Transfer Cheick Tioté levert FC Twente miljoenen op

Eerder deze week kwam Cheick Tioté hier al aan de orde toen het ging over de belangstelling van Chelsea voor de plaatstalen oud-speler van FC Twente. Direct werd er toen gespeculeerd over de financiële voordelen die een transfer van Tioté voor FC Twente zou hebben. In de papieren editie van Voetbal International staat deze week te lezen dat dit zou gaan om tussen de 2 en 3 miljoen euro bij een transfersom van zo’n 22 miljoen euro. Daaruit valt dus op te maken dat er een bepaling is die uitgaat van 10% van de totale transfersom. Overigens heeft Newcastle United laten weten eerder te denken aan een bedrag van rond de 40 miljoen euro, waarvan het natuurlijk de vraag is of Chelsea, dan wel Manchester United, dat wil gaan betalen voor onze held Cheicky.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

14 reacties op “Transfer Cheick Tioté levert FC Twente miljoenen op

 1. schalke04

  Ik vind dat Co Adriaanse helemaal geen spelers meer moet halen. Ik hoop dat hij na dit jaar weer Twente verlaat. Hij is een goede trainer, maar past totaal niet bij Twente. Heeft lak aan de manier van voetballen die Twente nastreeft en flirt openlijk met Martin van Geel! Zet de aanvoerder op de bank bij Twente, niet omdat het nodig is maar om te laten zien wat hij al niet durft. Hij heeft totaal geen feeling voor Twente.
  Ik hoop heel erg dat Steve McClaren weer terugkomt na dit seizoen. Hij heeft een unieke prestatie geleverd met Twente. Ik weet zeker dat hij dit kan herhalen. Omdat de prestatie bij Twente uniek was, moest Steve McClaren wel weg bij Twente, anders zou continu het gevoel blijven bestaan van “what if..”. Nu weet hij dat hij samen met Twente zich verder kan ontwikkelen. Dan wordt hij misschien ook wel de Arsene Wenger van Twente, iets wat Munsterman altijd al voor ogen had.
  Steve McClaren: “met scoren win je wedstrijden, met verdedigen kampioen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry

   Ik heb niets tegen Steve McLaren, maar ben wel blij dat hij weg is. Hij wou alleen maar kopen, en niets met de jeugd doen. En wat HIJ gekocht heeft die zijn al weer weg. Die uit Azië en uit Iran voldoen hier in de Top-Klasse nog niet. Hij had Tiendalli allang weggedaan, dat is wel weer positief. Een vervanger voor Co heeft Joop natuurlijk wel op z’n lijstje staan. Als trainer vind ik Gert Jan Verbeek heel goed, maar die staat nog onder contract. Joop moet eens om zich heen kijken of hij geen goede links- en rechts back kan vinden, daar is versterking voor nodig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marti

    Lees net dat Twente weer een Iranier op proef heeft. Verdediger.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Harry

  Die Tadic moet Joop halen. Geld van Tiotè kan men daarvoor gebruiken. (moet natuurlijk nog wel iets bij) :-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Banie

  Het is wel weer duidelijk dat we Tiote niet voldoende op waarde hebben geschat hier en er daarom veel te weinig uit hebben gehaald!

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0049

   Dat heb ik vorig seizoen al op dit bloq aangegeven. Krijg de indruk dat Twente hem toen veel te gemakkelijk vd hand heeft gedaan. Met zijn ijzersterke lichaam en winnaarsmentaliteit had hij uitstekend in dit huidige team gepast. Als je het rijtje van vetrokken spelers vd laatste 5 jaren erbij pakt dan is hij een vd weinigen die het elders waar heeft gemaakt. 95% is mislukt of misbruikt of whatever.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Henk van der Hoeven

    Wat denk je nou zelf? Denk je dat je veel aan Tiote had gehad wanneer hij had moeten blijven omdat Newcastle niet genoeg had willen betalen? Wat heb je dan aan zo’n speler? Misschien had er meer geld in gezeten maar doordat Tiote nu verkocht kan worden voor belachelijk veel geld levert hij toch weer wat op.

