De kunst van het geschreven woord: Peter Wekking

Voordat wij vanaf morgen enorm gaan speculeren over de opstelling van FC Twente tegen RKC Waalwijk eerst een cultureel intermezzo. Je kunt voetbalnieuws zakelijk en droog brengen, zonder opsmuk, maar je kunt ook proberen er wat van te maken. VI‘s Twente-watcher Peter Wekking doet dat laatste regelmatig. En met succes. In zijn uitgebreide verslag van het trainingskamp op Gran Canaria las ik tot mijn grote vreugde de volgende schitterende passage:

De mannen lopen wat uit op Las Burras in San Agustin en het sportcomplex schittert van lelijkheid. Achter het ene doel lopen zwerfhonden over rood steengruis, achter het andere doel kraken verweerde bomen en op de flank staan haveloze flats waar de wasvrouwtjes vanaf balkons verveeld neerkijken op het Twentse tafereel.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

3 reacties op “De kunst van het geschreven woord: Peter Wekking

  1. han spanjer

    waar doel je op vriend??? wordt een beetje papa moe!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.