Weer drie punten aftrek voor FC Twente

Wegens het wederom niet nakomen van het eigen plan van aanpak heeft FC Twente opnieuw drie punten in mindering gekregen, waardoor we ons nu terugvinden op de elfde plaats, met een voorsprong van 8 punten op de nummers zestien, NAC Breda. Ondertussen gaat de grote reorganisatie verder. FC Twente TV en het gehele scoutingapparaat worden opgedoekt en mogelijk staan er nog meer banen op de tocht. Hoofdsponsor XXImo liet gisteren al weten het overeenkomst met FC Twente niet te verlengen omdat ze zich niet meer in het beleid van de club kunnen vinden. Daarmee laat XXImo in ieder geval zien dat het steunen van FC Twente vanuit enige betrokkenheid bij de club nooit een rol heeft gespeeld, dus die kunnen we missen als kiespijn. Dan liever geen sponsor.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

47 reacties op “Weer drie punten aftrek voor FC Twente

 1. aks

  Weer 3 punten in mindering, bij het niet halen van het plan van aanpak begint FC Twente in het nieuwe seizoen met – 9 aftrekpunten en daarna het intrekken van de licentie de KNVB stelt keiharde en duidelijke eisen.

  Voor de tweede keer in dit seizoen krijgt FC Twente drie punten in mindering. De KNVB spreekt deze straf uit omdat de financiële huishouding van de club uit Enschede niet op orde is.
  De licentiecommissie van de KNVB legde de straf opnieuw op omdat voor de derde keer niet werd voldaan aan de normstelling in het plan van aanpak van de Tukkers.

  FC Twente zit in financieel zwaar weer en om dat op te lossen heeft de club een plan van aanpak opgesteld. De licentiecommissie ziet toe dat dit plan goed wordt uitgevoerd. Wanneer afspraken niet worden nagekomen, kunnen er sancties volgen. De maximale aftrek is 9 punten. Daarna wordt de licentie ingetrokken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Plan van aanpak houdt in dat FC Twente 8 miljoen moet bezuinigen en dat is een zware klus.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Terwijl Schreuder al bijna 10 jaar schrijft aan zijn eigen plan van inkak, moet Beltmans het herziene pva in een maand afpennen…

      /   Beantwoorden  / 
 2. Moeke

  De slechtnieuwsberichten volgen elkaar in rap tempo op. Ik volg het allemaal niet meer.
  Ik hoop op dat ene positieve bericht: Twente stelt nieuwe TD en trainer voor 1e selectie aan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. hendrik

   Wat telt is een complete opruiming van de TS en de RvC en per direct een nieuwe trainer, dat is wat nodig is. Zo snel mogelijk. Ook goed voor de financiele situatie.

     /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Straks toch de play-off’s!
  Maar dan promo degradatie voetbal op plek 16!
  Wordt het seizoen toch nog spannend. …

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   je houd van uitersten max, niet alleen van de max maar nu ook van de min.

     /   Beantwoorden  / 
 4. robbert

  Dit kan er ook nog wel bij !
  Seizoen voor Sonny Stevens voorbij, achterste kruisband afgescheurd

    /   Beantwoorden  / 
 5. twente madmax

  Zie het maar als de broodnodige sarcasme of verkeerde humor,
  de hele dag brullen is ook mijn ding niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Je mag als wisselspeler niet eens meer een obese temeier in het Spijkerkwartier in mekaar neuqen… wat een land.

     /   Beantwoorden  / 
   1. johan

    haha juustem! en als TS en RvC mag je wel straffeloos 50 jaar voetbalhistorie verneuqen, no problem!

      /   Beantwoorden  / 
 6. Johan

  inderdaad zou ik ook doen. Als je echt van plan bent met deze TS door te gaan. Zou ik niet eens meedoen met de Europaleague. Groot gelijk. Herinner me de fantastische wedstrijden nog tegen Qarabaq. 2x gelijk. Maar niet verloren he, onder deze klasse trainert. Ook in de KNVB-beker niet verloren he. Topper!