    Volgens mij vergeten sommigen waar FC Twente vandaan komt en in welke sneltreinvaart het nu allemaal gebeurt. We lopen ver voor op schema en we moeten eerst maar eens kijken wat we nu al bereikt hebben. Ik word een beetje flauw van al die negativiteit wanneer iets niet gaat zoals de meesten willen. Naar mijn idee gebeurt er achter de schermen veel meer dan we zelf in de gaten hebben. Heb vertrouwen in de mensen die het moeten doen.

    Kijk eens naar de verschillende clubs die nu in het nieuws zijn. Ajax met de beschamende soap, PSV dat met geld smeet, in de problemen kwam en nu weer met geld smijt, Groningen dat 1,5 miljoen te kort heeft, Feyenoord dat er heel langzaam weer boven op krabbelt. En kijk daarna eens om je heen bij een thuiswedstrijd. Tel je zegeningen en bewaar je frustraties tot dat je gaat hout hakken voor de open haard. Kun je je lekker uitleven…

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

     @ Henk vd Hoeven.Ik vind dat jij beter moet lezen. In mijn betoog heb ik het helemaal niet over geld/transfersommen, maar over de SPELER Tioté. Dat we een dergelijk figuur missen op het middenveld. Het moet eens afgelopen zijn dat in het voetbalwereldje een trainer bepaald of een speler mag blijven of weg moet. Daarvoor moet een technische commissie zijn die dat bepaalt en niet een passant die na 1,5 jaar alweer pleiter is! Trainer Co of Joop bepalen niet of Tadic komt, dat doet een dergelijke commissie. En in overleg met de voorzitter en penningmeester wordt bekekenen of het financieel allemaal haalbaar is. Ik hoor en lees links en rechts overal dat we moeten kijken waaar we vandaan gekomen zijn en dat we tevreden moeten zijn. Dat klopt ook helemaal. Maar we moeten wel WAKKER blijven en niet op onze lauweren gaan rusten. Want nergens draait de carrousel zo snel als in de voetbalwereld, want voor je het weet doe je weer mee rond plek 10. Rendementen uit het verlden zijn leuk, maar…..

       /   Beantwoorden  / 
     1. Henk van der Hoeven

      Ik lees wel goed. Ik reageerde op je stelling dat FC Twente hem veel te makkelijk heeft laten gaan. Dat staat op zich los van je opmerking dat hij het, in tegenstelling tot veel anderen, wel gered heeft bij andere clubs. En nogmaals, wat heb je aan een speler die weg kan, weg wil, maar tegengehouden wordt door een weigering omdat er “te weing” voor hem geboden zou zijn? Eén en ander moet in Nederlandse perspectieven bekeken worden.

      Maar wanneer je bedoelt dat Tioté koste wat het kost gehouden had moeten worden dan denk ik dat er domweg te weinig middelen voor waren. Ik denk dat ook de beleidsbepalers wel inzagen dat hij van absolute meerwaarde was. En dat ze hem graag hadden willen houden. Maar als er met groot geld (forse salarissen) wordt begonnen, is een club als FC Twente al gauw kansloos.

        /  
 4. oleeeco

  toch weer mooi meegenomen die euris….maar achter af allemaal lachen als een boer met kiespijn….dat ie preuwoestijnbelg het niiet in hem zag zitten en tevens het aantrekken van strootman, tjeeeeee wat een gigantische missers…..mAar die paar centen van tiote gaan mooi het stadion in .let maar op twentse zuinigheid troef…oleeeee

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix

   Volgend jaar wordt psychiatrische hulp nog duurder, dus meld je nog snel aan voor 31 december. Bovendien is er dan weer een plaats in het stadion beschikbaar voor een echte supporter, of zit je sowieso alleen maar achter je computer te schelden op alles wat bij de club gedaan wordt?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Marti

   Toch kan ik er nog om lachen, maar dan alleen vanwege de term preuwoestijnbelg.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Banie

   *zucht* wat wordt ik moe van die gast!

     /   Beantwoorden  / 
  4. RED 666

   vooral niet voeren!
   dat ze nog bestaan! opzicht best uniek!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.