Jong FC Twente aan kop in Jupiler League

Terwijl Nikolay Mihaylov Enschede via de achterdeur heeft verlaten om zijn voetbalgeluk te beproeven in het modebewuste Italië begon Jong FC Twente in de Grolsch Veste aan een nieuw avontuur. En hoe! Een eclatante 3-0 overwinning op FC Oss doet het opleidingselftal van FC Twente direct aan kop gaan in de Jupiler League! Binnen 7 minuten stond het 2-0, 20 minuten voor tijd viel de 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Nils Röseler en Felitciano Zschusschen (2x). Dat maakt op een bepaalde manier toch ook trots. Of niet?

46 reacties op “Jong FC Twente aan kop in Jupiler League

 1. Dinkeltukker

  Eindelijk eens een leuke pot voetbal gisteravond in de Veste. Natuurlijk was FC Oss onthutsend zwak, maar toch had Jong Twente de zaak goed onder controle.Had ook zomaar 5-0 kunnen zijn. Feliciano 2 geweldige doelpunten, maar ook hij komt nog wat kwaliteit tekort voor het 1e team. Leed in de slotfase teveel knullig balverlies toen er grote ruimtes ontstonden waar hij meer uit had moeten halen. Hij is in ieder geval voor Jong Twente wel een prima aanspeelpunt, eentje die zijn lichaam goed gebruikt en wel een bal goed kan afschermen waardoor de rest kan bijsluiten. Dat is wel iets dat het 1e team al een tijdlang mist. Feliciano zal het zeker niet slechter doen dan Luc, maar zal Twente op korte termijn ook niet over het dooie punt heen kunnen helpen. Maar al met al een leuke wedstrijd met een dankbaar publiek. Nu de hoofdmacht nog, want anders zouden de wedstrijden van Jong Twente nog wel eens meer publiek kunnen trekken dan het 1e.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter Stolwijk

   Nou je kunt vertrouwen blijven hebben in Luc, maar als een speler zich na drie jaar niet verder ontwikkeld, moet je toch kunnen constateren dat dit zijn plafond is. Feliciano verdient op dit moment een kans in de eerste, omdat deze speler zich wellicht wel verder kan ontwikkelen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Joop

  Ook zo genoten van Bouma, Bijen en Roseler dinkeltukker?
  Vooral die laatste was fantastisch zeg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   @Joop, verdedigend alle 3 heel goed. Bijen weet daarbij ook nog eens goed de lange bal te hanteren=extra wapen. Opbouw bij Bouma en Röseler niet ‘je van het’ maar dat was ook niet nodig omdat Pelupessy de ballen wel ophaalt en zorgt voor het verdere verloop.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Dinkeltukker

  Twente doet nooit mededelingen over de hoogte van transfersommen, dus ga ik maar even af op wat de media over ons heen strooit. Maar dan kom ik even tot het volgende rekensommetje; Fer weg voor 6 miljoen, Chadli weg voor 7 miljoen, Mihailov weg voor 350.000,- en Rosales zal hoogstwaarschijnlijk vertrekken voor 1,5 miljoen en tenslotte loopt Douglas voor noppes de deur uit. Dat zijn 5(!) spelers die eigenlijk allemaal international zijn en die voor een totaalbedrag van om en nabij de 15 miljoen vertrekken. Dan kijk ik naar Marcel Brands van PSV die een Strootman voor 18 miljoen weet te verkopen. En is Strootman nu zo’n wereldvoetballer? Stof om over na te denken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vraagsteller

   Kijk dan ook naar hoe lang ieder contract nog loopt, dat geeft een eerlijker/duidelijker beeld.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Dat daar contracten tussen zitten die volgend jaar of over 2 jaar aflopen zal allemaal wel, maar het gaat mij om het feit dat er 5 internationals gelijktijdig vertrekken, eigenlijk voor een habbekrats. Vind dat toch een slechte zaak. Spelers waarvan het contract binnen 2 jaar afloopt en tot de kerstdagen puik spelen gelijk mee om de tafel en contractverlenging aanbieden en dat zal in de praktijk ook wel gebeuren. Maar dan is het nog van de zotte, dat er ineens 5 internationals vertrekken voor een ei en een appel.

