FC Twente vermorzelt FC Utrecht

Het was zo’n middag waarvan je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Terwijl Jong FC Twente in Groesbeek met 2-3 won van Achilles’29 werd Blaise Nkufo uitgebreid en warm onthaald in de Grolsch Veste. Een heel wat minder warm onthaal viel FC Utrecht ten deel. Na een ruststand van 4-0 werden de Domstedelingen uiteindelijk met 6-0 naar huis gestuurd. Wegwezen en laat ik jullie voorlopig niet weer zien hier! De doelpunten kwamen op naam van Quincy Promes, Dusan Tadic, Luc Castaignos (2x), weer Quincy Promes en Rasmus Bengtsson. Topzondag!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

26 reacties op “FC Twente vermorzelt FC Utrecht

 1. twentemax

  Na 2 mooie zeges op rij hoor je nu dat wij niet zo goed zijn maar de tegenstander slecht. Tja, dat zal best. Maar waar het om gaat is dat je weer naar een Twente kunt kijken waar voetbal plezier en teamwork vanaf spat! Dit team is een genot om naar te kijken. Dat was al tegen Osasuna {oefenpot} en toch ook tegen RKC waar we niet wonnen zo. Je ziet een heel ander Twente. Hier kun je echt niet spreken over spelers die geen werklust hebben en alleen voor hun eigen haggie op de grasmat staan. Waar het eindigt weet niemand. We zien wel, ik vind het niet eens belangrijk na zo n mooie middag voetbal. En de media moeten we maar mooi laten lullen in hun beledigende kletspraat over deze club die weer mooi voetbal laat zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. banie

   Haleluja Amen… ik ben het helemaal met je eens!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Bird

    +2! Wat een verademing na afgelopen 2 seizoenen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Ben benieuwd wat V.I. vanavond te zeggen heeft over Twente. Die kerels daar moet het toch ook opgevallen zijn, dat het weer leuk is om supporter van Twente te zijn. Of zullen ze het omdraaien en zeggen dat het momenteel niet leuk is om fan van Utreg te zijn? Ik denk dat Gijppie aardig enthousiast is over onze FC. Let maar op.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Remy

  Volgens mij heb ik enkele weken geleden al vermeld dat ik aanknopingspunten had gezien tegen RKC, en dat tegen Feyenoord het balletje al veel beter zou gaan rollen. Na de wedstrijd van FcUtrecht moet ik mezelf ook temmen want die rode wolk waar ik op zweef begint wel erg groot te worden.

  Ik zie strijd, jonge honden die voor elkaar vechten en ook al is het een “assistent”trainer ik zie iemand langs de lijn staan die het team stuurt waar nodig.
  Met een Brama, Schilder en ook Janssen op de bank hebben we zelfs de ervaring waar nodig en nu de vraag: HOe lang houden we dit vol.

  Volgende week tegen Vitesse, daarop tegen Heerenveen..Mochten we dit zonder kleerscheuren doorstaan dan vermoed ik dat er weer iets heel mooi staat aan te komen in de voetbalstad van Nederland: Enschede

    /   Beantwoorden  / 
 3. Leo

  Hulde aan Michel Jansen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. twentemax

  Dhr van Praag had een tweet over het spandoek van FC Twente van afgelopen zondag. De tekst zou buscombies in de hand werken. Laat deze heer dan ook even naar omroep AT5 kijken waar in het programma een kakkerlak wordt doodgereden. Wie er met die kakkerlak bedoelt wordt is wel duidelijk. Laat dhr van Praag en zijn makker dhr J van Gelder hier dan ook maar een item van maken in studio voetbal. Maar hier hoor je ze niet over. Al met al weer een teken aan de wand hoe het in de media in voetbal land gaat. Doorzichtig, goedkoop en met het vingertje altijd dezelfde kant op.

