Wegens degradatie op te halen: Superspits

Er zijn veel mensen die vinden dat we met onze beste spits sinds Vennegoor goud in handen hebben, maar wat als hij wegvalt? Arnautovic komt eraan, Afonso is in het hoge noorden, Kleizen is just-not-there-yet. Nee we hebben een spits nodig die de concurrentie aan kan met Blaise zodat we niet alleen gevrijwaard blijven van een nieuw spitsenprobleem, maar wie weet zelfs een nog betere aanval krijgen.

Die spitsen bestaan. Voor een paar miljoen heb je er eentje. Maar willen we wel een paar miljoen besteden? Kennelijk niet, anders had Alves misschien meer dan een keer gescoord in Enschede. Dus willen we een spits die wel scoort maar niets kost. 100 doelpunten in 160 optredens klinkt goed. Hij is 30 jaar oud, ook dat is redelijk, gezien onze coming-men. Wie is hij?

De spits van het Oostenrijkse Grazer AK, Roland Kollmann. Zijn club heeft onlangs 22(!) punten in mindering gekregen en bezet in de Oostenrijkse bundesliga de laatste plaats met –1 punten. Hij loopt dit seizoen 1 op 1 dus wat belet ons? Niets toch.

Er is een nadeel. Kollmann scoorde overal en altijd en ook bijna altijd veel, behalve in Enschede. In Enschede scoorde Kollmann op de kop af een doelpunt. Tegen KP Polonia Warschau. [positieve draai-modus]Wel een gigantisch gemiddelde in Europese wedstrijden trouwens, waarvan hij er in Enschedese dienst drie speelde, met twee doelpunten totaal.[/positieve draaimodus]

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.