Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

Hoppa! Alsof de klok 12 jaar wordt teruggezet. FC Twente zit tot over de oren in de financiële sores en wie is daar om redding te brengen? Of in ieder geval eerste hulp te verlenen? Jawel, de gemeente Enschede. Of moeten we – cynisch – vaststellen dat de belastingbetaler hier optreedt als redder in nood? Hoe dan ook, de gemeente Enschede staat garant voor een bedrag van 32 miljoen euro zodat orde op zaken kan worden gesteld. Ook andere schuldeisers (de gemeente is ook een schuldeiser) is gevraagd mee te werken aan de noodoperatie. Het stadion zal in deze constructie niet langer eigendom zijn van FC Twente, dat jaarlijks huur gaat betalen voor het gebruik van de Grolsch Veste. We durven het niet hardop te zeggen/schrijven, maar zou dit dan een eerste aanzet tot herstel zijn? Of hebben we daarmee buiten nog meer lijken uit nog meer kasten gerekend? We wachten het maar weer in spanning af…

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

36 reacties op “Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

 1. Joost

  Goed nieuws is altijd het begin. Dus Twente Vooralsnog gered van de financiele ondergang. Maar het gaat de goede richting op. Ben het niet vaak eens met Derksen en die gasten maar oplossing ligt ook sportief voor het oprapen.
  Brama terug. Ebicillio terug. Zyiech verkocht dan Berghuis kopen van Watford (speelt daar niet). Eghan verkopen.
  Dan algehele leiding voor 5 Jaar naar Verbeek.
  9 Punten aftrek pakken met een boete van 500000 euro.
  Na de winterstop vol aan de bak met 30 punten handhaven dit seizoen. Klaar.
  Joost mag het weten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Maximuss

   voor 5 jaar iemand vastleggen… is er dan niets geleerd van eerder gemaakte fouten. Ebecilio en Brama terug, geef mijn portie maar aan fikkie, en Berghuis net zo min. We hebben echte kearls nodig die de beuk erin gooien, geen zaalvoetballertjes of mensen die bij de eerste tegenslag het hoofd laten hangen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joost

    Je wilt dus 15 miljoen uit trekken om nieuwe spelers aan te stellen die Twente niet kennen.
    Bovenstaande is de tering naar de nering.
    Spelers die we hebben en Twente kennen.
    Verbeek is Twente fan en heeft genoeg kennis om Twente op te bouwen met een voetbal hart.
    Tja hij kan terug treden na 2 of 3 jaar om een andere trainer aan te stellen om zelf directeur te worden. Ebicilio is nu van Twente en Brama is altijd al een Twente man geweest. Berghuis is okay maar we kunnen wel wat gebruiken voorin. 500K Euro is ook geen kattepis.
    Boerenvoetbal met de beuk erin ala De Graafschap zit ik ook niet op te wachten.
    Beetje niveau voor een landskampioen is toch wel mooi. en dat alles met een minimale beurs……Trouwens Verbeek is geen Schreuder bij lange na niet

      /   Beantwoorden  / 
  2. chocolade sjakie

   Het gezegde Joost mag het weten, gaat hier niet op.Kom op zeg.

     /   Beantwoorden  / 
 2. ber

  Nou Joost dat 5 jarenplan van je vind ik helemaal niks. Met Berghuis haal je geen karakter in huis die de boel ff gaat trekken.. die fungeert het beste in een draaiend team. Brama kan ik inkomen en Verbeek ook. Ebecilio is wel van twente naar dat is fokking Cabral ook. Waar lees jij dat er 15 mio uitgegeven kan worden? Nee ik weet ook de oplossing niet maar die van jou is het ook niet.. een breker op de Back posities en op het middenveld is iets waar ik voor zou gaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Prio nummer één is echt de spits. Het ‘spel’ – hahahahaa- van Twente gaat alle kanten op behalve de enig juiste. Daarbij moet niet alleen kwaliteit maar in de eerste plaats naar aanwezigheid, coaching en agressie. Ofschoon hij er vrijwel geen kloten van kan, wie wel dan, zou ik voor de tweede, cruciale seizoenshelft pogen Colin Kazim Richards te huren van die klotenclub. Agressie, een pokkel, beleving, aanwezigheid. Mits je het natuurlijk in goede banen kunt leiden, heb je er, als hij topfit is, volgens mij wel een prima spits aan. Hij kan scoren, koppen, de rest op sleeptouw nemen en het vuur opstoken. Net wat we nodig hebben. Vuur !