      /   Beantwoorden  / 
 4. aks

  @ Dinkeltukker
  Waarom denk je dat Feliciano te kort komt, ik persoonlijk denk dat hij best een aanwinst kan zijn voor het 1e
  Hij is een beweegelijke speler met inzicht en een goed schot
  Heel iets anders dan onze hardwerkende maar houterige kastanjos zonder inzicht scoor je nooit.
  Nu wil Twente ook nog eens die houterige Bendtner ophalen voor veel geld, leren ze dan nooit.
  Straks hebben we veel spitsen met naam die niet kunnen scoren.
  ze zijn nooit meer te verkopen allemaal weggesmeten geld.
  Ook denk ik dat we een andere spitzen trainer nodig hebben, die er meer kijk op heeft dan eigenwijze Mulder.
  Dus ook geen Djorjevic halen gewoon Feliciano in de spits zetten en er vallen doelpunten !!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ik zei dat hij ‘nog’ tekort komt. Maar dat ligt er natuurlijk ook aan welk niveau de club nu nastreeft. Als ik Manitou Jopie hoor, dat ze gaan voor de EL plaatsen dan redt je het niet met Felitciano en al helemaal niet met Castaignos. Jij hebt het over weggesmeten geld. Ik heb begrepen dat er morgen in de V.I. een groot stuk over Twente in komt met de titel “Hoe FC Twente het geld over de balk smeet”
   Kijken of die beerput eindelijk eens open gaat, want zoals meerderen hiero vraag ik mij ook af waar in godsnaam al die tig-miljoenen gebleven zijn. Dat zal niet alleen een aflossinkje op de hypotheek zijn geweest…Morgen weten we meer.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Joop

  Ik vond Pelupessy de 1e helft juist slordig en beetje onzichtbaar, de 2e helft ging hij zich er meer mee bemoeien.
  Maar ben nog niet geheel overtuigd van hem, hij heeft ook nog wel ff de tijd hoor daar niet van. Net als Holscher

    /   Beantwoorden  / 
 6. Vraagsteller

  In je eerste stukje gaat het wel om het geld.

  De zorg in je tweede deel is terecht, als de contracten van een aantal bepalende spelers (nagenoeg) tegelijk aflopen, heb je als club wel een probleem.

    /   Beantwoorden  / 
 7. aks

  Gewoon Feliciano in de spits en er vallen doelpunten.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Joop

  Dat heb ik voornamelijk bij Chadli.
  Tadic zal nu voor 14 miljoen vertrekken? Vind Chadli zelfs nog beter dan Tadic!
  Fer vind ik beetje een flauw voorbeeld van je, want jij was ook 1 van diegene die zeiden dat je je verlies moest nemen en afscheid moest nemen want dit zou niet werken.
  Dan is het beetje flauw om dat nu aan te gaan kaarten dat het geen winstgevende zaak geweest is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hihaho

   Chadli heeft nog maar een contract voor 1 jaar, dus dan is dit toch een mooi bedrag? want wij zeiden ook allemaal dat die 5 miljoen voor 5 Fer met een 1-jaar contract bij Feyenoord veeeeel te veeeel was. Dat was toen ook gewoon ook een international. Na dit seizoen ga je ook maximaal 7 miljoen krijgen voor Tadic, of ze moeten snel een verbeterde aanbieding doen

     /   Beantwoorden  / 
 9. Joop

  @Aks, heb je dat eerste doelpunt gezien gisteren?
  Hij schiet hem schitterend binnen hoor, maar die aanname hield ook niet over, de bal schoot ook 2 mtr bij hem vandaan… en wat een tijd en ruimte hij kreeg.. dat heb je niet in de eredivisie.
  Hij is groot en sterk en zal de verdediger wel van zich af kunnen houden, maar niveautje hoger waar het sneller gaat denk ik dat zijn handelinssnelheid ook niet goed genoeg is.
  Maar zoals ik gisteren al zei hij verdiend wel absoluut een kans om het eens te laten zien.
  En dan hoop ik van harte dat ik er naast zit, maar ik denk ook dat Feliciano te kort komt voor ons 1e.
  We gaan het zien!

