FC Twente praat met Fred Rutten

De competitie is voorbij, dus de toekomst is de focus. Volgens Voetbal International spreekt FC Twente nog deze week met Fred Rutten over de functie van technisch directeur. Rutten werd afgelopen weekend ontslagen nadat hij had aangegeven het niet meer te zien zitten als trainer van Feyenoord. Fred Rutten was eerder werkzaam bij FC Twente: tussen 2006 en 2008, toen als trainer/technisch directeur. En hij won als trainer van ons Tukkers natuurlijk de KNVB-beker in 2001. Anno 2015 zien Aldo van der Laan en Gerald van den Belt in Rutten de ideale technisch directeur voor onze noodlijdende club. Maar hoe ziet u dat eigenlijk?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

21 reacties op “FC Twente praat met Fred Rutten

 1. robbert

  Waarom zou Fred Rutten een goede keus zijn als technisch manager, was het niet zo dat je nooit in het verleden moet kijken, is het niet zo dat Fred overal waar die na de periode bij FC Twente gewerkt heeft is ontslagen !
  Bovendien is Fred veel te duur en Fredje is opgebrand en aan rust toe.
  Ook bestaat de stelregel nooit iemand terughalen die vroeger eens succes heeft gehad, want dat is appels met peren vergelijken.
  Want als we dat doen dan is er een nieuwe kandidaat bij gekomen Steve mcLaren gisteren ontslagen bij Derby County.
  Ik zeg niet doen, mensen doe niet zo dom !
  Want dan gaat het net als bij het euro song festival, Trijntje geweldige zangeres, geweldig liedje geschreven door Anouk, succes verzekerd, het eind van het liedje was ai ai ai de bibber ai een verschrikkelijke flop, van af het begin vond ik het al niets helemaal niets
  Dus mensen niet doen niet meegaan met die onzin
  Persoonlijk zou ik Fred dus niet terug halen, hij heeft rust nodig en FC Twente is momenteel geen revalidatie centrum, maar meer een opruim bedrijf en dat schijnt aardig te lukken met Gerald.
  Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een onbekende in elk geval iemand uit de topsport of een oud voetballer met veel hersens daar zijn er niet zo veel van.
  Laat ik eens beginnen met volgende optie’s
  Simon Perez, Jan van Halst, Graem Rutjes, Pieter Huistra, Wout Brama, Kalle Oranen een slimme man de oud bond’s coach van de TH Twente hij is inmiddels gepensioneerd dus hij zal niet al te veel kosten of misschien de vader van Mario Gotze die is toch maar (prof. dr-ing) voor Netwerk en Daten techniek (vakgebied lineaire algebra en parallelle algoritmen) aan de universiteit van Dortmund, wanneer zou deze man met pensioen gaan ?
  Misschien komen er nog andere namen voorbij ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Gaat Bilal Ould Chikh naar Valencia ?
  Hij is op verzoek van Valencia al bij de club geweest, heeft daar gesprekken gevoerd en een rondleiding gehad.
  Hij kan nu kiezen uit de volgende clubs . . .
  Man U, Bayern M,AC Milan en Borusia Dortmund, maar Valencia de nummer 4 van Spanje is tot nu toe de enigste met concrete serieuze interesse.

    /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Wat een gezeur in de media. Het AD blaast de boel al op voordat er werkelijk wat aan de hand is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. kasper

  Munsterman dichte het ene gat met het andere, sindsdien stapelen de fouten zich op bij FC Twente.
  Het ontslag van de koffie jufrouw, het terugtreden uit de Jupiler L, het ontslag van Jan van Staa, het opzeggen van het Schouting instituut en om Rutte als trainer of technisch Directeur aan te stellen zal ook verkeerd uitpakken.
  De Telegraaf en het AD melden nu dat er per direct afscheid is genomen van coach Alfred Schreuder. De oefenmeester zou volgens de club niet meer voldoende draagvlak hebben bij de supporters en sponsors.
  Begin volgende week wordt Schreuder in een evaluatiegesprek op de hoogte gesteld van dit nieuws. Voor de trainer zal het niet als een verrassing komen, aangezien hij al langer onder vuur ligt. De coach wordt verantwoordelijk gesteld voor de matige prestaties en het zwakke veldspel.
  Schreuder heeft nog een contract tot 2019 en daardoor moet er een forse afkoopsom op tafel komen. FC Twente bungelt echter op het randje van de financiële afgrond en heeft niet de middelen om dit op te hoesten. Voorzitter Aldo van der Laan zal Schreuder vragen zich mild op te stellen, maar dit lijkt niet te gaan gebeuren. Hierdoor zit er voor Twente niks anders op dan het contract van Schreuder af te kopen, eventueel met behulp van een externe financier.
  Zowel Van der Laan als Gerald van den Belt ontkennen het ontslag vooralsnog, zo meldt De Telegraaf. Ook Schreuder zelf weet van niets.
  Mocht het waar zijn dan betekend dit de genade klap voor FC Twente
  Maar te hopen dat het niet waar is en dat de bericht geving van het AD en de Telegraaf berusten op zwartgalligheid en galgen humor om onze FC nog verder in de stront te trekken.
  Einde verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
 5. kasper