    /   Beantwoorden  / 
  1. WW

   eens vwb de dubbele moraal van de hilversumse media, maar eerlijk gezegd vond ik dat spandoek ook nergens op slaan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Ik zie hier een stuk eigenheid van de supporters. Juist een statement dat Twente geen copy van wie dan ook is maar een club met karakter die haar eigen gang gaat! Mede omdat de tekst uit een clublied komt dat altijd gezongen wordt al jaren. Op het eerste oog misschien afschrikkend maar ga je er dieper naar kijken zie ik er dit wel degelijk in. Daarom kan ik dit zeker wel waarderen. Diepgang en geen oppervlakkige kreet!

      /   Beantwoorden  / 
    1. WW

     ik denk niet dat de club geassocieerd wil worden met drugs en zeker niet als symbool voor eigenzinnigheid of eigen identiteit. Bovendien is het riedeltje “hasj, coke en pillen” ook weer gejat (komt uit de gabber tijd, jaren ’90, haagse harry), dus alleen daarom al niet geschikt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Leo

      ken je klassiekers! Niks uit de jaren negentig. Zoek Rosamunde maar eens op op you tube.

        /  
     2. WW

      @leo ik heb het ook niet over de melodie (die idd van rosamunde afkomt) maar over het zinnetje “hasj, coke en pillen” dat uit de Amsterdamse kraakbeweging komt, maar vooral bekendheid verwierf door het stripteken figuur “haagse harry”.

        /  
     3. twentemax

      Eddy Achterberg , pet , sjaal en toeter zo gaan wij zondags op pad. Jaren 70 Twente song.

        /  
 5. Edwin

  Gisteren een mooie pot voetbal gezien. We moeten echter wel realistisch blijven, 2 zwaluwen maken nog geen zomer. Twente heeft toch nog wel 2 extra spelers nodig zodat er kwalitatief een goede selectie staat. Tevens moet Tadic in Twente blijven.

    /   Beantwoorden  / 
 6. twentemax

  Corona en/of Mokthar in beeld bij Twente. Zie goal.com. transfer nieuws maandag 19 augustus.

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Ben bang dat Tadic toch nog weg gaat. Zonde zou dat zijn, spannende week dit! Gebeurd nog van alles op transfer gebied.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hahaha

  Hasj coke en pillen jalalala ha ha ha ik denk dat ik Twente supporter word bij ons in de Arena doen ze al moeilijk over een joint.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   een hele grote zetpil kun je krijgen :-)

     /   Beantwoorden  / 
 9. phenix

  waar maakt men zich druk om?,echt woar. maar ja goede pot gezien,come on twente enschede. waar is harm?

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Harm is aan de hasj coke of pillen. Of Utrecht supporter geworden , nou kan hij daar razen en tieren en languit in de uit vakken liggen.

     /   Beantwoorden  / 
 10. ber

  eindelijk weer voetbal in de veste !
  2 zwaluwen Idd phoenix!

  volgende week vite$$e! ik zeg 0-2

  @ jack: maak alvast dat onderwerp aan! vite$$e – f twente

    /   Beantwoorden  / 
 11. ber

  fc uiteraard…

    /   Beantwoorden  / 
 12. 特温特足球

  Jack,
  Mag er nu eenkeer een andere foto van ons FC Twente boven dit blog?
  Ga ff met de tijd mee graag.

    /   Beantwoorden  / 
 13. twentemax

  Zou de snor mot met Joop hebben? Eerder waren het dikke vriendjes maar nu praat Derksen net of je bij Twente de mazelen of erger wel op loopt. Ik wordt dan zeer nieuwsgierig, zou graag willen weten wat daar gebeurd is?!

    /   Beantwoorden  / 
 14. johan

  doorzichtig hoor van Gek van Jelder. Twente draait goed en dan moet er wat gezocht worden. Eerst een sesamstraat item in Studio sport en dan opeens een item maken van een liedje dat voor zover ik weet jarenlang elke thuiswedstrijd in de Veste gezongen is… o o o, Tjongejongejonge….Bovendien wat wil je nou als vanuit Hilversum ook Spuiten en Slikken op ons afkomt? Dubbele moraal.

    /   Beantwoorden  / 
 15. johan

  test

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.