!! Veel plezier vanavond. Ik denk dat onze spelers iets willen laten zien vanavond, en dat kon wel eens heel mooi worden…….

    /   Beantwoorden  / 
 20. Michael

  Stelletje zeurpieten ze zijn voor de 1e keer in historie kampioen geworden en ze verwachten meteen dat ze ieder jaar meedoen om de titel wat een fantasiebeeld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.