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan

    eens. Kazim lijkt me nou net zo’n speler die er geen kloten van kan, behalve in de Veste met publiek erachter.

      /   Beantwoorden  / 
 3. chocolade sjakie

  Voor het seizoen begon zei ik Schaars huren en Wuytens huren en Locadia huren.Nu schijnt alleen Wuytens nog haalbaar te zijn, daar die nooit speelt bij Az.De andere 2 zitten in een proces bij PSV.Toornstra en Immers huren van Feyenoord zou mooi zijn, maar niet realistisch.Feyenoord ziet Twente graag degraderen.Immers ben ik normaal geen fan van, maar kan wel agressie en aanjagen in het spel brengen.
  Het voetbal bij een team als wat Twente nu heeft moet van achteruit komen.Daar moet eerst controle zijn.Wuytens en Heitinga centraal achterin, backs huren in de naam van Poulsen, Nelom of en Leerdam.Tiendalli is transfervrij, maar zal zelf wel niet willen.Dan zal ziyech wel verkocht worden en misschien dat je dan een Achabar en wat Wallace al zei een Kazim Richards huren van Feyenoord en huur Pasveer van PSV.

  Pasveer;Tiendalli,Heitinga,Wuytens,Poulsen;Tapia,Mokotjo,Achabar,Guti;Ayepong,Kazim Richards.

    /   Beantwoorden  / 
  1. akss

   Schaars is een prutser,Heitinga is ook onvoldoende anders had de Boer hem allang opgesteld, Tiendalli is Blessure gevoelig, die ligt in een seizoen 100 keer op de massage tavel
   Poulsen kampt nog steeds met een blessure
   Nelom niet beter dan v.d. Lely
   Maar Wout Brama terug halen is een optie en de Boer van Ajax huren i.d.m.
   Colin kazim Richards, Toornstra en Immers van Feyenoord, behoren ook niet tot de mogelijkheden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. chocolade sjakie

    Schaars is de missing link qua ervaring.Heitinga kan niet met ruimte achter zich spelen volgens De Boer, tenminste Riedewald kan dit beter.Twente kan op dit moment niet anders spelen dan ver terug, dus is er weinig ruimte achter de verdediging.wout Brama terughalen vindt je een optie, maar Schaars en Heitinga niet huren.Dit klinkt mij echt vreemd in de oren.Als je Nelom niet beter vindt dan VD Lely dan weet ik niet hoe jij naar voetballen kijkt.VD Lely is echt de slechtste van de eredivisie, die kan er werkelijkwaar niets van.Maar wat is trouwens een tavel…….

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     Schaars is altijd al een overgewaardeerde speler geweest met weinig capaciteiten, trouwens ook alle spelers gekocht van Feijenoord waren een flop.
     Ook hebben de huidige geleende spelers niets gebracht, dus als er geleend moet worden dan moet dat weloverwogen
     Heitinga zie ik echt niet zitten, Brama wel hij kan van grote invloed zijn om de jeugd bij te staan in hun ontwikkeling.
     O ja nog even over Nelom altijd al super slecht geweest, bij Feijenoord zelden een goede wedstrijd gespeeld.

       /   Beantwoorden  / 
     1. chocolade sjakie

      Je onderbouwd niets.Alleen dat iets heel slecht is in jouw ogen.Das lekker makkelijk.

