Sportweek: “Wereldspits nekt Jong Ajax”

FC Twente/Heracles A1 won zaterdag uit bij Ajax A1, waarmee het verschil tussen de twee teams onoverbrugbaar lijkt; 5 punten met nog 5 wedstrijden te spelen.

Ajax A1 mocht weliswaar woensdag 3 punten bijschrijven door uitwinst op Sparta A1 (1-3), maar het team van Rene Hake en Frank Tempelman lijkt geen steek meer te laten vallen.

Volgens Sportweek-journalist Mark van den Heuvel is dat allemaal te danken aan één man:

 

'I saw rock & roll future and its name is Bruce Springsteen, schreef popjournalist Jon Landau in 1974. Hij kreeg gelijk. Eens in de zoveel tijd zie je een optreden waarover je niet uitgesproken raakt. Zo ook afgelopen zaterdag. Wij beweren hierbij dat we de toekomstige spits van FC Twente én het Oostenrijkse elftal hebben gezien en zijn naam is Marko Arnautovic.'

Zaterdag verdedigde FC Twente/Heracles A1, koploper in de landelijke jeugdcompetitie, een voorsprong van twee punten op Ajax. De wedstrijd stond bol van spanning en sensatie, maar met de beresterke, bijna 18-jarige Arnautovic in de spits wonnen de Tukkers (3-1), waardoor het kampioenschap ze nauwelijks nog kan ontgaan.

Je moet het gezien hebben om het te geloven, maar Arnautovic is qua stijl van voetballen, qua motoriek en én qua uiterlijk het evenbeeld van oud-Ajacied Ibrahimovic. Vandaar zijn bijnaam 'Zlatan'. Lang, sterk, niet van de bal te krijgen en handig in de kleine ruimte, dompelde Arnautovic zaterdag het Amsterdamse opleidingscentrum in diepe rouw.

Arnautovic komt van het Oostenrijkse Floridsdorfer AC (FAC) en tekende vorig jaar december een zogenaamd eenjarig talentencontract in Enschede. Daarmee heeft FC Twente zich, afgaande op de stormachtige ontwikkeling van de jeugdige Oostenrijker, meteen verzekerd van een opvolger voor de 31-jarige spits Blaise N'Kufo. Romano Denneboom – door FC Twente gecontracteerd voor volgend seizoen – lijkt met de aanwezigheid van N'Kufo en Arnautovic in de A-selectie voor volgend seizoen, niet voor de gemakkelijke weg te hebben gekozen. Wij hebben op zaterdag 31 maart 2007 een toekomstige wereldspits gezien en zijn naam is Marko Arnautovic.'

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

4 reacties op “Sportweek: “Wereldspits nekt Jong Ajax”

 1. Mark

  Ik hoop dat hij onze nieuwe spits wordt, omdat het lekker is om hem al in je gelederen te hebben. Ik hoop alleen niet dat hij kapsones krijgt door dit soort aandacht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gait

  Hopelijk krijgt ie morgen tegen Heracles wat speelminuten. Bij een 4-0 stand in de tweede helft moet dat toch kunnen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ronald

  Arnautovic heeft vandaag een nieuw contact getekend. Goede zaak voor de toekomst.

    /   Beantwoorden  / 
 4. antonelli

  oi zou al goed de eerbied op speler Douglas tamamaru van Souza willen kennen, voces heeft rente in contracten het of was slechts één misleiding, hartelijk dank

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.