    /   Beantwoorden  / 
 7. deleukstethuis

  heb de Coolen zien opbranden, de Eijck zien kappen, het Schip zien zinken, maar als Schreuder niet door de Shredder gaat voor volgend seizoen, gaat mijn scc dat wel… meer kansen gehad dan zijn spelers en volkomen gefaald, genoeg is genoeg

    /   Beantwoorden  / 
 8. Wallace

  Waar blijft de harde kritiek vanuit de supportersverenigingen !? Of zijn die inmiddels ook met bergen zwart smeergeld het zwijgen opgelegd door ome Jopie !? Van die witte Turk Ufuk zou me dat niet eens verbazen, deze Ali Albino heeft zijn clubgevoel jaren geleden al ingeruild voor persoonlijke liefde voor Munsterman, als er toch iemand he-le-maal vast zat in de bips van de president ! Manmanmanman…Heb ze weleens gearmd door de stad zien sloffen. Die clown kan zich echt niet meer vertonen als vertegenwoordiger van de genaaide fans, het lijkt wel een monddode, laffe commissaris… Mensen hebben door hun blinde adoratie voor de stiekeme passant en speculant, Joop nooit meer los kunnen zien van het functioneren van heel FC Twente, mede waardoor ze momenteel allemaal gedesoriënteerd over straat waggelen. Zalig de armen van geest. Momenteel geloof ik alleen nog in Jacob Malkim de allerlaatste echte clubman, respect. Peace.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Meijer

   Wallace,

   Ellende, we zouden er een boek over kunnen schrijven….;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. twente madmax

    Wallace en Rick ik wil alvast intekenen op dat boek. Hoe vulle geet et kosten?

      /   Beantwoorden  / 
  2. sgt.pepper

   In de bips van de president! ahhaaha hoe kom je er op! lachen !!! je kunt het mooi brengen Wallace.

     /   Beantwoorden  / 
 9. aks

  Bert van Losser zat FC Twente af te zeiken in het programma voetbal international, ook had hij het over een vroegere bestuurder die nu bij heracles zit en waar hij enorm veel respect voor heeft.
  Toen ik van losser hoorde praten dacht ik, je had voor Judas kunnen spelen in de passion.
  In feite gaf hij zich bloot, iedereen weet nu dat hij Heracles suporter is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Je hebt de klok horen beieren, maar waar de kleppel nu eigenlijk hangt, daar moet je nog even achteraan, akse. Bolle Bertus had het over perschef Van Lenthe, voorheen werkzaam voor FC Twente, maar door Joop tot communiceren op z’n “Joops’ ( halve waarheden en vuile bullshit verkopen ) gedwongen. Joop wilde hem daar, aldus Bertus op ‘ne barkruk, een contract voor laten tekenen. Dat wilde VL niet en dus is ook hij eruit geschopt door de genadeloze tiran van het Colosseum. Zoals vele anderen. Vandaar, weet je, aks. Geen bestuurslid, maar een werknemer. Werknemers, veelal betrouwbare, hardwerkende leu. Niet zoals directeuren en commissarissen. Maar blijf gerust achter Joop aan sprinten, zulke menschen moeten er ook zijn. Zie mijn comment inzake die blonde komediant van de VK.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Inderdaad had ik het gehele verhaal niet meegekregen, ik dacht dat het om een ex-bestuurder ging, maar het was dus de perschef.
    Nou die die bolle Bertus is echt Heracles supporter evenals die ass. scheidsrechter uit Borne, alle twee maken ze FC Twente graag zwart.
    Nee Munsterman heb ik juist altijd bestreden, maar niemand geloofde mij en zo was het met veel mensen, misschien stond jij Wallace eerst ook wel achter hem, wie zal het zeggen ?
    Nee ik loop niet echt niet achter Joop aan en zal er ook niet achteraan hollen in tegendeel, mijn zoon werkte in Nieuwegein bij Wegener, daar smeet Ome joop ook met geld en samen met zijn vriendje van de Stentor waren ze op kosten van Wegener in Zwitserland aanwezig bij de loting voor de EL
    Wat dacht je waarom hij bij Wegener weg moest.?
    Juist en nog nooit was er bij die uilskuikens van de RvC argwaan tegen Joop.
    Joop kan gewoon niet met geld omgaan, wat dacht je wie er bij hem thuis de broek aan heeft, juist zijn vrouw, hij krijgt geld voor benzine en soms een briefje van 50 om een rondje te geven.
    Maar wat er ook gebeurt FC Twente is en blijft mijn club, dan maar geen shirt sponsor en misschien jaren in de onderste regionen vertoeven.
    Wel wens een andere trainer, want tikkie breed links en rechts en balletje achteruit is niet effectief.