        /  
    2. aks

     Jij onderbouwd ook niets alleen maar wat goed is in jouw ogen

       /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  Als ze een beetje verstand hadden bij Twente dan zouden ze per jaar winst 15 miljoen euro verkoop spelers maal 5 jaar is 75 miljoen ,ben je zo van de schulden af .
  Hen je geen verstand van voetballers dan sta je gratis het stadion af aan de gemeente a investeerwaarde van 78 miljoen euro nieuwwaarde.
  Goedzo ,alles gratis zomaar weggeven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Er is te makkelijk en te rigoureus afscheid genomen van het scoutingapparaat. Had je die bewezen kenners nu nog in huis gehad, dan waren de lijstjes met betaalbare, goed doorgelichte versterkingen eenvoudig af te vinken door Tedjen en kapitein Hake. Nu is het maar afwachten waar ze mee aan komen schijten, en vooral, of ze nog op tijd zijn. Dramatisch, al dit soort zaken. Jongensjongensjongens… wat ‘ne bende.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    Wallace. slimme zet van de Gemeente met hun geldpiramide spelletje.
    Twente mag met Gemeente papiertje garantstelling bij de Bank geld lenen,de Gemeente er mee afbetalen en op de koop toe krijgt de Gemeente gratis stadion plus stadion huur en de rest.
    This echt een gestoorde Sinterklaas grap in de hoofden van Van Belt en Co .
    Het wordt allens erger ,want de gelden schulden verplaatsen zich nu gewoon naar de Bank + rente en zelfs de grassprietjes zijn geen eigendom meer .
    Als De Gemeente hun centen maar terug hebben,want die zitten zelf ook op hete kolen.
    En nog een gratis voetbalstadion erbij,bouwgrond,plus gratis huur ,nou wat wil een mens nog meer .

      /   Beantwoorden  / 
 5. aks

  De gehele raad van commissarissen moet opstappen, alleen Gerald van de Beld en Tedje mogen blijven.
  Het verplaatsen van de schulden heeft alleen de bedoeling dat de 17 miljoen van de gemeente niet verloren gaat, het lijkt wel koehandel.
  Als mijn huis enorme schulden zou hebben en ik er financieel niet meer uit kom, krijg ik van een goed heilig man een aanbod, hij staat garant voor mijn schulden, zodat ik nog meer geld kan lenen bij de bank, natuurlijk tegen hoge rente die ik over het te lenen bedrag moet betalen zodat ik mijn schuld af kan lossen.
  Als je akkoord gaat is je huis van mij en betaald je mij ieder jaar een groot bedrag aan huur.
  Wat betekend dit !
  Als er gemiddeld 20.000 toeschouwers zijn x 38 wedstrijden is er een bedrag van 560.000 euro + TV gelden bedrag onbekend ?
  Hierover moet belasting worden betaald.
  Het bedrag aan reclame inkomsten is onbekend ?
  Trainers en functionarissen moeten worden betaald, ook de huur van het trainingscomplex in Hengelo komt er bij.
  Jeugd opleiding kost geld en de spelers salarissen ook, om te kunnen overleven moet ik ieder jaar zeker 1 speler verkopen voor minimaal 5 miljoen, maar dan moet ik wel zeker weten dat er weer een speler is die zich ontwikkelt voor de verkoop anders zit ik weer op zwart zaad
  Eigenlijk is FC Twente failliet, dit komt nooit meer goed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Aks zeg ;Tedje mag blijven.
   Tedje met zijn fiasco kermis klanten aangehaalde spelers die rijp zijn om uit de Eerste Divisie boom te vallen.
   Tedjen ,de man die niet in voetbaltermen kan denken.
   Wie heeft Tedjen trouwens gehaald,dat wou ik wel eens weten.
   Heeft Joop of Aldo dat samen op hun geweten of toch dat domme bestuur en RVC .