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Mijns inziens kunnen we beter wachten met het kopen van een nieuwe spits dan nu in de gauwigheid er 1 kopen. Zet dan Feliciano als spits bij het eerste team. Ik heb mn bedenkingen echt bij de scouting. Het is lang geleden dat ik hiervan onder de indruk was. Je hebt , mocht Tadic weggaan wel een elftal met erg jonge broekies. Een ervaren rot die sturen kan in het veld heb je echt nodig. En dan niet met Wisgerhof aankomen want ook al heeft ie inzicht zat zo langzamerhand is hij net als Boschker te langzaam en te stijf om eredivisie waardig voetbal te kunnen laten zien.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Harm

  Loopt er bij Bayern Munchen niet ene ten Hag rond als trainer van het 2e elftal?
  Laten we die gebruiken om b.v. Claudio Pizarro mogelijk voor een jaartje te huren. Speelt bij Bayern toch nooit basis.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Joop

  Leuk geprobeerd Harm.
  Er word al weken gediscussieerd over dat we geen geld hebben, en dat er een nieuw beleid gevoerd word.
  En dan kom jij met iemand aanzetten die waarschijnlijk nog meer dan Bendtner verdiend.
  Of dacht je dat er geen salaris betaald hoeft te worden bij een huur? :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harm

   Je zegt het zelf. “Waarschijnlijk” meer verdiend als Bendtner.
   Lijkt me toch meer dan de moeite waard om dat eens te gaan checken.
   Niet geschoten is altijd mis, toch?
   Wel een gegarandeerde doelpuntenmachine en nog groot en kopsterk ook.

     /   Beantwoorden  / 
 13. phenix

  zal mooi zijn harm mar ja die zal wel nie bij twnte willen voetballen. die schiet er sowieso 25 in in nederland. toch blijf ik vertrouwen houden in castiagnois

    /   Beantwoorden  / 
 14. Joop

  Ook weer zo lekker dubbel en maar net hoe de wind waait… hoe vaak Johan Derksen hier wel niet neer word gezet als dat hij de grootste onzin verkondigd. Maar nu zou er morgen een stuk in de vi verschijnen en nu word de beerput los getrokken :)
  Het is maar net hoe het uitkomt, of als Fer door hem word afgeschilderd ja dan klopt het allemaal ineens wel! :P

  Wat wil je horen waar het geld gebleven is? Nee het is niet alleen de aflossing van de hypotheek, je hebt nog het afkopen van de contracten van Co en Steve, de salarissen van Douglas, Chadli, Michailov enz enz, Dakdrama, paar miskopen als Bajrami noem maar op, dan hebben ze het geld van de Jong, Fer en John nog niet geheel binnen. Welke nieuwe dingen denk je dat er morgen verhuld zullen worden? Volgens mij is alles wel bekend maar goed…

    /   Beantwoorden  / 
  1. hihaho

   Helemaal mee eens!