      /   Beantwoorden  / 
 10. Bertje

  Je hebt ze overal, van die mensen die graag op het pluche mogen zitten en alleen voor zichzelf bezig zijn en niet voor de club.
  Ik zelf heb in de TC van een club gezeten en heb die met mijn medeleven opgebouwd tot een club met 1100 leden. Dat deed ik voor de club en niet voor mezelf, maar alle commissaris van FC T wente vonden het toch zo leuk om te pronken met hoe Twente het deed. Joop trok de kar en de restt kon achter Joop aanhobbelen en mooi de wedstrijdjes in hun luxueuze Skybox bekijken eenmaal pronken: wat zijn wij toch goed.
  Bah wat een stelletje achterbakse publieksgeile mannetjes en nu de schuld alleen bij dictator Joop neerleggen. Rot toch op allemaal. Van der laan probeert zijn schuld af te kopen door maandelijks vier ton op te hoesten. Hij heeft een soort schuldgevoel, anders kan hij ook geen voorzitter mer zijn. Maar waar zijn de euri,s van Joop, wat betaalt hij aan schuldgevoel af?
  Ik vind persoonlijk de KNVB te ver gaan in weer drie punten omdat de boodschap wel aan is gekomen en men toch echt probeert schoon schip te maken.
  Een dief die steelt is binnen een par uur weer vrij als ie betrapt wordt, onze FC wordt veel te zwaar gestraft, maar dat vinden ze wel fijn bij de KNVB, krijgen ze genoegdoening voor de tijd dat Kessler er zat en volgens velen Twente bevoordeelde.
  Ach dat zijn ook allemaal van die achterbakse , publieksgeile jongetjes, Bah!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Bertje

  Medeleven moet medeleden zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 12. hendrik

  Gerard van den Belt, de trainer en zijn salaris moeten eerst weg, begin met een schone lei dan komen de supporters weer terug en/of zeggen ze hun jaarkaart niet op. Daar zit het probleem.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hendrik

   Achter GvB hoort een dubbel punt, GvB moet uiteraard niet weg

     /   Beantwoorden  / 
  2. Kasper

   tjonge jonge wat ben jij dom

     /   Beantwoorden  / 
  3. johan

   klopt! Gerard van den Belt moet uiteraard niet weg, hij is de bezem. De TS en alle jaknikkers van de RvC zijn het veegsel. Talloze lieden waaronder ik hebben al jaren geroepen dat het mis gaat met de ja-knik cultuur van Joop. Nu is het mis, opzouten dan!

     /   Beantwoorden  / 
 13. aks

  Vandaag in de uitzending van één vandaag aandacht voor de nijpende situatie bij FC Twente. Leon ten Voorde kwam aan bod, maar had niets nieuws te melden in de kwestie. Ook Erik Dijkstra kwam aan het woord, ook wel bekend als Jakhals Erik van De Wereld Draait Door. Dijkstra is supporter van FC Twente en ziet ook met lede ogen aan hoe de club aan het afglijden is.

