Steven Berghuis scoort bij debuut voor AZ

We moeten er natuurlijk niet teveel in blijven hangen want gedane zaken nemen geen keer, maar het unheimlich gevoel van de transfer van Steven Berghuis naar AZ wil maar niet verdwijnen. De jonge talentvolle aanvaller die nauwelijks een kans kreeg bij FC Twente en zelfs zonder er zelf in betrokken te zijn werd verkocht aan AZ, luisterde zijn debuut voor de Alkmaarders op met twee doelpunten. Tegen een amateurteam, dat dan weer wel, maar toch. Ergens knaagt er iets.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

19 reacties op “Steven Berghuis scoort bij debuut voor AZ

 1. Jorn

  zonde, vond hem in potentie een goede speler.

    /   Beantwoorden  / 
 2. FCTim

  Kwam te kort als je het mij vraagt.Ik maak me meer zorgen om dit verhaal: Fulham en Ajax hebben oog op Chris David. Vanaf z’n 11e heeft Twente hem begeleid en dan niet willen bijtekenen. Je ziet het steeds vaker, kijk naar zo’n labiyad: respectloos.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Wat ik ervan begreep is dat ze nog steeds aan het onderhandelen zijn, Twente en David. Dus om nu al over respectloos te beginnen vind ik wel erg voorbarig! Wacht nou eerst maar eens rustig af en mocht die jongen weggaan omdat hij het elders beter kan krijgen dan heeft hij toch groot gelijk?! Moet Twente zijn nek maar verder uitsteken als dat een zo groot talent is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FCTim

    Dat respectloos sloeg op het verhaal van Labiyad. En nee vind ik niet, ga eens eerst een paar jaar lekker ballen bij de club die je opgeleid heeft. Al was het alleen maar om wat terug te doen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dinkeltukker

     Dan moet je ‘respectloos’ niet met David in verband brengen. “om wat terug te doen” We praten hier over een beroep. Als ik elders stukken meer kan verdienen blijf ik ook geen jaartje bij mijn oude baas zitten om wat terug te doen. Helaas, clubliefde bestaat niet meer. Het gaat gewoon om de harde pingels in de portemonnee. De ene keer heeft Twente geluk, de andere keer pech.

       /   Beantwoorden  / 
     1. FCTim

      Staat duidelijk achter de naam van Labiyad, lezen dus!!! Tja het zal allemaal wel wat je zegt, maar Twente heeft z’n hele opleiding gefinancierd. Dus doe je wat terug voor je club en kan je later altijd nog naar een andere club heen. Maar dat vindt jij dus niet? Jij zegt na een opleiding van je werkgever (waarna je klaar bent voor het grote werk) “Bedankt voor alles maar ik ga naar de concurrent”?!?! Zonder dat je ook maar iets gepresteerd hebt……Tja…..Dan steken wij blijkbaar wat anders in elkaar denk ik.

        /  
     2. justin

      Als Chris David vanaf zijn elfde zijn ziel en zaligheid bij de club legt, wellicht kampioen maakt (Ik ken hem niet, maar het kan maar zo), en altijd alles voor de club geeft, is Twente toch ook niet verplicht hem een contract aan te bieden?
      Da’s nou juist de grap van een arbeidsovereenkomst die eindig is.
      En wie zegt dat hij respectloos is, misschien wil FCT hem wel voor een appel en een ei houden…

        /  
    2. Dinkeltukker

     Ja, zo werkt dat tegenwoordig. Of je het er mee eens bent of niet. Ik heb mijn meeste diploma;s ook bij mijn eerste baas gehaald en mijn huidige baas plukt daar nu de vruchten van. Hoop ik…:-)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Technische Dirk

      ik denk dat je vrouw vooral de vruchten ervan plukt want je bent nu pas echt een vent :-)

        /  
     2. FCTim

      Ok, ik zal er wel naast zitten dan.

        /  
 3. Tom

  Gewoon die David een vet contract aanbieden en niet zo pinnig zijn, als het echt zo’n super talent is komt het geld vanzelf terug…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   In ieder geval NIET naar 020 laten gaan!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Edwin

  We gaan toch niet talentvolle jongens opleiden en op het moment van doorbreken voor een appel en een ei verkopen. Kan niet waar zijn. Als dit waar mocht zijn, doek dan de jeugdopleiding op, die heeft dan totaal geen waarde.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ik denk, en laten we hopen, dat Joop het wel met jou eens is.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Ber

  Precies, gewoon een goed aanbod doen, die jongen voor 5 jaar vastleggen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Frank

  Stel he, dat David en zijn familie allemaal zo zijn als: David is nog jong, David blijft lekker bij de club waar hij zijn hele leven al zit en dan komen daarna vanzelf wel andere grotere clubs…. eerst maar eens bewijzen bij Twente….. stel dat ze zo zouden denken…. en ze lezen dan hier al die reacties als:
  Geef die jongen een vet contract!

  Zou de familie David of David dan niet ineens beginnen te twijfelen als Fc Twente besluit dat niet te doen?

  Dus maybe doen wij er wel gewoon aan mee dat David misschien naar 020 vertrekt?

  Laat Jopie het nou maar regelen!

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Chris David houden!! En Berghuis wordt een hele goeie onder Verbeek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Technische Dirk

   Voor Berghuis nog steeds een hele lange weg te gaan. Zijn jongere broertje heeft net nog dat beetje meer mentaliteit.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Roel

  Steven Berghuis speelde in de voorbereiding van het vorige seizoen ook tamelijk en scoorde aan de lopende band. Maar dit seizoen niet veel laten zien. Die voorbereiding zegt dus niet zoveel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.