   Iedereen rekent alweer 8 miljoen voor John en 12 voor de Jong. Maar ze zijn pas 1 jaar weg, dus wss heeft twente daar pas 5 miljoen van binnen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Derksen zal dat stuk niet geschreven hebben, dat zal zeer hoogstwaarschijnlijk van Peter Wekking komen. En ja, ik zou wel eens willen horen wat er met al dat geld gebeurd is. Tenslotte worden ze ook door ons, de jaarkaarthouders, van geld voorzien. Oke, dat zal niet de grote bulk zijn, maar toch. Op het dakdrama na zijn het namelijk veel zaken die in de categorie mismanagement horen. Zo vind ik het namelijk wel heel frappant, dat als Twente een speler verkoopt er in de media altijd melding van wordt gemaakt dat de transfersom in termijnen wordt voldaan. Dat lees je alleen bij transfers van Twente, wel eens opgevallen? Laten we maar eens kijken waar V.I. mee komt. Ik schat die in ieder geval een stuk hoger in dan de Telegraaf.

     /   Beantwoorden  / 
 15. twentemax

  Ik mag het alleen maar denken en vaak niet hardop zeggen maar gisteren wilde ik kijken naar Jong FC Twente- FC Oss en tot mn verbazing komt Ajax er wel helemaal op en van Twente moest je zo snel kijken als the speed of lightning om de doelpunten te zien. Nu weet ik dat ik niet neutraal ben qua voetbal maar ik krijg de pest er nu al in. Twente wordt echt in de media zwart gemaakt van hier tot Tokio en van die Adammers niets dan goeds. Arme Joop als hij een scheet verkeerd laat staat de VI, de Televaag en meer van dit soort naar mijn mening niet altijd even correcte bladen er vol van. Hoe erg het wel niet is bij Twente! Er is nog geen bal gespeeld of wij worden al als middenmoter neergezet. Ik voel me dan echt op mn Twentehart getrapt en volgens velen in mijn omgeving moet ik niet zo denken. Maar toch.. ik lees eerst dat Jong Ajax wint van Telstar en alinea s eronder lees ik pas dat Jong Twente koploper is . Ik kan dr niet tegen. Zal wel aan mij liggen! Ik krijg de kriebels en wordt alleen maar heftiger en rooier in het verlangen naar Twents succes.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Mee eens met die fox is massa kijkers het enige doel.
   Er zijn nu eenmaal meer Ajax “fans” dus dat er maar maximaal op.
   Ook mag VI geen beelden meer tonen van de eredivisie. super dom van ze dit programma “of je het nu leuk vind of niet” zorgt wel voor intresse in de eredivisie.
   Nu nog een fout er bij, de prijsen voor kijken, belagelijk hoog maken en we zijn er weer.
   In Engeland al gebeurd.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Gert

  Nu hebben ze de interesse verlegd naar de Montenegrijn Djordjevic, een broekie van 19 jaar en die heeft vorig seizoen wel 8!!!! wedstrijden (incl invalbeurten) gespeeld bij Zenit. Moet hij nou de speler zijn die Twente aan doelpunten moet helpen? Krijgen we net zo’n jochie als Castaignos, had ook een jaar niet gespeeld en we kunnen allemaal zien wat hij klaarstoomd, helemaal niets dus!! Die Djordjevic zal best een talent zijn maar wij hebben doelpunten nodig, en snel ook!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pan Tau

   Klopt wat jij zegt. Er zal pronto pronto een killer moeten komen die er gelijk staat. Zal 30 doelpunten moeten maken om de club niet in degradatiegevaar te moeten komen, want de rest v/h team scoort praktisch nooit. Grapje? no sir. Kijk maar eens naar de scorestatistieken vd huidige spelers.Het is bittere ernst :-(

     /   Beantwoorden  / 
  2. hans

   kan zo maar een 2 e guidetti zijn .

     /   Beantwoorden  / 
 17. Joop

  Eerlijk waar ik vind die kritiek op Luc wel zo onterecht he.
  We hebben 1 wedstrijd gespeeld!
  Als er een spits bij komt zullen ze elkaar wel naar een hoger niveau trekken. Concurrentie is altijd goed.
  En je kent die Djordjevic niet eens maar het is nu al niet goed? Hoe weet je dat nou? We zijn de Mickey Mouse competitie hoor! Je hoeft niet een erelijst van jewelste te hebben om er hier 20 in te gaan knallen hoor. Had Bony dat in praag wel?
  Had Suarez dat ook daar waar hij vandaan kwam?
  Wacht gewoon eens af ipv zo gestresst te doen allemaal.