  “Toen Twente kampioen werd was de situatie eigenlijk zo dat het Ajax slecht ging, bij PSV ging het financieel heel slecht en Feyenoord lag toen al een hele tijd op de rug. Ik had toen echt verwacht de komende tien jaar wordt FC Twente gewoon drie of vier keer kampioen. En daar zag het toen ook naar uit. Een groot stadion, een grotere begroting, steeds ambitieuzere plannen. En nu blijkt achteraf dat vanaf dat moment eigenlijk al, vanaf vlak na het kampioenschap, al op veel te grote voet geleefd is. De inkomsten waren altijd al veel minder. Nu blijkt dat er een miljoenenschuld is. Het is gewoon dramatisch.”

  “Ik heb Joop vaak gesproken en hem ook vaak geïnterviewd”, vervolgt Dijkstra. “Het is een aardige man, het is een charmante man, maar uiteindelijk is het ook iemand die zichzelf ook altijd groter heeft gemaakt dan de club. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat dat Joop bepaalde wie er gekocht werd. Joop bepaalde echt alles. Mensen als Jan van Halst, trainers etc. die moesten allemaal weg omdat Joop alles zelf wilde doen. En Joop heeft niet overal verstand van.”
  Op één april verliet Munsterman de Grolsch Veste via de achterdeur, daar waar een half jaar geleden nog werd gesproken over een standbeeld voor de voorzitter. Het kan snel gaan. “Ja Joop kan beter gaan emigreren krijg ik het gevoel. Die stond echt op een megastandbeeld bij de fans. Maar wat je er ook van vindt, die man heeft ons wel kampioen gemaakt. Maar die heeft achteraf ook dingen gedaan waar je je vraagtekens bij kan stellen”, zo besluit Erik Dijkstra zijn verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   ´t is maar goed dat Joop niet altijd met iedereen meewaaide, want dan hadden we nooit geweten van een stadion groter dan 13.000 man, wat CL betekent, hoe het voelt om te weten dat je sterker bent dan Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam etc.etc.

   Rondom zo´n sterke leider heb je mensen nodig die ook sterk zijn maar op de achtergrond kunnen, het respect van Joop hebben en hem tegelijkertijd de waarheid kunnen zeggen. Helaas had Joop die niet of nauwelijks om zich heen. Of niet sterk (zie de commissarisen), of niet op de achtergrond willen (Jan van Halst). De voetbalwereld is dan ook waarschijnlijk één van de ergste werelden waarin je je wilt begeven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet

    Het gevoel bekruipt me ook weleens dat de waarheid wel eens heel anders kan zijn. Juist omdat Joop zoveel succes had in zijn eentje, dat anderen met ambities dachten, ik houd mijn goede ideeën of geld maar even voor me. Zo van, als Joop dan straks op de ´bek´ gaat, pas dan stap ik wel in.

    Het is echt jammer dat er niet meer balans was in de organisatie, maar het was een toporganisatie, en dan gaat het bikkelhard en dan vliegen er wel eens mensen uit. Als je dan perschef Van Lenthe bent, en je komt vervolgens niet bij de grote clubs maar bij Heracles terecht, dan lijkt mij, dat de top misschien niet bij hem paste?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

     als Twente nu vervolgens twee belabberde seizoenen draait (en misschien wel weer twintig jaar moet wachten op een kampioenschap), dan zal iedereen Joop weer heel snel in de armen sluiten. Wat die man heeft gedaan is ongelooflijk knap. En iedereen die het totaal gehad heeft met Joop, wees trots op je stoere mening en veel plezier met de komende moeizame wedstrijden tegen NEC en NAC. Jullie zijn ten minste de échte supporters, en geen successupporters! toch? en de middenmoot-club, die is van jullie! ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. robbert

      Die Piet is niet de zwarte Piet maar de blinde Joop Piet een van die verschrikkelijke huichelachtige mee-lopers die Joop als een heilige zien.
      Ik ben Robbert en ik ben voor FC Twente, maar niet voor Joop.
      Joop en Piet kunnen de pot op.