   Trouwens ,die Burt en Ernie van de KNVB mogen na de grootste wanprestatie wel lekker blijven zitten.
   Want de gattenlikkers van de KNVB RVC vinden hun ego enig om thuis voor de eerste dag bij de KNVB Moeder de vrouw juichende met handen tot aan het plafond ; jes mijn man zit nu bij de KNVB .
   Jes ,de gelden daar ook gratis op te peuzelen.
   Wat zou zich er afspelen bij de KNVB en wat trekken ze aan geld achterover en wat verdienen ze zelf .
   Van de KNVB komt nooit iets naar buiten.
   Het lijkt wel een afgegrendelde TBS instelling.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Wallace

  De licentie wordt voorwaardelijk ingetrokken, let maar op. Met de nadruk op voorwaardelijk. De laatste uitvreters in het MT en de RvC zullen gedwongen moeten opsodetiefmoeren om de club te behouden. Het wordt deze optie, directeur Betaald Voetbal Van Oostveen legde veel nadruk op deze mogelijkheid in het interview van gisteren. Licentie kwijt, tot de shit geheel gezuiverd is. Mochten er nog meer clandestiene Joop-files op straat komen te liggen dan gaat de stekker er defintief uit. Er is zuurstof tot de feestdagen, in deze periode moet de redding gestalte krijgen. Of niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Helligen Hendrik

   Wallace bin ie net as de KNVB bezig om alles moar te roepn en oet te kotsn verdomme
   Twente kan nich veroordeelt worden ik zeg ma zo ie bint onschuldig tot bewezen is ai schuldig bint
   De KNVB kan de pot op verdomme.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Hennik, wie’j heb ‘ne straafblad zo lang as de baankrek’ning van Derk Wissels, wee’j toch ? Doarum geet de bond oons het vel over ‘n haals hen trekk’n. Rekk’n d’r good met, oale dramscheet, oons Twente mot op de knee noar Zeist en wier um kroep’n en ze blieft oons veur altied met de nek ankiek’n. Joop ie heb ‘n próttel complet verneij’t, stomm’n hoond !

      /   Beantwoorden  / 
  2. deleukstethuis

   Joop zegt dat de uitgelekte contracten vals zijn. Dus…… Ik denk dat het allemaal nog veel erger is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Joop ontkent alles, hij houd al 6 maanden de kiezen op elkaar, dus Joop zegt nogmaals ik heb niets gezegd.
    Er komt een tijd dat ik wat zeg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Joop zegt juist dat hij niks heeft gezegd over gefalsificeerde Doyen-docs, wat gisteren door uitgever Verkamman van de jubileumtegel op basis van een mailwisseling, die eventueel gefalsificeerd kan wezen, met de vrouw van Joop, de echte naar het schijnt, naar voren is gebracht. Morgen kan en morgen zal alles of ten minste veel weer anders zijn. To be continued.

       /   Beantwoorden  / 
 7. Hahaha

  Ik ga binnenkort kijken voor een nieuwe Mercedes hoop dat de gemeente mij te hulp schiet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Hahaha ,je kunt morgen langs gaan bij je Gemeentehuis voor briefje garantstelling voor een wagen.
   Daarna kun je van de belasting gelden naar de achterplaats van het Politie Buro een gratis wagen uitzoeken.
   Wel even aan denken dat je bij het wegrijden niet de sirene en de lampen aan zet .
   Je ouwe wagen kun je daar achterlaten .

   Nou snap ik ook hoe het kan dat onze Regering een schuld heeft opgepot van 500 Miljard euro en toch gratis weer miljarden en miljarden aan Brussel en honderden miljarden aan Griekenland geeft .
   Jeroen Dijsselbloem ziet geld aan voor behangpapier .
   Heeft deze Regering ook een licentie ? .

     /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  Wat het ook wordt het is niet best.

    /   Beantwoorden  / 
 9. twente madmax

  Wie zitten er in de licentie commissie en de tucht commissie van de KNVB?

    /   Beantwoorden  / 
 10. johan

  en dan moet de hobbel Europa nog of het geen staatsteun is… bij PSV loopt zo’n zaak ook nog steeds al meer dan 4 jaar, kan nog steeds misgaan, maar PSV heeft er al een paar ton aan advocaten tegen aan gegooid. Artikel van paar weken geleden:

  http://www.ed.nl/regio/eindhoven/hoorzitting-bij-europese-hof-over-gronddeal-psv-afgezegd-1.5311394

  fragment:

  “De gemeente Eindhoven besloot in 2011 het in financiële nood verkerende PSV te helpen door ruim 48 miljoen euro te betalen voor de grond onder het stadion en trainingscomplex De Herdgang. De gemeente trok in 2012 en 2013 25.000 euro uit om specialistische kennis in te huren die nodig was om de contracten van de gronddeal te beheren.”