  En Dinkeltukker dat wat je zegt dat op de dakramp na de rest mismanagement is ben ik gedeeltelijk met je eens alleen dan pik je alleen de negatieve dingen eruit! Dan hoor ik je bijv niet over de transfers van Ruiz, Luuk de Jong, Chadli, Tadic enz enz er zitten ook genoeg goede transfers bij. Je houd altijd dat de 1 wel slaagt en de ander niet, je kunt niet alleen maar spelers halen die met dikke winst worden doorverkocht of topscorer van nederland worden. Dat is gewoon niet mogelijk.
  Co Adriaanse waren we allemaal tevreden over dat hij aangeschaft werd, hij slaagt niet en dan is het Joop zijn schuld?
  Vind ik echt allemaal te kort door de bocht.
  Tuurlijk zal Joop fouten maken, en soms fouten die flink geld kostten, maar volgens mij kun je die wel wegstrepen tegenover wat de man allemaal heeft neergezet hier in Enschede.
  (Vanaf faillisement tot wat er nu staat)
  Het enige punt wat ik ook vind dat beter kan is een Technisch Directeur aanstellen voor het voetbalgebeuren. Een Jan van Halst of Fred Rutten. Dat is alles, maar kom op zeg ga niet alles proberen te vinden om Joop aan te rekenen, want die man levert topwerk.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Joop

  En de hoge salarissen van Douglas, Chadli, Michailov enzo zijn ook te verklaren, en zijn verantwoord geweest aangezien we al 7 jaar achter elkaar zwarte cijfers schrijven.
  En topspelers verdienen nou eenmaal zo veel.
  Daar stappen ze nu vanaf omdat het nu niet meer verantwoord is, nou en jullie willen spelers als Michailov en Fer niet meer toch? Dan is het toch goed zo?
  Dan moet je alleen geduld hebben want deze jonge gasten zijn natuurlijk nog niet meteen top.
  Een ervaren speler als Janssen, Perez zou er natuurlijk nog mooi bij passen die ze bij de hand neemt, tips geeft, een schop onder hun hol geeft enz enz… dat snap ik.
  Maar zouden Schreuder of Jansen daar dan ook niet voor aan de bel moeten trekken?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ze stappen ervan af, omdat ze een paar misperen van aankopen hebben gedaan met hoge salarissen en wie dat zijn weten we allemaal wel. Tja, en als de transfersommen ook nog eens in termijnen worden betaald heb je een gigantisch probleem en dan moet je wel de broekriem aanhalen.

     /   Beantwoorden  / 
 19. Joop

  Check dan meteen het aantal wedstrijden dat ze gespeeld hebben Pan Tau :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pan Tau

   dat zijn voor sommigen weinig en voor de anderen veel.die veel hebben gespeeld zullen niet ineens 15 doelpunten gaan fabriceren en die weinig hebben gespeeld ook niet heb ik zwaar de indruk. dat wordt schrapen dit seizoen.

     /   Beantwoorden  / 
 20. Gert

  Beste Joop, we beoordelen Luc niet op 1 wedstrijd, hij heeft het vorige seizoen bijna alle wedstrijden gespeeld en 1 jaar in Italie practisch niet gespeeld. Dus jij wilt op basis hiervan geduld hebben met Castaignos? En die Djordjevic heeft bijna ook niet gespeeld, moeten we daar dan ook 2 jaar geduld mee hebben? Nou dan weet ik het wel, Binnen een jaar zitten we in een half volle (of lege) Veste te koekeloeren! Is dat wat jij wilt???