      Ik geloof in FC Twente en ik blijf niet bij de pakken neer zitten, kom op mensen schouders er onder
      ————————
      Als je door een storm loopt
      hou dan je hoofd omhoog
      en wees in het donker niet bang
      want aan het einde van de storm is gouden licht
      daar hoor je het lied van de leeuwerik

      Je zult daar nooit alleen lopen

      loop door, door de wind
      loop door, door de regen
      slechte dromen worden weggeblazen
      loop door, loop door, met hoop in je hart
      en je zult nooit alleen lopen
      je zult nooit alleen lopen

      loop door, loop door, met hoop in je hart
      en je zult nooit alleen lopen
      je zult nooit alleen lopen

      zolang er hoop is, is er leven
      dus ook voor FC Twente
      you’ll never walk alone

        /  
     2. Piet

      zucht…weer zo´n tien in het dozijn, met de menigte meepratende lege huls…goed zo jongen, zet je petje maar recht, en je sjaal stoer om de nek, en nu maar klappen bij een goedbedoelde maar niettemin jammerlijk mislukte actie van Jantje Gaasbeek

        /  
    2. Kasper

     Malle Piet je bent helemaal niet op de hoogte van de capaciteiten die Jan Gaasbeek had.

     Op 26 jarige leeftijd in 1989 maakte hij zijn rentree in het betaald voetbal bij FC Twente. Bij de subtopper in de Eredivisie was hij een vaste basiskracht. In vijf seizoenen kwam hij uit in 140 competitiewedstrijden, waarin hij negentien keer scoorde.

     In de zomer van 1994 hij was toen 31 jaar tekende hij een tweejarig contract bij NAC. Bij NAC stond hij uiteindelijk zes seizoenen onder contract, hoewel hij in zijn laatste twee jaar nauwelijks meer speelde. In 2000 hij was toen 37 jaar, stopte hij zijn carrière als betaald voetballer en liet hij zich overschrijven naar GVVV in zijn geboorteplaats Veenendaal.
     Het niveau van Jan Gaasbeek was zeker hoger dan dat van Koppers en Breukers of Tiendalli hij was een betrouwbare en goede speler voor FC Twente, achteraf gezien leek hij wel het type Rosales, maar hij had veel meer scorend vermogen en zijn voorzetten waren ook beter.

     Gaasbeek was later als coach werkzaam in de jeugd en bij het tweede elftal van DOVO. In december 2009 tekende hij een contract als hoofdtrainer bij VV Advendo ’57

       /   Beantwoorden  / 
 14. jan

  Leuke spelers binnen FC Twente budget: korte (dort)
  Tighaoeidi (NAC)
  Jansen (Almere city)
  Peters (Emmen)
  Jahanbaks (NEC)
  De Zeeuw (NAC)

    /   Beantwoorden  / 
 15. Paul

  Destijds waren foute mensen in de oorlog ook meelopers.Om naderhand de grote meneer te spelen door de vertrokken man een trap na te geven .Hoe noemden we dat soort mensen ook weer NSBers

    /   Beantwoorden  / 
 16. Paul

  Plan van aanpak is mislukt door weer 3 punten in mindering.Van Belt is dus nu al zo goed dat hij ook al besmet is met het virus van sprookjes bos lekkende pen paulus de boskabouter .En wat moet twente met dat overtallig zooitje RVC .Ja hoor ,ze hebben de schoonmakers er uit gejoekeld .Drukte te zwaar op de begroting.Hoe zwaar die idiote zichzelf zwaar overschatte handel van RVC kost is niet bekend .Alles moet weg in de uitverkoop behalve de RVC .Die Vader van Eric ten Hag is ook z n lekker wegdeksel .Zet hem een helm op en ook wegwezen .Dat is ook z n roermenietje kruier .

    /   Beantwoorden  / 
 17. aks

  Mannen luistert, Joop is terug op deze site, maar hij heeft zijn naam verandert in Piet.