    /   Beantwoorden  / 
 11. Toe

  17 miljoen onverantwoord dan om deze terug te krijgen wat ik in twijfel trek nog maar eens 32 miljoen erbij.Vraag al een tijdje aan mijzelf deze wethouder speelt met geld van de gemeenschap, hang er een kaartje bij als het mis gaat moet hij net als bij een bedrijf aansprakelijk worden gesteld ook prive , ik denk dat hij zich wel 2 keer bedenkt.kortom Twente moet zelf de broek ophouden, om te beginnen met de absurde inkomens. Mevrouw Toe

    /   Beantwoorden  / 
 12. Paul

  Als je een vals document onderschept ,kun je toch niet zeggen dat het echt is .
  Ja het is wel echt ,echtvals .

  Tegen de tijd Joop Munsterman schimmel tussen zijn benen heeft ,belt hij Sinterklaas .

  Die Tedjen van Leeuwen is ook vals met zijn Hemelse woordjes de hele dag over zijn aankoopjes ,pepernootjes strooien in de ogen van supporters.

    /   Beantwoorden  / 
 13. aks

  Nou je het zegt Paul, Tedje lijkt wel een beetje op Pedro

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Aks , Pedro is wel echt .
   Tedjen schijnt een reincarnatie te zijn van Petrus from Heaven .

   Zien jullie dit nu ook ,Johan Derksen en Co over de KNVB .
   Das lachen he met dat rattenvolk van de RVC van de KNVB.
   Lachwekkende figuren die lullen in het luchtledige.
   Koekhap directeuren met geld als stront lullen over voetballen dat je zou denken dat als je zo dom over voetbal lult dat ze vast ergens een spontane bloeding zouden hebben gehad in hun hersenen.
   En dat soort volk van RVC zit nu precies ook bij Fc Twente.
   Zo,nu weten jullie ook waarom het dus totaal mis gaat bij een Profclub.
   Mensen die het leuk vinden om ergens te mogen zitten maar geen lijk hebben van de inhoud .
   This gewoon lachwekkend dit soort volk.
   Dat domme wezen bij Twente ,dat Uranium mannetje zal morgen niet met pepernoten strooien maar met glitters uranium.
   Ach ,dat volk is gewoon knettergek,gaan gewoon ergens zitten waar ze totaal geen verstand van hebben.
   Precies eender als een loodgieter die het Ziekenhuis in loopt en een witte jas aan trekt en zeg;ik ben de nieuwe chirurg,waar is hier de operatie-kamer .
   Afijn,je lacht je tegenwoordig de pleuris over dit soort lachwekkende RVC volk.
   Straks zeggen ze nog dat ze de andere kant van het Universum zelf hebben geschapen.
   Rene v d Gijp zeg altijd ; knettergek ,idioten zijn het .

     /   Beantwoorden  / 
 14. deleukstethuis

  “licentiecommissie geeft Twente deadline woensdag”

  Woensdag? Gehaktdag!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Paul

  Aangesteld door het luchtledige van het luchtledige Fc Twente luchtledige gedrochte dat het luchtledige heeft aabgesteld zal het luchtledige weer worden geledigd tentijde de lucht in het kerkhof hun lucht ruikt .

    /   Beantwoorden  / 
 16. Baretti

  Ik hoor dat Tubantia pleit voor medezeggenschap door een verenigingsstructuur in te bouwen. Ik zeg mooi. Kunnen al die kansloze ja- knikkers met zijn allen gaan stemmen op de moeder der Paladijnen Koekoek Ermis. Onze nieuwe voorzitter….. #inIJsbeerwetrust …

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.