  De succes suporters gaan de afkoopsom van Schreuder betalen, want zij zijn zeker voor 70% schuldig aan de situatie en daarom . . . wie A zegt moet ook B zeggen.
  Moet nog even uitrekenen hoeveel de bijdrage van deze opruiende supporters moet zijn, het loopt in ieder geval in de miljoenen, kan een leuk zak centje worden, of waren het allemaal schreeuwers die nu de achterbroek aan trekken

    /   Beantwoorden  / 
  1. robbert

   Eindelijk iemand die het snapt
   De eierkop slachten kost geld, dus betalen maar, kom maar over de brug, 4x 7 ton.
   Het enige wat jullie doen is om het herstel tegen werken van de in weder opbouw zijnde club, ons Twente
   Als club/supporters onder elkaar word er ook niet beter op !!!!
   EN NU SUPPORTERS !!! Die steeds klagen !!! Kop omhoog en verder gaan om onze FC te steunen, niet meer zeuren en klagen.
   Welke beslissing er ook genomen wordt, veel keus is er niet, wees blij dat FC Twente nog leeft, Laat zien DAT JE VOOR TWENTE BENT !

     /   Beantwoorden  / 
   1. Moeke

    Laat me niet lachen, Kasper die het snapt? Sinds wanneer zijn de zogenaamde successupporters de oorzaak van de financiële en sportieve malaise? Niemand minder dan de voetbalbobo’s die de club de afgelopen 5 jaar hebben geleid zijn de schuldigen. Die hebben zich door de messias Munsterman laten meeslepen in een (verloren) ratrace om tot de nederlandse top 3 te behoren. Met alle pracht en praal die daar blijkbaar bijhoorde.

    De club zal nu terug moeten naar de basis, het opleiden van spelers en fris en herkenbaar voetbal op de mat leggen van de Veste. De zogenaamde s supporters zien dat niet gebeuren met de huidige trainer(s).
    Dat er geen geld is om Schreuder te ontslaan zou kunnen, maar daar is wellicht een slimme oplossing voor te bedenken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kasper

     Mijn stelling gaat niet uit van wanbeleid en Munsterman maar heeft maar een doel om te streven naar lijfsbehoud van onze FCT
     Dus al die mensen die nog steeds de zaak op scherp zetten vermoorden onze club.
     Geld hebben ze ook niet ze blazen maar dat is het enigste dat ze kunnen.
     Wat er ook is gebeurd er is enkel maar een streven om de club gezond te maken en dat krijg je niet voor elkaar om te eisen dat schreuder weg moet, dat betekend 4x 7 ton.
     Zeg dan Schreuder je mag je contract uitdienen bij het 2e of bij de jeugd met behoud van salaris.
     Maak Michel Jansen trainer van het 1e elftal, maar met andere assistenten
     b.v. Bert Konterman en Paul Bosvelt
     Laat Boudewijn Phalplatz meegaan met Schreuder naar het 2e en haal Jan van Staa weer op
     Hou Jouri Mulder en Evert Bleuming buiten de deur en doe voor hun het hek op slot.
     Dit is de beste en meest goedkope oplossing voor FC Twente, want Fred Rutten kost ook hopen geld, die moet je voorlopig helemaal niet binnen halen

       /   Beantwoorden  / 
     1. johan

      On-ge-loof-lijk. Het is juist dit soort geluid wat de bron van alle ellende geweest is, het alles maar klakkeloos accepteren wat de hoge heren uitblaten. Zowel de kontelikkers van Joop als de supporters zoals jij. Terechte kritische geluiden maken de club juist sterk. Ook nu geloof je het bangmaak verhaal toch niet waarom we niet Europees meedoen. Kom op. Er is veel meer aan de hand, maar dat wordt niet verteld. Er is geen snugger mens die een Europees avontuur laat schieten met een reële kans op 2,4 miljoen startgeld, en Europese exposure voor sponsoren en TV-gelden en een berg goodwill bij supporter/sponsoren. supporters/sponsoren. Maar men blijft zich maar in nevelen hullen “kansen op boetes” “kansen op schorsingen” . Hoeveel kom je dan tekort? Ikh eb geen bedrag gehoord en niemand niet. Wees dan concreet. Maar dat gebeurt niet omdat men zaken verzwijgt. Weet ook niet wat het is. Moest er een bak winstrrpemies uitgekeerd worden voor het behalen van Europees voetbal? Moest er nauwkeurige cijfers aangeleverd worden met nog meer lijken erin? Supporters zoals jij slapen goed op een bericht van hogerhand, met bangmakerij van Europese schorsing&boetes, maar als je goed kijkt wat er eigenlijk wordt verteld, is dat echt verre van compleet. Overigens met je eens dat als het goedkoper is om Schreuder op het trainingsveld te laten staan, dat dan maar moet, maar deze trainer die volledig door het ijs gezakt is weer hoofdverantwoordelijk maken kan natuurlijk niet.