    /   Beantwoorden  / 
 18. aks

  Kippevel moment !
  https://www.youtube.com/watch?v=LN0ef-ffKq4
  De supporters van Schalke 04 hebben zaterdagmiddag hun steun betuigd aan FC Twente. Tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg zongen de Duitse supporters voor de Enschedese club.
  De fans van Schalke 04 lieten massaal het ‘Come on Twente Enschede’ horen in de Veltins Arena. De financiële en sportieve problemen van FC Twente zijn dus ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven.
  De fanatieke supporters van FC Twente en Schalke 04 hebben al jarenlang een goede vriendschapsband. Dat werd onder meer duidelijk tijdens de Europa League-ontmoetingen tussen beide clubs. Daarnaast bezoeken regelmatig fans van Schalke 04 een wedstrijd in De Grolsch Veste, terwijl FC Twente-supporters vaak bij een duel van Schalke 04 te vinden zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   Machtig mooi!
   Zijn hier beelden van?
   Super dat ze dat doen! ! Das macht uns Stolz!

     /   Beantwoorden  / 
  2. sgt.pepper

   Ja geweldig he”" kippevel! ik was er bij.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    vertel je verhaal

      /   Beantwoorden  / 
 19. robbert

  Munsterman lijkt nu dus hard gevallen. Wij keken of hij een financieel vangnetje heeft. Dat heeft hij. Munsterman, jarenlang baas van het net als FC Twente zieltogende Wegener, heeft in een bv een ‘stamrechtvoorziening’ van €2,4 miljoen. In een stamrecht-bv kan fiscaal vriendelijk geld worden bewaard. Dat is geld waar hij mogelijk niet meteen bij kan, maar wat in het vat zit, zullen we maar zeggen.

  Munsterman heeft mogelijk daarnaast nog wel een aardige bankrekening, hij had, lange tijd naast het voorzitterschap van FC Twente, een goede baan als baas van krantenuitgever Wegener. Hier moest hij weg nadat duidelijk werd dat hij Wegener met de verliezen van Dagblad De Pers (van Marcel Boekhoorn) had opgescheept.

  Munsterman kocht zijn huidige woning in Hengelo in 1989. Er zit nog een bescheiden hypotheek van €235.000 op, in 2008 op de valreep nog afgesloten bij Dirk Scheringa’s DSB.
  samen met zijn twee onder een kap woning, waarvan hij een compleet Huis maakte zal dit bij verkoop ongeveer 1,2 miljoen opleveren, dus zit er op het combinatiepand een aardige overwaarde.

  Munsterman heeft nog wel werk omhanden. Hij is, hoe toepasselijk, zelf commissaris. Bij Stage Entertainment, het musicalbedrijf van Joop van den Ende. Daar moet hij nu dus toezicht houden op Albert Verlinde.

    /   Beantwoorden  / 
 20. twente madmax

  CEES LOK NIEUWE TD?????

  Net thuis van nacht werken en ik zit een beetje te googelen. Zie ik tot mn verbazing op WIKIPEDIA FC TWENTE TECHNISCH DIRECTEUR CEES LOK!

  Volgens mij staat het er net. ..

  Tja ik ken de persoon niet maar is dit wel een goeie keuze? ????

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   De enigste genoemde naam is die van Gerard Nijkamp, maar of die het nog ziet zitten ?
   FC Twente maakte op 25 februari 2015 bekend dat Lok geen ambitie heeft om statutair bestuurder te willen worden in de nieuw te vormen one-tear board en dat Cees Lok per 1 maart 2015 FC Twente na bijna 8 jaar verlaat.
   Mischien is Lok van gedachten verandert nu Munsterman weg is ik zou het niet weten ?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Moeke

   Cees Lok was verantwoordelijke voor het voetbaltechnische gebeuren tot, wat was het, 1 februari ofzo? Is zelf opgestapt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.