Ode aan Michel Boerebach

Welkom bij de fctwente.blog.nl boekenclub! Voor de jongere lezers: Michel Boerebach speelde tussen 1993 en 1996 voor FC Twente en viel op door zijn harde schoten, zijn lange blonde manen en een vlassig snorretje. Zie bovenstaand filmpje voor wat beeldmateriaal. Na zijn profcarriere, om precies te zijn in 2003, werd hij getroffen door een groot drama dat alles voorgoed veranderde. Hij verloor zijn twee zoons Lesley en Sven, die bij een auto ongeluk om het leven kwamen. Over dat enorme en intense verlies schreef hij samen met journalist Rob Pietersen een boek (“Nooit meer zaterdag”). Vervolgens is Boerebach columns gaan schrijven voor De Stentor en de website TwenteSport. Hugo Borst stond perplex van de schrijverskwaliteiten van de voormalige middenvelder, die op een Martin Bril-achtige wijze over de kleine en grote dingen van het leven blijkt te kunnen schrijven. Recent werden zijn beste columns gebundeld en uitgegeven: “Zelfspo(r)t”. Het is een prachtig boek geworden. Boerebach relativeert zichzelf, toont zijn kwetsbare kant (niet gebruikelijk in de voetballerij), heeft humor en signaleert details die hij vervolgens op een uiterst onderhoudende manier beschrijft. Columns over anekdotes uit zijn profloopbaan worden afgewisseld met ontboezemingen over zijn grote verdriet. Kortom, soms een grappig, soms een aangrijpend boek. Een aanrader.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

4 reacties op “Ode aan Michel Boerebach

 1. ron

  Ben een grote fan van Michel Boerebach kan lekker voetballen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans

  Ik ben nog maar 18 dus heb hem nooit bewust meegemaakt.
  Wel heb ik vele beelden van Twente in die tijd teruggekeken, dat boek schijnt inderdaad erg aangrijpend te zijn, lijkt me een prachtig persoon!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Technische Dirk

  Michel Boerebach; de man met de wapperende haren. Schoten als kanonskogels. Gehaat als hij tegen Twente scoorde en geliefd toen hij later vóór Twente scoorde. Ik heb z’n manier van voetballen altijd bewonderd. Ik heb hem gemist toen hij bij Twente wegging. Mijn hart was zeer bedroefd toen ik het nieuws vernam over zijn beide kleine kereltjes.
  Michel en zijn jongens FOREVER !!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. twentemax

  En nog actief in de voetballerij bij Go Ahead Eagles Deventer. Leuke persoonlijkheid!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.