        /  
   2. ber

    Er is maar 1 echte schuldige: munsterman.
    Daarnaast nog een paar NON KRITISCHE blinde tukkers met een ongekend trieste levensopvatting die dit allemaal blind steunden en wegkeken van de ellende: ‘hef ons wa kampioen maakt…. ‘
    Mijn boodschap naar elke willekeurige supporter blijft: kijk ALTIJD kritisch.. en zeg er wat van!

    En nu lekker de schuld aan de supporters geven… triest

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bertje

     Je heb gelijk Ber. Munsterman had a Dream, die kwam 1 keer uit, maar daarna heeft ie alleen maar natte dromen gehad!

       /   Beantwoorden  / 
 6. Mike

  Ik zou het wanbeleid vinden om Schreuder nu te ontslaan. Volgend seizoen is toch verloren en staat in het kader van opbouw. Als zijn contract hard is, kun je hem beter nog een jaar laten zitten. Dan bespaar je iets van die 2 miljoen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Als volgend seizoen toch verloren is, blijven we allemaal maar thuis. Allemaal weer een nieuwe jaarkaart voor niks, zeker. Naar iets dat al verloren is wil niemand kijken, dat hebben we al lang genoeg gedaan. Wat een gelul. Gewoon opdonderen met die clowns. Als ik er op mijn werk een bende van maak, zegt de baas ook niet dat hij mij er over twee jaar wel uit schopt. Terwijl ik ook een vermogen binnen hark, maar niet heus. Weg. Oprotten, schoon schip, nieuw elan, vol gas eraan. Er is een overvloed aan monneten op de bankrekeningen van de schoften Joop en Aldo. Wees een vent, pak je verantwoordelijkheid en hoest op die shit, smerige gokjunks.
   Lauw gelul hiero.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kasper

    as’t verstaand velos van’t will’n

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Ga voor de pompeuze villa van Munsterman staan huilen, die heeft De Schedel op persoonlijke titel miljonair gemaakt, hoewel hij niet geschikt is als zelfstandig coach. Beide maken de club kapot, de supporters verzetten zich daar tegen. Eerst Alfred, later Joop, ze komen allemaal aan de beurt. Als je het te spannend vindt kun je beter even buiten gaan spelen of alvast een andere sport uitzoeken op Teletekst om de uitslagen van te gaan volgen. Succes verder.

       /   Beantwoorden  / 
 7. twente madmax

  Alfred moet zelf opstappen. Verder helemaal niks. Deze week de evaluatie en het lijkt me toch duidelijk wat daar uitkomt!
  Doar is ‘t gat van de deure!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kasper

   twente madmax D’r is vol verstaand neudig um wat dinge nich te begriep’n
   Eig’nwies mot mangs deur’n noabers brille kiek’n want ‘t is soms better te buug’n dan te barst’n, wel zeg, dat’t nich um ‘t geald geet, geet ‘t juust um ‘t geeld.
   Ie kont better’n betke begriep’n as vol nich begriep’n
   Kakel’n kan iedereen, eier legg’n nich,
   ‘n good woard op de juuste tied zet heel wat kwaod veurgood opzied.
   Ze mut Scheuder degradeer’n wan’t Barneveldse kip’n bint nog geen Twentse kip’n, wordt jeugd trainer keerl, dan keu’t mooi leer’n

     /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  Haal in ieder geval Turuc van GAE.
  Daar zit een heleboel strijd en passie in.
  Die wil vast liever in de eredivisie blijven dan de JL in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Hadden de beleidsmakers niet twee jaar lang praatjes bij GAE? Nieuw stadion, eigen jeugd opleiding blabla. Ze vergaten dat ze juist dankzij joop en fct in de eredivisie waren gekomen.

   Goed beleidmaken is schaars.

   Ik begrijp de woede van veel fans en dat ‘de clup van hun is’, maar de waarheid is dat de club nooit van hun is (geweest). Dat je daar wel in gelooft is de valkuil vd supporter

     /   Beantwoorden  / 
  2. Wallace

   Cavlak van De Graafschap, mooi giftig backie op links. Soort Jetro Willems, wat ‘ne drive. Schilder verpatsen of ruilen met de Superboeren en Börven er gratis bij doen #allesmoetweg

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.