    /   Beantwoorden  / 
 21. weltevree

  Spits staat er nooit zo snel als speler op een willekeurige andere positie, omdat ie doorgaans tegen twee man staat te ballen. Dan moet je meer kracht, inhoud, vernuft, etc. hebben om een beetje aan de bak te komen en dat komt idd met de jaren. Stond onlangs nog ergens (dacht VI) een statistiekje waaruit bleek dat Castaignos nu al verder is dan Huntelaar en v Nistelrooij op dezelfde leeftijd. Stel Twente laat hem nu lopen en hij gaat over een jaar of 2-3 voor een schandalig bedrag naar een topclub, zijn er ook weer allemaal van die skreeuwerds die zeggen dat ze ‘m te vroeg hebben laten gaan. Prima als mensen daar niet op kunnen wachten… Vorig jaar gewoon pech gehad met vele blessures van ‘ervaren’ Buly

    /   Beantwoorden  / 
 22. Gert

  Sorry Weltevree, maar ik heb niet de indruk dat het ooit wat wordt met Castaignos, hij mist gewoon de voetballende kwaliteiten. Kijk naar een Promes, of Shadrach, je kunt zien dat die jongens de techniek in huis hebben om te slagen als profvoetballer. Ik neem het Luc niet kwalijk en prijs ook zijn enorme inzet en werklust maar hij heeft het gewoon niet!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tukker 72

   @Gert,
   Afgelopen zaterdag was er maar één talent waarvan ik zeg die gaat het op zeker halen.
   Ebicilio.
   Altijd aanspeelbaar, altijd goed open draaiiend en veelal 1 keer raken.
   Een absolute topper!

     /   Beantwoorden  / 
 23. hendrik

  Nu maar hopen dat de nieuwe spits Luka (niet te verwarren met Luc) ze er ook echt in schiet, het liefst direct al tegen Feyenoord.

    /   Beantwoorden  / 
 24. rene

  Djorjevic voor 1 jaar gehuurd van zenit. WElkom

    /   Beantwoorden  / 
 25. Joop

  En de vleugelspeler is ook bekend op twentefans… Ik ken hem niet, ben benieuwd hopen dat we 020 kunnen kloppen in de strijd om hem

    /   Beantwoorden  / 
 26. Wallace

  Tijdelijk zoethoudertje. Benieuwd naar Wekking´s verhaal in de papieren VI morgen. Wordt tijd dat er eens helderheid komt over de werkelijke staat van de club. Het deksel moet van de financiele beerput. Dat kunnen alleen onafhankelijke personen vertellen. Joop is elke geloofwaardigheid allang kwijt. Als die acht kilo bruin in de pot heeft gescheten, komt ´m nog met een uitgestreken bek van de plee en zegt dat het daarbinnen totaal niet stinkt. Slap gelul.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rene

   Pfff volgens mij heb jij thuis helemaal nx te zeggen, en daarom gooi je je frustraties hier er maar uit. Hoop alleen voor je dat je een leven hebt, want je bent met weinig tevreden

     /   Beantwoorden  / 
 27. Paul

  Joop heeft de nieuwe Johan Cruijff binnen gehaald.Ik schat hem op 50 doelpunten.Hij kan een lampje van een 3 meter plafond verwisselen zonder trapje.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Wallace

  Als ik de footage die van deze ondervoede pierlala gemaakt is, check, dan krijg ik daar een enorm Eijkelkamp-gevoel bij. Een kromme hark van hier tot daarginds.

    /   Beantwoorden  / 
 29. twentemax

  Je maakt em al belachelijk voordat ie maar een pas op t veld gezet heeft. Van harte welkom bij Twente zeggen we dan! Als hij och komt een beetje meer warm welkom op zn Twents graag!

    /   Beantwoorden  / 
 30. joost

  Dus er zit zometeen 30000 man te kijken naar de Jupiler leaque en 1500 man naar Naar FCTwente 1

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.